Olejek rycynowy do włosów - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-31, 15:11   #2041
Moravka
Raczkowanie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

No, używam olejku rycynowego już miesiąc i włosy są bardziej nawilżone. Jednak strasznie wypadają, nie długo będę łysa!
A gdzie mogę zakupić Wax?
Moravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 18:44   #2042
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Cytat:
Napisane przez kate199024 Pokaż wiadomość
Ja go kupilam w skepie ze zdrowa zywnoscia, ale mozna rowniez nabyc go przez internet.Kosztowal gdzies z 10 zl. Radze najpierw powachac ten olej, bo zapach jest ciezki i moze niektorych draznic. Aha i przed nalozeniem na wlosy trzeba go troszke rozgdzac,zeby byl cieply ale nie goracy.

jak najbardziej moze byc spozywczy ja taki mam
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Moravka Pokaż wiadomość
A gdzie mogę zakupić Wax?
w aptece
Stary 2008-09-01, 11:56   #2043
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
No, używam olejku rycynowego już miesiąc i włosy są bardziej nawilżone. Jednak strasznie wypadają, nie długo będę łysa!
Mnie też strasznie, można powiedzieć - wyłażą po zmyciu rycyny , można je wyciągać garściami. Kiedy już wyschną - jest normalnie. Nie wiem dlaczego tak jest.
Może ktoś się z tym spotkał?

Pamiętam też, że kiedy nie dodałam cytryny do tego wszystkiego, to dostałam jakiegoś uczulenia cała głowa mnie swędziała a na czole miałam jakieś wielkie plamy, ale na szczęście przeszło .

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 12:05   #2044
201705042038
Konto usunięte

kr0pka - może jesteś uczulona? Mi też wychodzą garściami stare włosy. Czesząc mokre od olejku wypadają mi te, króre i tak na dniach by poleciały. No i czasem tak jest gdy się zaczyna kurację (olejkiem, naftą, Waxem).

Ja po raz pierwszy zrobiłam maseczkę olejek rycynowy + sok z cytryny (żółtkiem mi się nie chciało ciapciać, może innym razem). Ale źle zmyłam olejek, dziś jeszcze wyglądają jako tako ale jutro będą znów do mycia.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 18:57   #2045
Moravka
Raczkowanie

Zakupiłam sobię dzisiaj Waxa. I mam do Was pytanie, czy mogę nałożyć olejek rycynowy na 1,5 godziny, potem go zmyć, nałożyć Waxa, zmyć i nałożyć odżywkę? Bo z jednej strony żyję w przekonaniu że taka intensywna kuracja zregeneruje i dobrze nawilży mi ciągle prostowane włosy a z drugiej strony boję się że to za dużo na jeden raz.
Stary 2008-09-01, 19:04   #2046
kate199024
Przyczajenie

Smile Dot.: Olejek rycynowy do włosów

jak pouzywacie troche oleju sezamowego to dajcie znac jak tam efekty . Mam nadzieje ze beda podobne do moich Pozdrawiam
Stary 2008-09-01, 19:06   #2047
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Zakupiłam sobię dzisiaj Waxa. I mam do Was pytanie, czy mogę nałożyć olejek rycynowy na 1,5 godziny, potem go zmyć, nałożyć Waxa, zmyć i nałożyć odżywkę? Bo z jednej strony żyję w przekonaniu że taka intensywna kuracja zregeneruje i dobrze nawilży mi ciągle prostowane włosy a z drugiej strony boję się że to za dużo na jeden raz.
Radzę w tej kolejności : olejek rycynowy ( 1,5godz lub dłużej) potem umyć włosy a potem WAX ( to też odżywka więć nie trzeba już innej) zmyć dokładnie woda
Po osuszeniu włosów ręcznikiem możesz dać na nie krople oleju rycynowego ,kokosowego lub innego
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-01, 19:07   #2048
kate199024
Przyczajenie

Smile Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Mozesz zrobic taki zabieg nic sie nie stanie napewno, ja uzywalam olejki przed myciem a po umyciu stosuje odzywke i jest ok,tyle se trzeba dobrze umyc wlosy po olejowaniu bo moga byc tluste stronki a nie wlosy heh,ale na bledach sie uczymy
Stary 2008-09-02, 10:55   #2049
gosiaczek6
Zakorzenienie

postanowilam kupic ten wychwalany olejek...i nafte, myslicie ze raz w tyg olejek i raz w tyg nafta wystarczy? w sumie to chce wzmocnic wlosy i licze na to ze moze nie beda tak wypadac..kto wie

ten olejek mozna nakładac sam na skore głowy na noc? bo wiem ze nafte nie
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:53   #2050
Moravka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
postanowilam kupic ten wychwalany olejek...i nafte, myslicie ze raz w tyg olejek i raz w tyg nafta wystarczy? w sumie to chce wzmocnic wlosy i licze na to ze moze nie beda tak wypadac..kto wie

Po olejku dużo bardziej wypadają włosy, wiem z własnego doświadczenia.
Stary 2008-09-02, 14:11   #2051
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

ja czasem nakładałam na noc tylko potem trzeba bardzo długo i dokładnie zmywać zeby włosy zaraz nie były tłuste. co do wypadania to sie nie wypowiem bo ja zmian nie zauwazyłam zadnych

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 15:14   #2052
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

ja zawsze zostawiam na noc.
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 21:05   #2053
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:

jasne, ze wystarczy raz w tygodniu. Nawet jeżeli stan wlosow się poprawie można co 2 tygodnie .

Co do nakladania na noc to raz nałożyłam ... a później za nic w świecie zmyć nie mogłam. Z 6 razy chyba mylam i nic, od tej pory nie stosuje go solo, ale spróbuj, moze akurat u Ciebie będzie dobrze schodził. Tylko radze przestować przed jakims wolnym dniem

Cytat:
Po olejku dużo bardziej wypadają włosy, wiem z własnego doświadczenia.
a ile już używasz olejku? Moze jest tak jak z nafta.. najpierw wypadają włosy, ale to te stare i zniszczone, a potem przestają wypadać i rosną nowe ?
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 21:17   #2054
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

ja dwa razy myje wlosy i mi schodzi...nakladam go na piatkowa noc, a w sobote wieczorem zazwyczaj wychodze i przed wyjsciem tez myje i jest ekstra.
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:24   #2055
Ines-ka
Zakorzenienie

Spróbujcie metody nakładania szamponu bezpośrednio na włosy bez moczenia ich, pomasować i dopiero normalnie myć.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:53   #2056
Moravka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Spróbujcie metody nakładania szamponu bezpośrednio na włosy bez moczenia ich, pomasować i dopiero normalnie myć.
Trzeba moczyć, bo sam szampon podrażnia skórę głowy.
Stary 2008-09-05, 12:13   #2057
Lauren M3
Raczkowanie

mam problem bo od miesiaca uzywam olejku rycynowego a od 3 tyg nafty kosmetycznej i caly czas mi wlosy wypadaja niby sa ladniejsze ale jeszcz trohe i nie bedzie co nablyszczac
Stary 2008-09-05, 16:01   #2058
Moravka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lauren M3 Pokaż wiadomość
mam problem bo od miesiaca uzywam olejku rycynowego a od 3 tyg nafty kosmetycznej i caly czas mi wlosy wypadaja niby sa ladniejsze ale jeszcz trohe i nie bedzie co nablyszczac
No ja mam indentyczny problem. Może za często stosuję ten olejek? Bo nakładam go dwa razy w tygodniu, ponieważ moje włosy są codziennie prostowane i chce je nawilżać, a olejek świetnie mi nawilża i regeneruje, tylko że po tym wypadają starsznie włosy.
Stary 2008-09-06, 19:18   #2059
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam indentyczny problem. Może za często stosuję ten olejek? Bo nakładam go dwa razy w tygodniu, ponieważ moje włosy są codziennie prostowane i chce je nawilżać, a olejek świetnie mi nawilża i regeneruje, tylko że po tym wypadają starsznie włosy.
Ale ja uzywam tylko raz w tygodniu...nie wiem...ja tez prostuje codziennie bo ineczej mam "baranka" na glowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 08:50   #2060
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
A czy to na pewno od olejku?
Biorąc pod uwagę fakt, że codziennie używasz prostownicy, to raczej ona jest powodem utraty włosów. Wysuszone stają się bardziej łamliwe, kruszą się i wypadają coraz mocniej.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 09:03   #2061
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A czy to na pewno od olejku?
Biorąc pod uwagę fakt, że codziennie używasz prostownicy, to raczej ona jest powodem utraty włosów. Wysuszone stają się bardziej łamliwe, kruszą się i wypadają coraz mocniej.
Ja też zauwazyłam, że po zastosowaniu olejku strasznie lecą mi włosy. Można kłębek wyciagnąć z wanny A nie prostuje i nie suszę.
Jak używam zwykłej odżywki lub waxa to tak nie mam
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 20:34   #2062
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Ufff, przebrnęłam przez cały wątek, a trochę tego jest

Podziwiam Was dziewczyny za cierpliwość do wciąż powtarzających się tych samych pytań

No ale, coś z mojego doświadczenia:
przedwczoraj zrobiłam sobie maseczkę (od skóry głowy, na całą długość) z 2 żółtek, nafty, olejku rycynowego, miodu i kilku kropel cytryny i zostawiłam na noc (wiem, wiem, nafty nie można, ale wtedy tego nie wiedziałam ). Rano miałam na głowie skorupę Po zmyciu włosy niesamowicie sztywne, twarde, poplątane, wypadło ich mnóstwo. Nie zraziłam się jednak i poczekałam do wyschnięcia No i po takim wstępie miło się zaskoczyłam, gdyż, mimo że włosy nadal sztywne , to zdecydowanie bardziej lśniące i jakieś takie gładsze (a z natury zawsze mam siano na głowie).

Teraz będę testować różne mieszanki, czasy trzymania i wybiorę tą, która mi najbardziej odpowiada. Wiem, że najpierw wypróbuję mieszankę olejku rycynowego i kokosowego i zostawię znów na całą noc. Zobaczymy jak to będzie

No i czas zadbać o rzęsy

Pozdrawiam serdecznie
agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 08:17   #2063
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
Teraz będę testować różne mieszanki, czasy trzymania i wybiorę tą, która mi najbardziej odpowiada. Wiem, że najpierw wypróbuję mieszankę olejku rycynowego i kokosowego i zostawię znów na całą noc. Zobaczymy jak to będzie
Właśnie wczoraj ( około 17) nałożyłam na włosy mieszanke olejową tzn.
olej rycynowy +kokosowy + Vatika+ kapsułka keratynowa ( GAll)
Włosy calutkie były naoliwione Dzisiaj rano umyłam je szamponem Bebi ( 2 razy)potem odżywka i efekt: Włosy cudne ,miekkie ,lśniące
Jak pisze Jolie2601 SEXI

Uwielbiam oleje
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 10:33   #2064
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Też przymierzam się do kupna Vatiki Ale najpierw muszę pozużywać trochę tych wszystkich odżywek, olejów, masek do włosów
Stary 2008-09-14, 11:14   #2065
feelin_soo_me
Zadomowienie

Dziewczyny a jest mozliwosc by olej rycynowy wysuszal mi wlosy?
uzywam go od jakiegos czasu razem z kokosowym a wlosy pozniej po umyciu sa dalej jakby przesuszone i sztywne
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:45   #2066
gosiaczek6
Zakorzenienie

poszłam do apteki (tzn do trzech) i nie wiedzą o co chodzi z tym olejekiem
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 15:38   #2067
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
No i czas zadbać o rzęsy
Hej! Już od prawie dwóch tygodniu smaruję olejkiem brwi i rzęsy i chyba widzę pierwsze efekty
Żeby nie było OT to olejek rycynowy jakimś cudem doprowadził moje włosy do stanu sprzed miesiecy letnich (przy drobnej - 1cm - pomocy mojej fryzjerki)... Dla mnie to maseczka nr 1, nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio zaszalałam i spróbowałam wersji z cytryną, ale nie widzę różnicy.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 08:54   #2068
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Wczoraj tak jak mówiłam, zastosowałam maseczkę z olejku kokosowego i rycynowego i jestem pod wrażeniem Co prawda włosy nadal sztywne (taka już ich natura ), ale podczas dzisiejszego mycia wypadły mi chyba 3 włosy, a nie jak zwykle ze 100 Wiem, że to raczej siła sugestii, ale i tak się cieszę, zawsze to o 97 więcej włosów na głowie
Stary 2008-09-15, 16:02   #2069
Moravka
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie.! Umyłam włosy i mam strasznie suche, matowe, jak siano Przestałam je prostować i chce teraz trochę zregenerować moje włosy. Ale jak mam używać tego olejku żeby dawał jak najlepsze efekty.? Bo jak zostawiam go na godzine i już to nie ma zbyt długiego efektu.. Pomocy!
Stary 2008-09-16, 09:57   #2070
MonalisaG
Raczkowanie

GG do MonalisaG
Cytat:
Napisane przez Mgiełka Pokaż wiadomość
A ja mam fatalne doświadczenia z olejkiem rycynowym. Zrobiłam sobie kiedyś (dawno temu) odżywkę. Do olejku dodałam bodajże drożdże (tak było w przepisie) i to chyba wszystko. Mam bardzo długie (do pasa) włosy. Trochę trudno było to rozprowadzić, bo ten olejek się strasznie lepi! Ale największy czad był gdy chciałam zdjąć ręcznik, którym owinęłam włosy. Przylepił mi się!!! Musiałam się trochę namęczyć, żeby się z niego wyplątać [img]icons/icon9.gif[/img]. A włosy po umyciu głowy... Rozczesywałam się godzinę. Tak splątanych dawno nie miałam (moje włosy poza tym, że są długie, są jeszcze takie "pajęczynowate", lekkie, cienkie same w sobie, choć jest ich sporo). Może dlatego, że zmyć ten olejek łatwo nie jest (no, chyba że wrzątkiem... tego nie próbowałam [img]icons/icon12.gif[/img] ). Ostrzegam wszystkie posiadaczki włosów takich jak ja mam. A szczęściarom, którym to służy życzę powodzenia!

ja mysle ze po tych drożdzach przylepił się ręcznik do włosów, skąd ten przepis wogole??? jeszcze nie slyszalam żeby drożdże nakładać na włosy

Cytat:
Dziewczyny ratujcie.! Umyłam włosy i mam strasznie suche, matowe, jak siano Przestałam je prostować i chce teraz trochę zregenerować moje włosy. Ale jak mam używać tego olejku żeby dawał jak najlepsze efekty.? Bo jak zostawiam go na godzine i już to nie ma zbyt długiego efektu.. Pomocy!
wyprobuj jedwab do włosów, nadaje włosom miękkość i blask i sprawia że łatwo sie rozczesują. firma Biosilk ma taki jedwab oczywiscie jest tam dużo silikonów ale one nadają włosom poślizg i dzięki temu włosy nie łamią sie przy rozczesywaniu i są miękkie w dotyku. Ziaja ma też fajną odżywkę do spłukiwania z olejkiem rycynowym do włosów farbowanych w takim czerwonym opakowaniu, naprawde polecam. jestem po dekoloryzacji i mam włosy sztywne, cienkie i plączące się a ta odżywka super zmiękcza i nawilża włosy

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-09-16 o 11:19 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji!
MonalisaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości