![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Dzień dobry
![]() Ochhh ale miałam noc, śniły mi się jakieś głupoty, budziłam się co chwilę, wszystko mnie boli... Macie jakiś patent na pozycje do spania? Ciężko mi się leży na lewym boku bo mała tam siedzi, jak za nisko się położę to mnie cycki dusza, leżałam na plecach to znów zakrztusiłam się ślina i pół nocy kaszlałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
O 9 wizyta, zobaczymy co u małej ![]() Justysia trochę zazdroszczę, że ja często podglądasz i masz możliwość kontrolowania, bo mnie się czasem takie scenariusze w głowie piszą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzis mam wizyte po 3 tygodniach ostatnio wazyla kolo 1. 5 kg ciekawe jak dzis i co tam sie dowiemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ze spaniem też dziś miałam przeboje, bo sobie wczoraj bark nadwyrężyłam - potrąciłam deskę od prasowania i szarpnęlam jakoś dziwnie prawą ręką, żeby złapać spadające żelazko, że przy nagłych skrętach czuję ból. W związku z tym na prawej stronie nie pospałam dziś i w ogóle nie dość, że ruszam się jak żuczek, to teraz jeszcze kontuzjowany... Powinno przejść samo, a jakby co poproszę w pn fizjo, żeby sprawdziła, czy nic sobie tam nie naderwałam poważniej. Eeeeeh A no i dziś już napewno spakuję torbę....
![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
Ja się wczoraj zmotywowałam do pakowania torby , dzisiaj przyjdą ostatnie zamówienia i jak coś jestem gotowa. Ale u mnie to minimum powinien być jeszcze miesiąc
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
Ja musze najpierw pozyczyc walizkę od rodzicow i zacznę pakowanie. Akurat nie mam idealnego rozmiaru w domu,ale w razie czego wiekszosc rzeczy mam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Powodzenia Dziewczyny na wizytach
![]() Eh, te pakowanie też się ociągałam, ale w poniedziałek na tip top spakowałam. Nie wiem jak Wy do tego podchodzicie, ale dla mnie zbędny pakunek to perfuma w kosmetyczce. Dzidziuś musi czuć naturalny zapach mamy, a dwa sam zapach może go drażnić, więc lepiej nie ryzykować. Tak samo do kąpieli siebie biorę żel hipp, nie ma nadwrażliwych zapachów. Ogólnie kosmetyki kupiłam sobie wszystkie mini, żeby nie przesadzać z wielkością kosmetyczki.. Tak śmiać mi się chce, wczoraj czegoś szukałam na necie i natrafiłam na listę rzeczy do szpitala, które podobno polecała położna dziewczynie i była tam suszarka do włosów (ok, niech będzie), ale to już dla mnie hit prostownica do włosów. Tak mnie to rozbawiło, po pierwsze która ma czas i siły na takie zabiegi po porodzie ![]() Współczuję Wam nocek, ale podzielam z Wami tą kwestię. Dziś była trochę lepsza, no ale jak to już przy końcówce.. Vidia, parę dni temu chyba Ty pisałaś, że masz ketony w moczu. Ja też je mam. Lekarz mówił, że to może być od wymiotów (nie miałam), ale przede wszystkim od małej ilości płynów. U mnie nawet by się zgadzało, bo są dni, że wypije samej czystej wody tylko litr. Tyle, że standardowo wrzuciłam hasło w google , a tam, że to cukrzyca. Trochę spanikowałam i rozmawiałam z moją koleżanką położną i Ona jest tego samego zdania co lekarz. Powiedziałam o swoich wynikach cukru, to tym bardziej mnie uspokoiła. Także, trzeba poprostu ufać lekarzowi, a nie kukać w neta. Co do gbs mimo, że miałam antybiotyk kolejny wymaz nadal go wskazuję. Także czeka mnie antybiotyk przy porodzie. Pani Smith, coś pech kolizyjny Cie ostatnio ściga. Uważaj na siebie, nie przejmuj się zbędnymi rzeczami, a myśl tylko o sobie. Persefonia dużo sił i zdrówka dla Was. Majkela, super określenie zamiast gniazda wicia, to gnicie. I bardzo dobrze. Jednak ta końcówka ciąży przy dzieciach jest już zdecydowanie męcząca. U mnie skurcze się wyciszyły, są już w normalnych ilościach. Jutro mam ten meldunek do szpitala i najprawdopodobniej zbada mnie też lekarz, także zobaczymy może czy coś tam więcej się podziało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z jednej strony pociesza mnie to że nie jestem w tym sama a z drugiej strony tak mi przykro że na końcówce musimy się tak męczyć... Ehhh gdyby Bóg był kobietą...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Też mam dziś wizytę o 16.45 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Nie wiem który raz to powiem ale podziwiam Was dziewczyny że ogarniacie dzieciaczki + ciążę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bo ja sobie wczoraj obiecywałam a skończyło się na tym że dalej jest w rozsypce. Powód? Uznałam że muszę jeszcze raz wyprać rzeczy bo nie wrzuciłam do suszarki tylko wywiesiłam i jakieś takie szorstkie były nawet po prasowaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Ja mam perfume w kosmetyczce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
pani.dietetyk
|
Dziewczyny, powodzenia na wizytach
![]() Dajcie wszystkie znać czy jest ok, a Majkela, napisz proszę czy maleństwo się w końcu obróciło ![]() aaska92 - u mnie w rodzinie miałam dwie sytuacje, że rodziło się "drugie" i w obu sytuacjach wróżyłam problemy, bo dzieci były takimi przylepami-jedynakami - suma summarum są w obu przypadkach tak świetnym, opiekuńczym i kochającym rodzeństwem, że aż jestem w szoku. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie i u AnnLady też tak było ![]() Życzę Wam miłej środy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1153 | |||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Dzis mam wizytę o 17 z ktg
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie masz tak że przez to mniej się stresujesz? Czy raczej stresuje Cię to że nie ma tej kontroli? Wiesz w sumie tylko się cieszyć że wszystko jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
AnnLady twoja córa też ma 2 lata, dobrze kojarzę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój chodzi do żłobka moja ze mną siedzi w domu. I boje sie że może traci na tym. Bo czytać książeczki, malować, układać puzzle czy klocki itp. to codziennie robimy. Na spacery też chodzimy, tu mi dziadek pomaga bo ja bierze na dłużej a ja tylko na trochę wychodzę bo nie dam rady na dłużej. Ale może jakieś inne bardziej rozwojowe zabawy powinnam jej zapewnić ![]() Moja też się obraża i ryczy o wszystko dosłownie. Bo trzy sekundy za późno coś dostała, bo klocek spadł, bo wieża się przewróciła itp. Dramaty życia ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz rację z tym sprawdzaniem w necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o żlobek to tam raczej mega ambitnych zabaw to tez nie mają. Głównie jedzą i śpią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
Tez miałam teraz w moczu ketony, ale lekarz się nie przejął,
Co do spania, to drażliwy temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś się poryczałam bo już mam tak dość tej ciąży, najchętniej już bym pojechała na porodówkę i przytuliła malutką a za chwilę pomyślałam że jak urodzę to nikt mi się w brzuszku nie będzie wiercił ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |||||
pani.dietetyk
|
Cytat:
Moja mama pracowała długo w szpitalu gin-poł i co jakiś czas przynosiła opowieści, wtedy jeszcze niezainteresowanej mi, jak to może się w ciągu chwili sytuacja zmienić, często właśnie pod koniec. Więc szkoda, że nie ma takich częstszych kontroli... Cytat:
Może taki tip na "brudaska", ale powiem Wam, że jak mi się nie chce myć włosów w dany dzień to myję tylko w zlewie przód i one wyglądają bardzo dobrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A będąc szczera, jak czytałam wcześniej o kobietach narzekających na to, to trochę nie wierzyłam i myślałam, że lekko koloryzują. I masz babo placek. Justyna, ostatnio pisałaś, że u Ciebie hormonalnie "ok" i po ciąży pewnie "pierdzielnie" - no to pewnie już się trochę zaczyna i to jest ok! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj byłam pierwszy raz poza domem od 3 tygodni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę jedynie już nad drobiazgami takimi jak gdzie schować kurtkę podczas porodu czy oddać tż- owi. I czym wracać w tych samych ubraniach do domu czy uszykować jakieś inne sobie i tż mi przywiezie lub czy wziąć do walizki sobie jakieś leginsy na wyjście no nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po wszystkim pojechałam na łowy do sh, a potem do galerii. Było owocnie, ale konto płacze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-02-03 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robiłam podobnie z włosami ![]() ![]() ![]() O tak... Ten ból spojenia to też masakra ![]() Wiesz co myślę że i tak nie ma tragedii ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziennie nawet nie zliczy ile tego jest ![]() Ale jest kontakt z innymi dziećmi, to już też dużo. W tym prywatnym żłobku co mała tydzień chodziła też były te zajęcia z logopeda, dogoterapia. A język w starszej grupie chyba, na pewno nie u tych maluszków. No ale moja się tam nie odnalazła. Oby teraz było lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tyle, że dała skierowania na wszystkie pozostałe badania, pobrała GBs. Sprawdziła szyjke i cytuję "no powinna pani urodzić w terminie" ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A tip na brudaska znam ![]() U mnie to się nazywa "pranie grzywki" ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze pamiętam że u Ciebie był problem z szyjką? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-02-03 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwsze KTG będziesz miała? ![]() Ja co próbuje nagrać jak się rusza to przestaje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.