|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Animal Liberation
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wiesz, co nos to opinia dla mnie akurat byly nienoszalne, w Osmantusie po tych pierwszych, świeżych tonach wyłaziła jakas taka drażniąca, dusząca, trochę nieświeża nuta. Ja sie pozbyłam, a Naturelle mam i lubię
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1328 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Próbowałam chusteczki Matin Blanca ostatnio. Nie podpasowało mi. Jakiś taki mydlany, skarpety prane w najtańszym mydle Arko... Z kolei otworzyłam Verveine (lubię werbenę i tę prostotę), super dla mnie, ale trwałość marna strasznie 😔 |
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Makeup challenge winner
|
Widzę, że nie jestem jedyną, która wyczuwa pot w Matin Blanc. Czasem w istocie tak się zdarza, że kompozycje cytrusowe mają "fizjologiczny" zapach. Np. w Pampelunie Guerlain niektórzy wyczuwają koci mocz.
Z kolei Neroli Bianca potrafiło zamęczyć drażniącą nutą goryczy. Chyba ciężko poradzić sobie w kompozycjach z neroli. Dlatego ubolewam nad wycofaniem Neroli Secrets dEssences. Tam mimo że była goryczka, to jednak głową zapachu była całkiem orzeźwiająca w stosunku do Matin Blanc. W bazie bylo otulające piżmo, którego w MB brak. Lubię kwaśne, nieco gorzkie zapachy. Ale widocznie takie się nie sprzedają. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Też lubię Werbenę latem. Miksuje ja z innymi zapachami. Po prostu nuty cytrusowe są malotrwałe. Są to wysokolotne, lekkie cząsteczki. Dość trwałą kompozycjami cytrusowymi są te z Atelier Cologne. Nie mam pojęcia jak oni to zrobili. Minusem jest jednak cena.
|
|
#1330 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
EDIT: A których próbowałaś z Atelier Cologne? Przyszło mi urodzinowe zamówienie jeszcze z boxem. Taki sam jak ktoś tu już wrzucał. Mi pasuje. Wzięłam mężowi 100ml Comme Une Evidence, myślałam o Cuir Vetiver, a jak podpowiałyście, ale była akurat lepsza cena (poczekam aż przyjdzie i zobaczymy, czy będzie ok) Krem do rąk jagody leśne 30ml - jeden zużyłam, ok. Fajnie się wchłaniał. Ładny zapach. Hello Printemps 50ml Dla mnie za grosz: Box urodzinowy, za golda Voile d'Ochre, żel pod prysznic z wyciągiem z Hammamelisu 147,22 Czekam jeszcze na drugie: 2 kremy, za grosz dwa kremy pod oczy, dwufazowy koncentrat, kosmetyczka i Comme Une Evidence 50ml 147,11 Trochę dużo wydałam, ale jestem zadowolona. Edytowane przez Przeszkoda Czas edycji: 2021-02-23 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Makeup challenge winner
|
Próbowałam wszystkie z Atelier Cologne. Z tego co pamiętam to najmniej podobała mi się Figa Figeur. Kupiłam kilka z linii, ale moim ulubieńcem był Orange Sanguine. Aktualnie przuciłam się na Guerlain Orange Soleia, bo akurat kupił tester w cenie poniżej 150zł.
|
|
#1332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety to bardzo nietrwałe nuty zapachowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1333 |
|
Animal Liberation
|
Clementine California
to do pytania o Atelier Cologne. Całkiem trwałe są też świeże kompozycje Arden - Green Tea Pomegranate, Pear, Mimosa, Nectarine, Cherry Blossom. Są przystępne cenowo a jakość bardzo dobra, ludzie siedzący w perfumeryjnej niszy również chwalą markę Elizabeth Arden, czyli musi to być coś serio naprawdę dobrego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że Orange Soleia byłaby z nich najlepsza, bo właśnie owoców pomarańczy mi trzeba Dziękuję za opinię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Makeup challenge winner
|
Tak. Orange Soleia to słodka pomarańcza.
Nie wspomnielismy o najtrwalszej Aqua Allegorii czyli Mandarine Basilic. Lubię też bardzo nietrwałą Pera Granitę I Herba Frescę. Latem idą duże ilości. Tęsknię też za Groselliną. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Zgadzam się że Snowdrops, że w Neroli Bianca Guerlain gorycz nie została dobrze okiełznana. Kompozycja Veronique Nyberg jest o wiele bardziej wygładzona i z jakichś względów bardziej ją lubię. Co sądzicie o Portofino z Toma Forda? Warto inwestować tyle kasy? Strasznie nie lubię oszczędzania przy dozowaniu. Potrzebuje jakieś tanie niechemiczne cytrusy "pandemiczne" niskobudżetowe, bo stare zapasy z YR się kończą.
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny który lepszy, moge kupic jeden, brac ten na dzien czy na noc, ktory mocniejszy? Ten dwufazowy jest pewnie tlusty ale tez mocniejszy? Chodzi mi o duza rwgwneracje nie koniecznie natłuszczenie. Teraz z nowym kodem to juz muszę
Screenshot_20210224_104938_com.android.chrome.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1340 |
|
Animal Liberation
|
Cosmetix
Portofino Toma Forda to dla mnie zdecydowanie przerost formy nad treścią, czyli nie warto. Moja ulubiona Allegoria to grejpfrutowa Pamplelune, na mnie rozwija się bardzo dobrze mimo że to kapryśny zapach i na niektórych może wypaść wiadomo jak a gdybym miała polecić Ci ładne białe kwiaty hm hm hm... Może White Tea Mandarin Blossom lub Wild Rose? Ja też uwielbiam Giordani White Gold i Giordani Gold Essenza, a tej wiosny wejdzie jaśminowa Essenza Blossom i czuję, że to będzie kolejny bestseller. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
I tak Giordani essenza im się udała. Też lubię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
a ta nowa Essenza Blossom ma być też z kwiatem pomarańczy, ale bez owoców, za to z jaśminem i kamelią, czyli bardziej romantyczny, kwiatowy zapach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pięknie pachnące off topy
![]() To ja offtopowo powiem, że zamówiłam jajko Xiaomi i peeling kawitacyjny leci już do mnie paczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
SMS:
-40% na krem do twarzy + krem pod oczy GRATIS! Zapach Evidence w PREZENCIE za zakup od 99zl i Kosmetyczka GRATIS za zakup. Z SMS do 15.03. Szczegoly w sklepie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam peeling i szczoteczkę do mycia twarzy
może w marcu się skusze na jajko 🥚Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis przyszło mini zamówienie z kosmetyczką, wziełam tylko olejek Argan z płatkami róży. Kosmetyczką jestem trochę rozczarowana, bo na ulotce podobała mi się, kolory wydawały sie czyste, a w rzeczywistości kosmetyczka wygląda na stara i przybrudzoną, ma jakąś taką "brazowawą" poświatę, nie wiem, jak lepiej to ująć.
Ciekawe czy na moim foto da sie to wyłapać |
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam mini Iris noir. Chętnie odsprzedam, bo to nie moja bajka
IMG_20210224_155645.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

dla mnie akurat byly nienoszalne, w Osmantusie po tych pierwszych, świeżych tonach wyłaziła jakas taka drażniąca, dusząca, trochę nieświeża nuta. Ja sie pozbyłam, a Naturelle mam i lubię 

Myślę, że Orange Soleia byłaby z nich najlepsza, bo właśnie owoców pomarańczy mi trzeba
Dziękuję za opinię
a ta nowa Essenza Blossom ma być też z kwiatem pomarańczy, ale bez owoców, za to z jaśminem i kamelią, czyli bardziej romantyczny, kwiatowy zapach.
leci już do mnie paczka