Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-02-13, 22:17   #691
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Rozplanować tak, to mega ważne, ale z jakością to mam wrażenie, że wszędzie poszla w dół. Mam od stolarza i kurcze, zapłaciliśmy kilkanascie tysiecy a boje się myć meble żeby znowu czegoś nie zobaczyć (rys, przetarć, odpęknięć), kuchnia w kwietniu bedzia miała dopiero rok :/

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Za dobrej jakości (zapisy u pana na meble to około rok w przód) meble to dziś 30-40 tys. To co sprzedają firemki na wymiar, to uzyskane najniższym kosztem.
'Moi' monterzy podczas montowania 'żartowali' że cud będzie jak wytrzymają 2 lata. Mi do śmiechu nie było... Niestety jest jak u ciebie, Kasiunia - dziś wolałabym z ikei, ew. Leroy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To zależy od materiałów. Ja jak Szukałam kuchni to kilku stolarzy odwiedziłam, dotykałam płyty różnych firm i czytałam opinie. Postawiłam na płytę firmy egger, jako główną. A do jednego elementu wybrałam firmę no name . I potem prosiłam stolarzy o wycenę przy użyciu tej płyty. Eggera nie żałuje, mogę po kuchni skakac, nic się nie rysuje, nie pęka. Ale po tym froncie, gdzie mam płytę firmy no name, to jestem wściekła, że nie dopłaciłam do lepszej, już w niektórych miejscach porysowane...

I tak samo przy wycenie polecam zwracać uwagę, jakie płyty stolerze używają, bo ceny mogą się wahać bardzo, a się okaże, że jeden używa zwykłego mdf, inny lakieruje fronty z zewnątrz, inny takze wewnątrz. Jeden użyje płyty antifinger, inny najtańszej. Potem tych wycen nie da się porównać. Dlatego najlepiej ustalić dokładną płytę, dokładne zawiasy i prowadnice konkretnych marek i wtedy wyceniac u roznych stolarzy.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-13, 22:56   #692
user5228
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
To zależy od materiałów. Ja jak Szukałam kuchni to kilku stolarzy odwiedziłam, dotykałam płyty różnych firm i czytałam opinie. Postawiłam na płytę firmy egger, jako główną. A do jednego elementu wybrałam firmę no name . I potem prosiłam stolarzy o wycenę przy użyciu tej płyty. Eggera nie żałuje, mogę po kuchni skakac, nic się nie rysuje, nie pęka. Ale po tym froncie, gdzie mam płytę firmy no name, to jestem wściekła, że nie dopłaciłam do lepszej, już w niektórych miejscach porysowane...

I tak samo przy wycenie polecam zwracać uwagę, jakie płyty stolerze używają, bo ceny mogą się wahać bardzo, a się okaże, że jeden używa zwykłego mdf, inny lakieruje fronty z zewnątrz, inny takze wewnątrz. Jeden użyje płyty antifinger, inny najtańszej. Potem tych wycen nie da się porównać. Dlatego najlepiej ustalić dokładną płytę, dokładne zawiasy i prowadnice konkretnych marek i wtedy wyceniac u roznych stolarzy.

Czyli mdf lakierowany z wewnątrz i na zewnątrz jest najlepszy?

Ja trochę się obawiam wybierać na takiej podstawie. Kilka lat temu miałam fazę na czytanie metek. Miałam nadzieję, że w ten sposób będę kupowała rzeczy, które posłużą mi na długo. I faktycznie kupiłam w ten sposób np. świetny sweter, który wygląda jak kupiony wczoraj. Kupiłam w ten sposób jednak również kilka rzeczy, które okazały się zupełnymi niewypałami - rzeczy było zabawniej jedną z nich w tym samym sklepie co ten sweter i z tej samej kolekcji. Mechacą się, kurczą itp. To mnie nauczyło, że materiał materiałowi nie równy

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
A widzisz, a miałam napisać dopisek "chyba że to mit, a ja powielam zasłyszane brednie" dzięki za info.

Takie różnice faktycznie się zauważa w użyciu. A jedną z przyczyn jest pewnie to, że w Niemczech istnieje spora świadomość konsumencka. Wielu, jeśli nie większość, ludzi jest b. dobrze poinformowana odnośnie jakości poszczególnych składników i produktów.

Jest kilka bardzo popularnych programów telewizyjnych na ten temat plus kilka fundacji, które publikują analizy i które znane są ogromnej większości Niemców.

W Polsce mam wrażenie, że bardzo niewiele osób coś takiego rusza, więc firmy to wykorzystują sprzedając nam gorsze rzeczy.
user5228 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-13, 22:58   #693
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Rozplanować tak, to mega ważne, ale z jakością to mam wrażenie, że wszędzie poszla w dół. Mam od stolarza i kurcze, zapłaciliśmy kilkanascie tysiecy a boje się myć meble żeby znowu czegoś nie zobaczyć (rys, przetarć, odpęknięć), kuchnia w kwietniu bedzia miała dopiero rok :/

Identycznie mam. Moja kuchnia co prawda w kwietniu będzie mieć 2 lata, meble na wymiar od stolarza, nie oszczedzalismy i braliśmy lepszy materiał. A pełno rys i odpryskow, oczywiście z daleka nie widać, ale jak szoruje szmatką to widzę.. I zastanawiam się skąd się to wzięło

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-02-13, 23:06   #694
Rena
Zakorzenienie

Jakie czapki nosicie/polecacie ?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-13, 23:12   #695
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Identycznie mam. Moja kuchnia co prawda w kwietniu będzie mieć 2 lata, meble na wymiar od stolarza, nie oszczedzalismy i braliśmy lepszy materiał. A pełno rys i odpryskow, oczywiście z daleka nie widać, ale jak szoruje szmatką to widzę.. I zastanawiam się skąd się to wzięło

Może od szorowania szmatką.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-13, 23:38   #696
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja meblowałam kuchnię jakieś 12 lat temu, kiedy zupełnie nie było nas stać na takie drogie meble, kupiłam wszystko w firmie Bodzio, piękne to nie jest, ale przez te wszystkie lata absolutnie nic się z tymi meblami nie podziało. W jednej szafce poszły zawiasy (ale to szafka ze słodyczami, wiadomix). Gdyby nie fakt, że zwyczajnie opatrzyły mi się te meble i teraz mogę je już sobie zamienić na jakie chcę, to kompletnie bym ich nie ruszała A mam kuchnię wielkości pokoju. Dałam może 3 tysie max.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 00:00   #697
marianna144
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88509598]Ja meblowałam kuchnię jakieś 12 lat temu, kiedy zupełnie nie było nas stać na takie drogie meble, kupiłam wszystko w firmie Bodzio, piękne to nie jest, ale przez te wszystkie lata absolutnie nic się z tymi meblami nie podziało. W jednej szafce poszły zawiasy (ale to szafka ze słodyczami, wiadomix). Gdyby nie fakt, że zwyczajnie opatrzyły mi się te meble i teraz mogę je już sobie zamienić na jakie chcę, to kompletnie bym ich nie ruszała A mam kuchnię wielkości pokoju. Dałam może 3 tysie max.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

ja tez mam stare meble z sieciówki którym absolutnie nic nie jest i tez sie boje ruszac.....
za to obserwujac kuchnie u mojej mamy i tesciowej ciagle sie dziwię... meble moze ok ale te cudowne złote krany (bynajmniej nie najtansze) wygladaja okropnie juz po 2-3 latach te bezowe i czarne zlewy (tez nie najtansze) wygladaja tez zle(z tym ze moja mama nie dba a tesciowa po kazdym umyciu wyciera szmatka do sucha wyobrazcie sobie , olejuje itd)
a co do stolarzy - znam paru wybitnych , robia super, są polecani po całej Polsce i wyobrazcie sobie ze podnosza cenę w zaleznosci od miasta- czyli u mnie zrobią kuchnie za powiedzmy 10.000 50 km dalej w wiekszym miescie juz doliczą wam drugie tyle
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 00:48   #698
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

No ja także się zastanawiam - odpryski są w takim miejscu, że nawet nie miało co uderzyć czy obić. Za pierwszym razem to się poryczałam bo nie mogłam uwierzyć - myslalam, że to brudne i tylko sama porysowałam front. Na szczęście w takim miejscu, że słońce nie pada na front i tylko ja wiem że tam są rysy. Kurcze no, tyle hajsu włożone, myślisz, że na lata a po dwóch-trzech miesiącach oczom nie wierzysz.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Kaszmirowa z h&mu (seria premium), moherowe z h&mu (seria premium) i wełniana wlasnorecznie wydzierganą

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
ja tez mam stare meble z sieciówki którym absolutnie nic nie jest i tez sie boje ruszac.....

za to obserwujac kuchnie u mojej mamy i tesciowej ciagle sie dziwię... meble moze ok ale te cudowne złote krany (bynajmniej nie najtansze) wygladaja okropnie juz po 2-3 latach te bezowe i czarne zlewy (tez nie najtansze) wygladaja tez zle(z tym ze moja mama nie dba a tesciowa po kazdym umyciu wyciera szmatka do sucha wyobrazcie sobie , olejuje itd)

a co do stolarzy - znam paru wybitnych , robia super, są polecani po całej Polsce i wyobrazcie sobie ze podnosza cenę w zaleznosci od miasta- czyli u mnie zrobią kuchnie za powiedzmy 10.000 50 km dalej w wiekszym miescie juz doliczą wam drugie tyle
Mamy czarny zlew w kuchni - z jakiegoś konglomeratu, kosztowal chyba tysiaka i prawie rok i nic mu nie jest, nie trzeba impregnować nic. Kran w kuchni też czarny i nic nie jest. Za to łazienka, ehh, zestaw prysznicowy z deszczownica kosztował whoooi dużo a czarny się miesjcowo otarł do miedzianego, tak samo bidetka tylko ona kosztowała niecale 100 ziko a zestaw 2k prawie kran w łazience na szczescie okej, mimo ze ta sama firma co zestaw.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88509569]Może od szorowania szmatką.[/QUOTE]Ma przecieram mikrofibrą i naturalnym plynem albo letnią wodą.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 06:31   #699
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user5228 Pokaż wiadomość
Czyli mdf lakierowany z wewnątrz i na zewnątrz jest najlepszy?

Ja trochę się obawiam wybierać na takiej podstawie. Kilka lat temu miałam fazę na czytanie metek. Miałam nadzieję, że w ten sposób będę kupowała rzeczy, które posłużą mi na długo. I faktycznie kupiłam w ten sposób np. świetny sweter, który wygląda jak kupiony wczoraj. Kupiłam w ten sposób jednak również kilka rzeczy, które okazały się zupełnymi niewypałami - rzeczy było zabawniej jedną z nich w tym samym sklepie co ten sweter i z tej samej kolekcji. Mechacą się, kurczą itp. To mnie nauczyło, że materiał materiałowi nie równy
Nie wiem, czy lepiej, czy nie. Ale lakierowanie od wewnątrz na pewno podnosi cenę i jest to bardziej estetyczne. Ja nie mam lakierowanych, więc się nie wypowiem.
Jasne, że materiał materiałowi nie równy, dlatego polecam poczytać opinie, nie twierdzę, że droższy równa się lepszy. A najważniejsze, to porównywać jeden do drugiego, dlatego lepiej wiedzieć, jakiej firmy płyta jest używana, bo ceny pomiędzy stolarzami są zawrotne. Niestety nie wszędzie się da, bo taki WFM ma swoje płyty, nie powszechnie dostępne.

Cytat:
Mamy czarny zlew w kuchni - z jakiegoś konglomeratu, kosztowal chyba tysiaka i prawie rok i nic mu nie jest, nie trzeba impregnować nic. Kran w kuchni też czarny i nic nie jest. Za to łazienka, ehh, zestaw prysznicowy z deszczownica kosztował whoooi dużo a czarny się miesjcowo otarł do miedzianego, tak samo bidetka tylko ona kosztowała niecale 100 ziko a zestaw 2k prawie kran w łazience na szczescie okej, mimo ze ta sama firma co zestaw.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"]
U mnie tak samo, czarny zestaw wannowy już porysowany, a krany przy dwóch umywalkach i zlewie dalej w super stanie.

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 07:12   #700
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Kaszmirowa z h&mu (seria premium), moherowe z h&mu (seria premium) i wełniana wlasnorecznie wydzierganą
Jaki model?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 07:19   #701
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
3 stare Kangol - beanie z angora,
2 stare Seeberger - boiler wool https://www.seeberger-hats.com/en/shop/beanies/?p=6&o=3
1 kaszmirowa beanie z C&A z ubiegłego roku.
We wszystkich wyglądam okropnie, ale do bólu marznę w uszy, więc ... mówi się trudno.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Jaki model?
Były beanie. W C&A były tańsze i b dobry gatunek kaszmiru. Kupiłam do kompletu olbrzymi szal. Off White i piorę często (ręcznie)
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 07:58   #702
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Złote krany akurat są wymagające i trzeba je traktować środkiem do pucowania
A ja miałam czarny zlew i był nie do zniszczenia a jakoś o niego nie dbalam, teraz znowu kupiłam czarny, narazie mam to pół roku więc ciężko coś powiedzieć ale wygląda jak nowy

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 08:10   #703
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Muszę wysłać paczkę w ruchu z vinted.

Wydrukowałam sobie już tą etykietę i zapakowałam paczkę.
To tylko zanoszę do punktu ( który znalazłam na mapie) i podaje pani w okienku?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 08:29   #704
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Muszę wysłać paczkę w ruchu z vinted.

Wydrukowałam sobie już tą etykietę i zapakowałam paczkę.
To tylko zanoszę do punktu ( który znalazłam na mapie) i podaje pani w okienku?

Tak, ktoś to zeskanuje i tyle.

Stary 2021-02-14, 08:39   #705
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:

Możliwe że właśnie od szorowania, albo dlatego że po zamontowaniu stolarz nie przekazał Ci jak właściwie dbać o dany materiał.
Ja mam od 4 lat kuchnię Ikei, w instrukcji było dokładnie opisane jak trzeba po montażu umyć drzwiczki żeby zabezpieczyć i utwardzić okleinę. Zrobiłam zgodnie z instrukcją i tak samo myję - tylko wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń. Wszystkie zabrudzenia schodzą bez problemu i nie zostają żadne ślady - a meble białe więc byłoby widać. Rys też nie ma, bo nie muszę nic szorować. Tylko w jednym miejscu mam drobny wżer, ale to od noża który wypadł mi z szuflady i czubkiem zahaczył o drzwiczki szafki.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 08:57   #706
user5228
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Możliwe że właśnie od szorowania, albo dlatego że po zamontowaniu stolarz nie przekazał Ci jak właściwie dbać o dany materiał.
Ja mam od 4 lat kuchnię Ikei, w instrukcji było dokładnie opisane jak trzeba po montażu umyć drzwiczki żeby zabezpieczyć i utwardzić okleinę. Zrobiłam zgodnie z instrukcją i tak samo myję - tylko wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń. Wszystkie zabrudzenia schodzą bez problemu i nie zostają żadne ślady - a meble białe więc byłoby widać. Rys też nie ma, bo nie muszę nic szorować. Tylko w jednym miejscu mam drobny wżer, ale to od noża który wypadł mi z szuflady i czubkiem zahaczył o drzwiczki szafki.

Akurat ikea jest znana z tego, że rzeczy ma dobrej jakości, więc powątpiewywałabym w związek przyczynowo-skutkowy jednorazowe przetarcie drzwiczek w odpowiedni sposób -> wieloletnia trwałość
Stary 2021-02-14, 09:25   #707
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Tak, ktoś to zeskanuje i tyle.

Dzięki.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 09:27   #708
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Ważna jest liczba pomieszczeń, myślę, że ciężko mieszka się w dwójkę jeśli mieszkanie ma tylko 1 pokój. Przy 45m2 są już pewnie dwa.

Czy na czarnych samochodach bardzo widać brud? W jaki kolor auta najlepiej celować, żeby był nie tylko ładny, ale i praktyczny?
Albo ładny, albo praktyczny. Jedyny kolor, na którym nie widać aż tak syfu to srebrny /szary.

Na granatowym widać, nie ma może jakiejś tragedii i widać mniej, niż na czarnym, ale się nie oszukujmy. Dużo też zależy, czy ma się opcję garażowania, czy gdzieś nie zawiewa syfem na naszym miejscu postojowym lub na trasie.

U mnie na aucie widać brud praktycznie tylko na tyle, ale syfi się nieziemsko szybko i bardzo. Szczerze to co 2-3 dni powinnam myć, a tak często to mi się nie chce. [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508297]To juz lepiej granatowy kupić.

Ale najlepiej to myć auto przecież to chwila moment.
Kiedyś sie śmiałam jak dziadek co tydzień pucowal.

A to przyjemnie jest jechać autem które jest czyste [/QUOTE][1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508916]Jakie najlepsze tabletki do zmywarki?
Wybor ogromny...[/QUOTE]

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:28   #709
Ingrid80
BAN stały

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508610]Serio? No to prawie jak za darmo...
U mnie to 10-15 funtów

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Dlatego według mnie nie ma idealnego koloru który pozwala na rzadsze mycie. Zwyczajnie się auto myje [/QUOTE]Jak chcesz porównać wartosc 8zl do 15 funtów??

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:31   #710
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:

Mnie się wydaje, że ten lakier jest po prostu dość delikatny i bierze się go raczej ze względu na wygląd niż na trwałość, a czyścić trzeba też delikatnie, miękką szmatką i delikatnym detergentem, pamiętając, że niektóre środki go niszczą... U rodziców jest zrobiona dawno temu zwykła okleina i gdzieniegdzie zaczęła odstawać, ale nic się nie rysuje ani nie odpryskuje. A u mnie raz przejechałam tą ostrzejszą stroną gąbki i od razu rysy (przyzwyczaiłam się, ale w pierwszej chwili chciało mi się płakać), raz rozbił się talerzyk i odłamek zrobił odprysk... W łazience już się trzyma bardzo dobrze.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Czas edycji: 2021-02-14 o 10:33
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:40   #711
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user5228 Pokaż wiadomość
Akurat ikea jest znana z tego, że rzeczy ma dobrej jakości, więc powątpiewywałabym w związek przyczynowo-skutkowy jednorazowe przetarcie drzwiczek w odpowiedni sposób -> wieloletnia trwałość
Nie twierdzę że to jedyna zasługa, bo oczywiście po prostu ich meble kuchenne mają bardzo dobrą jakość. Jednak jeśli w instrukcji jest coś wyraźnie opisane i pracownicy też zwracają na to uwagę przy zakupie to też coś pewnie w tym jest. Chodziło mi po prostu o to, że może stolarz powinien przekazać jakąś konkretną informację o pielęgnacji a tego nie zrobił.
Z tego co tłumaczył mi pracownik Ikei chodzi o to że ich okleiny są tak jakby bardziej miękkie od nowości, dlatego je zabezpieczają folią. Po zdjęciu folii potrzebują trochę czasu żeby stwardnieć i dojść do swojej naturalnej wytrzymałości a odpowiednie umycie im to ułatwia.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:45   #712
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

myje sciereczka z tupperware i plynem do szyb. serio, nie ma sie z czego rysowac i obijac

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2021-02-14, 10:51   #713
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Jaki PIT należy złożyć w przypadku braku jakichkolwiek dochodów?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:52   #714
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
myje sciereczka z tupperware i plynem do szyb. serio, nie ma sie z czego rysowac i obijac
To jak ja. Sciereczka z mikrofibry i woda/płyn naturalny. Rys nie mam (jeszcze :P), ale na rantach w niektorych szafkach są przetarcia i nie ma koloru (granatowego).

I bardzo zdziwiło mnie to, że kuzyn tż-ta bierze od nich także kuchnie, mimo że mówiliśmy, że jakość nie powala i tylko się przepłaca. Nie wiem, bierze w połysku więc może lepiej te szafki zniosą życie, albo nie bedzie jej używać

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:54   #715
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Jak chcesz porównać wartosc 8zl do 15 funtów??

A kto pisze ze chce
Osoba nade mną tez porównała 8zl do ilus tam euro
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 10:59   #716
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy ktoś stosuje żel aloesowy na twarz? Jakie efekty ?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 11:18   #717
user5228
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Żadnych.

Kupiłam, bo na forach jest to święty gral pielęgnacji, ale to jakby smarować się wodą.

Jeszcze jeden żel jaki miałam miał przynajmniej działanie chłodzące, więc pomagał na palenie poretinoidalne. Teraz kupiłam bardziej znanej firmy, nawet w lodówce trzymam i nie chłodzi. Nie wiem dlaczego.
Stary 2021-02-14, 11:34   #718
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:

Ja stosuję.
Skóra jest bardziej gładka. Wcześniej miałam problem ze stanami zapalnymi i podrażnieniami, uspokoiło się trochę.
Udało mi się też w miarę uregulować wydzielanie sebum, ale nie wiem, czy to zasługa żelu aloesowego, czy odstawienia kremu, który mi nie służył.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 11:44   #719
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Tż stosował prawdziwy aloes na twarz i robiło to robotę - zniknął trądzik i skóra nie była wysuszona. W dość krótkim czasie sobie te twarz wygoił i w sumie od 2 lat już nic nie robi, aloesem też i twarz nadal wygląda dobrze. Jak coś się zaczyna brzydkiego robić to na jakiś tydzień wraca do smarowania aloesem i jest gitara.

Takie sklepowe to nie wiem, ile mają w sobie faktycznie aloesu.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-14, 11:50   #720
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja także się zastanawiam - odpryski są w takim miejscu, że nawet nie miało co uderzyć czy obić. Za pierwszym razem to się poryczałam bo nie mogłam uwierzyć - myslalam, że to brudne i tylko sama porysowałam front. Na szczęście w takim miejscu, że słońce nie pada na front i tylko ja wiem że tam są rysy. Kurcze no, tyle hajsu włożone, myślisz, że na lata a po dwóch-trzech miesiącach oczom nie wierzysz.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Kaszmirowa z h&mu (seria premium), moherowe z h&mu (seria premium) i wełniana wlasnorecznie wydzierganą

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Ma przecieram mikrofibrą i naturalnym plynem albo letnią wodą.

Kurczę, przykro no.
Jak widać stolarz stolarzowi też nierówny, ja robiłam kuchnie na wymiar w grudniu 2016 i nie oszczędzam jej i naprawdę dobrze wygląda.
Osobno robiłam blaty bo w firmie kamieniarskiej, są z granitu i warte każdej złotówki - gorące garnki, krojenie, nic ich nie rusza.

Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości