|
|
#1381 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy cz. VII
Na Aliexpress jest dużo fajnej sexi bielizny. Chyba czas złożyć zamówienie
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o linki
![]() Co do biżuterii, jakiś czas temu posprzątałam wszystko i powywalałam te sztuczne, które mimo nieużywania straciły kolor i zrobiły się nieładne. Teraz kupuję tylko srebro lub stal nierdzewną.
|
|
#1384 |
|
Holy Crap!
|
Wystarczy, że wpiszesz sobie bielizna plus size/ women underwear plus size i jest mnóstwo stron.
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1387 | ||
|
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
Ja mam kilka par tych kolczyków, bardzo je lubię Tylko ta ostra końcówka troszkę wkurza, a nie mogę znaleźć na alie takich bez tego zakończenia ![]() Cytat:
O tak, szczególnie w wykonaniu kobitek z Rosji lub Ukrainy. Kiedyś na jakimś forum o alie ktoś szukał neonowych kabaretek i dostał odpowiedź, że jeśli ma zobaczyć ich feedbacki to może lepiej niech nie szuka ![]() Jeśli chodzi o ładne majtki które śmiało mogę polecić to te: https://pl.aliexpress.com/item/32883...%2315392%23843 Sam materiał to taki miękki i śliski poliester, ale wstawka jest z bawełny. Bardzo ładnie i seksownie wyglądają na pupie ![]() Rozmiar L jest dobry na moje 38/40, dobrze i wygodnie leżą. |
||
|
|
|
|
#1388 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Aż mnie mój nieistniejący przyjaciel zabolał Ale te majtki są super, chyba sobie sprawię jedną parę. Mam tyle rzeczy w koszyku, a odkąd jest ten podatek to nic mi się nie chce zamawiać. Wczoraj po 20 dniach dotarły >okulary blokujące niebieskie światło< i tak w temacie - >koronkowa bielizna: pokojówka<
|
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
Męskie feedbacki tego typu mnie już nie dziwią, często jak szukam bielizny to spotykam takie kwiotki ![]() A ja ostatnio nie mam jakiegoś szału na alie-mam kilka rzeczy w koszyku, ale jak tak szukam i krążę po stoiskach to nic mnie nie kusi Cytat:
Podbijam pytanie, też chętnie się dowiem
|
||
|
|
|
|
#1391 |
|
Skrzat leśny
|
Teoretycznie strój dość podobny do tego co na zdjęciach, ale trochę się różni:
1. wstążki na podwiązkach są mniejsze/cieńsze i gorzej to wygląda 2. to coś co ona ma na szyi to u mnie jest raczej na głowę (ma taki typowy plastik opaski) 3. koronka wokół białego materiału jest wszędzie bardziej 'skąpa' tzn. nie jest jej aż tak dużo jak na zdjęciu z ali, więc i wygląda to nieco gorzej 4. czerń jest bardziej prześwitująca 5. ta biała koronkowa część jest krótsza niż na zdjęciu i kończy się szwem na poziomie niczego (u mnie powyżej talii), więc ciężko ładnie ułożyć fartuch Plus taki, że dostałam 'podwiązki na ręce' (nie wiem czy to ma swoją nazwę) których nie ma na zdjęciach. Załączam wycinek poglądowy, to coś po prawej to kawałek mojego łokcia, zero nieprzyzwoitości :p I małe cholerstwo trochę. Na ludzi większych niż moje 173cm nie polecam. 75D tak ledwo wchodzi i nie trzyma się za białą koronką (na co liczyłam), reszta mnie jest dosyć szczupła (ale nie mam jednego rozmiaru i potrafię być 6 jak i 10) i też tak na styk. Nie pogniewam się jeśli będzie na raz i bez żalu skończy w częściach w koszu. 4/5 bo będzie lepsze na niższych ludziach, ale kosztowało mnie w sumie tylko jedną kawę na wynos
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się podzielę przyjemna sytuacją. Dostałam pod koniec stycznia tablet, który po 5 dniach się skiepscił, matryca padła. Myślałam, że będą przeprawy, a majfrend wysłał od razu nowy tablet i właśnie go dostałam
nie musiałam nic dopłacać, całkiem za darmo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, bo nie wiem, czy dobrze robię jeśli chodzi o spór.
Dzisiaj minęło 75 dni od zamówienia. Założyłam spór, i zaznaczyłam po kolei: - zwrot pieniędzy, - zamówienie nie dotarło. W odpowiedzi sprzedający zaznaczył 0 zł zwrotu i jest komentarz: "It has been handed over to the local logistics provider". Odrzuciłam tę ofertę. Co teraz? Jest informacja, że jeśli do 2 marca nie dogadam się ze sprzedającym, to wtrąci się Aliexpress. Coś mam robić? |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak miałam że sprzedawca pisał że dotarlo do Polski i zwrot 0zl, odrzuciłam i dostałam zwrot na konto Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno, dawno temu pamiętam, że przedłużali mi okres ochrony w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
|
#1396 | |||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Cytat:
Ja głównie kupuję staniki, majtki, jak chcesz to mogę podesłać linki warte uwagi. Jakiś halek, kompletów nie kupuję, bo nie mam dla kogo nosić. Cytat:
Wczoraj dostałam do paczkomatu moją czarną koszulkę Przyszedł też ten stanik co wcześniej pokazywałam, ale o rozmiar miseczki większy i jest spoko, bardzo mięciutki, nie uciska, w kolorze pudrowego różu https://www.aliexpress.com/item/2020...18545c0foHzJQz
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety większość paczek z 11,11 nie dotarła i też piszę o zwroty a myfriendy mi przysyłają skreeny że towar jest w PL od 17.12,2020
![]() O jakim podatku mowa ? |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ostatni zakup (który dotarł) to szczoteczka soniczna Oclean X Pro
https://pl.aliexpress.com/item/10050...6df95c0fpCgtH5 Kupiłam zieloną w zestawie z dwiema końcówkami, ponad 100 zł taniej, niż w polskiej dystrybucji. Póki co jestem bardzo zadowolona. Przesiadłam się z elektrycznej oral B, w której niestety już bateria nie dawała rady (akumulator wbudowany). Mam wrażenie, że ta soniczna jest delikatniejsza, ale jednocześnie lepiej domywa zęby, no i póki co nie bolą mnie dziąsła (po oral b potrafią boleć). Kilka programów do wyboru, regulacja natężenia tych drgań, dla mnie super. Z wysyłką z Polski. Zamawiałam w poniedziałek po południu, w środę była u mnie ![]() Mam niestety wrażenie, że jakość dostaw z aliexpress jest bardzo na minus ostatnio. Kiedyś nie miałam problemów z paczkami, teraz patrzę w swoją apkę do śledzenia (alipaczka) i widzę, że jedna paczka utknęła w Polsce od 26 stycznia, druga od 28, a trzecia 30 stycznia. To są moje "najstarsze". Tej z 30 skończyło się te 75 dni na dostawę, zgłosiłam spór (pisałam tutaj, po odrzuceniu oferty sprzedającego dalej nie mam żadnej innej informacji). |
|
|
|
|
#1399 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam teraz trzy paczki, które doszły dosłownie trzy dni przed końcem okresu ochrony, już miałam zanotowane w kalendarzu, że niebawem trzeba spór założyć, a tu niespodzianka, przyszły wszystkie trzy jednocześnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88543096]Ja miałam teraz trzy paczki, które doszły dosłownie trzy dni przed końcem okresu ochrony, już miałam zanotowane w kalendarzu, że niebawem trzeba spór założyć, a tu niespodzianka, przyszły wszystkie trzy jednocześnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja cały czas wierzę, że ten wosk, co założyłam spór, kiedyś dotrze (tzn. przed końcem sporu, żebym mogła anulować). Nie wiem czego to jest wina, bo problem zaczyna się w Polsce. Za mało pracowników? Za bardzo przeciążeni? Ostatnio kurier pocztexu był u mnie tuż przed 21. Nie wyrobił się wcześniej, bo miał tyle paczek? Mi aż głupio było, że z jakimiś szpargałami z aliexpress ktoś lata do mnie o 21... Z drugiej strony poczta główna u mnie w mieście. Wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Poczta zlokalizowana w centrum miasta, wokół banki, kancelarie, biura, więc ruch spory. Czynne jedno okienko, kolejka taka, że hej, a dwie panie chodzą i wspólnie ustalają gdzie wyeksponować książkę "Zielone koktajle", a gdzie jakąś z przepisami na wypieki... |
|
|
|
|
#1401 |
|
Konto usunięte
|
Spoko, mojej siostrze wczoraj doszło coś zamówionego 11.11
także nie traćcie nadziei ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też teraz dochodzą rzeczy zamówione na jesień
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88543344]Spoko, mojej siostrze wczoraj doszło coś zamówionego 11.11
także nie traćcie nadziei [/QUOTE]Ja dostałam 3 paczuszki w czwartek właśnie z 11.11 przy czym za coś dostałam już zwrot.....🤦 |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miałyście kiedyś taka sytuacje? aliexpress zwróciło pieniądze za towar który nie dotarl ( zamówiony na początku października , był oznaczony w Polsce od 17.11, skończył się okres ochrony i założyłam spór). A w piątek otrzymałam paczkę . Co teraz ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie tym razem. Bez jaj, mamy prawie marzec. Od początku listopada minęły 4 miesiące. Jakby to dotarło powiedzmy tydzień czy dwa po sporze to bym się nawet nie zastanawiała, a tak to mam w nosie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
piszę do sprzedawcy, jaka sytuacja i czasem kupuję i żeby nie wysyłał, a czasem wystawia mi specjalną aukcję [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88543461]Zazwyczaj kupuję to jeszcze raz i piszę, żeby nie wysyłał. Ale nie tym razem. Bez jaj, mamy prawie marzec. Od początku listopada minęły 4 miesiące. Jakby to dotarło powiedzmy tydzień czy dwa po sporze to bym się nawet nie zastanawiała, a tak to mam w nosie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] co za chamstwo, skoro paczka była w PL to nie wina chińskiego sprzedawcy, że poczta przetrzymuje paczki |
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88544698]piszę do sprzedawcy, jaka sytuacja i czasem kupuję i żeby nie wysyłał, a czasem wystawia mi specjalną aukcję
co za chamstwo, skoro paczka była w PL to nie wina chińskiego sprzedawcy, że poczta przetrzymuje paczki[/QUOTE] A skąd ja mam wiedzieć gdzie i kiedy ona była? Chyba mi nie powiesz, że wierzysz w te trackingi? |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie dziewczyny. Jest taka "umowa" na ali, że sprzedawca określa termin dostawy i może ewentualnie go przedłużyć. Jeśli tego nie zrobi, a paczka nie dojdzie, mamy prawo żądać zwrotu pieniędzy. Jak paczka dojdzie po pół roku, to już po fakcie, a określanie chamstwem brak zwrotu pieniędzy... no cóż. Ani wina sklepu, ani nasza. Umowa to umowa. Kiedyś się tym przejmowałam, ale w tylu rzeczach, które zamawiałam zdarzały się takie kwiatki, że wiele razy ja byłam stratna, więc wychodzi na 0
|
|
#1409 | |
|
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-02-28 o 15:57 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Zamówię inne kolory. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to ostra końcówka, ale na razie mi to nie przeszkadza. 

Aż mnie mój nieistniejący przyjaciel zabolał 

nie musiałam nic dopłacać, całkiem za darmo.
także nie traćcie nadziei