Mamusie październik 2021. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2021-03-15, 09:49   #871
mariaa15
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październik 2021.

Cytat:
Napisane przez natiii09 Pokaż wiadomość
Witaj!
gratulacje i kciuki za badania w czwartek

Mamy w ten sam dzień, możemy się wspierać telepatycznie )
Będę trzymać kciuki oby wszystko było w porządku.
Ja podchodzę do tych wszystkich badań ze strachem, a mój Tż to cieszy sie za nas oboje, uważa że wszystko będzie dobrze Jeden pozytywny przynajmniej
mariaa15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 09:49   #872
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Mamusie październik 2021.

Ja mam w planach nosić normalne ciuchy tak długo jak będę mogła, ale dla wygody kupiłam ciążowe legginsy w większym rozmiarze potrzebuje je dość długie bo jestem wysoka także zamówiłam za wczasu online
Głównie będę pewnie latem latać w sukienkach które już mam bo wydaje mi się ze się spokojnie zmieszcze.

Jak się nie zmieszczę w jeansy to jedne kupię ale zobaczę jak będzie po drodze.

Cytat:
cd sukienek - super sprawa, ale na spacery z psami po lesie pewnie będzie mi ich szkoda, bo zazwyczaj wracam cała uciaprana jeansy ciążowe brzmią super - zaraz przekopię hm

cuddly też już bardzo czekam na 12sty.. u mnie na liczniku 10+6 i od paru dni jakby mdłości odpuściły... nawet kawę dziś mogłam normalnie wypić od razu wszystko w lepszym świetle widzę

U mnie są lepsze i gorsze dni ale mogę ogólnie więcej zjesc. Zauważyłam ze jest lepiej jak jem często ale male porcje. Ale może to tez być dlatego ze już jest po prostu trochę później

Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Czas edycji: 2021-03-15 o 09:51
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 09:52   #873
zubi89
Zakorzenienie

A ja dalej czekam na mamusie w trzeciej ciąży xp ciekawe czy się doczekam.

Oj tak sukienki i legginsy żadnych jeansów ciążowych nie przewiduje. Z poprzednich ciąż nic nie mam.

Zaraziłam się od dzieci i boli mnie gardło :/ z córką wieczorem było tak źle, że o mały włos nie pojechalibyśmy na pogotowie ale od 20 przestała wymiotować i zaczęła pić. Jedyny kontakt jaki z nią był to przez podniesienie ręki wstawać z łóżka nie miała sił od północy zaczęła już dużo pić i się rozgadala.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
cd sukienek - super sprawa, ale na spacery z psami po lesie pewnie będzie mi ich szkoda, bo zazwyczaj wracam cała uciaprana jeansy ciążowe brzmią super - zaraz przekopię hm

cuddly też już bardzo czekam na 12sty.. u mnie na liczniku 10+6 i od paru dni jakby mdłości odpuściły... nawet kawę dziś mogłam normalnie wypić od razu wszystko w lepszym świetle widzę
To już blisko j mnie dopiero 8t4d więc jeszcze miesiąc czekania :/

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 09:52   #874
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Ja w tamtej ciąży kupiłam jedynie jedne spodnie ciążowe z h&m i rajtuzy. Dużo chodziłam w sukienkach. Większość rzeczy prócz spodni miałam dobre.nawet kurtki zimowej nie kupiłam,tylko chodziłam w rozpiętej i pod nią gruby sweter.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:04   #875
bonnie_j
Wtajemniczenie

LadyWhisper zazdroszczę ja mam cały tydzień do prenatalnych. Dokładnie w poniedziałek następny mam o 12.10. Nie mogę się już doczekać. I wariuje troszkę. Ale w czwartek idę do ginexa więc liczę na podgląd USG, bo już nie mogę.
Ogólnie na prenatalnych chce poprosić o możliwość albo nagrania na kom albo wideorozmowy z tż. Mam nadzieję, że się zgodzą... To jest najfajniejsze USG bo widać całego malucha a w poprzedniej mój tż też był tego niestety pozbawiony

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:06   #876
karla906
Wtajemniczenie

Ja mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe jeszcze z pierwszej ciąży. Ale słyszałam że te ciążowe z Hm są super więc na pewno jedna parę sobie kupie co do badań to będziemy mieć jak w pierwszej ciazy-usg i pappe.[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88577474]A ja dziś trochę panikuję. Dotknęłam brzucha na siedząco i wcale nie jest twardy. W spodniach nic mnie nie gniecie. Objawy mam słabe. Może po prostu jestem źle nastawiona po poprzedniej ciąży i przez to sobie wmawiam, że te objawy są prawie żadne. W dodatku podobno 8/9 tydzień jest podobno krytyczny. A ja dziś mam na liczniku 9+3 ale jak wiecie ciąża trochę młodsza. Niepotrzebnie się chyba nakręca bo musi być dobrze. A wizyta dopiero za tydzień.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie panikuj na pewno wszystko jest ok statystyki takie to do kosza można wsadzić, prawda jest taka że cała ciążę może się coś wydarzyć, nikt nie przewidzi tego niestety jedyne co można pozytywnie myśleć i cieszyć się z każdego dnia ciąży
Cytat:
Napisane przez mariaa15 Pokaż wiadomość
Hej, podczytuję Was niemal od pierwszej strony, ale nie miałam odwagi sie odezwać

Jeżeli chodzi o mnie, to 10tc3d, pierwsza ciąża, spodziewana
Na samym początku miałam plamienia, sporo stresu mnie to kosztowało, okazało się że to ogromna nadżerka na szyjce. Przed ciążą byłam na grupie staraczkowej, jak pochwaliłam się ciążą i zapytałam o początkowe dosyć krwiste plamienie (które jak okazało się implanatycjnym), to dostałam mnóstwo wiadomości na priv, zebym zrobila sobie pakiety genetyczne ze strony o poronieniu, że tu juz nic nie da się uratować, że mogłam zrobić xyz badań przed.
Przed ciążą zaleczyłam nerwicę, ale niestety wróciła ze zdwojoną siłą i nie ma dnia, żebym nie miała negatywnych myśli o zdrowiu malucha, każda wizyta u lekarza to skazanie normalnie, najchętniej zrobiłabym wszystkie badania dostępne w labie
Wizyta w czwartek, prenatalne, bardzo wcześnie, ale lekarka zadecydowała, że tak będzie ok i sama mnie zapisała, więc nie ruszam, pójdę zobaczę. Stres niesamowity, strasznie się martwię, szczególnie że ostatnie kilka dni miałam delikatne bóle podbrzusza i pleców, głównie w nocy. Zawsze przechodziły całe szczescie i nie były mocne. Położna z luxmed zasugerowała infekcję dróg moczowych, więc jutro idę do laba.

Życzę Wam miłego dnia
Hej oj no nastresowalas się już

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:16   #877
Konto usunięte

Ja słyszałam ze ciążowe jeansy z h&m są spoko, ale ja potrzebuje długie wiec nie dla mnie. Ale jak jesteście standardowych rozmiarów i potrzebujecie to zerknijcie

Ja póki co zamówiłam większy stanik, bo kurczę nie tyle o miseczkę się rozchodzi niestety ale w obwodzie mnie wszystkie uciskają

Planuje nosić normalne ciuchy i co najwyżej kupić rozmiar większe dwie sukienki mam z Vinted kupione przy okazji czegoś innego wiec w razie co coś tam mam
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-03-15, 10:19   #878
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Hej, podczytuję Was niemal od pierwszej strony, ale nie miałam odwagi sie odezwać

Na samym początku miałam plamienia, sporo stresu mnie to kosztowało, okazało się że to ogromna nadżerka na szyjce. Przed ciążą byłam na grupie staraczkowej, jak pochwaliłam się ciążą i zapytałam o początkowe dosyć krwiste plamienie (które jak okazało się implanatycjnym), to dostałam mnóstwo wiadomości na priv, zebym zrobila sobie pakiety genetyczne ze strony o poronieniu, że tu juz nic nie da się uratować, że mogłam zrobić xyz badań przed.
Przed ciążą zaleczyłam nerwicę, ale niestety wróciła ze zdwojoną siłą i nie ma dnia, żebym nie miała negatywnych myśli o zdrowiu malucha, każda wizyta u lekarza to skazanie normalnie, najchętniej zrobiłabym wszystkie badania dostępne w labie
Wizyta w czwartek, prenatalne, bardzo wcześnie, ale lekarka zadecydowała, że tak będzie ok i sama mnie zapisała, więc nie ruszam, pójdę zobaczę. Stres niesamowity, strasznie się martwię, szczególnie że ostatnie kilka dni miałam delikatne bóle podbrzusza i pleców, głównie w nocy. Zawsze przechodziły całe szczescie i nie były mocne. Położna z luxmed zasugerowała infekcję dróg moczowych, więc jutro idę do laba.

Życzę Wam miłego dnia

Witaj! Oby wraz z prenatalnymi skończył się cały Twój stres!

Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
LadyWhisper zazdroszczę ja mam cały tydzień do prenatalnych. Dokładnie w poniedziałek następny mam o 12.10. Nie mogę się już doczekać. I wariuje troszkę. Ale w czwartek idę do ginexa więc liczę na podgląd USG, bo już nie mogę.
Ogólnie na prenatalnych chce poprosić o możliwość albo nagrania na kom albo wideorozmowy z tż. Mam nadzieję, że się zgodzą... To jest najfajniejsze USG bo widać całego malucha a w poprzedniej mój tż też był tego niestety pozbawiony

A nie ma możliwości, żeby Ci nagrali badanie na płytę? U mnie tak robią z prenatalnymi i połówkowymi.

Dziewczyny, piszecie w superlatywach o spodniach z H&M, a czy mają (bardzo) miękki i elastyczny pas? W poprzedniej ciąży zaopatrywałam się w Lidlu i na Allegro i niestety wszystkie musiałam przerabiać - odpruwałam pas i wszywałam własny. Mam okropnie wrażliwy brzuch i wszystko mnie ciśnie. Nie wiem kiedy otworzą nam galerie, żebym mogła pójść i przymierzyć.
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:24   #879
I ona
Zakorzenienie

mariaa 15 witaj też się borykam z plamieniami więc doskonale Cię rozumiem. I też jestem nerwowa mocno co nie pomaga niestety teraz. No ale damy radę!

Co do ciuchów to w poprzedniej ciąży dostałam w spadku po siostrze parę bluzek ciążowych, spodenki, sukienkę i spodnie. Ale spodnie to jeszcze były takie rozszerzane na dole więc nie nosiłam. A tak naprawdę jeśli o spodnie chodzi to całą ciążę udało mi się oblatac właśnie we własnych legginsach. Nie miałam typowo ciążowych. Teraz te ciuchy mam schowane, zaraz będę wyciągać i prać. I jeśli uda się tak jak ostatnio to chciałabym przechodzić w tym co mam. Szkoda mi kasy na ciuchy typowo ciążowe, bo prawda jest taka że to tylko na chwilkę jest. No ale wiadomo jak będzie trzeba to kupię coś. Ostatnio nie kupiłam ani jednej rzeczy.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:38   #880
seesunrise
Raczkowanie

Cześć, witamy się w 10t1d
Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
Czy możecie podpowiedzieć jakie robicie badania prenatalne? Czy thlko USG genetyczne i PAPP-A ?
co z waszego doświadczenia warto zrobić? Czy robicie USG 3D/4D ? W internecie jest tyle informacji że się pogubiłam

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
My robimy nifty zamiast pappa. Do tego USG prenatalne u lekarza z certyfikatami. Akurat ma 3D/4D, więc może uda się zrobić jakieś fajne zdjęcie żeby powysyłać babciom [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88577474]A ja dziś trochę panikuję. Dotknęłam brzucha na siedząco i wcale nie jest twardy. W spodniach nic mnie nie gniecie. Objawy mam słabe. Może po prostu jestem źle nastawiona po poprzedniej ciąży i przez to sobie wmawiam, że te objawy są prawie żadne. W dodatku podobno 8/9 tydzień jest podobno krytyczny. A ja dziś mam na liczniku 9+3 ale jak wiecie ciąża trochę młodsza. Niepotrzebnie się chyba nakręca bo musi być dobrze. A wizyta dopiero za tydzień.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Będzie dobrze, u mnie raz z objawami mocniej raz słabiej, jak pochwaliłam się że lepiej się czuję i napanikowałam mężowi, to po dwóch dniach wróciło ze zdwojoną siłą teraz czekam na moment aż przejdą zupełnie aż się śmiejemy że będzie dziewczynka, bo z synkiem poza sennością i miłością do truskawek nic mi nie było
Cytat:

Życzę Wam miłego dnia
Witaj chyba wszystkie do prenatalnych będziemy takie zestresowane A pomyśleć, że kiedyś nie robili usg i czekało się tyle miesięcy trzeba być dobrej myśli, bo maluszki potrzebują naszego spokoju, jak my nie będziemy w nich wierzyć to kto
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A ja dalej czekam na mamusie w trzeciej ciąży xp ciekawe czy się doczekam.

Oj tak sukienki i legginsy żadnych jeansów ciążowych nie przewiduje. Z poprzednich ciąż nic nie mam.

Zaraziłam się od dzieci i boli mnie gardło :/ z córką wieczorem było tak źle, że o mały włos nie pojechalibyśmy na pogotowie ale od 20 przestała wymiotować i zaczęła pić. Jedyny kontakt jaki z nią był to przez podniesienie ręki wstawać z łóżka nie miała sił od północy zaczęła już dużo pić i się rozgadala.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

To już blisko j mnie dopiero 8t4d więc jeszcze miesiąc czekania :/

Ojej, zdrówka dla Was wszystkich!

seesunrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 10:41   #881
bonnie_j
Wtajemniczenie

Jeśli idzie o spodnie to mam dwie pary z h&m i bardzo mi pasowały. Mam t z kilka par legginsów z Lidla. Nie planuje kupować nic więcej jeśli idzie o spodnie. Reszta zobaczy się co będzie dalej. Sukienki kupuje takie żebym mogła nosić też po ciąży i dobrze wyglądać.
Super jak nagrają na płytę albo pena. Ale nie wiem jak jest tam a wolę mieć opcje zapasową z pierwszej to nawet zdjęcia nie mam... Wszystko zostało w szpitalu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-15, 11:30   #882
aisak300
Przyczajenie

Cześć Wam u mnie z tymi objawami też różnie,raz są,raz nie ;p teraz np od soboty jest mi taaak mega słabo, zrobię parę drobnych rzeczy w domu i poprostu jestem tak zmęczona i slaba,że nic tylko lezec...dlatego cieszę się,że zdecydowałam się na l4,no bo trzeba dbać o maluszka w tych pierwszych tygodniach co by wszystko bylo ok pewnie jak to jest juz wasza kolejna ciąża to też inaczej,u mnie pierwsza i to bardzo wyczekana wiec dmucham i chucham

aisak300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 11:54   #883
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisak300 Pokaż wiadomość
Cześć Wam u mnie z tymi objawami też różnie,raz są,raz nie ;p teraz np od soboty jest mi taaak mega słabo, zrobię parę drobnych rzeczy w domu i poprostu jestem tak zmęczona i slaba,że nic tylko lezec...dlatego cieszę się,że zdecydowałam się na l4,no bo trzeba dbać o maluszka w tych pierwszych tygodniach co by wszystko bylo ok pewnie jak to jest juz wasza kolejna ciąża to też inaczej,u mnie pierwsza i to bardzo wyczekana wiec dmucham i chucham

W pierwszej ciąży planowałam iść na zwolnienie jakoś w 5-6 miesiącu a skończyło się szpitalem 12+0 i od tego momentu L4. Teraz planuje pracować do czerwca. Myślałam czy nie pracować prawie do końca i szybko wracać, ale tż mówi że on mi nie wierzy i bym siedziała i klikalas do późna. Pewnie ma rację... Więc wybieram opcje z czerwcem to wakacje będę już miała całe wolne.
Objawy czasami są czasami mniej, ale ogólnie czuje że jestem w ciąży. Za to ostatnio zaczynam wyczuwać koniec pierwszego trymestru. Troszkę więcej życia w sobie mam

Stary 2021-03-15, 12:37   #884
Konto usunięte

Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem ale pracuje z domu.

No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września.
Stary 2021-03-15, 12:43   #885
bonnie_j
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578017]Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem ale pracuje z domu.

No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września.[/QUOTE]Przy tobie to wychodzę na lenia
A ile jest macierzyńskiego w UK?

Stary 2021-03-15, 12:50   #886
Konto usunięte

Cytat:
Przy tobie to wychodzę na lenia
A ile jest macierzyńskiego w UK?

Macierzyńskiego jest rok teoretycznie, ale płatny 90% 6tygodni a potem grosze w porównaniu z wypłata kolejne 33tyg.
Reszta nie płatna wiec często się wraca po tym czasie do pracy bo nie każdy może sobie na to pozwolić by zostać w domu po prostu.

A jak miałabym chorobowe w ostatnich 4tyg do porodu to automatycznie macierzyński się zaczyna
Stary 2021-03-15, 12:53   #887
mariaa15
Zadomowienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578017]Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem ale pracuje z domu.

No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września.[/QUOTE]

Ja tez pracuje z domu, cale szczęście, bo co raz robie małe przerwy na drzemkę, jak wszystko będzie ok to chce dopiero lipiec/sierpien juz wziac wolne. Na początku ciąży miałam nerwówkę z szefem, ktory strasznie sie na mnie wydarł, ze wzgledow na które w ogóle nie miałam wpływu, tego samego dnia wylądowałam na IP z większymi plamieniami. Jezeli sie taka atmosfera powtorzy to nie mam wyjścia, nie będę ryzykować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2021-03-15, 12:56   #888
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez pracuje z domu, cale szczęście, bo co raz robie małe przerwy na drzemkę, jak wszystko będzie ok to chce dopiero lipiec/sierpien juz wziac wolne. Na początku ciąży miałam nerwówkę z szefem, ktory strasznie sie na mnie wydarł, ze wzgledow na które w ogóle nie miałam wpływu, tego samego dnia wylądowałam na IP z większymi plamieniami. Jezeli sie taka atmosfera powtorzy to nie mam wyjścia, nie będę ryzykować.

Tez mam drzemki w czasie lunchu często

Ja w pracy powiem po 12tyg USG dopiero ale nie przewiduje żadnych problemów bo spoko są jesli chodzi o wszystko - chociaż i tak to nic nie zmieni w sumie jeśli chodzi o prace u mnie.
Stary 2021-03-15, 13:00   #889
mariaa15
Zadomowienie

Cytat:

Ja też zmęczona ciagle, nieprzerwanie od początku ciąży, spie kilka razy dziennie nawet. W 9tc bylo ciut mniej zmeczenia, ale w 11 znowu pełną parą. Z tymi objawami to dzisiaj np mniej mnie bola piersi i trochę mnie to zmartwilo, ale sobie mowie ze inne mam normalnie, w toalecie juz bylam ponad 15 razy dzisiaj w internet nie wpisuje juz, bo co nie wpisac to wychodzi najgorsze od razu. Ale zawsze z tyłu głowy mam te obawy :|

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-15, 13:05   #890
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:

No to nieźle, że chcesz tyle pracować po takich jazdach. Ale masz rację. Jak się powtórzy to idź zaraz na zwolnienie. Ja w poprzedniej ciąży jak plamilam to zaraz mnie wysłali na zwolnienie. A było to jeden raz tylko nie wiedzieli dlaczego.
Na szczęście praca z domu daje trochę spokoju i drzemki (właśnie pisze z łóżka podczas małej przerwy). Ale mam takie dni, że biorę kompa właśnie do łóżka i tak cały dzień klikam. Ale to przez nudności. Jak leżę jest mi lepiej.

Stary 2021-03-15, 13:11   #891
aisak300
Przyczajenie

Jednak sporo z was zdalnie pracuje, w tej naszej ciążowej sytuacji taka opcja wiele ulatwia u mnie niestety nie bylo opcji pracy z domu,stąd też zwolnienie na te pierwsze tygodnie

aisak300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 13:17   #892
mariaa15
Zadomowienie

Cytat:
No to nieźle, że chcesz tyle pracować po takich jazdach. Ale masz rację. Jak się powtórzy to idź zaraz na zwolnienie. Ja w poprzedniej ciąży jak plamilam to zaraz mnie wysłali na zwolnienie. A było to jeden raz tylko nie wiedzieli dlaczego.
Na szczęście praca z domu daje trochę spokoju i drzemki (właśnie pisze z łóżka podczas małej przerwy). Ale mam takie dni, że biorę kompa właśnie do łóżka i tak cały dzień klikam. Ale to przez nudności. Jak leżę jest mi lepiej.

Od kwietnia zmienia mi się szef na znacznie milszą osobę, więc poki co jeszcze pogrzeje miejsce. Ale jak tylko znowu bede musiala sie czymś stresować, to koniec i l4. Ja niestety pracuje przy stacjonarce, ale mam kanape obok, wiec co raz sie klade, bo a to spanie, a to mnie brzuch pobolewa. I do lazienki blisko

Stary 2021-03-15, 13:22   #893
Konto usunięte

Cytat:
Jednak sporo z was zdalnie pracuje, w tej naszej ciążowej sytuacji taka opcja wiele ulatwia u mnie niestety nie bylo opcji pracy z domu,stąd też zwolnienie na te pierwsze tygodnie

Oj tak nie trzeba się chować z niedogodnościami w biurze, mówić wcześniej niż by się chciało o ciąży, można zle się czuć w domu i zawsze blisko do łazienki
Stary 2021-03-15, 13:51   #894
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

HO to jest to ja teraz też leżę i odpoczywam z kotem wczoraj bardzo źle się czułam, dokladnie tak jakby brało mnie na przeziębienie i tak też myślałam ze to to bo w sobotę trochę zimno było. Ale chyba wychodzi na to ze to jakiś dziwny rodzaj zmeczenia? I tak miksturę z czosnku zażywam

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Carillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 14:20   #895
Konto usunięte

Ja się cieszę z jednej strony bo te okoliczności niestety nie sprzyjające udowodniły ze jak się chce to można pracować zdalnie na wielu stanowiskach. Mi to bardzo odpowiada chociaż wiem ze są osoby które czekają na powrót do biura. Chyba zależy tez od warunków w domu, nie każdy ma osobny pokój na biuro do pracy z domu itd.

Cieszę się bo moja firma jest akurat bardzo elastyczna i praca z domu lub tryb hybrydowy będzie już na długi czas normalnością. Na pewno się to przyda jak będę musiała wrócić po macierzyńskim do pracy
Stary 2021-03-15, 14:38   #896
LadyWhisper
Zakorzenienie

To podejście mojej firmy do tematu ciąży.....średniowiecze. Powiedziałam bardzo wcześnie (mamy braki kadrowe z racji zwolnień przed covid i moje L4 dla nich to grafikowe zabojstwo) chciałam być w porządku a między słowami dali mi do zrozumienia ze najlepiej jakbym dała znać w momencie kiedy zaczęliśmy się starać chcieli mi również wrzucić umowę na pół etatu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 15:21   #897
bonnie_j
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578329]Ja się cieszę z jednej strony bo te okoliczności niestety nie sprzyjające udowodniły ze jak się chce to można pracować zdalnie na wielu stanowiskach. Mi to bardzo odpowiada chociaż wiem ze są osoby które czekają na powrót do biura. Chyba zależy tez od warunków w domu, nie każdy ma osobny pokój na biuro do pracy z domu itd.

Cieszę się bo moja firma jest akurat bardzo elastyczna i praca z domu lub tryb hybrydowy będzie już na długi czas normalnością. Na pewno się to przyda jak będę musiała wrócić po macierzyńskim do pracy [/QUOTE]Ja po pierwszej ciąży wracałam do obecnej firmy właśnie ze względu na to jak wygląda praca. W sensie jeśli tylko przełożony się zgodzi to nie ma sprawy możesz pracować z domu. A przy małym dziecku to super opcja.
Jeśli idzie o warunki to mam pokój biurowy co nie zmienia faktu, że mam też prawie 3 letnie dziecko które wejdzie wszędzie gdzie tylko chce. Ale i tak w danej sytuacji wolę pracować z domu nawet z tym małym potworkiem obok

Stary 2021-03-15, 15:28   #898
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Ja mam stanowisko biurowe w kuchni na blacie. I większość rzeczy na komputerze robię dopiero jak mały śpi czyli po 20.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 15:44   #899
karla906
Wtajemniczenie

Moja córeczką chodzi do żłobka i już sobie życia inaczej nie wyobrażam, zwłaszcza jak drugie się urodzi. Od 1 września opuściła tylko 7 dni w sumie ja szczerze przyznam że od soboty się słabo czuje. Tzn jestem bez sił, trochę w głowie mi się kręci ale dziś już szczyt, raz myślałam że zemdleje, plecy zlały mi się potem, normalnie słabizna że mnie. Wciąż nic nie rzygam, tylko niedobrze mi nawet nie tyle na zapach konkretny co na zmianę zapachu. Np jak wychodzę na dwór a jest świeże powietrze to i tak mam odruch wymiotny z córeczka też jakbym miała wskazać kiedy się najsłabiej czułam to właśnie te 8-10tc. Mąż przed chwilą zabrał mała na plac zabaw. A ja chyba muszę w tym tygodniu troszkę zwolnić i dać sobie odsapnąć.

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-15, 16:07   #900
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Moja córeczką chodzi do żłobka i już sobie życia inaczej nie wyobrażam, zwłaszcza jak drugie się urodzi. Od 1 września opuściła tylko 7 dni w sumie ja szczerze przyznam że od soboty się słabo czuje. Tzn jestem bez sił, trochę w głowie mi się kręci ale dziś już szczyt, raz myślałam że zemdleje, plecy zlały mi się potem, normalnie słabizna że mnie. Wciąż nic nie rzygam, tylko niedobrze mi nawet nie tyle na zapach konkretny co na zmianę zapachu. Np jak wychodzę na dwór a jest świeże powietrze to i tak mam odruch wymiotny z córeczka też jakbym miała wskazać kiedy się najsłabiej czułam to właśnie te 8-10tc. Mąż przed chwilą zabrał mała na plac zabaw. A ja chyba muszę w tym tygodniu troszkę zwolnić i dać sobie odsapnąć.

Jasne. Jak tak się czujesz to musisz odpoczywać dużo. Nie ma co się przemęczać. Ja tak miałam w podobnym okresie i wzięłam urlop na 2 dni. Najlepsza decyzja jaką podjęłam. Miałam dłuższy weekend i poważnie czułam się źle... A później już jakoś dałam radę. Teraz też raz na jakiś czas planuje brać jeden dzień lub dwa. Tak żeby odpocząć lub z dzieckiem spędzić czasz a babci zrobić wolne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości