Shih Tzu - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-31, 20:25   #2431
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu

a czy ja pisalam ze uwazam sie za madrą? to ty tak piszesz.

Ja z cala pewnoscia jestem bardziej kulturalna niz ty i z tego jestem dumna ze bez przeklinania umiem wyrazic swoje zdanie.

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 20:29   #2432
malinka18222
Zadomowienie

A kto tu przeklina? Ja tam nie widzę przekleństwa
Czy ty nie widzisz, że wszyscy mają Cię dość? Wchodzisz na każdy wątek i chcesz pouczać ludzi! Oni Cię tu nie chcą bo psujesz im miłą atmoswerę swoimi gadkami. Daj w końcu im święty spokój bo twoje gadanie jest już nudne.
Stary 2008-08-31, 20:31   #2433
motylek1007
Zakorzenienie

bede wchodzila w jakie wątki bede chciala

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 20:34   #2434
malinka18222
Zadomowienie

Boże co za natręt
Stary 2008-08-31, 20:38   #2435
zebrra
Raczkowanie

Dziewczyny takie dogryzanie sobie chyba niespecjalnie ma jakiś sens???
zebrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 20:40   #2436
malinka18222
Zadomowienie

zeebra masz rację, ale troche mnie to denerwuje jak ktoś na siłę chce komuś narzucić swoje zdanie.
Stary 2008-08-31, 21:02   #2437
kukis
Zadomowienie

malinka troche przeginasz.... nie wiem po co zaczelas w ogole.. teraz najwazniejze jest to, żeby mama i szczenie byly zdrowe.
monika733 - jesli teraz sie to skonczylo cesarka to nastepnego porodu moz nie przezyc wiec dobrze c radze, żebys juz jej nie rozmnazala... mysle, że ona juz swoje urodzila..
kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 21:03   #2438
evelinest
Raczkowanie

Myślę, że jak się nie skończy to dogadywanie itp to niedługo nikt nie będzie się chciał tu odzywać bo będzie się liczył z niemiłą bądź tylko krytyczna opinią. Szkoda żeby taki fajny wątek przestał mieć rację bytu. Nie chcę tutaj nikomu nic narzucać, ale proszę darujmy sobie już jakiekolwiek niemiłe uwagi. A jak ktoś chce coś skomentować to niech to robi tak by nie urazić innej osoby niepotrzebnie, bądź nie oskarżać bezpodstawnie. Kieruję to do wszystkich bez wyjątku.
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 21:07   #2439
evelinest
Raczkowanie

Sorka, że piszę jedno pod drugim Chciałam jeszcze tylko dodać, że poszłam za Waszymi radami i zakupiłam ten żel Hery i jestem rzeczywiście mile zaskoczona może Rokuś nie ma białych wąsików i brody, ale do rudych też mu już daleko Już nie mogę na niego wołać "Ryża mordka"
Stary 2008-08-31, 21:11   #2440
a_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Oni Cię tu nie chcą bo psujesz im miłą atmoswerę swoimi gadkami.
Taakk...miłą atmosferę hołubienia pseudohodowli
a_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 21:55   #2441
missmalezji
Wtajemniczenie

kurcze zmartwilam sie... idusi w tym miejscu gdzie wyrastaja wasiki (gorna warga ) zrobila sie taka czerwona gulka z czubeczkiem z ropa..twarde i idunia nie daje sie dotknac..co to moze byc? jakies zapalenie mieszka?
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 22:10   #2442
olivia_hill
Raczkowanie

GG do olivia_hill Send a message via Skype™ to olivia_hill

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
malinka troche przeginasz.... nie wiem po co zaczelas w ogole.. teraz najwazniejze jest to, żeby mama i szczenie byly zdrowe.
monika733 - jesli teraz sie to skonczylo cesarka to nastepnego porodu moz nie przezyc wiec dobrze c radze, żebys juz jej nie rozmnazala... mysle, że ona juz swoje urodzila..
co ty gadasz,znajoma moja ma hodowle buldozkow francuskich i KAZDY powtarzam KAZDY poród jest poprzez cesarke, jej najbardziej utytuowana suczka 2,5 letnia miala juz 2 razy male i zawsze miala cesarke i zyje i ma sie dobrze i zdobywa medale dalej
olivia_hill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 22:16   #2443
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki !!
U nas nie ciekawie : Dolores miała cesarke i urodził sie tylko jeden samczyk !!
Nie mogła sama urodzić bo dzidziuś jest dosć duzy ! Nie rozumie tej sytuacji poniwewaz zawsze miała mnogie ciąże i żadnych problemow z porodem !! Po tej cesarce nie jest soba . W domu zamieszanie bo muszę ja izolowac jeszcze przez jakiś czas od innych zwierzat, czego zadne z nich nie rozumie !!
Z tego wywnioskowalam, że byly problemy, wiec nie rozumiem twojego oburzenia... kazde rozcinanie brzucha jest niebezpieczne, kazda narkoza jest niebezpieczna i ogólnie kazda operacja jest niebezpeczna.. wiec mnie pouczac nie musisz...
kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 22:35   #2444
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Z tego wywnioskowalam, że byly problemy, wiec nie rozumiem twojego oburzenia... kazde rozcinanie brzucha jest niebezpieczne, kazda narkoza jest niebezpieczna i ogólnie kazda operacja jest niebezpeczna.. wiec mnie pouczac nie musisz...
Olivia miała na myśli, że rodowodowe psy także mają problemy w ciąży i też mogą przechodzić cesarki wielokrotnie...I że to nie ma znaczenia czy pies posiada rodowód czy nie , i jak ma i jak nie ma mogą pojawić się komplikacje..
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 08:44   #2445
KOOESNCZV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linquini Pokaż wiadomość
http://www.fiona.cba.pl/oryginaly/(63).jpg

hehe, a poza tym mam pytanie:
1. Ile płaciliście za swoje pieski
2. Czy zna ktoś jakieś hodowle w Czstochowie
3. Czy Sgig tzu trzeba przemywać oczy codzienie rano, jak tak to czym??

BŁAGAM O ODPOWieDZI BO POPRZEDNIM RAZEM MOJE POSTY ZOSTAŁY ZIGNOROWANE, wieć bardzo prosze, posdrawiam, sliczne macie pieski

cześc , a więc:

ad. 1 - 2,5 roku temu za titka zapłaciłam 500zł, a niecałe pół roku temu za Tilunie 600zł

ad. 2 - ja nie znam

ad. 3 - niestety mojej Tili muszę codziennie przemywać oczka, albo k. borowym rozcienczonym ,albo wygodniejszą metodą czyli kupionym w sklepie specjalnym środkim do oczu ropiejących - z firmy Ami Wet koszt 13zł, acha- a Titusiowi w ogóle nie muszę przemywac bo mu nie ropieją
KOOESNCZV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:18   #2446
evelinest
Raczkowanie

Moja psinka właśnie pojechała do fryzjera. Już się nie mogę doczekać jak wróci piękny pachnący wyczesany podstrzyżony Zrobię mu zdjęcia i Wam wkleję, ale wrócę do domku dopiero późnym wieczorkiem to nie wiem czy dam radę dzisiaj
Stary 2008-09-01, 15:31   #2447
silvi27
Raczkowanie

GG do silvi27 Send a message via Skype™ to silvi27

A ja swoją uczę zostawania samej w domu. 15-20 min już wytrzymuje (stałam pod drzwiami zanim weszłam i było cichutko). Jednak dzisiaj zeszło mi niewiele ponad godzinkę i już piszczała Troszkę za długo jak na początek ale już widzę, że szybko się nauczy
silvi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 16:01   #2448
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Mój Max błyskawicznie nauczył się zoastawć sam, napier próbowaliśmy po kilkanaście minut potem godzinka, dwie, a teraz siedzi sam po 5 godzin( praca) i na szczescie jest grzeczniutki. Potem zabawą wynagradzam mu czas samotności)
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 16:16   #2449
a_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Olivia miała na myśli, że rodowodowe psy także mają problemy w ciąży i też mogą przechodzić cesarki wielokrotnie...I że to nie ma znaczenia czy pies posiada rodowód czy nie , i jak ma i jak nie ma mogą pojawić się komplikacje..
Hmmm...ja to raczej - niestety - odebrałam jako zachętę do dalszego rozmnażania. Bo skoro utytułowaną rasową sukę można ciągle poddawać cesarkom (czego nie rozumiem...) to czemu przejmować się cesarką przy produkcji nierasowych szczeniąt...
Stary 2008-09-01, 17:00   #2450
Miona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
kurcze zmartwilam sie... idusi w tym miejscu gdzie wyrastaja wasiki (gorna warga ) zrobila sie taka czerwona gulka z czubeczkiem z ropa..twarde i idunia nie daje sie dotknac..co to moze byc? jakies zapalenie mieszka?
lepiej idź z tym do weterynarza tak będzie najbezpieczniej
Miona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 17:27   #2451
monika733
BAN stały

GG do monika733

Czy ktoś mnie może olśnić ?? Jaki jest temat tego forum ?? Rozmnażanie - czy - pielegnacja ???
Wszystkim zgoszkniałym PANIOM serdecznie (osobiście) dziekuje !!!
Nie poprawiajcie moich błędów bo je robie i niestety tak juz zostanie !!!

silvi27- bardzo dobrze starsz sie uczyc pieseczka - oby tak dalej !!

evelinest- nie moze zle wygladac jesli jest u dobrego frycka , bo to PIĘKNY chlopak !!!

missmalezji - mógł wrosnac włosek ale też mógł go ugrysc robalek. Jeśli podejdzie ropka , leć szybko do weta !!

DLA WSZYSTKICH ŻYCZLIWYCH ::roza :
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 20:08   #2452
missmalezji
Wtajemniczenie

dziekuje za porady,dzisiaj guziołek zmniejszył się troszeczkę,ropka na czubku zaschnieta nic sie nie dzieje.w weekend i tak ide zidunia na obciecie pazurkow wiec przy okazji obejrzymy i to.
moniko masz duze doswiadczenie z suniami,powiedz mi czy to normalne ze po cieszce sunia ma nabrzmiale cycuszki?jak sie złapie w palce to jak gruczoł mlekowy u kobiet.wole mieć pewność ze to normalne. niestety jestem przerazliwiona moze
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 20:30   #2453
olivia_hill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dziekuje za porady,dzisiaj guziołek zmniejszył się troszeczkę,ropka na czubku zaschnieta nic sie nie dzieje.w weekend i tak ide zidunia na obciecie pazurkow wiec przy okazji obejrzymy i to.
moniko masz duze doswiadczenie z suniami,powiedz mi czy to normalne ze po cieszce sunia ma nabrzmiale cycuszki?jak sie złapie w palce to jak gruczoł mlekowy u kobiet.wole mieć pewność ze to normalne. niestety jestem przerazliwiona moze
moja miala ciążę urojoną ale to po 2 miesiącach miala obrzmiałe sutki i mleko jej leciało jak się ścisnęlotwoja miala cieczke niedawni więc ciąży urojonej nie ma pewnie
Stary 2008-09-01, 20:48   #2454
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a_na Pokaż wiadomość
Hmmm...ja to raczej - niestety - odebrałam jako zachętę do dalszego rozmnażania. Bo skoro utytułowaną rasową sukę można ciągle poddawać cesarkom (czego nie rozumiem...) to czemu przejmować się cesarką przy produkcji nierasowych szczeniąt...
Nie rozumiesz czemu niektóre suki rodowodowe są poddawane cesarkom? Bo niektóre rasy mają problemy z dotrzymaniem ciąży. Niektóre suki nie mają w ogóle skurczów macicy..dlatego naturalną drogą nie mogą urodzić. Wiesz idąc czasem twoim tropem myślenia, że skoro pseudo- hodowcom zależy tylko na zysku, a wiadomo, że jeśli urodzą się martwe szczeniaki to nic nie zarobi, to o cesarki martwiłabym się mniej. Zapłaci przecież za cesarkę, bo chce mieć szczeniaki - chce mieć zysk. (twój tok myślenia- hodowcy nie zarejestrowani myślą tylko o zysku) Nie lubię twoich generalizacji tak samo motylka, i innych forumowiczek, które ciągle posługują się sloganami wyjętymi z portali typu Peta, itp. Te sytuacje, które opisujecie to skrajności. Przecież większość Polaków to istoty myślące i widząc zwierzęta w klatkach, zagłodzoną matkę, nie kupią takich zwierzaków. Takie więc "hodowle" szybko tracą rację bytu. Domowe hodowle nie są tak koszmarne jak je przedstawiacie. Oczywiście w każdym środowisku znajdą się osoby nie nadające się zupełnie na hodowcę, ale nie można pisać że w każdej domowej, niezarejestrowanej hodowli do suki dopuszcza się jej brata (ktoś podawał taki przykład) , matka jest głodzona, bita. To są generalizacje, stereotypy bardzo krzywdzące. Większość z tych hodowców nie zarejestruje się, bo nie ma rodowodowych psów, a po co rozmnażają te zwierzęta ? Nie mi to oceniać, nie mam pojęcia. Dla tak miernego zysku? Bo przecież te po rodowodowych rodzicach , bez rodowodu są o wiele tańsze. Więc dużo nie zarobią. Może tak trudno niektórym zrozumieć, że domowi hodowcy też kochają swoje zwierzaki i chcą by je traktować tak samo jak rodowodowe(m.in. chcą mieć prawo do rozrodu psów) Zaraz pewnie padnie grom wyzwisk na mnie
Stary 2008-09-01, 20:49   #2455
teetee
Raczkowanie

ciąża urojona zaczyna się po cieczce a nie 2 miesiącach od niej, tzn. suczka tak jakby na niby dla samej siebie zachodzi w ciążę (najczęściej objawem są właśnie powiększone sutki) i twoja suczka olivia_hill po dwóch miesiącach "urodziła" dzieci, bo tyle mniej wiecej trwa normalnie ciąża u suczek
dlatego miała mleko
podczas ciąży urojonej absolutnie nie wolno masować sutków, gładzić godzinami brzuszka, wyciskać mleka i takich tam - działa to jak mizianie łapkami przez szczeniaczki i pobudza laktację u suczki
teetee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 21:07   #2456
teetee
Raczkowanie

doloresd, tu nie wyzwisk a politowania trzeba
teetee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 22:16   #2457
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teetee Pokaż wiadomość
doloresd, tu nie wyzwisk a politowania trzeba
Politowania godne są twoje kontrargumenty, a raczej ich brak. Ciągle bazujesz na skrajnych emocjach, stosujesz argumentum ad personam za każdym razem jeśli ktoś śmie twierdzić inaczej niż ty.
Stary 2008-09-01, 23:04   #2458
a_na
Rozeznanie

Cytat:
Nie rozumiesz czemu niektóre suki rodowodowe są poddawane cesarkom? Bo niektóre rasy mają problemy z dotrzymaniem ciąży. Niektóre suki nie mają w ogóle skurczów macicy..dlatego naturalną drogą nie mogą urodzić.
To,że niektóre rasy mają problemy to wiem - ale nie rozumiem,jak można co roku fundować suce cesarkę...zresztą w ogóle dla mnie krycie co roku to już produkcja...
Cytat:
Przecież większość Polaków to istoty myślące i widząc zwierzęta w klatkach, zagłodzoną matkę, nie kupią takich zwierzaków. Takie więc "hodowle" szybko tracą rację bytu.
Niestety kupią,kupią...z litości...a handlarz ma obrót,bo "towar" się sprzedaje
Cytat:
Domowe hodowle nie są tak koszmarne jak je przedstawiacie. Oczywiście w każdym środowisku znajdą się osoby nie nadające się zupełnie na hodowcę, ale nie można pisać że w każdej domowej, niezarejestrowanej hodowli do suki dopuszcza się jej brata (ktoś podawał taki przykład) , matka jest głodzona, bita. To są generalizacje, stereotypy bardzo krzywdzące.
Nie są krzywdzące. Każde rozmnażanie z rozmysłem psów bez uprawnień hodowlanych zasługuje na potępienie. Podobnie jak nadmierna eksploatacja suk w legalnych hodowlach.
A - i jeszcze jedno - skoro nie zarejestrowana to nie hodowla..a pseudohodowla (niezależnie od ilości posiadanych suk i od ilości wyprodukowanych szczeniąt).
Cytat:
Większość z tych hodowców nie zarejestruje się, bo nie ma rodowodowych psów, a po co rozmnażają te zwierzęta ? Nie mi to oceniać, nie mam pojęcia. Dla tak miernego zysku? Bo przecież te po rodowodowych rodzicach , bez rodowodu są o wiele tańsze. Więc dużo nie zarobią. Może tak trudno niektórym zrozumieć, że domowi hodowcy też kochają swoje zwierzaki i chcą by je traktować tak samo jak rodowodowe(m.in. chcą mieć prawo do rozrodu psów)
Jak ktoś chce się brać za hodowanie to niech kupi sobie sukę rasową i niech zada sobie trochę trudu aby wszystko było legalnie.
Tak,kochają zwierzaki i z tej wielkiej miłości produkują tabuny pseudorasowych szczeniąt....po co?
I powtarzam - to nie są hodowcy...to są rozmnażacze lub pseudohodowcy,jak kto woli.
Mierny zysk? A jakież to koszty ponoszą? Kupna suki z dobrej hodowli? Czy może wystaw i zrobienia uprawnień hodowlanych? A może badań ? Aa...może także koszty wszystkich dokumentów? Oj..a może koszty dobrego zagranicznego reproduktora?
Tacy ludzie nie ponoszą żadnych kosztów
Stary 2008-09-01, 23:26   #2459
doloresd
Wtajemniczenie

A_na zaczynasz mnie powoli przekonywać - mówię poważnie. Ok już nie zaśmiecam wątku o shih tzu.
Stary 2008-09-01, 23:30   #2460
olivia_hill
Raczkowanie

Talking Dot.: Shih Tzu

Ludzie kochani to nie jest forum poświęcony potępianiu osób!!!
W takim tempie to wszyscy niedlugo z niego uciekniemy!
Wystarczy ze raz temat rasowy=rodowodowy wyskoczył i koniec milej atmosfery i zaczyna się nagonka ....dziewczyny czy dla was dzień bez wypowiedzi na temat pseudohodowców to dzień stracony????
Dajcie sobie spokój już tylko się atmosfera robi niemila
mnie nie stać na psa z rodowodem to po 1 po 2 chcialam mieć psa w typie rasy shih tzu i go mam po 3 nie chce jej wystawiać nie chce jej rozmnazac nie chce byc potepiana z tego powodu ze napędzam popyt na psy bez rodowodow kazdy robi to co chce i uwazam ze kazdy kolejny wątek apropo pseudohodowli i opieprzania osob ktore maja suczki i je rozmnazaja jest bez sensu,bo ja poprostu posty paru z was omijam i nawet ich nie czytam bo nie zmieni to mojego zdania i zapewne zdania 99% z nas, a poza tym nie mam ochoty czytać wypowiedzi na ten sam temat po raz n-ty...
Jestem uczestnikiem tego forum po to by posluchac jakie perypetie maja inne posiadaczki psów ktore sa podobne do mojego i maja podobne problemy i mowiac szczerze wali mnie totalnie czy to sa psy z rodowodem ze schroniska z pseudohodowli czy znalezione pod mostem,wiem ze są one najszczęśliwszymi psami na świecie,mają u swoich właścicieli bardzo dobrze niczego im nie brak i tyle...
Jeśli dalej dyskusja na tym forum bedzie szla w tym samym kierunku to stanie sie to nudne i coraz mnie osob bedzie tytaj zaglądało...kazdy ma prawo do swojego zdania niech wypowie je raz i tyle takie monotonne wywody do niczego nie prowadza i wydaje mi sie ze ososby ktore to pisza po wszystkich mozliwych forach nie maja co robic w domu i w ten sposob zabijaja swoj czas....

Ps dostalam zdjęcia mojej jak była malutka od poprzedniej właścicielkisłodziutka byłaOD MAŁEGO LUBIŁA NA PLECKACH SPAC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20071110344.jpg (55,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20071112356.jpg (40,5 KB, 24 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości