![]() |
#1261 |
pani.dietetyk
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Vidia i AnnLady, super, że na wizycie wszystko dobrze. Majkela, kurczę to faktycznie spore dzieciątko.. Super, że już w dobrej pozycji
![]() ![]() Roma - a może byłaby możliwość, aby Twój prowadzący ciążę skontaktował się z lekarzem wykonującym CC? Jeżeli Tobie nie uda się go przekonać? Takie bóle kolan mogą mieć różne przyczyny, często na tym etapie ciąży/ po porodzie są to słabe mięśnie pośladkowe - pogłębia się nam lordoza, mięśnie brzucha nie pracują fizjologicznie i cała praca stabilizacyjna przechodzi na pośladkowe - jeżeli one są słabe mogą dawać mocny ból w kolanach (mądrzę się, bo się nasłuchałam rozmów fizjo i trenerów no i TŻ mi od paru miesięcy często przypomina, że mam nie olewać treningów m.in z tego powodu) Nasze kochane nie-pierworódki, ja Wam bardzo dziękuję za takie "odczarowywanie macierzyństwa" i pisanie o tym, jakie są dramy o nic. Takie mamy jak ja - nie mające w otoczeniu dzieci mogłyby pewnie nieźle się załamać przy takich sytuacjach a po tym co piszecie widzę, ile to od dziecka zależy i że takie dramy-sytuacje są normalne i się zdarzają. Fufka, życzę relaksu u fizjo i miłego dnia ![]()
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewyczyny za słowa otuchy
![]() Ja to chyba bardziej jestem rozczarowana, że ta 4 ciąża to miała być taka rutyna. A tu co chwila cos, tz stresuje że prawdopodobnie muszę zmienić szpital, a tam ani położnej, ani lekarza nie znamy. A muszę już jakiś wybrać bo za tydzień muszę zrobić ktg i ewentualnie umawiać sie na termin. Bazille taaa najpierw masa potem rzeźba ![]() Pani Smith też myślałam że to może chwilowo, skokowo ten przyrost, ale lekarz powiedział że raczej nie. 13.01 miał 2200g a teraz 03.02 3200g. A i lekarz kazał odstawić witaminy. A ja sobie robię bana na slodycze ![]() No właśnie my mali nie jesteśmy. Ja 175 a tz 190, dzieciaki rodziły sie ok 3700g a najmłodszy 3400g, jakby urodził się w terminie to też by tyle ważył. AnnLady przybijam 5. mnie też ostrzegali przed tym imieniem. My mamy prawdziwą Zosie samosie. Fakt chociaż dziewczyny sobie w życiu poradzą. Justysia nie mam problemu z kolanami, ale ze stopami. Rano sie budzę i mam opuchnięte. Już chciałam sie pochwalić że mam super nocki, ale tylko 2 bez siku, skurczy i przewalania sie z boku na bok. Dzisiejsza noc udało sie usnąć o 23, przebudziłam się o 1 i oczy jak 5 zł aż do 3.30 trzy razy siku, tz chrapiacy, najmłodszy przyszedł do nas do łòżka, potem uruchomił się bobas a o jeszcze sen ze rodze i wody mi odeszly...o panie... Dołączam do klubu, też chodzę jak mama kaczka, czuje młodego między nogami... dziewczyny jeszcze trochę, damy rade ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- W Rossmannie odebrałam pieluszki. Fajnie dostać coś za free. Whimixx pozytywne zazdro za prezent z apteki, u nas to nawet próbki kremu nie dostaniesz. ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Ja też chce te pieluchy z rosska, ale żadnego kodu nie dostałam ;(
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Wizyta u fizjo udana, podręczyła mnie, okleiła i koniecznie muszę rolować pośladek. Dostałam też zalecenia, żeby rozciągać się tak, by młoda trzymała. Się głową w dół.
U nas była opcja, żeby mała nazwać Sophie, ale jednak wybraliśmy inne.Ja na oliwkę długo czekałam, a pieluchy dostałam wcześniej niż inne dziewczyny (pisały, że ok.34 tc a ja dostałam 32 czy 33). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
No i wkoncu wyszłam z synem na dwór . Ostatni raz był miesiąc temu
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zostało mi 7 tabletek Pregny, bierzecie witaminy do końca ciąży? Kwas foliowy zażywam w Tardyferonie też ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Persefonia pewnie się szkrab cieszy
![]() Cytat:
Pojechałam innym tramwajem, akurat tak, że po drodze miałam 3 sh ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Jak Boga kocham skonstruuje coś do zakładania skarpetek w ciąży, jakiś kijek albo coś na zasadzie że wsadza się stopę w jakieś urządzenie i pyk skarpeta na stopie.... Aaaaaaa!!!!
Nadrobię Was później, musiałam wyrzucić z siebie frustrację ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam dużego problemu ze skarpetkami najwygodniej mi usiąść na podłodze, skrzyżować nogi jak w siadzie i wtedy, albo noga na umywalkę w łazience i hop wciągam skarpetę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siadam na łóżku, noga na kolano i nie mam najmniejszego problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Rozeznanie
|
Justysia nie dziękuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ha ha, tylko jak to ma pomóc? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Mamy łóżeczko, przewijak i materac, uff ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
No właśnie nie wiem jak to działa, ale 12 osób kupiło
![]() Vidia super ze do przodu wyprawka idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
Ja już jednak dzisiaj po wizycie miałam mieć na jutro rano ale dzisiaj zwolniło się miejsce to skorzystałam
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będąc w smyku stwierdziłam, że nie mam torby do wózka, ale nie wiem czy mi jest potrzebna, w sensie konieczność kupowania specjalnej. Nie mam też termometru (mam zwykły i owulacyjny) i inhalatorach, ale to już raczej zbędne na ten moment. Pytanie do doświadczonych, czy dzieci, te mini, jak są w domu to one śpią leżą w czapeczkach czy nie? Niby w domu nie jest chłodno, ale nie wiem :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym caly czas w domu byl bez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uporządkowałam dokumenty ciążowe, wyniki badań itd. Ale ta torba to mnie dalej odpycha...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1285 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny ja Was proszę jak będziecie karmić to wapno i wit D obowiązkowo bo później będą problemy z kośćmi, nie bez powodu głównie kobiety są narażone na osteoporozę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- O Pani!!! No idę tego szukać we Francji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Nosidło czyli fotelik do samochodu czy nosidło takie żeby sobie założyć i dzidzię w to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa no włacha, pomyslałam o takim nosidle w stylu chusty a nie samochodowym. brokuł...
![]() |
#1287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.