|
|
#451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zakupy na Vinted
|
|
|
|
#452 |
|
🦄
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;88527784]Dobry pomysł. Chyba tez tak zrobię jak na Vinted nic nie sprzedam w najbliższym czasie.[/QUOTE]
A deeej tego linka na priv, bo może buty będziesz opychać
|
|
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi nie szło na V to poukrywałam swoje oferty i dopiero wystawiłam na A. |
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.vinted.pl/terms_and_conditions Nie widzę w tym nic złego, zresztą np, jeśli na olx sprzeda się przedmiot z wysyłką, to sprzedający musi potwierdzić sprzedaż. a kupujący wybiera tam gdzie taniej, teraz np. jest promocja na olx (wysylka za 5 zł), wiec dlaczego ma ten sam przedmiot wybierac na vinted? Spójrz na to z tej strony: sklepy agd np. oleole sprzedaje towary i na allegro, i na swojej stronie internetowej. Dociera w ten sposób do szerszej grupy odbiorców. |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Vinted nie ma przecież naszych ofert na wyłączność.
A propos regulaminu, to pracownicy sami go nie znają. Usunęli mi niedawno mnóstwo ofert pisząc, że mam "za dużo ofert", a zapis w regulaminie: 4.4 Ilość Przedmiotów wystawianych w Katalogu na Witrynie jest nieograniczona. Na Olx jest limit ofert i wszystko jasne, a na Vinted swawolka.
|
#457 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
A jaki ma olx limit? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od kategorii, np. kosmetyków 50 w ciągu miesiąca z tym, że jak sprzedasz w ciągu miesiąca to nie zwalnia się to miejsce tylko dopiero miesiąc po wystawieniu tej rzeczy. Przykładowo: wystawiasz dzisiaj, sprzedasz za tydzień, ale miejsce zwalnia Ci się 21.03. Wszystko jest w regulaminie a Vinted robi sobie jak chce. Niby nie można nieużywanych kosmetyków, a jak wystawiłam nowe, to usunęli, że niby "za dużo" nowych kosmetyków. Tylko ile to jest "za dużo" skoro liczba ofert jest nieograniczona.
|
#459 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Aaaa takie coś, dzieki bardzo. Ja nadal mam dylemat z tym kontem czy próbować cokolwiek wystawic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
ja niedawno założyłam konto ale kurde no.... kupuję raczej w droższych markach, stawiam na jakość, większość z mojej szafy to Solar, Simple, Patrizia Aryton, Kazar, Ochnik. choć wystawiłam też tańsze marki. Wcześniej byłam o tyle głupia że kupując daną rzecz kładłam do szafy bo mi było jej szkoda
![]() ![]() i tak leżała, w międzyczasie rozmiar mi się zmienił i wszystko na mnie za małe. Wystawiam te ubrania po śmiesznych cenach a ludzie jeszcze proszą by zbic i to nie o 5 zł czy 10 ale nieraz o 3/4 ceny, porażkatrudno sprzedac takie marki, wydaje mi się że gdyby to byla zara, bershka, reserved, hm byłoby mi łatwiej i takim sposobem leżakują te moje markowe ubrania Edytowane przez jola1000 Czas edycji: 2021-02-24 o 14:18 |
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Zara i Bershka schodzą na pniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;88535952]Chyba nie do końca... może to kwestia rozmiaru? U mnie rzeczy z Zary i stoją w miejscu.[/QUOTE]
zgodzę się z Kasiulą, też jakoś nie zauważyłam szału, no chyba że klasyczne płaszcze z Zary, to tak. |
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;88535952]Chyba nie do końca... może to kwestia rozmiaru? U mnie rzeczy z Zary i stoją w miejscu.[/QUOTE]No u ciebie XS to pewnie dlatego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#466 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
A jak to jest z tymi ulubionymi na vinted? Dostaje polubienie dość w sumie często ale narobią tylko nadzieji a sprzedaż stoi. Dodajecie często rzeczy do ulubionych? Macie wtedy zamiar na pewno to kupić czy tylko zaznaczacie z tego powodu że rzecz wam się podoba ale nie macie zamiaru kupować? Jaka jest szansa że ktoś z polubień kupi? Obnizam ceny ale nadal cisza a polubienia w sumie częste.
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bluzka jeszcze wisi, więc może się nie sprzedała. Chociaż w sumie tylko ta jedna rzecz mi się u niej podoba i z przesyłką już wyjdzie prawie 2 dychy.Wkurzam się, bo często podobają mi się pojedyncze rzeczy, a tak średnio opłaca się kupować tylko 1 rzecz. I też jak coś polubiam, to po to, żeby sprawdzić potem czy ta osoba nie ma czegoś jeszcze. |
|
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie więcej osób robi podobnie, nie ma co sobie robić nadziei ![]() Raz miałam na sprzedaż buty które mialy chyba ze 40 serduszek a kupiła je osoba która nie dodała ich do ulubionych i to po jakichś 3 miesiącach od wystawienia
|
|
|
|
|
#470 |
|
Lady in red.
|
Ja jak dodaje do ulubionych to są dwie opcje: albo decyduje się i kupuje w przeciągu dnia, albo znajduje coś co chciałabym kupić, ale nie teraz i za jakiś czas weryfikuje chciejstwo.
Ale widzę, że czasem coś wisi parę miesięcy zanim nadejdzie jego czas . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NocnaWiedma Czas edycji: 2021-02-25 o 00:27 |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Moja druga z zamówionych ostatnio spódnic jest wspaniała, niestety za duża. :/
A jak z jakością ubrań River island? Nigdy nie miałam do czynienia, a kusi mnie uroczy żakiet, przy czym mam obawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#472 |
|
Konto usunięte
|
Ja polubiam żeby sprawdzić czy da się dokupić coś jeszcze. Np. obecnie szukam bodziaków albo sukienek dla dzieci, ale w konkretnym stylu na sesje zdjęciowe Jakby taka osoba miała kilka podobnych rzeczy, to bym wzięła, ale nie opłaca mi się płacić za bodziaka 10zł i za przesyłkę kolejne X zł bo wtedy to ja mogę sobie nowy i ładniejszy kupić na aliexpress chociażby. A w ciuchlandach stacjonarnych kupię znowu za 1zł/szt, więc mogłabym mieć ze 20 takich bodziaków i sukienek.
Także im więcej do wyboru na profilu tym lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki nosisz rozmiar? Chętnie bym przejrzała takie konto ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88537156]Ja polubiam żeby sprawdzić czy da się dokupić coś jeszcze. (...) Także im więcej do wyboru na profilu tym lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To ciekawe, co piszecie, bo ja mam zawsze kilkanaście, może dwadzieścia kilka rzeczy na profilu. Zawsze w moim (jednym) rozmiarze, często w podobnej estetyce. I nigdy nie sprzedałam żadnego zestawu. Dziewczyny kupują same pojedyncze rzeczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja lubię ciuchlandy, tam są tysiące ubrań w jednym miejscu Nieraz widzę jakiegoś bodziaka robionego na drutach/szydełku. Wchodzę w profil, patrzę a reszta to jakieś cekiny, mickey, kotki, kropeczki, różowe, paseczki, kropeczki, chmurki, a ja nie szukam "zwykłych" ubrań, tylko takich "wyjątkowych" handmade, w stonowanych kolorach albo mających "to coś" co bedzie fajnie wyglądało na zdjęciach a nie w przedszkolu na dywanie W ogóle mi się to vinted nie podoba, bo jak kliknę, żeby mi pokazało coś podobnego to w żadnym wypadku to nie jest podobne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
O przykładowo spodobała mi się taka pomarańczowa sukienka, idealna na jesień na halloween. I jeszcze ta cena 1zł
Najgorzej, że wysyłka do ruchu, który mam daleko i do paczkomatu, który mam daleko, a do domu droższa, aktualnie 6zł plus ochrona kupującego. Ja pójdę do ciuchlandu, który mam bliżej niż ten ruch czy paczkomat i taką sukienkę kupię za 1zł/szt w środę. I co z tego jak cała reszta w profilu wygląda tak:Załącznik 7742352 |
|
|
|
#476 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
A to ja tam samo robię! Wszystko pozaznaczam a później jak mi emocje pierwsze opadną to weryfikuję wszystko i zostawiam tylko rzeczy które mi najbardziej się podobają i zachwyt nad nimi nie wygasł
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem opłaca się poczekać. Kupiłam tak kurtkę narciarska, wystawiona za 200 a kupiłam ją za 119. Odczekałam jakieś 2-3 tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Edytowane przez jola1000 Czas edycji: 2021-02-25 o 08:08 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Lady in red.
|
Cytat:
Szkoda, że raz się nie zdecydowałam na zestaw, bo ostatecznie jakiś czas później się zdecydowałam na drugą rzecz od tej samej osoby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Bluzka jeszcze wisi, więc może się nie sprzedała. Chociaż w sumie tylko ta jedna rzecz mi się u niej podoba i z przesyłką już wyjdzie prawie 2 dychy.