|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Ja nie zamawiam w ogóle ciążowych ciuchów. Zainwestuję w sukienki oversize i maxi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę letnich spódnic na gumce, z takich bardziej obszernych, więc założone nad brzuch akurat dadzą radę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta noc tak mi dała czadu ,ogólnie mam twardy i wzdęty brzuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja się melduję po wizycie - jest bijące serduszko, prawie 2,5 cm dziecia, wyniki badań też ok, zdaniem lekarza wszystko książkowo
️Następna wizyta dopiero za miesiąc. Teraz planuję umówić się na badania prenatalne, jakoś na początek marca. Dziewczyny z mdłościami - głowa do góry, będzie lepiej! U mnie aktualnie 10 tydzień i jest już znacznie lepiej, a jak zdarzają mi się mdłości, to pomagają mi chrupki kukurydziane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś wiszę na telefonie, ale nie w sprawie swoich badań a małego. Chciałabym się cofnąć do czasów, kiedy mogłam przejmować się ciążą i z drugiej strony aż się boję, co będzie za kilka miesięcy. Mam na pokładzie małego refluksiaka ze skazą białkową, który bardzo słabo mi przybiera na wadze od ponad 5 miesięcy i aż się boję powtórki z rozrywki. Pamiętam, że jestem w ciąży tylko dlatego, że mi wiecznie niedobrze za dużo się dzieje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!! Ja dziś tez byłam na usg przed 10tyg i już dziecko ma 3,17cm. Słyszałam serduszko po raz pierwszy, to rogal mi nie schodził z twarzy ![]() ![]() Odnoście ciążowych zakupów to kupiłam sobie już poduszkę ciążową, koleżanka mi poleciła że super wygodna, tylko dlaczego te ciążowe rzeczy tyle kosztują ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz w ostatniej chwili przełożył mi wizyte i właśnie z niej wracam.
Niestety to co na początku wydawało się być drugim pęcherzykiem okazało się krwiakiem...z maluszkiem wszystko w porządku. Serduszko bije. Musze uważać, jest duża szansa ze krwiak się wchlonie. Ale mimo wszystko jestem przerażona.. No i musze umówić się na prenatalne i mam kupę badan do zrobienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#880 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam sily cytowac, wiec odpowiem zbiorczo. Jakies przezeiebenie paskudne, glowa mi peka, zatoki zawalone, katar no i nic nie moge wziac zeby sobie ulzyc
. Maz mi kupi Uniben, bo ja nawet nie mam sily z lozka wstac. A tak to plukam gardlo woda z sola, zimny oklad na czolo i leze i umieram . Na szczescie goraczki nie mam, nie chce brac w 1 trymestrze paracetamolu, mam nadzieje, ze wytrzymam. Prawdopodobnie tesciowa mnie zarazila, widzielismy sie w sobote a w niedziele juz byla bardzo chora. Bo ja przeciez praktycznie nie wychodze a jesli juz to w maseczce.To nie ta strona http://e-lactancia.org tamta byla chyba po polsku. Monika, nie martw sie - ja tez mam od poczatku krwiaka i juz sie troche wchonal. Lekarka mowi ze w miare rosniecia dziecka wchlonie sie calkowicie. Jest tuz obok - prawdopodobnie podczas zagniezdzania jakies naczynko peklo. Odpoczywaj i glowa do gory ![]() Gratuluje wszystkim bijacych serduszek. I tez czekam na brak mdlosci, bo zwariuje niedlugo. Wszystko mi smierdzi... Nawet balsam do ciala, ktory kiedys byl super teraz jest bleeee. Posmarowalam sie wczoraj pod prysznicu, posiedzialam 10 minut i musialam sie splukac
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio tez nie mogę używać żadnych kosmetyków ani perfum. Za to apetyt mam ogromny na ryby w każdej postaci, najbardziej makrele wędzona w oleju z Biedry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często krwiaki się wchłaniają.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() W ciąży ze starszakiem taka poduszka mi się przydała z młodszym zupełnie nie, ale jeszcze nie zdążyłam jej sprzedać. Zobaczymy k jak będzie teraz![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka! Oby Ci szybko przeszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
U nas też długo nie było aż tak wielkich problemów, pediatra zlewała temat, bo przecież ja przybiera to jest ok, a że kończąc 3 miesiące ważył 7.7kg to ma z czego zrzucać. Tylko, że teraz kończy 8 miesięcy, waży "aż" 9kg, czyli w ciągu 5 miesięcy przybrał 1.3kg i wciąż je za mało. U nas refluks wydaje się być na podłożu alergicznym, trochę obawiam się że 3 dziecko też będzie miało skazę i przeboje z nią związane jak dwójka starszych 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie też 10 i dalej fatalnie ![]() Ale liczę na poprawę dopiero koło 14-16 tygodnia, tak jak za pierwszym razem. Nawet nie chce mi się o tym pisać, bo mam już serdecznie dosyć, do tego ta słabość i senność, a jakoś trzeba życie ogarniać przy małym synku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#887 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poduszka ciążowa to było zbawienie w poprzedniej ciąży, szczególnie że lubiłam spać na brzuchu i dzięki niej się nie przekręcałam w nocy. Teraz się tylko zastanawiam gdzie my się z nią zmieścimy w łóżku bo mały z nami śpi ![]() ![]() Cytat:
|||||
|
|
|
|
#888 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sale super, że wyniki są w normie Monisskaa jak się dzisiaj czujesz? Błękitna laguna o matko, a co Cię dopadło? ![]() Ja melduje się po wizycie u dr, fajnie przeprowadził wywiad, wszystko omówił, przebadał, dał chyba z 5 zdjęć i powiedział, że wszystko jest w porządku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Super, że wszystko dobrze. Gratulacje dla wszystkich za serduszka ![]() Cytat:
Co do ubrań ciążowych to ja nie planuję dużo kupować. Zresztą mam sporo sukienek oversize i odciętych pod biustem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeszło samo jakoś po drugich urodzinach niedługo ale do tego czasu było kiepsko. Częste pobudki w nocy (każdej nocy) mega pilnowanie diety, dużo pionizowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ,wsZytsko będzie dobrze ,nie możemy się tak stresować (mówi ta co ma nerwicę
) ja mam dziś wizytę ,ciekawe czy serce będzie .Właśnie też myślałam o tej poduszce do spania czy będzie mi potrzebna? ![]() A słuchajcie mam pytanie macie jakieś ubrania/bieliznę/koszule od mamyginekolog ?? Jak myślicie warto coś kupić? Ja właśnie tez nie bardzo wiem co z ubraniami ,bo w spodniach ciśnie mnie brzuch ,nie mam żadnych leginów, z sukienkami też tak średnio bardziej na lato już , a co na wiosnę i teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
ja też po wizycie na razie wszystko w porządku. Z USG wychodzi9 tydzień, wielkość mamy 2,23cm. Teraz miesiąc przerwy i od razu USG genetyczne i test pappa. Teraz muszę uzbroić sie w cierpliwość. Kurcze, nie wiedziałam, że refluks jest tak częsty u dzieci. ;OO Co do krwiaków to właśnie kilka znajomych tak miało i powoli się wchłaniały i było wszystko dobrze )W ogóle dziewczyny jakie macie podejście do oglądania w ciąży emocjonujących filmów? Ja uwielbialm thrillery, dramaty itp ale nie wiem czy tym przeżywaniem nie obciążam za bardzo dziecka? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
. A na codziennie rajstopy, skarpety i na to spodnie
|
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie spodnie ciążowe to było zbawienie, mega wygoda i bardzo mi się przydały 😁 ale później puściłam w świat więc muszę nowe kupić. Często na olx są nowe z metkami w dobrych cenach. Teraz są też wyprzedaże więc może warto już kupić 🤔 po prenatalnych jak będzie wszystko ok chyba zamówię.
Natomiast bluzki nosiłam po prostu luźniejsze , sukienki oversize. Ale spodnie to koniecznie kupię. Polecam z h&m. Ja dziś pierwszy dzień w biurze od daaaaawna. Moja szefowa zarządziła częściowy powrót do pracy. Podzieliliśmy się na grupy i pracujemy zmianowo tydzień w domu - tydzień w biurze. Szczerze powiem że fajnie mi w tym biurze , dawno wszystkich ludzi się widziałam, dobra kawa, wygodne biurko, dwa monitory, wszystko pod ręką. Ale to pewnie tylko pierwszy dzień taki 🤪 jak na złość dzisiaj czuję się kiepsko. Ale stwarzam pozory 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Dziś zapisałam się na prenatalne 22 marca, usg plus Pappa i 6 kwietnia do genetyka.
Dzieki dziewczyny za dobre słowa, tez mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Co do ubran ciążowych to się cieszę że z największym brzuchem latem będę 🤣 sukienki i przewiewne bluzeczki, krótkie spodenki i ta wygoda ze nic nie uwiera na wiosnę musze tylko jakieś legginsy pokupować ciążowe i bluzy oversize. Ja tam lubie luźny styl.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja akurat nigdy nie uznawałam rajstop pod spodnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ze wzgledu na krwiaka i przeboje w poprzednich ciazach.Cytat:
![]() Co do ubran to ja ostatnio przymierzalam legginsy ciazowe, ale nie ma szans, spadaja mi z brzucha, nie ma czym jeszcze wypelnic ![]() Na razie chodze w luzniejszych dresach. Dzinsy ciazowe tez mam, ale ich nie lubie. Wole kiecki i legginsy/koszulki/bluzy. W ogole nie wiem czy tez tak macie, ale ja mam teraz mega wrazliwa skore - nic mnie nie moze uwierac albo gniesc, bo mi zle. |
||
|
|
|
|
#898 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście mam ciuchy z pierwszej ciąży. Narazie chodzę po domu z luźnych dresach i t-shirtach. Później mam że 3 pary legginsów ciążowych ( uwielbiam), kilka typowo ciążowych koszulek (może ze 4), jedne jeansy ciążowe. Reszta ciuchów to kupione po prostu o rozmiar większe rzeczy głównie sukienki w kroju A i luźne bluzki. Mozliwe że coś będę musiała dokupić. Na pewno majtki
.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#900 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam u gina i wszystko w porządku ![]() Następna wizyta dopiero za miesiąc. 03.03 mam prenatalne i nie mam pojęcia jak się uzbroić w cierpliwość...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

️

często krwiaki się wchłaniają.
z młodszym zupełnie nie, ale jeszcze nie zdążyłam jej sprzedać. Zobaczymy k jak będzie teraz

na wiosnę musze tylko jakieś legginsy pokupować ciążowe i bluzy oversize. Ja tam lubie luźny styl.
Ale ja akurat nigdy nie uznawałam rajstop pod spodnie.