|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
troszkę się dziś zdenerwowałam
właśnie prawie kończyłam Najgłupszego Anioła, kiedy okazało się że brakuje ok. 30 kartek i to wina najprawdopodobniej drukarni ponieważ brak jakby jednej "wszywki", nie ma śladów wyrwania czy cos takiego. Na szczęście mam paragon, ufff a książkę ściągną mi z innego Empiku. Tylko to potrwa ok 4 dni. No
|
|
|
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw zakochałam się w filmie w reż. Jerzego Antczaka, bo to właśnie ekranizację obejrzałam najpierw. Spodobała mi się tak bardzo, że zapragnęłam przeczytać również książkę i bardzo się ucieszyłam, kiedy okazało się, że fabułę powieści oddano w filmie niezwykle wiernie. Ja zachęcam Cię szczerze do sięgnięcia po "Damę...", myślę że będzie ciekawą lekturą na coraz to chłodniejsze wieczory. ![]() Cytat:
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym zobaczyć Twoją minę, gdy okazało się, ze w ksiazce brakuje 30 stron. ![]() Cytat:
![]() Tak, " Dama kameliowa" podobnie jak " Dziwne losy Jane Eyre", czy " Pani Bovary" to lektury w sam raz na jesienną słotę.
|
|
|
#4355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak w skrócie:
Cytat:
![]() Prawda? ![]() Ale dzisiaj jestem zadowolona - ustrzeliłam dwie interesujące pozycje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No jak to go nie kupić, skoro tak naciera ostatnio ze wszystkich stron?
|
|
#4356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kończyć książkę i nie mieć zakończenia - jakiś horror ![]() Cytat:
A co za książki udało Ci się zdobyć?A wątek doceniłam teraz dopiero Niestety, umknął on mojej uwadze.
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sobie kupiłam dzisiaj:
"Nierządnica" Iny Lorentz ![]() Ale ostrzę sobie jeszcze ząbki na kilka nowości. Pewnie kupię coś Pearl Buck, bo Peonia mi się spodobała.
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie, to puścisz ją dalej w świat ![]() Jane Eyre .... ach ... jedna z piękniejszych historii miłosnych jakie czytałam <wzdycha> Cytat:
Właśnie zobaczyłam, co ustrzeliłaś ![]() Farciara ![]() Widzę, że na tym podaju to najlepiej nocami koczować.
|
|
#4359 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj znalazlam ten temat na forum. Ucieszylam sie ze sa ludzie ktorzy lubia czytac
Napewno w swoich mistach macie ksiegarnie lub empiki w ktorych mozna sobie troszke polazic i poogladac ksiazki i samemu wyczaic cos ciekawego co by sie chciala przeczytac, bo ja to mam mala ksiegarnie w ktorej polowe ksiazek tych nowszych nie ma i sprowadzaja jak klient chce, ale samemu nie mozna popatrzec i powybierac niestety;/
|
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już jest i tam, a co ![]() w dodatku we wrocławskich Empikach są już tylko 3 egzemplarze tej książki (przy czym aktualizacja systemu jest w nocy i może się okazać że książek już nie ma, ale to raczej mało prawdopodobne żeby nagle zeszły trzy ) więc ciśnienie mi skoczyło ![]() Cytat:
co do przeglądania, to szczerze mówiąc częściej korzystam z polecenia znajomych, tu - dzięki dziewczynom z Wizażu i jeszcze biblionetki trochę. Ostatnio udaję się do księgarni po z góry upatrzone pozycje
|
||
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale dawno mnie tu nie było! Pisałam ostatni raz bardzo dawno temu, czytałam chyba z 3 tygodnie temu, a właśnie wróciłam z 2 tygodniowych wakacji bez internetu i w zasadzie bez komórki, bo nigdzie nie miałam zasięgu. Ale fajnie! Tym fajniej, że z TŻtem, który całkowicie niespodziewanie mi się oświadczył, a na razie nie mówiliśmy nikomu i cieszymy się tą naszą wspólną tajemnicą
Cytat:
Cytat:
))
|
||
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję!
|
|
#4363 |
|
Przyczajenie
|
scarlett26 gratuluje oswiadczyn
ale mila ta naiespodzianka napewno dla Ciebie była. Alvesta Moze i ja na tym forum podpatrze co czytacie poczytam pozniej recenzje i sama cos kupie Ale narazie to spory wydatek na ksiazki do szkoly, eh w technikum to sporo tych ksiazek jest na dodstek wszystkie musza byc nowe bo nauczyciele co rok zmieniaja ksiazki. Ja polecam ,,Jak chodzic na wysokich obcasach" Camilli Marton, to ksiazka dla mlodych kobiet ktore nie chce byc ciagle kopciuszkiem (poradnik) ale w nim nie tlyko o chodzeniu na wysokich obcasach
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
Cytat:
Właśnie wśród różnej poczty, która do mnie doszła odkryłam katalog KKKK. Mam ochotę na 33 pozycje masakra po prostu! a w dodatku noszę się z zamiarem zakupu pozostałych 6 części rewelacyjnego przewodnika po Polsce, z którym podróżowałam.... załamka po prostu...
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Przyczajenie
|
Aj ksiazki wciagaja
przynajmniej ja tak sadze, a wy co sadzicie? Jak sie lubi czytac i kupi sie ksiazke to pozniej chce sie nastepna i jeszcze nastepna
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio znów wydaję dużo
![]() nieco przypadkiem trafiłam na fanklub Terrego Pratchetta na kipme.pl i ściągnęłam z ciekawości jeden plik do przeczytania, potem drugi... no i teraz biegam i kupuję kolejne tomy "świata dysku" aż dziwne, że wcześniej nie zainteresowałam się tym pisarzem
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak na szybko, a teraz zabieram się za nadrabianie wątku.
|
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
scarlett26 moje gratulacje!! Alvesta jeszcze nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło i mam nadzieję, że nie zdarzy, chyba by mnie szlag trafił jakby pod koniec książki kartek zabrakło.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
||
|
|
|
#4369 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Całe szczęście, że zachowałaś paragon. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekam na wrażenia z lektury. Cytat:
Ja wprawdzie staram się kupować książki po promocyjnych cenach w Internecie lub polować na podaju, ale buszowanie w księgarniach faktycznie sprawia mi ogromną przyjemność. No, ale lepiej mieć w pobliżu małą księgarnię niż nie mieć żadnej. Cytat:
Cytat:
No dobrze, nacytowałam się jak głupia, to teraz może podsumuję moje letnie nabytki. "Fado" i "Nazywam się Czerwień" to prezenty, Forna i Axelsson są z allegro, 4 od dołu na pierwszej fotce z KDC, 10 od dołu na drugim zdjęciu z podaja, a resztę kupiłam w przeróżnych tanich księgarniach, na kiermaszach. |
||||||||
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoje nabytki! Toż to ogromniaste dwa stosy! Gratulacje O "Wielkim Gatsbym" i "Kamieniach przodków" właśnie coś tam naskrobałam Ciekawa jestem, jakie wrażenie na Tobie zrobią te książki. A najchętniej to bym Ci zabrała Pamuka, Axelsson, "Bramę niebiańskiego spokoju" i "Sto odcieni bieli". Może już się nie będę tak dokładnie wpatrywać w te zdjęcia, bo jeszcze źle się to skończy dla mojego portfela
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to teraz jak mąż stwierdzi że mam bzika to będę wiedziała co mu pokazać
|
|
|
|
|
#4372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem przeszczęśliwa, że Muza się zabrała za wydawanie jej książek ![]() Cytat:
Mi w nocy jest łatwiej, bo mało ludzi się na Podaju kręci. A w ciągu dnia to zazwyczaj klikam "weź książkę" o parę sekund za późno ![]() No jak się już tak ładnie zrehabilitowałaś, to wybaczam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Smakowite stosiki, nie powiem
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett gratuluję
Elsha napatrzec się nie mogę.... zazdroszczę
|
#4374 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam. Wakacje niesamowite, a powrót do codzienności okropny.
Jak będę miała chwilę czasu (nie zapowiada się ) wrzucę jakieś fotki i coś napiszę.W poniedziałek byłam w ŚK skorzystać z letniej wyprzedaży. Kupiłam: Polska, głupcze - T. Lis Kontaktowi, czyli Szklarze bez kitu - Miecugow&Sianecki Szklany zamek - J. Walls I to ostatnie zakupy książkowe na jakiś czas. Scarlett, gratulacje! Elsha, piękne stosiki.
|
|
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
Elsha, z odrobiną zazdrości spoglądam na Twoje nabytki, u mnie trwa kilkumiesięczna posucha.
Szczególnie mam ochotę na Marqueza
|
|
|
|
#4376 |
|
Przyczajenie
|
U mnie tez ostatnio nic nowego do biblioteczki mojej nie trafilo, ale niedlugo trafia nowe podreczniki do skzoly hehe, moze starczy mi kasy na kupienie czegos ciekawego do poczytania
ale osttanio zacvzelam czytac stare ksiazki mojej mamy np ,,Dlugie lata szczescia"
|
|
|
|
#4377 |
|
Przyczajenie
|
Zapomnialam zapytac. Lubicie ksiazki psychologiczne?
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Elsha!!!! ![]() I widzę, że mamy podobny gust czytelniczy
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkich nowych nabytków;-)
Mnie brak neta wprost irytuje. I jak zwykle zapomialam dla Was zdjęć ![]() Wczoraj odkryłam bardzo fajny antykwariat w Łodzi , są w nim nawet najnowsze książki za połowę ceny hmm może raz przeczytane. Kupiłam pare czytadeł , może nie ambitne ale od października zaczną mi się ambitniejsze lektury ( genetyka, onkologia, immunologia).nabyłam " Ukojenie" za 10 zł , " Sekretny Wachlarz" za 10zł, Murakami za 16zł, i pare innych
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Kolmanko, a zdradzisz gdzie ten antykwariat?
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

właśnie prawie kończyłam Najgłupszego Anioła, kiedy okazało się że brakuje ok. 30 kartek
i to wina najprawdopodobniej drukarni ponieważ brak jakby jednej "wszywki", nie ma śladów wyrwania czy cos takiego. Na szczęście mam paragon, ufff
a książkę ściągną mi z innego Empiku. Tylko to potrwa ok 4 dni. No

Chciałabym zobaczyć Twoją minę, gdy okazało się, ze w ksiazce brakuje 30 stron. 

już jest i tam, a co 

Gratuluję!

( genetyka, onkologia, immunologia).
Maniaaa wizazowaniaaa