![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko wróciło do normy i Ciebie z Mią. Obyś już nie musiała tak często odwiedzać tego lekarza, bo myślę, że to też jest męczące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-02-04 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bazille jak tam sytuacja u Ciebie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Z tą wagą dzieci po 30 tygodniu nie da sie juz jednoznacznie wydzielić przedziałów,bo dzieci już w różnym stopniu przybierają. Także bez stresu Dziewczyny. Nasze Dzieci rosną tak jak jest im dane w genach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Wtajemniczenie
|
Bazille następna wizyta w sobotę, więc chyba dalej będziemy odwiedzać doktora co 3-5dni
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Justysia dobrze ze się uspokoiło
![]() Zapisałam sie na ktg na 15.02, a wizytę u mojego mam za tydzień w czwartek, już będzie ciaza donoszona Na lutowkach już ostro idzie rozpakowywanie :p Wczoraj byłam na małym shoppingu i powiem Wam ze ja kocham łazić i ciuchy ogladac i tak się cieszyłam na kompletowanie wyprawki, ale jednak w 36 tygodniu ciąży, w kurtce, maseczce i z dodatkowymi 19 kg to już nie to samo ![]() TZ mnie zastal siedząca na ławce w stanie „wszystko mi jedno, zanieś mnie do auta” po niecałych 2 godzinach... nic dla siebie nawet nie oglądałam, coś tam kupiłam dla małego ale zostały takie już resztki, ale fajne rzeczy online zamowilam, maja być w przyszłym tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawa jestem ile nam zaraz po porodzie poleci kg ![]() Ja tak spuchłam że nawet nie patrzę w stronę wagi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzieś czytałam że czasem jeszcze przed porodem lubi zejść 1-2kg. To prawda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
pani.dietetyk
|
Dziewczyny, cieszę się, że u każdej dobrze <3 Szyjki się trzymają i generalnie jest ok.
Justyna, super że u Ciebie parametry się poprawiły. Ciekawe jakie będziesz miała wrażenia po spotkaniu z tą Ordynatorką. Chociaż nie ukrywam, dałyście z Bazille nadzieję, że już będziemy tu z resztą ciotkami-marcówkami pierwszymi, ale widzę że się uspokoiło ![]() Roma, to już donoszona zaraz? Jak to szybko leci... Pamiętam, że dopiero co czytałam u lutówki Nairobi, że donoszona a już tuli swoją córeczkę ![]() Tam widzę, że się dzieje - fajnie! Ja miałam taką słabą noc, skurcze w pośladkowym nie dały mi spać. Jak tylko się obudziłam to burknęłam TŻtowi, że wstałam lewą, bolącą i płaczliwą nogą i ma mieć to dzisiaj na uwadze. Nie pomogło, że mam dzisiaj dzień ważenia, stanęłam na wadze a tam +1 w stosunku do poprzedniego czwartku. A pół godziny później się okazuje, że w transportem rzeczy dla małej jakiś problem i oczywiście gorąca linia. Moja mała na piątym centylu, ale lekarz mówi, że to genetycznie - bo my niscy. Roma, jak przeczytałam zdanie "TZ mnie zastal siedząca na ławce w stanie âwszystko mi jedno, zanieś mnie do autaâ po niecałych 2 godzinach..." to skojarzyło mi się tylko i wyłącznie ze stanem po szybkich studenckich imprezach - jak widać, ciąża nie różni się od tego stanu aż tak bardzo ![]() ![]() ![]() aga_fe - wow! No to faktycznie to się nazywają konkretne zakupy!! Dostałam darmowy babybox z apteki - paczka pampersów, chusteczek nawilżanych, suchych podkładów, dwa smoczki i butelka z awenta, bepanthen, lanolina na sutki i kapturki na sutki. Zawsze cieszy jak za darmo:P
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-02-04 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co Whimxx ja mam wrażenie że nasze ciążę jak na początku były mega spokojne i przechodziłyśmy je "lekko" tak teraz dają nam w kość... Ehhhh Dawaj znać jak paczka.... Mam nadzieję że zaraz się wszystko wyjaśni ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
noooo, dziś właśnie mówilam mojemu, że czuje sie jak po imprezie co dzień ![]() ![]() 5 centyl, wiadomo, zawsze by się chciało być na tym 50, ale pamietaj,ze mniejsze bobo do urodzenia ![]() ale fajnie z tym boxem z apteki ![]() w ogóle przeczytalam ksiazke "Cesarskie ciecie" Natuli i przyznam, że jestem zawiedziona, nie odpowiedziała na wiekszość moich pytań, na które nie mam odpowiedzi w internecie, a mimo tego,że miała nie być demonizująca cc, to jednak w wielu miejscach była, w zawoalowany sposób, pojawiły się sformułowania typu "trauma perinatalna u dziecka" ... jeszcze mam "karmienie piersią" też z natuli, może będzie lepiej obie dostałam w prezencie, więc mówię przeczytam, ale mogłabym się bez tego obejść ![]() czy któraś z Was czytala moze " pierwsze chwile z noworodkiem" Izabeli Dembińskiej ? chciałabym się trochę już tak praktycznie dowiedzieć, o skokach rozwojowych itd... czego się kiedy można spodziewać, konkrety a nie takie pitolenie oraz pytanie o karuzele nad lozeczko ![]() mamy weteranki - macie? polecacie jakąś? chodzi mi o takie działanie usypiające a nie pobudzające, takie ze wlaczasz granie i bobo faktycznie zasypia ![]() ![]() mamy świeżaki kupiłyście karuzele? albo planujecie? poza pani_smith, bo tą pamiętam bo jest piękna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co przytyłam 7 kg. Nie jest źle, gdyby nie to że wcześniej przytyłam i ważę najwięcej w swoim życiu
![]() Liczę, ze szybko zgubię i nie odrobię tak jak poprzednio ![]() Ja mam karuzelę bo kupiłam córce licząc, że ją na trochę zajmie i będę mieć 5 minut dla siebie. No cóż dwa razy mogłam umyć szybko włosy. Później miała ją w nosie ![]() ![]() O usypianiu przy niej nawet nie myślę ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiecie są różne dzieci. Na moje nie działało nic z tego co działało na inne ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie obawiam że przyjdzie mi urodzić pulpecika ![]() ![]() ![]() Co do karuzeli to na razie nie kupujemy i nie wiem czy będziemy kupować w sumie. Tatuś na swojej grupie poczytał jak tatusie sami robią karuzele takie żeby zainteresować dziecko, a do usypiania hmm ja chyba będę pierwsze próbować z białym szumem z telefonu, jak zadziała to kupimy szumisia ![]() Co do karmienia położna mi fajnie zobrazowała jak trzymać pierś w trakcie przystawiania ![]() ![]() ![]() Dziś weszłam na stronę gabinetu gina i poczytałam o położnej do której chodzę na szkołę rodzenia... Kurde babka jest dodatkowo doradcą laktacyjnym i zajmuje się "opieką krocza" po porodzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mamy dwulatkow, bo jest nas tu kilka, pytanie mam ![]() Co robicie, jak reagujecie jak dziecko płacze z byle powodu, o wszystko dosłownie? O to, że dostało coś z trzy sekundowym opóźnieniem, że czegoś nie dostało, że dostało ale chce juz coś innego itp. Itd.? ? Bo moja teraz to bije rekordy. Wstanie z drzemki i już ryczy. Potem jeszcze z 10 razy minimum o coś. A dziennie to już nie liczę, choć do południa jest bardziej do życia. Więcej się obraża tylko ![]() I to czasami tak płacze, że nawet nie da się wziąć na ręce i przytulić. Tylko rzuca się jeszcze bardziej. No do męża prędzej pójdzie i się u niego uspokoi. Ale jego więcej nie ma bo jest w pracy. Moja to ogólnie płuca to ma tak wyćwiczone od darcia sie, że szok ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2021-02-04 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny za mysli
![]() A wiec,moj Synus ani mysli spowolnic z rosnieciem i nawet lekrze sie ''usmiechaja''. Jestem dzis w 36+3,a waga MalegoWielkoludka mojego to 3600 ![]() Zdecydowanie powiedziala,ze ciaza musi byc zakonczona tydzien przed terminem,bo nie bedziemy ryzykowac. Powiedziala,ze nie chodzi o sama wage,ale o rozmiary ,bo glowka moze wyjsc,a reszta moze zatrzymac sie w kanale ( tak miala moja Siostra,Jej Syn ledwo co przezyl). Mam sie zglosic 22 lutego i wtedy padnie ostateczna decyzja po badaniu o formie porodu.I raczej juz zostane na oddziale. A termin mam na 1 marca. Ogolnie mowi,ze daje Malemu tak max 2 tygodnie i sam ruszy.Mialam tylko usg,nie badala mnie od dolu. Roma wczasie tego badania poraz pierwszy widzialam,ze Maly ma obwod glowki 34 cm,wczesniej jakos tego nigdy nie przypatrzlam,ani nigdzie nie mialam zapisow,takze oby juz nie rosla . Ciesze sie,ze mam juz ta wizyte za soba,teraz musimy jeszcze wypelnic papiery i potem wziac na oddzial. Jesli chodzi o wage po porodzie,to ja tracilam po 9-10 kg,a reszte w bardzo krotkim czasie.Po pierszej ciazy od kp,apo drugiej od ciaglego stresu... Mam nadzieje,ze uda mi sie to teraz tez zgubic. W ciagu tygodnia wazylam sie dwa razy i jestem w szoku,w niedziele mialam -400 gram,a dzis -600,szok totalny. AnnLady nie pociesze Cie,to musi samo przejsc,bunt 2 latka jest ostry,ale powiem Ci,ze 3 latka to juz ekstremum. Dla mnie najciezszy ze wszystkich. Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-02-04 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | ||||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() A co do tego wrażenia to nie mogłabym zgodzić się bardziej.... -.- Cytat:
Muszę TZtowi podrzucić wersję, że ciężarna jest bardziej jak "po imprezie", bo mu się przyjęło bardziej, że się zachowuje jak "stara baba" :P Dembińską bym chciała poczytać, słyszałam same b. dobre opinie o niej, jej kursach książkach itd, ale nie ma ebooków;/ Mam karuzelę, ale w sumie tylko dlatego, że dziewczyna przy okazji Baby Bjorna dorzuciła mi za tyle co nic, to wzięłam. Ale nawet nie pamiętam, jak wygląda Cytat:
Te rzeczy DIY są super. Ostatnio dziewczyna na norweskiej grupie bejbików wrzuciła jak zrobiła tipi z kijów od miotły + materiału z ikea. Było tak piękne, że w życiu bym nie powiedziała, że to tak ręcznie zrobione a nie kupione (podobnie jak Fufki gniazdo, jak ono mi się podoba, jeej) Z "Twoją" na pewno będzie wszystko dobrze po porodzie ![]() Złapać pierś jak hamburgere, hahahaha ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do buntu, moja mama za każdym razem zdecydowanie stwierdza, że najgorszy u mnie był bunt 15-16 latki. Więc jeszcze wszystko przed Tobą i nami ![]()
![]() |
![]() |
#1223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bazille a Twoj lekarz bierze termin z OM czy z usg prenatalnego? Ja wczoraj rozmawiałam przez telefon z tym, który ma mi robić CC i zła jestem, albo bardziej wystraszona, bo on kompletnie olewa wymiary, termin z usg prenatalnego i ustawił mi planowane cc na 01.03, w życiu nie dotrwam do tego terminu, dziecko miało obwod glowki 34cm tydzien temu, czyli 35 + pare dni, a u mnie kwestia jest taka,ze musze odstawic heparynę 24 h przed cc (tak mówi anestezjolog) a minimum 12h ( wersja ginekologa) zeby bylo mniejsze ryzyko krwotoku po heparynie, więc wizja cc na gorąco trochę mnie martwi bo wtedy może będę musiała mieć w znieczuleniu ogólnym, tak mówiła anestezjolog, tego bardzo bym chciała uniknąć dodam,że moj lekarz prowadzacy mowil,ze cc nalepiej 24.02 ustawic, nie pozniej bede jeszcze probowac namowic tego lekarza co ma mnie ciąć, bo nie czuję się bezpiecznie w aktualnej sytuacji z tym przy czym on się upiera |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obecnie jesteś nastawiona na CC czy SN czy mieszane uczucia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Pracowałam też kiedyś w żłobku i najlepszym sposobem na takie 1,5-2 latki było brak reakcji i stanowczość, oczywiście w granicach rozsądku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() To inna położna, ale z polecenia tej która prowadziła mi ciążę no i w jednym gabinecie pracują ![]() ![]() Myślę że jak zacznie się "okres Milki" to będziesz miała za co złapać ![]() A co do karuzeli to jeden z tatusiów na forum pisały, że po prostu wydrukował czarne wzory i zawiesił nad łóżeczkiem i zdecydowanie przebiło to wymyślną karuzelę którą dziecko się nie interesowało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już osiwieje a co dalej ![]() Dobrze, że masz już jakiś plan co dalej. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Moja nie mówi więc nie dogadam się z nią. Cytat:
A nie boisz się, że ten płacz jakoś się na nim odbije? W sensie na psychice? Pytam bo moja mama mi ostatnio stwierdziła, że ona w jakieś stresy popadnie przez to. Już stwierdziła, że z nia do psychologa trzeba iść. A dla mojego męża to woda na młyn, bo on przewrażliwiony do granic możliwości. A moja od urodzenia dużo płacze, wręcz drze się. I już nie wiem czasami co robić. Bo raz się uspokoi, uda się jen odwrócić uwagę, a innym razem wpada w histerię aż i wtedy to już ciężko. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Oszaleje z tym forum, nie da się go normalnie przeglądać
Wróciłam dziś z labu z gorączką - wyniki mam jak zwykle anemiczne, ale wyszły mi podwyższone leukocyty i nie wiem już sama czy tak sobie wkręciłam, czy co, bo nagle rozbolały mnie plecy, a jak wróciłam do domu, to 37.3. Nie idzie w górę, ale czuję się od razu rozbita. Najgorzej że w pn mam wizytę - nie chciałabym jej odwoływać, ale jeśli to mi się w jakieś guano rozwinie, to przecież nie pójdę. Jutro przedzwonię do położnej i zapytam co sądzi o tych moich wynikach i jak się kurować. Póki co cuchnę czochem. Natomiast ból głowy mam z innego powodu - w ub tygodniu zamówiłam majtki, których ostatecznie nie zostawiłam, bo miały być kompletem do stanika, ktory mi nie leżał. Nie mogę znaleźć etykiety nadawczej do sprzedawcy w appce inpostu i od godziny się zastanawiam komu ja te majtki wysłałam ![]()
![]() |
#1229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bazille nie pocieszasz z tym buntem 3 latka, u nas wlasnie jak mial rowno dwa było najgorzej teraz powoli afer mniej i szybciej przechodza ![]() Ja dzis caly dzien z synkiem cos lekko zatkany ma nos, ale szalal jak zwykle, jest bardzo ruchliwym dzieckiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
Justysia czy to prawda,że we Francji jest 5 wizyt urofizjo po porodzie bezplatnych? tak jak u nas wizyty poloznej?
wlasnie ogladalam stories Mai Ogonowskiej i ona o tym wspominała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.