|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 - 💗 część 7
U nas też nie. Ale może mają takie swoje procedury.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
U nas w przedszkolu ospa, ale nie zamykają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
My nie zamykamy. Aktualnie szaleje szkarlatyna i jedna grupa na kwarantannie przez covid
|
|
|
|
#965 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
U nas szalała ospa wietrzna jesienią 2019 r. i dużo dzieci przechorowało (w tym moja starsza córka, a potem młodsza), ale nikt przedszkola nie zamykał
|
|
|
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie dostałam maila, że u nas zamykają dwie grupy na najbliższe dwa dni - ale nie ma żadnej choroby wśród dzieci, tylko nauczycielki padają jak muchy i nie ma kto pracować...
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek na Covid?
|
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczęście nie. "Zwyczajnie" chorują. I tak z 7 nauczycielek (na 4 grupy) zostały w pracy 2!
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
U nas boom był październik/ listopad do nauki zdalnej. Ale wtedy to Covid.
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Madzialenka, też się nie zapisałam na szczepienie. Jakoś do końca im nie wierzę. Poza tym się nasłuchałam kuzynki, która pracuje w szpitalu jakie są nopy, to glowa mała. A po trzecie, to póki co mam przeciwciała po chorobie. Mam nadzieję, że jeszcze trochę będą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Moj chrzesniak ma urodziny i trochę sie obawiam tam iść. Jego siostra to ta ktorej przedszkole zamkneli z racji świnki. Oboje byli szczepieni, moja Zosia też. Jednak Artur nie, no i ja nie przechodziłam nigdy świnki. Brat sie zastanawia czy w ten weekend czy przyszly i kurcze jesli w ten to boje sie isc. Czy swiruje?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek ja też się wiele złego o tej szczepionce nasłuchałam od lekarzy.
Marta kurczę, to może lepiej nie ryzykować. A ona nadal ma świnkę, czy już przeszł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym poszła.
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam do pracy za tydzień!!! I to w dodatku do grupy Jurka!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia! Ja nie chciałam mieć moich dziewczyn w swojej grupie, ale jak wchodzę czasem na nadgodziny to nie jest źle. Mówią do mnie ciociu, bo się mylą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 -
część 7
Nie było innego wyjścia - i tak miałam wrócić za miesiąc, ale jest taki armagedon kadrowy, że zgodziłam się wrócić wcześniej. A maluchy najbardziej poszkodowane, aktualnie nie mają ani jednej wychowawczyni! Tzn aktualnie są na kwarantannie (bo jednak pojawił się w końcu covid i u nas, długo się udawało uniknąć), ale jak ją skończą, to nadal będą bez nauczyciela
Więc zdecydowałyśmy z dyrekcją, że spróbuję w tej grupie popracować.Zobaczymy jak będzie, nie jest to dla mnie super komfortowa sytuacja, ale nastawiam się pozytywnie A i tak przy dobrych wiatrach to tylko do wakacji - właśnie odebraliśmy mieszkanie, latem chcemy wykończyć i jak się uda, to od września ruszyć w nowych przedszkolach, w nowym mieście... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2021-02-15 o 22:13 |
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek ale się podziało! Psychicznie gotowa na powrót? Bo to tak nagle.
Dziwnie tak mieć dziecko w swojej klasie/ grupie. Dlaczego nie ma wychowawczyń w jego grupie? Będziesz w jego grupie już do końca? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Madzieeek, no to nieźle z tą pracą. Nie dość że miesiąc wcześniej, to jeszcze do grupy syna
Moja Marta tez chodzi do mojej szkoły, ale od początku wierciłam dyrektorowi dziurę w brzuchu, że nie chce mieć z nią lekcji. Teraz mam angielski we wszystkich klasach I-III oprócz I b ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek u nas też tak dziewczyny robią. Aby nie w klasie swoich dzieci 🤣.
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie szykowałam się już na powrót i nawet mówiłam ostatnio do mojej przyjaciółki że może powinnam wcześniej wrócić. Ale początkowo dyrekcja też była za tym, żebym przeczekała ten okres zimowy w domu, że tak będzie dla mnie bezpieczniej. No ale teraz sytuacja jest podbramkowa, więc ustaliliśmy wspólnie, że wracam.
W maluchach jedna nauczycielka się zwolniła jakoś w grudniu, nie było nikogo na jej miejsce, druga bardzo często chodzi na zwolnienia ze względu na sprawy prywatne. Druga grupa na kwarantannie, w trzeciej dwie nauczycielki też aktualnie chore, lub chore dzieci, a w czwartej docelowo jest tylko jedna nauczycielka. W zeszłym tygodniu, jeszcze przed kwarantanna był moment taki, że w placówce były dwie nauczycielki na 4 grupy i w dwóch grupach za zgodą organu prowadzącego zawieszono zajęcia ze względu na braki kadry! Bo nawet ze szkoły nie można było nikogo na zastępstwo wziąć, no a dwie nauczycielki na setkę dzieci to trochę mało Generalnie mam wrażenie że wszyscy zmądrzeli i przy najmniejszych objawach infekcji idą na zwolnienia, a nie chodzą do pracy dopóki nie padną. No a ta grupa maluchów najbardziej pechowa, od grudnia ciągle tam tylko zastępstwa, codziennie ktoś inny z dziećmi, żadnej ciągłości, no generalnie niefajnie. Dlatego tam trzeba dziurę załatać No ale jak mówię: nie będę z nim do końca, bo jak dobrze pójdzie, to we wrześniu zaczniemy przedszkole już w innym mieście... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek - ehhhh to nieciekawie, ciekawe jak takie maluchy przeżywają takie zmiany kadrowe...
Powodzenia!
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Nie będzie źle, pierwszy tydzień młody może być zazdrosny, a później idzie z górki. Mi się lepiej pracuje nawet z młodszą córka niż ze starszą. Ogólnie mnie olewają dziewczyny. Tylko jak jest jakiś kryzys, albo usypianie/sikanie to mnie Zuza woła. A inne dzieciaki bywały też zazdrosne na początku, to trzeba po równo tulić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek to faktycznie macie tam kocioł.
A jak potem? Chcesz szukać pracy w przedszkolu, czy coś swojego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta - zależy od dziecka, ale ogólnie takie zamieszanie to nic dobrego...
Madzialenka - na początek na pewno będę szukać pracy w przedszkolu, nie powinno to być trudne, sprawdzam co jakiś czas stronę śląskiego kuratorium i zawsze jakieś ogłoszenia wiszą. Co prawda najwięcej prywatnych przedszkoli, ale generalnie praca w zawodzie jest. O swoim będę myśleć, jak już się tam zadomowiony i znajdę pomysł na pozyskanie funduszy na start ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
W przedszkolu Elizy chyba kazda nauczycielka przychodzi ze swoim dzieckiem. Na pewno sa z nimi rano i po poludniu, bo wowczas grupy sa laczone, a w calej placowce sa tylko dwie (zlobkowa i przedszkolna).
U mnie tymczasem caly czas trwa wewnetrzna rekrutacja. Tzn. ja nic nie musze robic, mialam jedna rozmowe i tyle, ale co tydzien dostaje maila z informacja, ze przedluza sie akceptacja rukrutacji ze strony HR. |
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwonili do mnie dzis ze zlobka ze martwia sie o Artura bo od ponad miesiaca go nie ma
Dodam ze nigdy nie byl ani nawet jeden dzien. Rok temu zlozylam podanie, ze chcialabym zeby chodzil od stycznia (pani mnie namawiala zeby zlozyc bo ciezko o miejsca gdybym chciala go dac). Zlobek byl tam gdzie Zosi nieodszle przedszkole , wiec pomyslalam ze wpisze go. Od tego czasu kiedys pani we wrzesniu zadzwonila ze maja miejsce juz, ale powiedzialam ze jednak nie, nie bedzie chodzil. A dzis od tak na podstawie zlozonego kiedys wniosku bez podpisania zadnych umow, ani nic oni zdziwieni ze dziecka ponad miesiac nie ma i sie martwia Madziek - w tak duzym miescie mysle ze ofert bedzie sporo, widze ze u nas coraz czesciej nawet sie przewijają oferty. Kwestia tylko pewnie znalezienie tego odpowiedniego
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta - co za akcja!!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Marta jak miło z ich strony
🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiliśmy sobie dzisiaj z Jurkiem badanie przeciwciał, tak z ciekawości, bo robiliśmy inne badania. Zobaczymy, co wyjdzie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

część 7
Więc zdecydowałyśmy z dyrekcją, że spróbuję w tej grupie popracować.
Moja Marta tez chodzi do mojej szkoły, ale od początku wierciłam dyrektorowi dziurę w brzuchu, że nie chce mieć z nią lekcji. Teraz mam angielski we wszystkich klasach I-III oprócz I b
Generalnie mam wrażenie że wszyscy zmądrzeli i przy najmniejszych objawach infekcji idą na zwolnienia, a nie chodzą do pracy dopóki nie padną. No a ta grupa maluchów najbardziej pechowa, od grudnia ciągle tam tylko zastępstwa, codziennie ktoś inny z dziećmi, żadnej ciągłości, no generalnie niefajnie. Dlatego tam trzeba dziurę załatać 
🤣