|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 4.
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546523]Mierzyć to ja mogę, mnie nie stać na żaden obecnie, nawet za 10k. Po prostu mam 0 zł na ten cel. No nic, jakoś się przemęczę, podbieram mężowi
generalnie mój samochodzik jest całkiem fajny tylko za mały. Jak go kupowałam to taki właśnie był dla mnie super, teraz zmieniły mi się preferencje po prostu. Chociaż niekwestionowana zaleta jest to, ze małym samochodem wszędzie się zawróci, nawet na jakiejś mikro zadupiastej wąskiej uliczce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja z kolei wolę mały Nie znoszę tych wielkich suvów. W dodatku już sobie uszkodziłam bark podczas codziennego zgarniania śniegu z dachu samochodu (mój złomek jest mały, ale wysoki), więc jakbym miała suva, to bym chyba musiała podstawiać sobie stołeczek, żeby zgarnąć śnieg z dachu |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem chyba sporo wyższa od Ciebie to dawałam radę . Chociaż muszę przyznać, że mam tak dobrego męża, że jak rano szedł z psem na spacer to odrazu oba samochody ogarniał. Zawsze mnie ciekawi dlaczego moje zwierza są tam gdzie ja i śpią tam gdzie ja. Nawet pies mojego męża. On śpi w sypialni, a cake zoo ze mną w salonie. Chyba mnie bardziej lubią, nie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546531]
Zawsze mnie ciekawi dlaczego moje zwierza są tam gdzie ja i śpią tam gdzie ja. Nawet pies mojego męża. On śpi w sypialni, a cake zoo ze mną w salonie. Chyba mnie bardziej lubią, nie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] U nas na odwrot - MOJ kot lazi ciagle za mezem i zdecyd0wanie jego bardziej lubi ![]() A co do wydatkow i konsultowania, to wieksze wydatki (zwlaszcza prezenty) konsultujemy, bo szkoda by bylo utopic pieniadze w cos, co nie bedzie odpowiednim wyborem lub bedzie bezuzyteczne dla drugiej osoby.
|
|
#2974 |
|
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546363]Powiem Ci szczerze, ze jak dla mnie przedziwne podejście przy wspólnocie majątkowej. Przecież jest inna forma na taki model jaki Wy macie, i nie zrozum mnie źle - ja Waszego podejścia nie krytukuje, ale nie rozumiem po co wspólnota skoro się żyje jak przy rozdzielności.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- O właśnie, o to chodziło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Wlasnie. Wtedy napisałabym "kupiliśmy dl mnie auto" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2977 |
|
Pani Mizantrop
|
PPS 1 - pare tygodni temu kupilam buty. Okazaly sie bardzo wygodne. Wiec jak logika podpowiada
kupilam ten sam model w innym kolorze. Dzisiaj zalozylam te drugie po raz pierwszy. Szlam na poczte - 5 min spacerkiem w jedna strone. Juz w polowie drogi czulam, ze cos jest nie tak. Tak mnie skubane obtarly, ze na jednej piecie mam calkowicie zdarty spory plat skory - mniej wiecej wielkosci pieciozlotowki.PPS 2 - w piatek mialam konsultacje w klinice okulistycznej i ktos tam chyba slabo myje rece, bo mam teraz infekcje. Nie dosc, ze nie mieli dla mnie dobrych wiesci, to jeszcze mnie teraz boli oko i powieka
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję - obu
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Pani Mizantrop
|
Mam jeszcze leki, ktore mi zostaly po ostatniej infekcji pare miesiecy temu. Ale umowilam wizyte u mojego specjalisty, do ktorego zawsze chodze - niestety dopiero za tydzien, w poniedzialek.
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546513]To ja znowu bym chętnie zmieniła, ale kasy nie mam
wkurza mnie mój samochód, bo jest za mały. Lubię duże suvy, wygodne, pojemne. Wystarczy wszędzie sobie tyłem parkować i nie ma problemów. Ale no najzwyczajniej w świecie nie stać nas teraz na nowy samochód. Tyle jeszcze przy domu do zrobienia, że aż mnie mrozi. Nie wiem kiedy uzbieram na auto![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- A mój pps jest taki, ze już tak późno, a ja se wypisuje na wizażu w najlepsze i zanim się zbiorę, ogarnę i zasnę to się pewnie 1.30 zrobi czyli będę jutro na maksa niewyspana. Głupia ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] i znów mam tak samo - marzę o suvie, ba, jestem pewna że kolejny nasz samochód to będzie suv aale kiedy to nastąpi, skoro jeszcze tyle rzeczy do zrobienia w domu i na zewnątrz.. może gdzieś na emeryturze sobie kupimy
|
|
|
#2982 |
|
Pani Mizantrop
|
|
|
#2983 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546523]Mierzyć to ja mogę, mnie nie stać na żaden obecnie, nawet za 10k. Po prostu mam 0 zł na ten cel. No nic, jakoś się przemęczę, podbieram mężowi
generalnie mój samochodzik jest całkiem fajny tylko za mały. Jak go kupowałam to taki właśnie był dla mnie super, teraz zmieniły mi się preferencje po prostu. Chociaż niekwestionowana zaleta jest to, ze małym samochodem wszędzie się zawróci, nawet na jakiejś mikro zadupiastej wąskiej uliczce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] smart |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Mój PPŚ dotyczy butów, a mianowicie tego, czemu ciągle wygodne buty = sportowe albo emeryckie. Nie chcę pierwszych, nie chcę drugich. Chcę płaskie buty typu lordsy, oksfordy, ewentualnie na niewielkim klocku, które mogę założyć także do sukienki. Dlaczego nie robi się ich (zwłaszcza podeszw) z lepszych, wygodniejszych, lepiej amortyzujących materiałów? Dlaczego podeszwa to kawałek twardego plastiku, czasem na dodatek całkiem gładkiego, bez żadnej przyczepności do podłoża? Dlaczego obcas to twardy kloc?Dlaczego materiały lepiej wytłumiające wstrząsy stosuje się tylko w butach sportowych albo podeszwach typu traktor?
Przykład KLIK. Ostatnio zamówiłam buty z tego typu podeszwą (nie było zdjęcia w sklepie) i już w mieszkaniu prawie wywinęłam orła. I mówię to o cenach około 400-500 zł, bo z butami z papieru i dykty marek typu Next miałam jeszcze gorsze doświadczenia. Pamiętam jak za nastolatki chętnie nosiłam trochę bardziej eleganckie buty z lat 70, które stały na strychu i cóż, moim zdaniem nic się od tej pory nie zmieniło w kwestii wygody. Podeszw tego typu KLIK nie chcę. |
|
|
|
|
#2985 |
|
Pani Mizantrop
|
A ja sie lepiej czuje w wiekszych samochodach, w malych i "krotkich" mam jakas paranoje, ze jesli cos sie stanie, to cale auto razem ze mna w srodku bedzie skasowane
Bezpieczniej czuje sie w czyms wiekszym.
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88547246]smart
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2987 |
|
zielony stworek
|
Z tymi infekcjami oka to teraz jest jakaś plaga, bo wśród znajomych i rodziny kilka osób miało to samo.
Może wchodzi w rachubę nieświadome przecieranie oka, a przecież dezynfekujemy się ostro i coś może na dłoniach zostać
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.assem.nl/schoenen/damess...930.20.119153/ marke polecam |
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I dopóki budżet jest wspolny to takie rzeczy kupujemy wspólnie, a nie mąż mi kupuje czy ja jemu. I ja aktywnie uczestniczę w procesie wybierania samochodu, którym mam jeździć (wlasnie niedawno zmieniliśmy samochód) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Pani Mizantrop
|
Toms ma buty typu brogue, i one maja podeszwe, ktora jest miekka, przez co sa o wiele wygodniejsze od jakichkolwiek innych tego typu butow, z jakimi mialam do czynienia.
|
|
#2991 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-03-01 o 13:01 |
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88547327]to moj PPS, znalazlam te:
https://www.assem.nl/schoenen/damess...930.20.119153/ marke polecam To są dla mnie właśnie buty sportowo-emeryckie Mam z Högla jedną parę, coś takiego KLIK tylko z grubszą podeszwą i są okropie niewygodne, nie da się ich rozchodzić, są sztywne i nie pracują razem ze stopą. Zakładam je tylko jak jadę rowerem po mieście, bo na chodzenie się nie nadają.Mam tylko ich jedne płócienne mokasyny, są tak średnio wygodne, słabo dopasowują się do stopy. |
|
|
|
|
#2994 |
|
BAN stały
|
Spojrz na polska marke Balagan.
|
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz timberland tillston lub alliston, najlepiej prezentuja sie czarne z zamkiem. |
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sa jak skarpeta z miekka podeszwa
|
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Wizualnie coś bym znalazła. Dziękuję, nie znałam tej marki
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88547423]acha sa jak skarpeta z miekka podeszwa [/QUOTE]No ja właśnie nie chcę takich butów. Jakby mi zwisało, to bym kupiła pierwsze lepsze sneakersy i by były wygodne. Ja chcę coś, co jednego dnia założę do np takiej kiecki KLIK. Nie jestem fanką mariażu rzeczy sportowych z bardziej "wyjściowymi". Mój problem polega na tym, że buty które mi się podobają, są niewygodne i produkowane w ogóle bez patrzenia na kwestię amortyzowania wstrząsów i pracowania razem ze stopą. I jak w branży ciuchowej powstają ciągle nowe rozwiązania, ubrania są z innych, lepiej dopasowanych do potrzeb dnia codziennego materiałów, tak w butach nic się nie rusza, poza rozwojem obuwia sportowego. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2021-03-01 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
To są właśnie emeryckie buty dla mnie. Generalnie wszystko niemieckiej myśli obuwniczej to dla mnie modele dla seniorek.
I mnie nie chodzi o konkretne marki. Znam większość tych co tu padły i wszędzie jest ten sam problem: ładne zgrabne buty są niewygodne i mają podeszwy takie same jak robiono 50 lat temu. |
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Chimay, w sumie to też mój ppś. Wprawdzie nie noszę płaskich butów, żadnych lordsów, oksfordów, tomsów itd, ale faktycznie - jedyne wygodne buty jakie mam/miałam to sportowe.
A już największy problem mam z sandałkami latem - wszystkie są tak płaskie, że bolą mnie w nich kolana i w ogóle jest niewygodnie, stopa mi leci do tyłu i chodzę jak kaczka. Ostatnie lato przechodziłam prawie w całości w adidasach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

generalnie mój samochodzik jest całkiem fajny tylko za mały. Jak go kupowałam to taki właśnie był dla mnie super, teraz zmieniły mi się preferencje po prostu. Chociaż niekwestionowana zaleta jest to, ze małym samochodem wszędzie się zawróci, nawet na jakiejś mikro zadupiastej wąskiej uliczce.
Nie znoszę tych wielkich suvów. W dodatku już sobie uszkodziłam bark podczas codziennego zgarniania śniegu z dachu samochodu (mój złomek jest mały, ale wysoki), więc jakbym miała suva, to bym chyba musiała podstawiać sobie stołeczek, żeby zgarnąć śnieg z dachu 

. Chociaż muszę przyznać, że mam tak dobrego męża, że jak rano szedł z psem na spacer to odrazu oba samochody ogarniał. 

kupilam ten sam model w innym kolorze. Dzisiaj zalozylam te drugie po raz pierwszy. Szlam na poczte - 5 min spacerkiem w jedna strone. Juz w polowie drogi czulam, ze cos jest nie tak. Tak mnie skubane obtarly, ze na jednej piecie mam calkowicie zdarty spory plat skory - mniej wiecej wielkosci pieciozlotowki.

wkurza mnie mój samochód, bo jest za mały. Lubię duże suvy, wygodne, pojemne. Wystarczy wszędzie sobie tyłem parkować i nie ma problemów. Ale no najzwyczajniej w świecie nie stać nas teraz na nowy samochód. Tyle jeszcze przy domu do zrobienia, że aż mnie mrozi. Nie wiem kiedy uzbieram na auto

Bezpieczniej czuje sie w czyms wiekszym.