|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Dziewczyny które miały CC mam pytanie boli was podbrzusze jak na okres?boli mnie prawie codziennie a w nocy to jest taki ciągły bol w sensie nie jakiś mocny ale jest cały czas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Faith ale Wam dobrze
Mnie założyli przed chwilą balonik. Zobaczymy co się będzie działo |
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały jest cały w czerwonych plamach. Plecy to plama na plamie. Ale neonatolg mówił że do 3 tyg powinno zniknąć - jakieś są wybroczyny poporodowe. Sąsiadki mała ma to samo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idealna pora na wyjście ze szpitala -tłusty czwartek Cytat:
Właśnie lampy przyszły 🥰 ale wolałabym jeszcze nie rodzic bo jutro robię oponki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobre podejście oby tylko nie było tak że codzinnie coś ja też tak mówię do TŻ oby nie dzisiaj bo kurier przyjeżdża albo oby nie dzisiaj bo muszę pomalować jeszcze paznokcie u nóg i tego typy sprawy generalnie żaden dzień nie będzie dobry ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4119 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Ja juz u rodzicow jestem. Na ktg naczekalam się ponad godzinę. I jak mialam isc na usg to mnie zgarnął miły ginekolog i powiedział, ze mi wszystko od ręki zrobi, ze po co mam zjezdzac na inne pietro, czekac na usg i potem znow czekac do ginekologa. Sprawdził przepływy, ilosc wod plodowych i wszystko ok. Tetno dzidzi ok 140/min teraz mam zjawic sie juz w dniu porodu.Ale jest problem z miejscem na porodowce jednak. Bo 2 babeczki mialy nieprawidlowe zapisy ktg, jedna rozwarcie na 8 cm i na gwałt szukali dla niej miejsca w innym szpitalu ![]()
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na ktg coś wyszło czy nic? Jak przy rozwarcia 8 cm szukali jej innego szpitala to rzeczywiście musi być problem z miejscem. Ja sobie darowalam żelazną już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4121 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Ja nadal sie nie poddaje z Żelazna zobaczymy.
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Francesca powiedz mu o tym wszystkim, może to jest też jego reakcja na stres? Boi się nowego, co będzie jak pojawi się dziecko a o tym nie mówi tylko skrywa w sobie coś. Powiedz mu ze on jest Twoim mężem i z nim masz jeździć gdzieś a nie z kolegą... Kurcze tak jest z remontami itd
u nas też jeszcze nie wszystko gotowe ale cieszę się że to było w październiku gdzie dużo rzeczy właśnie jeszcze dalam radę ogarnąć teraz nie byłoby szans kompletnie tak mnie wszystko boli więc rozumiem Cie ze jest ciężko. Mam nadzieję że uda się miło i spokojnie pogadać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak można odesłać z 8cm?! Nawet oblegane u nas UCK z tak zaawansowaną akcją nie odesle Nie chciałabym być na miejscu tej pacjentki. Cytat:
Remonty na końcówce to katorga Jak ja nawet zakupów nie poniosę bo mnie rwa kulszowa boli..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem ja nie mogłam na to patrzeć i sprzątałam sama, a z ogromnym brzuchem to była masakra. W końcu się pozadnie popłakałam z nerwow i coś do niego dotarło.Też mi mówił, że chce jak najwięcej zrobić zanim dziecko się urodzi. I po części miał rację, ale hormony i tak robią swoje. I pocieszę Cie, ze teraz super się małym opiekuje. Czasem wręcz nie chce mi go oddać i w ogóle mam wrażenie, że kocha małego mocniej niż ja ![]() Tylko te pierwsze dni dalej rozbiegane były.. Bo to trzeba jechać dokupić sterylizator, w sądzie był świadkiem w sprawie, załatwić akt urodzenia, zakupy ogarnąć i inne takie przez co pół dnia byl w biegu. I ja znowu sama ale jak wracał to już super. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2021-02-10 o 12:38 |
|
|
|
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
Już dzwoniłam do położnej w piątek ma wpaść
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
No ktoś tam rodzi w końcu wiec trzymam kciuki żeby Ci się udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4127 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
czyli chyba nie było tak źle z tym czekaniem.Francesc_a ja Ci mogę tylko napisać żeby mówić do chłopa wprost czego potrzebujesz, że już nie dajesz rady, jakie są Twoje potrzeby itd, I powtarzać do skutku, jak dziecko się urodzi łatwiej nie będzie a z doświadczenia wiem, że tym egzemplarzom ciężko z pracy zrezygnować.
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne jak tam sytuacja?
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nic się nie dzieje mimo cewnika foleya! Gabryś to najbardziej uparty bąbel jakiego znam!! Nic go nie ruszyło. Jutro będą dawać oxy
|
|
|
|
#4130 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie są to pytania typu "Czy już rozpakowana?", tylko "Jak tam się masz na końcówce?", ale mimo wszystko trudne do zniesienia, zwłaszcza w takim nateżeniu.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo możliwe, że po porodzie naprawdę się ogarnie i będzie super, a teraz zapier***a, może właśnie ze stresu? Mam nadzieję, że się Wam poukłada jak najszybciej, jeszcze przed porodem - fajnie, jak się po coś zmienia na lepsze, ale na pewno czułabyś większy komfort i mniejszy stres, gdybyście się dogadali już teraz Nie ma tu chyba innej opcji niż rozmowa, rozmowa, rozmowa. U nas też niestety ostatnio jest mniej wspólnego spędzania czasu - tż wziął się za pokoik i przyklejanie naklejek (milion elementów, więc idzie ekstremalnie powoli), no i oczywiście praca, do tego resztki przeprowadzki, ja mam na głowie psa i czasu na wieczorne siedzenie, przytulanki na kanapie i seriale praktycznie nie ma, a co dopiero po urodzeniu dziecka... Ale staramy się wyrąbywać sobie w grafikach czas na dłuższą rozmowę, o pracy, o zwierzaku, ale nie tylko - o dziecku, o emocjach i strachu, jak to będzie ale i o wakacjach i innych miłych rzeczach. Jakoś trzeba się odnaleźć w tej sytuacji, żeby nie zwariować. I nawet jeśli czasu spędzanego wspólnie nie jest jakoś dużo, to w takich momentach czuję, że okej, nie było to długie, ale ma to dużą wartość i czuję się spokojniej Cytat:
Cytat:
![]() Paula, no to trochę poczekałaś, ale koniec końców pozytywnie dobre wieści!---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- No niewiarygodny ten Gabryś, nic a nic go nie rusza! No ale po oxy to musi już ruszyć! |
||||||
|
|
|
#4131 |
|
Rozeznanie
|
Wracam z wizyty. Wszystko zamknięte ale szyjka miękka i skrócona o 30%. Wiec chyba dotrwam do terminu albo nawet trochę po, bo z usg mam tez 02.03. Pewnie urodzę ostatnia
Mała wazy już 3200 teraz się boje ze cokolwiek zjem to ona będzie koksic i urodzę dziecko 4kg. Kciuki za lausanne i Gabrysia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne kciuki za Twojego uparciucha aby chcial wyjsc juz w koncu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Boziu przezylam 3 godzinna wizyte tesciowej 🤯🤮 zostawie to bez komentarza bo oczywiscie uslyszlalam ze mam nie nosic bo przyzwyczaje, zreszta juz ona widzi ze przyzwyczaiłam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Dzisiaj mamy usg bioderek i już się denerwuje czy wszystko będzie okey
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tż jej uwierzył że do tego się dzieci przyzwyczaja ale wyczytałam mu artykuł że to bzdura i na szczęście rozumie i też małego nosi jutro mamy zaproszenie do teściowej, nie chce... ![]() Musi być wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() buja i buja. Ostatnio bujała 3 h i to tak fest buja, na bym nie miała siły ![]() Była polozna, wyciągnela mi szwy! Dobrze, że zerknęła na ranę, bo wczoraj mąż mnie nastraszył, że mam gigantycznego siniaka. Wytłumaczyła, że to krew z rany, ale wylała mi się do środka, a nie na zewnątrz. Zejdzie za około miesiąc ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesto ta połozna cos u Ciebie jest czy tylko mi sie wydaje a jak tam Filipek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4137 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
współczuję tego wyczekiwania
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn którym wyskoczyły hemoroidy? Czy maść/czopki Wam pomagają? Ja smaruje procto-glyvenol ten guzek co mi wyskoczył i mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Teraz to mi ciężko się umyć nawet w tym miejscu bo tak mnie boli, mam problem z siedzeniem. Nie było tego zanim zaczęłam smarować. Sama już nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4139 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Na wchłonięcie jezeli juz to się nastawiam, ze po porodzie nastąpi, o ile w ogóle... Ale mi te smarowanie to nawet ulgę przynosi czasem, jakbym jakis oklad sobie nakladala.
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam czopków Procto-glyvenol i maści Posterisan. Ale czopki bardziej mi pomagają mimo ze hemoroid jest zewnętrzny. 2x dziennie krótka ciepła kąpiel i po kąpieli polewam zimnym prysznicem. Po każdym siku wycieram się delikatnie papierem i dokładam Posterisanu, mimo ze tam jest napisane ze tylko 2x dziennie uzywac. Dzisiaj ginka mi to oglądała i mówiła ze typowo od ucisku macicy, zwłaszcza ze z dieta u mnie ok (2 codziennie, oczywiście zawsze ze stołkiem pod nogami zeby było bez parcia). Zapisała mi dodatkowo czopki propolisowe, czopki albo maść z kw hialuronowym Proktis-M, doustnie Cyclo3Fort. Jeśli bardzo cię boli to możesz brać paracetamol 3x dziennie, ja tak brałam w niedziele bo nie mogłam się ruszać z bólu i nie spałam po nocach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

U mnie na szczęście nic takiego nie ma miejsca.
U mnie też nadal sypie. Do końca tygodnia ma sypać 

u nas też jeszcze nie wszystko gotowe ale cieszę się że to było w październiku gdzie dużo rzeczy właśnie jeszcze dalam radę ogarnąć teraz nie byłoby szans kompletnie tak mnie wszystko boli więc rozumiem Cie ze jest ciężko. Mam nadzieję że uda się miło i spokojnie pogadać 

dziękujemy, pomeczylysmy możesz iść spać 
teraz się boje ze cokolwiek zjem to ona będzie koksic i urodzę dziecko 4kg. 

jutro mamy zaproszenie do teściowej, nie chce...
zostawie to bez komentarza bo oczywiscie uslyszlalam ze mam nie nosic bo przyzwyczaje, zreszta juz ona widzi ze przyzwyczaiłam
Na wchłonięcie jezeli juz to się nastawiam, ze po porodzie nastąpi, o ile w ogóle... Ale mi te smarowanie to nawet ulgę przynosi czasem, jakbym jakis oklad sobie nakladala.