|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021
![]()
Cytat:
U nas przy każdej możliwej okazji jest wojna o imię dla chłopca. Dla dziewczynki też stwierdził, że mogę ją wybrać, bo on wybiera dla chłopca. Ale ja na jego typ nigdy się nie zgodzę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam okropną niechęć do jedzenia, jestem głodna i zmuszam się żeby cokolwiek zjeść.. dalej mam mdłości.
Ciekawy ten chiński kalendarz, dla syna dobrze mówi teraz mówi że też będzie chłopczyk. Było mi obojętne, ale wczoraj zobaczyłam takie urocze body z falbankami na ramionkach i tak sobie pomyślałam że moglaby być jednak dziewczynka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Cytat:
5 lat temu miałam działaność szyłam kocyk, poduszki i maskotki dla dzieci to wydawało by się, że jest mnóstwo pięknych wzorów a teraz wybór jest tak ogromny, że nie wiem co wybiorę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
![]()
U mnie z kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec. A moje myśli ostatnio ciągle krążą przy dziewczynce.
Jutro mam wizytę i trochę się stresuję bo objawy mam raczej słabe. Może po prostu przez to, że po tamtej ciąży jestem przygotowana na najgorsze i teraz mile się zaskakuję. No ale trochę niepokoju jednak jest. No i kto wymyślił te niedziele niehandlowe. Zobaczył zdjęcie truskawek i tak bardzo je chcę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
![]()
Ale macie już dużo przemyślane
imiona, wyprawka... Ja jeszcze w polu, po prenatalnych zacznę się rozkręcać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#457 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Czekam do jutrzejszej wizyty. Jak wszystko będzie ok to umawiam prenatalne. Reszta dużo dużo później. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
![]()
U mnie wśród najbliższych osób chiński kalendarz ma jakieś 95% sprawdzalności (przypadek, czy coś w tym jednak jest?
) Z córką też mi się sprawdziło. Teraz wychodzi chłopiec, także jestem bardzo ciekawa. Tak w ogóle to patrzę, że jak nam się ten chiński kalendarz sprawdzi to praktycznie same chłopy będą na wątku. A co do imienia to też pewnie będziemy mieć problem. Jakoś nie możemy się na nic zgodzić. Czekam aż będziemy znać płeć, to przynajmniej wybór nam się trochę zawęzi. ![]() Szefowa_harpii, kciuki za wizytę.
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Mi przy pierwszym dziecku z chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka s jest chłopak, ja zresztą byłam przekonana, że go będzie syn i w sumie miałam dużo wyprawki pod chłopca kupione zanim poznałam płeć (dopiero na połówkowych) i jak mi lekarka powiedziała że syn to się w ogóle nie zdziwiłam. Teraz mam przeczucie na córkę
A chińskiego wychodzi chłopiec Co do wyprawki ja mam wszystko takie bardziej konkretne (typu fotelik, wózek, Bujak, jakieś medyczne sprzęty itp) po synu jedynie ciuszki puściłam dalej ale to jak poznam płeć to dopiero będę szaleć z ubrankami. Na prenatalne się umowie dopiero po tej wtorkowej wizycie, do tej samej lekarki u której robiłam w pierwszej ciąży Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Cytat:
A co do wyprawki to jakieś 3 tygodnie temu pozbyliśmy się sporej ilości rzeczy po naszych dzieciach na szczęście nie zdążyłam sprzedać spacerówki więc pójdzie do piwnicy a głęboki wózek pożyczymy od brata. Ciuszki wydałam właśnie bratowej i u niej w rodzinie same dziewczynki więc jak i u nas będzie to za pewne dostaniemy od nich sporo ciuszkow. Zostały mi dwa bodziaki po córce i pajac więc praktycznie nie mam nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
![]()
No ja mam dużą różnice wieku, bo będzie 5 lat, więc prawie nic nie zostawiłam po starszym. Jedynie łóżeczko mam w sumie, ale materac i tak trzeba kupić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
![]()
Szefowa_harpii będzie dobrze! trzymam kciuki za wizytę!
U nas z chińskiego na dwoje babka wróżyła poszaleliśmy w styczniu, więc jak wpisuje jedną przypuszczalną datę wychodzi dziewczynka, ale jak 2 dni później to chłopiec i być tu człowieku mądry i pisz wiersze :PMoże po prenatalnych się coś wyjaśni zapisane na 18 marca
|
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-03-01 o 00:02 |
|
|
|
|
#465 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy teraz. Imię dla synka wybierze mąż a z córką... Będzie problem 🤣![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Mam problem :/ nikt mnie nie chce przyjąć na wizytę za tydzień czy dwa wtedy będzie (8-9tc). A to dlatego, że do 6 marca jestem na kwarantannie bo mój mąż miał covid dwa tygodnie temu (wtedy też dowiedziałam się o ciąży) i teraz żeby pójść na wizytę muszę odczekać 3 tygodnie a to będzie już po 10tc. Babka ma się zapytać czy może lekarz mnie przyjmie ale nie robię sobie nadziei
.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#467 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88546847]A kwalifikujesz się, żeby dostać becikowe? Bo jak nie to w sumie nie ma problemu. No oczywiście poza tym, że nie wiesz co i jak. Ale jeśli nie masz żadnych bóli i krwawień to raczej jest wszystko ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Właśnie o to becikowe chodzi. Nie rozumiem czemu osoba zarażona może wychodzić po 10 dniach od pozytywnego testu i niby nie zaraza już a ja siedzę na kwarantannie 14 dni i jeszcze mam 3 tygodnie uważać.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-03-01 o 10:09 |
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
![]()
bonnie_j termin wg lekarza na 4.10, więc to będzie jakoś połowa 11 tyg
zubi89 a gdybyś zrobiła test na covid? wtedy może mogliby Cię zwolnić z kwarantanny na wizytę? albo jakbyś powiedziała, że pilne bo się źle czujesz? |
|
|
|
#470 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Tylko, że to właśnie prywatnie nie chcą przyjąć jak się ten lekarz nie zgodzi to będę do szpitala dzwonić.
|
|
|
#472 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
![]() Nie wiem czy w szpitalu zakładają kartę ciąży. Ewentualnie jakieś zaświadczenie, że byłaś u lekarza. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88546967]Chodziło mi o inne gabinety, myślę, że jednak komuś ten wąż w kieszeni ruszy sumienie i cię przyjmie.
![]() Nie wiem czy w szpitalu zakładają kartę ciąży. Ewentualnie jakieś zaświadczenie, że byłaś u lekarza. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Na razie każdy mówi, że za krótko od kwarantanny. Jeden tylko ma się zastanowić i to ten do którego zawsze chodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#474 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Zmieniając temat na jedzenie. zrobiłam sobie bułkę, zjadłam jedną połowę i czuję się objedzona po sam korek, aż mi ciężko. Też tak macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziewczyny a jak jest u was ze zmianą wagi? Już macie jakąś różnicę? I jak z brzuszkiem widać już jakieś zaokrąglenie?
Zastanawiam się jak to będzie przy drugiej ciąży. Ja na teraz jestem bez zmian w obu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
![]()
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pomoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#477 | |
|
Konto usunięte
|
![]()
Cytat:
Brzucha nie widać,w poprzedniej ciąży też długo nie był widoczny. Poza tym jak patrzę po zdjęciach na fb to większość tych brzuszków to po prostu sadło, a nie ciąża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
![]()
Cytat:
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
![]()
U mnie kilogram na plusie i brzuch też już wyraźnie zaokrąglony. A bardzo się pilnuję z podjadaniem, słodyczami itp. Tylko u mnie macica się bardzo podniosła, na ostatniej wizycie miałam usg przez brzuch bo na „dolnym” nic już nie było widać. 😅 w pierwszej ciąży też bardzo szybko zaczęłam rosnąć.
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Ja wagowo nie wiem bo nie mam wagi ale brzuch mam na wysokości macicy ewidentnie taki uwypuklony, nie da się go jakoś specjalnie wcisnąć do środka
Ogólnie jakbym się ubrała w jakaś obcisła kiecke to byłoby widać, że coś jest na rzeczy. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

️🤤

aż mi TŻ żal bo tylko gania do sklepu, a mnie się czasem zdąży odwidzieć i to tak, że na to na co miałam ochotę, za chwile mnie mdli 🤷
♀️
teraz mówi że też będzie chłopczyk. Było mi obojętne, ale wczoraj zobaczyłam takie urocze body z falbankami na ramionkach i tak sobie pomyślałam że moglaby być jednak dziewczynka

imiona, wyprawka... Ja jeszcze w polu, po prenatalnych zacznę się rozkręcać. 

Tak w ogóle to patrzę, że jak nam się ten chiński kalendarz sprawdzi to praktycznie same chłopy będą na wątku.
Co do wyprawki ja mam wszystko takie bardziej konkretne (typu fotelik, wózek, Bujak, jakieś medyczne sprzęty itp) po synu jedynie ciuszki puściłam dalej ale to jak poznam płeć to dopiero będę szaleć z ubrankami. Na prenatalne się umowie dopiero po tej wtorkowej wizycie, do tej samej lekarki u której robiłam w pierwszej ciąży 

zapisane na 18 marca
.