![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Sierpniowe 2021 cz 2!
A będziecie kupować jakieś szlafroki czy coś w tym stylu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja ogólnie bardzo lubię chodzić w szlafroku i w domu spędzam w nim sporo czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Umówiłam się na badania połówkowe, 22 marca o 11:30, można dopisać
![]() Myślę, że szlafrok to dobry pomysł! Ja w domu używam takiego 'ręcznikowego' albo puchatego, no i jakiś seksi się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Mi można dopisać połówkowe na 13.04
![]() Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |||
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam na poród 3 koszule, 1 wielka w której rodziłam i 2 na zmianę. Zużyłam 2 bo ani się nie pocilam ani nie pobrudzilam w czasie połogu. Gdzieś je mam więc może tylko dokupie na wszelki wypadek. Wszystkie były też do kp więc po praniu używałam ich w domu. Na codzien też spię w koszuli więc to żadna zmiana dla mnie. Mam masę chęci do sprzątania a od wczoraj mam niemoc. Chwaliłam córkę że nie choruje to od sobotniej nocy zaczęła kaszleć. Niby tylko rano i ma trochę kataru ale już do przedszkola nie poszła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Mi bardzo zmalał brzuch od razu po porodzie, miałam dość płaski jeszcze w szpitalu, tylko był taki mięciutki
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Cześć w kolejnym wątku!
Próbowałam nadrobić zaległości, trochę się udało, ale nie na 100%, planuje teraz być na bieżąco. Parę dni temu miałam pogrzeb w rodzinie i w ogóle ostatnie 2 tyg były do dupy. Ale jakoś trzeba się ogarnąć. U mnie wg 15tc+3, brzuch sie robi widoczny, praktycznie z dnia na dzień wybuliło, jak patrze bokiem wydaje się duży jak na taki wczesny etap. Dostalam w prezencie Mustelę więc się smaruje, ale sama kupiłam sobie produkty z Nacomi, mają super bezpieczny i naturalny skład. Masło do brzucha przepięknie pachnie, polecam ![]() Polecam przy okazji stronę strokao.pl, ciekawe analizy kosmetyków, dużo jest serii kosmetyków opisanych też dla dzieci, więc nam się przyda ![]() Co do zakupów nie mamy nic jeszcze, czekamy do połówkowych, sporo ciuszków dostanę od rodzinki. Połówkowe mam w 19tc+5, chce przełożyć na tydzień później, zobaczymy czy się uda. Mam małe pytanie, co ile macie wizyty u ginekologa? Mnie jedna przepadnie właśnie z powodów rodzinnych, mogę umówić się do innego lekarza, tylko to będzie 6 tygodni od poprzedniej wizyty i zastanawiam się czy nie za późno. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Samych dobrych chwil w dniu naszego Święta Dziewczyny!!! 🥰 Fajnie że dużo z Was ma już doświadczenie odnośnie porodu, koszul, pierwszych ubranek itp ![]() ![]() Powiedzcie coś odnośnie poduszek ciążowych - jaka Wam się najlepiej sprawdziła? Co prawda brzuch jeszcze nie jest zbyt duży ale myślę że niedługo zacznę się rozglądać, wiem że są różne kształty itp i nie wiem co wybrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Ja też mam wizyty co 4 tygodnie. A poduszkę mam w kształcie litery U i sprawdza się dobrze póki co
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez juz wizyty co 4 tygodnie. Trochę szkoda, ale dobrze ze mam detektor i jestem na bieżąco co się u mojego Synka dzieje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#165 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam wizyty co 4 tygodnie, to chyba taki standard. Teraz będę miała połówkowe po 2 tygodniach. Robi je moja lekarka, ale nie w ramach wizyty, trzeba się umawiać oddzielnie.
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#167 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy jesteście zapisane w rosmanie w klubie rosne. Ale ja dodałam sobie termin porodu i przyszedł mi mail że mogę odebrać oliwkę nawilżająca dla siebie za 1gr. Dziś odebrałam ![]() Dzień dobry. Wszystkiego najlepszego Kobiety z okazji naszego święta ![]() Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zmierzyłam koszulę, którą wrzuciłam na poprzedniej stronie, sięga mi nieco za kolana ![]() Edytowane przez uno_deluxe Czas edycji: 2021-03-08 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Ja mam narazie jedna rzecz w rozmiarze 56. Wszystko 62 i 68. Planuje pod sam koniec dokupic małe ciuszki.
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Cześć, dziękuję za miłe słowa na temat domku moich dziewczyn
![]() ![]() Pamiętajcie kochane o filtrze mineralnym dla naszych maluszków, na lato. I jeśli jeszcze nie macie dobrym termometrze (Pan Tabletka robił fajne zestawienie). Najlepszego z okazji naszego święta. Dla mnie szczególnie ważne, bo jestem dość aktywna jeśli chodzi o nasze prawa. Poszłam na bonprix obejrzeć koszule, lista zamknęła się chyba na 25 pozycjach, większość to sukienki 🤣. Ale oczywiście drogą eliminacji przypuszczam, że zostaną ze 4. Wizyty mam póki co co 3-4 tygodnie, ale to się zmieni im dalej. Pani dr daje mi wybór, zawsze się pyta, czy wytrzymam bez niej 4 tygodnie 🤣. W końcu dzień bez bólu głowy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
czeeść
![]() z tymi genami to nigdy nic nie wiadomo. u mnie starsza córka i z wyglądu i z charakteru to cała ja (blondynka, niebieskie oczy, spokojna, raczej cicha),a młodsza cały mąż też i z wyglądu i z charakteru (brunet, oczy zielone i nerwus jakich mało) ![]() ![]() ja mam wizyty co 4 tygodnie i jak dla mnie ok, tym bardziej, że młode już nieźle fika w brzuchu więc jakoś się nie martwię. jutro wizyta i mam nadzieję, że wreszcie zwolnienie bo mdłości i kiepskie samopoczucie nie odpuszcza... a co do koszul to ja nie cierpię ale wezmę trzy zresztą z poprzedniego porodu :P bo w szpitalu na początku szybciej i wygodniej jest w takiej koszuli. trzeba się wietrzyć, co chwilę jakieś obchody, badania. ale jak wracam do domu to już tylko swoje wygodne ciuchy. zresztą połóg wcale nie musi być tragiczny ![]() co do ubranek to ja nie mam ulubionych sklepów. zwykle jak droższy ciuch to lepsza jakość ale jak potem widzę te ciuchy w marchewce albo uzielenione od trawy to pepco jest super - nie szkoda się rozstać ![]() ![]() Edytowane przez luuucynka Czas edycji: 2021-03-08 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten filt maluchowi potrzebny? I tak raczej leży w gondoli ciągle ![]() ![]() Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Ale żeście dzisiaj nasmarowały
![]() Koszule. Miałam z dolce sonno, o te: https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszul...lce-Sonno-/398 są super, tanie, nic się z nimi nie stało w praniu (używałam przez całe kp- 1r4m), jedną miałam w swoim stabdardowym rozmiarze, a dwie w większym, ale są lekko oversize i wolę tę jedną. Miałam 3, ale jak będą upały bez odwiedzin, to chyba jeszcze 2 lub 3 dokupie (zmieniałam rano i wieczorem, bo byłam super mocno upocona). No i nie są kolorowiaste i bez dziecinnych obrazeczków. Do porodu miałam 2 koszule z pepco (po dychu były) i miałam wenę na szycie i zrobiłam sobie rozpinanie z przodu na całej długości. Świetne rozwiązanie. Brzuch po porodzie. Rany, ale to była śmieszna galareta ![]() Wizyty. Ja mam co 3 tygodnie, teraz się trafiło po 4, ale to po to żeby się zgrało z połówkowymi. Poduszka. Mam w kształcie U i ją ubóstwiam ![]() ![]() Filtry. Dziecku kupiłam Sunbrella, te 2 lata temu Sroka o... dobrze o nim pisała. Aaa o sobie to jakoś nie pamiętałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#177 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba wezmę większy rozmiar L mam nadzieje, ze będzie ok. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam poduszke Poofi w kształcie litery C. Na początku było mi niewygodnie spać, ale juz się przyzwyczaiłam i teraz wygodnie mi się na niej śpi polecam ![]() Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet, zdrowia i szczęśliwych rozwiązań ![]() Ja dziś miałam trochę porządkowy dzień, uporządkowałam ubrania w szafie część poszła do oddania, część do wyrzucenia i zwolnila się cala półka w szafie ![]() Wysłane z mojego SM-T290 przy użyciu Tapatalka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Erudycja
|
Kropelka ja też dziś robiłam porządek w szafie, ale że mam wspólna z mężem - muszę go zmusić żeby w końcu wyrzucił rzeczy w których nie chodzi od lat, ale które przecież ciągle są dobre...
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.