|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3572 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
BAN stały
|
We mnie wiosna i lato budzą raczej mordercze instynkty niż chęć sprzątania i ogarniania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88527977]ja obstawiam że za 5 lat tak będzie. Ja się zastanawiam jak wtedy będą się myć osoby, które latem muszą prysznicować się 3 razy dziennie bo im gorąco albo ci, którzy głowę myją codziennie. Chyba że zmieszczą się z tymi wartościami w jakichś 50l dziennie wraz z myciem naczyń, praniem i spuszczaniem wody w wc.[/QUOTE]
Akurat glowe myje codziennie, bo inaczej mam brudne wlosy. Nie kazdy moze myc wlosy co kilka dni. Ale nie uzywam duzo szamponu, szybko splukuje.
#3576 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Moje sprzatanie to takie minimum pracy, bo nie chce mi sie gruntowanie wszystkiego ogarniac. Za to zgadzam sie co do samochodu, balagan w aucie strasznie mnie drazni i rozprasza. Jedna z moich kolezanek ma w swoim samochodzie najwiekszy bajzel, jaki w zyciu widzialam, kubki z niedopita kawa (takie porcelanowe z domowa kawa, nie kawa kupiona na wynos gdzies w trasie), resztki zarcia, smieci, papierki po batonikach, niedojedzone chipsy, torby po zakupach, jakies brudne ubrania, kurtki, szaliki, no doslownie bajzel na kolkach, fascynuje mnie fakt, ze w ogole jej to nie przeszkadza.
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88527471]Mnie zawsze ciekawi czy osoby, które kreują sie na eco i wypominają innym zużycie wody, posiadając tyko wannę kąpią sie w tej samej wodzie po sobie w kilka osób.
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Konto usunięte
|
Mnie żaden brud na oknach nie przeszkadza, nigdy. I tak w czasie, gdy świeci w nie słońce jestem w pracy, więc idgf. Jedynie co to brudne firanki i to jedyna rzecz, jaka mnie motywuje do tej znienawidzonej czynności.
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3580 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zobacz te takie wielo płatki do zmywania makijażu? Ale jeśli przez chusteczki higieniczne masz na myśli te zwykłe chusteczki, a nie te sztucznie nawilżane, to w sumie i tak spoko ![]() Ja czekam z niecierpliwością na to sztucznie produkowane mięso, bo dużo mniej zużywa się do tego wody + nie będzie trzeba zabijać tych zwierząt. Jeśli tylko będzie dostępne dla mnie pod względem ekonomicznym, to się bez mrugnięcia okiem przerzucę. I mam nadzieję, że oprócz wołowiny będą tak też mięso z kurczaka tworzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Konto usunięte
|
dlatego napisałam - ok, jeśli mieści się to w tej normie dobowej. Ja akurat do mycia włosów zużywam dużo wody, myję raz w tygodniu, ale ta woda szara jest potem zużywana w toalecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3586 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88528024]dlatego napisałam - ok, jeśli mieści się to w tej normie dobowej. Ja akurat do mycia włosów zużywam dużo wody, myję raz w tygodniu, ale ta woda szara jest potem zużywana w toalecie.[/QUOTE]
No ale nie każdy może myć co tydzień. Z moich po tygodniu mogłabyś smalec zbierać, nie mówiąc o tym, że bym się chyba zadrapała. I przy okazji wyszłaby mi połowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88527977]ja obstawiam że za 5 lat tak będzie. Ja się zastanawiam jak wtedy będą się myć osoby, które latem muszą prysznicować się 3 razy dziennie bo im gorąco albo ci, którzy głowę myją codziennie. Chyba że zmieszczą się z tymi wartościami w jakichś 50l dziennie wraz z myciem naczyń, praniem i spuszczaniem wody w wc.[/QUOTE] Wiekszosc ludzi myjacych głowę codziennie musi to robić. Niechęć do chodzenia z tłustymi strąkami, do hodowania oblepionej złogami sebum skóry głowy i do wypadania włosów przez zapchane, podrażnione łojem mieszki to nie jest fanaberia ani wymysł patriarchatu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88527995]Mnie żaden brud na oknach nie przeszkadza, nigdy. I tak w czasie, gdy świeci w nie słońce jestem w pracy, więc idgf. Jedynie co to brudne firanki i to jedyna rzecz, jaka mnie motywuje do tej znienawidzonej czynności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dlatego ich nie mam. Nie rozumiem w ogóle l, po co ludzie mają firanki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
O, no nagle musicie myć głowę codziennie.
No a ja muszę robić pranie codziennie i mam na to powody, które również nie są widzimisię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
I ja to rozumiem, że wy musicie, wszystko jest dla ludzi. To nie jest post wypominkowy. Tylko mnie to bawi, bo to trochę jak z PiSem i aborcją - inni nie mogą, ale moja sytuacja jest wyjątkowa. Naprawdę.
#3591 |
Konto usunięte
|
skoro piszesz "większość" robiąca to z "przymusu", to istnieje mniejszość, która robi przez fanaberię. I to tę mniejszość mi chodzi, jeśli juz zostały proporcje poruszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Konto usunięte
|
Ja sie zastanawiam, skoro tak juz ktos bardzo chce prac reczniki codziennie, to czy od razu trzeba uzywac duzych recznikow? Skoro wycieramy sie tylko raz, to wystarczy tez maly recznik. A takich malych recznikow zanim uzbiera sie cala pralka to mina moze nie jeden, a trzy dni.
Jeszcze jedno pytanie mon cherry, co wy robicie rano? W ogole sie nie myjecie, twarz, pod pachami, cos tam? Czy bierzecie nowy recznik i wieczorem jeszcze mozna go uzyc? A skoro wieczorem jeszcze mozna go uzyc, to dlaczego nie mozna uzyc go na drugi dzien? Mialam kiedys znajoma, ktora miala taki myk, ze w lazience dla gosci byl jeden kosz z takimi malymi recznikami czystymi do rak i drugi kosz z brudnymi. Wedlug zalecen pani domu bralo sie czysty recznik, wycieralo w niego rece i wrzucalo do kosza na brudy. Raz u niej bylismy z chyba 5 innymi osobami przez caly wieczor na imprezie, a te reczniki caly czas sie nie skonczyly. ![]() To dopiero glupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście włosy też można umyć jak najmniej inwazyjnie dla środowiska. Naprawdę polecam miskę, wcale nie trudniej, a można zmniejszyć zużycie wody o połowę albo i lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88528056]Ja sie zastanawiam, skoro tak juz ktos bardzo chce prac reczniki codziennie, to czy od razu trzeba uzywac duzych recznikow? Skoro wycieramy sie tylko raz, to wystarczy tez maly recznik. A takich malych recznikow zanim uzbiera sie cala pralka to mina moze nie jeden, a trzy dni.
Jeszcze jedno pytanie mon cherry, co wy robicie rano? W ogole sie nie myjecie, twarz, pod pachami, cos tam? Czy bierzecie nowy recznik i wieczorem jeszcze mozna go uzyc? A skoro wieczorem jeszcze mozna go uzyc, to dlaczego nie mozna uzyc go na drugi dzien? Mialam kiedys znajoma, ktora miala taki myk, ze w lazience dla gosci byl jeden kosz z takimi malymi recznikami czystymi do rak i drugi kosz z brudnymi. Wedlug zalecen pani domu bralo sie czysty recznik, wycieralo w niego rece i wrzucalo do kosza na brudy. Raz u niej bylismy z chyba 5 innymi osobami przez caly wieczor na imprezie, a te reczniki caly czas sie nie skonczyly. ![]() To dopiero glupie.[/QUOTE]Ten myk jest genialny, kradnę jak przyjdą goście! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3595 |
Pani Mizantrop
|
W sensie takie wielorazowego uzytku? Mam dwa rozne rodzaje i uwazam, ze ten temat powinien zostac bardziej dopracowany, bo zadne z moich platkow niestety nie rownaja sie z tradycyjnymi.
#3596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Tak swoją drogą - ja powinnam myć włosy codziennie, ale myję co 2 dni. Trzeciego dnia już bym nie przeżyła, bo swędzi strasznie. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2021-02-21 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Konto usunięte
|
Sorry ja tez uważam, że czepianie się prania ze względu na ekologię to u większości osób czyta hipokryzja.
Jeden się myje 3 razy dziennie, inny je często mięso, kolejny używa tylko samochodu i dużo lata samolotem, inny pije wodę butelkowana zamiast z kranu itp. itd. większość ludzi żyje nieekologicznie, no przykro mi. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-02-21 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88528056]Ja sie zastanawiam, skoro tak juz ktos bardzo chce prac reczniki codziennie, to czy od razu trzeba uzywac duzych recznikow? Skoro wycieramy sie tylko raz, to wystarczy tez maly recznik. A takich malych recznikow zanim uzbiera sie cala pralka to mina moze nie jeden, a trzy dni.
Jeszcze jedno pytanie mon cherry, co wy robicie rano? W ogole sie nie myjecie, twarz, pod pachami, cos tam? Czy bierzecie nowy recznik i wieczorem jeszcze mozna go uzyc? A skoro wieczorem jeszcze mozna go uzyc, to dlaczego nie mozna uzyc go na drugi dzien? Mialam kiedys znajoma, ktora miala taki myk, ze w lazience dla gosci byl jeden kosz z takimi malymi recznikami czystymi do rak i drugi kosz z brudnymi. Wedlug zalecen pani domu bralo sie czysty recznik, wycieralo w niego rece i wrzucalo do kosza na brudy. Raz u niej bylismy z chyba 5 innymi osobami przez caly wieczor na imprezie, a te reczniki caly czas sie nie skonczyly. ![]() To dopiero glupie.[/QUOTE] Do twarzy mam zupełnie inny ręcznik. ![]() Taki malutki. Tego nie liczę jako ręcznik. |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Mam nerwicy natręctw i MUSZĘ wyprać, bo nie zasnę z nerwów.
Chodzę na terapię, ale to jeszcze trochę potrwa. Ale przyzwyczaiłam się, że moje zaburzenie i moje potrzeby to fanaberia dla całego świata, luz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88528066]Sorry ja tez uważam, że czepianie się prania ze względu na ekologię to u większości osób czyta hipokryzja. Jeden się myje 3 razy dziennie, inny je często mięso, kolejny używa tylko samochodu i dużo lata samolotem, inny pije wodę butelkowana zamiast z kranu itp. itd. większość ludzi żyje nieekologicznie, no przykro mi. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]I o to mi chodziło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3600 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nerwica natręctw to co innego niż "ja muszę mieć codziennie świeży ręcznik bo tak".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.