|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
No u mnie było tak, że miałam duży wybór, ale świadomie wybrałam pracę w budżecie, bo nie pracuję w takim tradycyjnym budżecie; to miejsce, w którym bardzo chciałam pracować plus branża mnie zainteresowała. I praca bardzo mi odpowiada, lubię ją, obecne wynagrodzenie również, ale po prostu są pewne kwestie dla mnie nie do zaakceptowania i są bardzo wyczerpujące psychicznie; więc trudno tak powiedzieć, że się komuś zazdrości.
Wolałabym już mniej zarabiać plus mieć inne elementy w pracy satysfakcjonujące, gdyż ja akurat umiem sobie dorobić na wiele sposobów. Choć dla mnie stawki dla dorosłej osoby z doświadczeniem - nie zaraz po studiach - poniżej 3 tysięcy są głodowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Wtajemniczenie
|
U nas też są konkursy i na takiej podstawie przyjmują osobę do pracy. Niestety jeszcze przed ogłoszeniem konkursu już wiadomo kto go wygra
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() doskonale to widać przy staraniu się o etat na uczelni czy stanowisko w grancie. jeszcze konkurs nie jest oficjalny, a już wiadomo pod kogo układane są wymagania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BR - biuro rachunkowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Dla mnie budżetowa ma niezaprzeczalne plusy: nikt cię nie zwolni po macierzyńskim, bez łaski masz UOP na czas nieokreślony, nikt ci nie wygaduje, że byłaś na L4, kończysz pracę o 15 to o 15 zamykasz za sobą drzwi, wyplata na czas. Żadnego kombinowania, januszowania. Do tego pensja jest powyżej najniższej krajowej, która często jest standardem. Dla mnie bajka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Ostatnie 5 lat spędziłam w pracy, która była średnia, szef z roku na rok coraz bardziej wkurviający, ale nigdzie nie miałam takich super współpracowników i mimo wielu minusów chodziłam do pracy z uśmiechem na twarzy, jak miałam urlop to i tak gadałam przez telefon z kolegami z pracy, bo się przyjaźniliśmy, aż mi się łezka w oku kręci, że teraz mnie tam nie ma i pewnie nie będę miała tam opcji powrotu. 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W dużych firmach też nie ma szans, że Cię zwolnią z powodu L4 czy ciąży. Przy umowie o pracę musi być naprawdę super ważny powód, potwierdzony na piśmie, mailami i wszystkim co możliwe. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zarządzanie, kultura pracy, często mobbing (choć ja sobie na głowę wejść akurat nie dam, ale to też wcale nie jest dobre niekiedy), hierarchizacja itd. - no nie, tak praca nie powinna wyglądać. Zdrowie psychiczne też jest istotne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
Nie zawsze. Niektórzy specjalizują się w zbieraniu haków i dostajesz wtedy propozycję nie do odrzucenia - porozumienie. Przyjmujesz, bo nie spodziewając się nie miałeś dowodów na swoją obronę przeciw dyscyplinarce. To żywy przykład z 2 firm. W każdej kogoś tak brzydko się pozbyli (pomimo różnych powodów)
Z 2 strony w 'moich' urzędach przy dużej ilości L4, też czekała cię rozmowa dyscyplinująca - czy ci zależy na pracy :O Ale każdy dział/wydział może być odmiennie zarządzany i nawet w 1 instytucji nie ma reguły co do tego. Ciężarną też próbowali zwolnić (!) Jeśli nawet nie zwolnienie to przesunięcie do innej, niechcianej przez nikogo pracy. Abyś zrobiła to w końcu sama. Najważniejszy jest dobry wywiad i pytania o rotację (dużo nam powie ilość ewakuujących się w trakcie np 2 lat) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88502296]Słyszałam, że jakiś czas temu na oferty pracy w pewnym wydziale urzędu miasta w mieście wojewódzkim zgłaszało się tak mało osób spełniających kryteria, że ciężko było wybrać, żadni znajomi w kolejce też nie czekali. Więc to bardzo różnie bywa. Tylko warunki słabe, największy plus to stabilność.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Zgadza się, znam osobiście 3 miejsca gdzie mało ludzi/nikt się zgłasza. A szukają kogokolwiek kto ma olej w głowie i chce pracować. Finlora, też dostawałam się z ulicy, jak najbardziej można. Tylko warunki nigdzie (po jakimś czasie frycowego) nie były słabe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88502296]Słyszałam, że jakiś czas temu na oferty pracy w pewnym wydziale urzędu miasta w mieście wojewódzkim zgłaszało się tak mało osób spełniających kryteria, że ciężko było wybrać, żadni znajomi w kolejce też nie czekali. Więc to bardzo różnie bywa. Tylko warunki słabe, największy plus to stabilność. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mnie było 16 osób na 1 miejsce, więc w sumie sporo. Test przeszło 12, do rozmowy doszło 7. A co do warunków - dopóki rząd nie zabrał nam kasy na koniec zeszłego roku, to były całkiem niezłe. Zwłaszcza jak na moje miasto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tym protestem? Bo już się pogubiłam. To znaczy wiem, że chodzi o jakiś nowy podatek. Od reklam chyba, tak?
No i o co wielki szum? To znaczy ja kumam, kolejny podatek xD Ale, no ludzie są wkurzeni, bo płacą abonament np. netii czy innemu upc za pakiet kanałów. Nie dość, że płacą, to jeszcze oglądają bloki reklamowe, których jest więcej niż samego programu. To te firmy typu upc, netia itp. nie płacą czegoś tym stacjom z tego abonamentu, co płaci klient? Piszę tutaj, bo mnie dziwi trochę cała ta sytuacja, a nie chcę zawalać wszystkowątku, bo podejrzewam, że się rozwinie dłuższa dyskusja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502444]Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tym protestem? Bo już się pogubiłam. To znaczy wiem, że chodzi o jakiś nowy podatek. Od reklam chyba, tak?
No i o co wielki szum? To znaczy ja kumam, kolejny podatek xD Ale, no ludzie są wkurzeni, bo płacą abonament np. netii czy innemu upc za pakiet kanałów. Nie dość, że płacą, to jeszcze oglądają bloki reklamowe, których jest więcej niż samego programu. To te firmy typu upc, netia itp. nie płacą czegoś tym stacjom z tego abonamentu, co płaci klient? Piszę tutaj, bo mnie dziwi trochę cała ta sytuacja, a nie chcę zawalać wszystkowątku, bo podejrzewam, że się rozwinie dłuższa dyskusja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] myślę, że post na portalu donald.pl podsumowuje to całkiem nieźle. https://www.facebook.com/serwisdonal...5066950578522/ "Kochani, trwa wiadomy protest i pewna dezorientacja. Co tu się wydarzyło: 1. Rząd chciał, żeby giganci cyfrowi zaczęli coś płacić, bo zarabiają w Polsce, a nie dzielą się. Wiecie, taki Google i Facebook. 2. Ale okazało się, że rządowi nie wolno, zmiękli i odpuścili. A kasa pusta. 3. Postanowili więc dobrać się i do nich, i przy okazji do większych mediów, których i tak nie lubią. 4. Wywołało to duży protest, który już jest grzany przez TVP jako "uuu, nie chcą się dorzucić do ochrony zdrowia", jakby sami nie przytulili 2 miliardów na starcie. 5. Do protestów przyłączyły się nawet tytuły z Polska Press, które niedawno zostały przejęte przez Orlen. Czyli ktoś świadomie naraził się na stratę pracy, co pewnie się wydarzy. Co się nie stało: 1. Tu nie chodzi tylko o pieniądze, bo łatwiej byłoby od razu przerzucić to na reklamodawców. W sumie nie byłoby źle, gdyby takie Media Expert puszczając po raz tysięczny swoją reklamę tego samego dnia musiały za to więcej płacić. Tu chodzi o pieniądze, ale bardziej o pokaz siły. 2. To nie tak, że te media od razu padną. Będą ciąć koszty na dole, wytną do reszty młodych dziennikarzy. Duże nazwiska zostaną, bo są duże. 3. Koszty nie zostaną "przerzucone na klientów" czyli was, bo reklam jest już pod korek i więcej się nie da. Taki Polsat nie może dawać 40 minut reklam na godzinę. Nie można też wymusić od reklamodawcy, żeby zapłacił więcej. Za to zwiększa się pokusa, żeby zrobić nieoznaczone teksty sponsorowane. 4. Nie poprawi się jakość mediów. Przeciwnie, będzie więcej łatwych tematów: tępa rozrywka, tępa nawalanka polityczna. 5. Wszystko to będzie robione przez coraz bardziej przepracowanych media workerów, którzy będą coraz bardziej rozumieć, że nie warto się starać. Więcej literówek, więcej nadgodzin, kończenia artykułu w pociągu do domu." |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle co ma ochrona zdrowia do reklam? Janusze biznesu (właściciele stacji) powinni więcej płacić pracownikom mediów i tyle. Dostają furę kasy nie dość, że z reklam to jeszcze z tych abonamentów (chyba, że się mylę z tymi abonamentami). Kurczę, taki abonament kosztuje nawet i 100zł w takim upc czy netii i nie dość, że się go płaci, to jeszcze się ogląda i słucha samych reklam przerywanych programami. W internecie też reklam od uja i ciut ciut. Nie da się nie mieć ublocka czy adblocka. Może jakby był ten podatek od reklam, to tych reklam byłoby w końcu mniej 🤷🏽☠♀️ Ludzie chętniej by oglądali takie stacje, gdzie jest mniej reklam. Nie wiem skąd ten strajk w ogóle. Bo to już serio się zrobiło nie do wytrzymania. Jakiś Janusz biznesu (właściciel stacji) będzie wciskał reklamę na reklamie i napychał swój portfel, bo klient i tak nie ma wyboru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Konto usunięte
|
Kopnienta ma mnie w ignorach, więc podeślijcie jej to: https://m.wirtualnemedia.pl/m/artyku...wanie-dlaczego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- A jak link nie wchodzi: na Węgrzech właśnie niedawno pozbyli się ostatniego niezależnego radia. Zaraz tak będzie w Polsce. Wszystkie media będą w rękach władzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502471]Dalej nie rozumiem. To znaczy nie wiem, wydaje mi się, że idąc za tłumem powinnam popierać ten strajk, ale no chyba nie popieram i nic tu do rzeczy nie ma tvp i ich 2mld, które dostali zamiast ochrony zdrowia.
W ogóle co ma ochrona zdrowia do reklam? Janusze biznesu (właściciele stacji) powinni więcej płacić pracownikom mediów i tyle. Dostają furę kasy nie dość, że z reklam to jeszcze z tych abonamentów (chyba, że się mylę z tymi abonamentami). Kurczę, taki abonament kosztuje nawet i 100zł w takim upc czy netii i nie dość, że się go płaci, to jeszcze się ogląda i słucha samych reklam przerywanych programami. W internecie też reklam od uja i ciut ciut. Nie da się nie mieć ublocka czy adblocka. Może jakby był ten podatek od reklam, to tych reklam byłoby w końcu mniej ����ââââ☠âď ¸ Ludzie chętniej by oglądali takie stacje, gdzie jest mniej reklam. Nie wiem skąd ten strajk w ogóle. Bo to już serio się zrobiło nie do wytrzymania. Jakiś Janusz biznesu (właściciel stacji) będzie wciskał reklamę na reklamie i napychał swój portfel, bo klient i tak nie ma wyboru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] generalnie chodzi o to, że rząd szuka kasy na zapchanie dziury budżetowej. i sobie wymyślili podatek od reklam, który ma uderzyć w media. byłoby to może nieco uzasadnione, gdyby nie fakt, że dopiero co dali sobie tvp ogromną dotację na nic. a teraz będą z innych zbijać haracz "na służbę zdrowia i zabytki". a więc wygląda to w tym momencie tak. telewizja publiczna, całkowicie podporzadkowana rzadowi, niewiarygodna i stronnicza dostaje dofinansowanie. a reszta mediów, które już takie prorządowe nie są, dostają podatek. a cały problem polega na tym, że reklam nie będzie mniej, a zapewne więcej, żeby odbić straty. media utrzymują się z reklam. jak myślisz, takie pierwsze lepsze radio rmf-fm to z czego ma pieniądze? z czego płaci pracownikom, prawa autorskie za muzykę, za biura itd? z dochodów z reklam. podlinkuję źródło od persephone, bo właśnie do tego dąży cały ten pomysł https://www.wirtualnemedia.pl/artyku...wanie-dlaczego tutaj też jest całkiem jasno to opisane. list otwarty wyjaśnia w sumie wszystko https://www.benchmark.pl/aktualnosci...nosciowej.html Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-02-10 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzeniona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502471]Dalej nie rozumiem. To znaczy nie wiem, wydaje mi się, że idąc za tłumem powinnam popierać ten strajk, ale no chyba nie popieram i nic tu do rzeczy nie ma tvp i ich 2mld, które dostali zamiast ochrony zdrowia.
W ogóle co ma ochrona zdrowia do reklam? Janusze biznesu (właściciele stacji) powinni więcej płacić pracownikom mediów i tyle. Dostają furę kasy nie dość, że z reklam to jeszcze z tych abonamentów (chyba, że się mylę z tymi abonamentami). Kurczę, taki abonament kosztuje nawet i 100zł w takim upc czy netii i nie dość, że się go płaci, to jeszcze się ogląda i słucha samych reklam przerywanych programami. W internecie też reklam od uja i ciut ciut. Nie da się nie mieć ublocka czy adblocka. Może jakby był ten podatek od reklam, to tych reklam byłoby w końcu mniej 🤷🏽☠♀️ Ludzie chętniej by oglądali takie stacje, gdzie jest mniej reklam. Nie wiem skąd ten strajk w ogóle. Bo to już serio się zrobiło nie do wytrzymania. Jakiś Janusz biznesu (właściciel stacji) będzie wciskał reklamę na reklamie i napychał swój portfel, bo klient i tak nie ma wyboru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No właśnie media nie są łatania dziury w budżecie i zrzucania się na ochronę zdrowia, a tego oczekuje od nich nasz nieudolny rząd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
To ja dorzucę jeszcze post z wątku o aktualnych wydarzeniach.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie wiem czy Twoja teoria z większą ilością reklam ma sens. Skoro więcej reklam to większa kwota do oddania, to jaki sens? A to w mediach nie da się zarabiać na innych rzeczach niż reklamy? Da się. Ja dalej się pytam za co szary Kowalski płaci 100zł w abonamencie za jakieś upc, gdzie idzie 50zł za netflixa? Gdzie idzie kasa za yt premium? A radio i te wszystkie smsy premium na ichnie konkursy to do kogo idą? Artykułu na gazecie wyborczej (chyba, jest jakaś gazeta, gdzie trzeba online kupić abonament, bo się pokazuje tylko 1/4 artykułu)) też bez bez abonamentu nie przeczytasz. Gdzie te pieniądze idą? To jest według Ciebie mało? Jak dla mnie to są Janusze biznesu i tyle, pracownikowi dawać ochłapy a samemu w willi mieszkać. A mam pytanie - tvp ma być zwolnione od tego podatku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-02-10 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzeniona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502555]No, ale mnie w sumie urządza, że próbują tak załatać dziurę. Nikt nie lubi reklam, za to sporo osób korzysta ze służby zdrowia i zabytków. Nie obraziła bym się jakby pielęgniarka dostała podwyżkę, albo zwiększyliby limit osób na uczelniach medycznych, kosztem reklam xD
No nie wiem czy Twoja teoria z większą ilością reklam ma sens. Skoro więcej reklam to większa kwota do oddania, to jaki sens? A to w mediach nie da się zarabiać na innych rzeczach niż reklamy? Da się. Ja dalej się pytam za co szary Kowalski płaci 100zł w abonamencie za jakieś upc, gdzie idzie 50zł za netflixa? Gdzie idzie kasa za yt premium? A radio i te wszystkie smsy premium na ichnie konkursy to do kogo idą? Artykułu na gazecie wyborczej (chyba, jest jakaś gazeta, gdzie trzeba online kupić abonament, bo się pokazuje tylko 1/4 artykułu)) też bez bez abonamentu nie przeczytasz. Gdzie te pieniądze idą? To jest według Ciebie mało? Jak dla mnie to są Janusze biznesu i tyle, pracownikowi dawać ochłapy a samemu w willi mieszkać. A mam pytanie - tvp ma być zwolnione od tego podatku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Boże, poważnie wierzysz, że hajs z tego podatku faktycznie by poszedł na służbę zdrowia i że nagle pielęgniarki dostaną dzięki temu podwyżkę? Tak naprawdę? Nie bój się, dążymy do tego, żeby w tym kraju leciało tylko TVP i telewizja trwam, będziesz miała co oglądać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2021-02-10 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502555]No, ale mnie w sumie urządza, że próbują tak załatać dziurę. Nikt nie lubi reklam, za to sporo osób korzysta ze służby zdrowia i zabytków. Nie obraziła bym się jakby pielęgniarka dostała podwyżkę, albo zwiększyliby limit osób na uczelniach medycznych, kosztem reklam xD
No nie wiem czy Twoja teoria z większą ilością reklam ma sens. Skoro więcej reklam to większa kwota do oddania, to jaki sens? A to w mediach nie da się zarabiać na innych rzeczach niż reklamy? Da się. Ja dalej się pytam za co szary Kowalski płaci 100zł w abonamencie za jakieś upc, gdzie idzie 50zł za netflixa? Gdzie idzie kasa za yt premium? A radio i te wszystkie smsy premium na ichnie konkursy to do kogo idą? Artykułu na gazecie wyborczej (chyba, jest jakaś gazeta, gdzie trzeba online kupić abonament, bo się pokazuje tylko 1/4 artykułu)) też bez bez abonamentu nie przeczytasz. Gdzie te pieniądze idą? To jest według Ciebie mało? Jak dla mnie to są Janusze biznesu i tyle, pracownikowi dawać ochłapy a samemu w willi mieszkać. A mam pytanie - tvp ma być zwolnione od tego podatku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nic zabawniejszego chyba od dawna nie słyszałam. Naprawdę wierzysz, ze ten podatek pójdzie na słuszne cele, a nie zostanie przejedzony? Dobre, naprawdę dobre. ![]() Nie bądź naiwniakiem, bo trochę wstyd. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jak nie kot Kaczyńskiego, to właściciel stacji się pławi w luksusach a podrzędny pracownik czy klient jest i tak robiony w bambuko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-02-10 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzeniona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502601]Tak naprawdę, to myślę, że pójdzie na szamę dla kota Kaczyńskiego, ale serio już dawno się powinni wziąć za te reklamy. Nie obchodzi mnie czy to podatkiem, czy ustawą o limicie, czy może w końcu zabraniem się za niuanse związane ze stawkami dziennikarzy, aktorów czy muzyków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jesteś typową Grażyną. Byle ktoś nie miał za dużo piniendzy, powinien je oddać, żeby miał mało jak wszyscy. Myślę, że jesteś trollem, bo wiecznie musisz mieć inne zdanie niż wszyscy i nagle wparować z jakimiś tezami wbrew wszelkiej logice i rozumowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Wtajemniczenie
|
No nie wiem czy Twoja teoria z większą ilością reklam ma sens. Skoro więcej reklam to większa kwota do oddania, to jaki sens? A to w mediach nie da się zarabiać na innych rzeczach niż reklamy? Da się. Ja dalej się pytam za co szary Kowalski płaci 100zł w abonamencie za jakieś upc, gdzie idzie 50zł za netflixa? Gdzie idzie kasa za yt premium? A radio i te wszystkie smsy premium na ichnie konkursy to do kogo idą? Artykułu na gazecie wyborczej (chyba, jest jakaś gazeta, gdzie trzeba online kupić abonament, bo się pokazuje tylko 1/4 artykułu)) też bez bez abonamentu nie przeczytasz. Gdzie te pieniądze idą? To jest według Ciebie mało? Jak dla mnie to są Janusze biznesu i tyle, pracownikowi dawać ochłapy a samemu w willi mieszkać. A mam pytanie - tvp ma być zwolnione od tego podatku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No to jak nie będą zarabiać z reklam a nie dostaną jak tvpis i kopalnie hajsu za nic to splajtują jak na Węgrzech - no super opcja twoim zdaniem? Mniej reklam ale tylko słuszny kanał bo dostaje od partii za bycie tubą propagandową. Sobie do podwyżek pierwsi, po limuzyn w środku pandemii bo "nie można przesunąć budżetu hehe", do wydawania kasy na ściąganie policjantów na protesty które sami wywołali zaostrzeniem aborcjii. Ale â☠â☠â☠ powiedzieć że to na covid i zdrenować nieprzychylne im media jak już covid się skończy to spoko. I nawet jak władza się zmieni i zacznie rządzić PO to tego nie cofnie bo przecież im na rękę jak wymienią kurskiego to nie będzie opozycji. Obecność mediów nieuzależnionych od państwowych dotacji to przecież fundament demokracji, 4 władza patrząca rządowi na rękę. Edytowane przez Overcooked Czas edycji: 2021-02-10 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88502618]Mogę być i Grażyną, ale sorry, jakbyś poszła do pracy i jeszcze musiała za to płacić pracodawcy to też może byś inaczej gadała. Dla mnie idealne porównanie do tego jak właściciele wielu interesów traktują innych ludzi. I mi się to nie podoba. Nie dlatego, że mają willę, a za samo podejście. Bo jakby szary Kowalski, pracujący u Janusza mógł godnie żyć, to by mi Janusza willa nie przeszkadzała.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie rozumiem tej wypowiedzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jak się ma to porównanie do podatku od reklam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.