|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih Tzu
a czy ja pisalam ze uwazam sie za madrą? to ty tak piszesz.
Ja z cala pewnoscia jestem bardziej kulturalna niz ty i z tego jestem dumna ze bez przeklinania umiem wyrazic swoje zdanie.
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
A kto tu przeklina? Ja tam nie widzę przekleństwa
![]() Czy ty nie widzisz, że wszyscy mają Cię dość? Wchodzisz na każdy wątek i chcesz pouczać ludzi! Oni Cię tu nie chcą bo psujesz im miłą atmoswerę swoimi gadkami. Daj w końcu im święty spokój bo twoje gadanie jest już nudne.
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
bede wchodzila w jakie wątki bede chciala
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Boże co za natręt
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny takie dogryzanie sobie chyba niespecjalnie ma jakiś sens???
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
zeebra masz rację, ale troche mnie to denerwuje jak ktoś na siłę chce komuś narzucić swoje zdanie.
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
malinka troche przeginasz.... nie wiem po co zaczelas w ogole.. teraz najwazniejze jest to, żeby mama i szczenie byly zdrowe.
monika733 - jesli teraz sie to skonczylo cesarka to nastepnego porodu moz nie przezyc wiec dobrze c radze, żebys juz jej nie rozmnazala... mysle, że ona juz swoje urodzila.. |
|
|
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że jak się nie skończy to dogadywanie itp to niedługo nikt nie będzie się chciał tu odzywać bo będzie się liczył z niemiłą bądź tylko krytyczna opinią. Szkoda żeby taki fajny wątek przestał mieć rację bytu. Nie chcę tutaj nikomu nic narzucać, ale proszę darujmy sobie już jakiekolwiek niemiłe uwagi. A jak ktoś chce coś skomentować to niech to robi tak by nie urazić innej osoby niepotrzebnie, bądź nie oskarżać bezpodstawnie. Kieruję to do wszystkich bez wyjątku.
|
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Sorka, że piszę jedno pod drugim
Chciałam jeszcze tylko dodać, że poszłam za Waszymi radami i zakupiłam ten żel Hery i jestem rzeczywiście mile zaskoczona może Rokuś nie ma białych wąsików i brody, ale do rudych też mu już daleko Już nie mogę na niego wołać "Ryża mordka"
|
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Taakk...miłą atmosferę hołubienia pseudohodowli
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze zmartwilam sie... idusi w tym miejscu gdzie wyrastaja wasiki (gorna warga
) zrobila sie taka czerwona gulka z czubeczkiem z ropa..twarde i idunia nie daje sie dotknac..co to moze byc? jakies zapalenie mieszka?
|
|
|
|
#2442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Olivia miała na myśli, że rodowodowe psy także mają problemy w ciąży i też mogą przechodzić cesarki wielokrotnie...I że to nie ma znaczenia czy pies posiada rodowód czy nie , i jak ma i jak nie ma mogą pojawić się komplikacje..
|
|
|
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cześc , a więc: ad. 1 - 2,5 roku temu za titka zapłaciłam 500zł, a niecałe pół roku temu za Tilunie 600zł ad. 2 - ja nie znam ad. 3 - niestety mojej Tili muszę codziennie przemywać oczka, albo k. borowym rozcienczonym ,albo wygodniejszą metodą czyli kupionym w sklepie specjalnym środkim do oczu ropiejących - z firmy Ami Wet koszt 13zł, acha- a Titusiowi w ogóle nie muszę przemywac bo mu nie ropieją |
|
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
Moja psinka właśnie pojechała do fryzjera. Już się nie mogę doczekać jak wróci piękny pachnący wyczesany podstrzyżony
Zrobię mu zdjęcia i Wam wkleję, ale wrócę do domku dopiero późnym wieczorkiem to nie wiem czy dam radę dzisiaj
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
A ja swoją uczę zostawania samej w domu. 15-20 min już wytrzymuje (stałam pod drzwiami zanim weszłam i było cichutko). Jednak dzisiaj zeszło mi niewiele ponad godzinkę i już piszczała
Troszkę za długo jak na początek ale już widzę, że szybko się nauczy
|
|
|
|
#2448 |
|
Rozeznanie
|
Mój Max błyskawicznie nauczył się zoastawć sam, napier próbowaliśmy po kilkanaście minut potem godzinka, dwie, a teraz siedzi sam po 5 godzin( praca) i na szczescie jest grzeczniutki. Potem zabawą wynagradzam mu czas samotności
) |
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak będzie najbezpieczniej
|
|
|
|
|
#2451 |
|
BAN stały
|
Czy ktoś mnie może olśnić ?? Jaki jest temat tego forum ?? Rozmnażanie - czy - pielegnacja ???
Wszystkim zgoszkniałym PANIOM serdecznie (osobiście) dziekuje !!! Nie poprawiajcie moich błędów bo je robie i niestety tak juz zostanie !!! silvi27- bardzo dobrze starsz sie uczyc pieseczka - oby tak dalej !! evelinest- nie moze zle wygladac jesli jest u dobrego frycka , bo to PIĘKNY chlopak !!! missmalezji - mógł wrosnac włosek ale też mógł go ugrysc robalek. Jeśli podejdzie ropka , leć szybko do weta !! DLA WSZYSTKICH ŻYCZLIWYCH : ![]() |
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za porady,dzisiaj guziołek zmniejszył się troszeczkę,ropka na czubku zaschnieta nic sie nie dzieje.w weekend i tak ide zidunia na obciecie pazurkow wiec przy okazji obejrzymy i to.
moniko masz duze doswiadczenie z suniami,powiedz mi czy to normalne ze po cieszce sunia ma nabrzmiale cycuszki?jak sie złapie w palce to jak gruczoł mlekowy u kobiet.wole mieć pewność ze to normalne. niestety jestem przerazliwiona moze
|
|
|
|
#2453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twoja miala cieczke niedawni więc ciąży urojonej nie ma pewnie
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
ciąża urojona zaczyna się po cieczce a nie 2 miesiącach od niej, tzn. suczka tak jakby na niby dla samej siebie zachodzi w ciążę (najczęściej objawem są właśnie powiększone sutki) i twoja suczka olivia_hill po dwóch miesiącach "urodziła" dzieci, bo tyle mniej wiecej trwa normalnie ciąża u suczek
dlatego miała mleko podczas ciąży urojonej absolutnie nie wolno masować sutków, gładzić godzinami brzuszka, wyciskać mleka i takich tam - działa to jak mizianie łapkami przez szczeniaczki i pobudza laktację u suczki |
|
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
doloresd, tu nie wyzwisk a politowania trzeba
|
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2458 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A - i jeszcze jedno - skoro nie zarejestrowana to nie hodowla..a pseudohodowla (niezależnie od ilości posiadanych suk i od ilości wyprodukowanych szczeniąt). Cytat:
Tak,kochają zwierzaki i z tej wielkiej miłości produkują tabuny pseudorasowych szczeniąt....po co? I powtarzam - to nie są hodowcy...to są rozmnażacze lub pseudohodowcy,jak kto woli. Mierny zysk? A jakież to koszty ponoszą? Kupna suki z dobrej hodowli? Czy może wystaw i zrobienia uprawnień hodowlanych? A może badań ? Aa...może także koszty wszystkich dokumentów? Oj..a może koszty dobrego zagranicznego reproduktora? Tacy ludzie nie ponoszą żadnych kosztów
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
A_na zaczynasz mnie powoli przekonywać - mówię poważnie. Ok już nie zaśmiecam wątku o shih tzu.
|
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie kochani to nie jest forum poświęcony potępianiu osób!!!
W takim tempie to wszyscy niedlugo z niego uciekniemy! Wystarczy ze raz temat rasowy=rodowodowy wyskoczył i koniec milej atmosfery i zaczyna się nagonka ....dziewczyny czy dla was dzień bez wypowiedzi na temat pseudohodowców to dzień stracony???? Dajcie sobie spokój już tylko się atmosfera robi niemila mnie nie stać na psa z rodowodem to po 1 po 2 chcialam mieć psa w typie rasy shih tzu i go mam po 3 nie chce jej wystawiać nie chce jej rozmnazac nie chce byc potepiana z tego powodu ze napędzam popyt na psy bez rodowodow kazdy robi to co chce i uwazam ze kazdy kolejny wątek apropo pseudohodowli i opieprzania osob ktore maja suczki i je rozmnazaja jest bez sensu,bo ja poprostu posty paru z was omijam i nawet ich nie czytam bo nie zmieni to mojego zdania i zapewne zdania 99% z nas, a poza tym nie mam ochoty czytać wypowiedzi na ten sam temat po raz n-ty... Jestem uczestnikiem tego forum po to by posluchac jakie perypetie maja inne posiadaczki psów ktore sa podobne do mojego i maja podobne problemy i mowiac szczerze wali mnie totalnie czy to sa psy z rodowodem ze schroniska z pseudohodowli czy znalezione pod mostem,wiem ze są one najszczęśliwszymi psami na świecie,mają u swoich właścicieli bardzo dobrze niczego im nie brak i tyle... Jeśli dalej dyskusja na tym forum bedzie szla w tym samym kierunku to stanie sie to nudne i coraz mnie osob bedzie tytaj zaglądało...kazdy ma prawo do swojego zdania niech wypowie je raz i tyle takie monotonne wywody do niczego nie prowadza i wydaje mi sie ze ososby ktore to pisza po wszystkich mozliwych forach nie maja co robic w domu i w ten sposob zabijaja swoj czas.... Ps dostalam zdjęcia mojej jak była malutka od poprzedniej właścicielki słodziutka była OD MAŁEGO LUBIŁA NA PLECKACH SPAC
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

) zrobila sie taka czerwona gulka z czubeczkiem z ropa..twarde i idunia nie daje sie dotknac..co to moze byc? jakies zapalenie mieszka?