Panny Młode 2009 cz. V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-02, 10:13   #1531
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

no dokładnie, bo jak sie na ręce nie patrzy to fuszera taka że masakra.
Choć z kafelkarza jestem zadowolona jak ma wątpliwośc to dzowni, albo się pyta jak jesteśmy
a taki hydrauklik, to na odwal robi i już. i idzie dalej. Ale nei ma tal lekko. A z oknami to nie ma żartów
Rosette a jak tam fotki ?
porób sobie przed i po
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:18   #1532
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć!
dzisiejszą wizytę u Was zacznę od pytania (bo zapomnę): zamierzamy z TŻ wziąć się za nauki. mamy iść do kościoła po indeks (czy coś takiego)? bo ja nie mam pojęcia jak to wygląda...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:27   #1533
kliwia
Zakorzenienie

magialena musisz się zorientowac który kośćiół w mieście organizuje nauki przedmałżeńskie.
Jak już wiesz który to idż do kancelarii zapytać kiedy zaczyna się najbliższy kurs.
U mnie w mieście w tym roku było 5 terminów.
Kurs rozpoczyna się zazcwyczja w neidzielę mszą, i po mszy jest lekcja z ksiedzem, i potem spotkania w tygodniu , i znowu msza w neidzielę i spotkanie
Nie wiem jak to jest u was. Mussiz zapytać w kancelarii.

możecie też raczej bez zapisu zglosic sie do kancelraii z chęcia odbycia prelekcji w poradni malżenskiej. dadzą wam kontakt do osoby ktora sie tym zajmuje. tam są chyba 3 godziny. jak pani ma czas to za jedntym zamachem to zorbi.
Stary 2008-09-02, 10:29   #1534
MAGiALENA
Zakorzenienie

kliwia dziękuję za odpowiedź.

a Wy już chodziłyście/chodzicie?

Stary 2008-09-02, 10:34   #1535
Ana***
Zakorzenienie

Po weselichu, relację zdam wkrótce przeczytałam co naskrobałyście, ale opowiadać nie mam czasu i uciekam

Madzialenka12344321 rozmowa z tż, tylko tyle powiem, resztę powiedziały dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
W sobotę byliśmy na weselu. Mam kilka spostrzeżen:
1. Młodzi wyglądali naprawdę pieknie, uśmiechnięci i szczęśliwi
2. Za kazym razem, gdy był jakis wazny moment Mszy, z ławek wyskakiwało ok. 10 gości i biegli do ołtarza, roibić zdjęcia młodym... Wyglądało to okropnie i jeszcze bardziej stresowało młodych. Była jedna pani fotograf, więc już w ogóle nie rozumiem po co reszta wyskakiwała robić zdjęcia. pani fotograf musiała sie starać, żeby nie robić zdjęcia w tym samym momencie, co reszta napaleńców, bo zdjęcia byłyby nieudane... Na pewno zwrócimy uwagę naszym gościom, żeby nie robili zdjęć w Kościele...
3. Zdziwiło mnie, że goście wyszli z Kościoła przed młodymi... Dotychczas, na każdym ślubuie, na jakim byłam tomłodzi wychodzą pierwsi, a tylko pare osób wychodzi przed nimi, żeby obsypać ryżem, czy płatkami róż.
W sobotę to mój TŻ wyszedł przed młodymi, żeby puścić im gołębie, o których młodzi nie wiedzili i bardzo ich to ucieszyło
4. Do składania życzeń pierwszy rzucił się wujek panny młodej... Młoda była zaskoczona... Rodzice składali życzenia prawie, że na końcu, bo stali przed nami, a my byliśmy ostatni...
5. W lokalu nie było wizytówek... Masakra! Ludzie biegali w popłochu, żeby znaleźc więcej miejsc obok siebie i usiąść w całej grupie znajomych. Nam się udało siąść, ale przez 20 minut świadkowi biegali i usadzali gości... Państwo młodzi chcieli wizytówki, ale rodzice PM stanowczo się na nie zgadzali... Skończyło się to tak, że PM wściekła obserwowała usadzanie gości... A niektórzy to serio nie maja oleju w głowie, bo doszło do tego, że rodzice młodych siedzieli daleko od nich... Tata pana młodego był wściekły... Dopiero po obiedzie się jakos poprzenosili bliżej nich.
5. Zespół świetny- od razu wziął się za integrowanie gości
6. Młodzi chodzili na kurs tańca i powiem Wam, że radzili sobie fenomenalnie na parkiecie!
7. Nie podobały mi się zabawy... Jedna polegała na tym, że na środek wyszło 8, czy 9 par. Panowie losowali z wroka ciuchy, które mieli założyć na siebie. Były to majtki różnego pokroju- od stringów, przez zwykłe figi, po wielkie gacie. Pary tańczyły ze soba, a jak muzyka przestała grać, faceci mieli ściągnąć te majtki i zakładały je kobiety... Gdybym miała brac udział w tej zabawie, zrezygnowałabym od razu, bo miałam wąską sukienkę i wszystko byłoby mi widać...
8. Była zabawa dla dzieci i młodzi wygłupili się z upominkami dla nich, bo dzieciaczki dostali w nagrodę po małym słodyczu, że nawet zespół nie zauważył tego i dalej domagał się upominku dla najmłodszych.
9. Nie było "Cudownych rodziców mam", a wiązanka 4 piosenek dla rodziców. Wpadła mi w ucho "Rodzicielska miłość". Musze tego poszukać. Też bym wolała coś innego od piosenki Jarockiej (?). Rodzice dostali od młodych kwiaty i upominki. Chyba też tak zrobimy, żeby naprawdę rodzice mieli pamiątkę Myśle nad łańcuszkami z serduszkiem dla mam i spinkami do krawatu dla ojców.
10. Była dedykacja dla babci i dziadka, ale młodzi nie przygotowali kwiatów dla nich i młody wyciągnął po prostu różę z wazonu i dał babci... O tym trzeba pomyśleć
(...)
Też byłam na weselichu goście się podzielili połowa wyszła przed młodymi, zaś druga połowa za
Co do wizytówek, to ja jestem ich przeciwniczką... chyba, że ktoś jest doskonale poinformowany o kłótniach w rodzinie teraz co prawda były, ale było to wesele kuznki tż no i ja nie miałam specjalnych sprzeciwów, bo siedziałam między tż, a jego siostrą. Na moim weselu wizytówek nie będzie... jakby tak posadzili moją mamę obok jej rodziców to by nie było zaciekawie... albo wuja obok dziadka, są na siebie bardzo obrażeni, o czym akurat ja wiem, ale nie każdy musi wiedzieć. Nawet na moją 18-stkę nie przyjechało żadne z Nich myślać, że się spotkają
A jeżeli goście usadzą się sami, do mnie nikt pretensji nie będzie miał
Dodam jeszcze, że na poprawinach wszyscy się i tak wymieszali, bo nie chcieli siedzieć obok tych osób co na weselu...
Wizytówką mówią NIE!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)
Dziś miałam pierwszy dzień w pracy Jestem mega zadowolona, pomimo tego, ze nie miałam czasu nawet wyjść do toalety Powycierałam dziś tyle łez, podciągnęłam tyle spodenek, umyłam tyle rączek, że normalnie padam ale uwielbiam takie zmęczenie. Moje starania o to żeby każde dziecko dobrze się dziś poczuło jednak zaowocowały, jedna dziewczyna nie chciała wrócić do domu, wolała się ze mną bawić takie chwile to miód na serce dla każdego kto pracuje z dziećmi
Ja też tak chce! Basiu, Ty skończyłaś studia zaoczne czy dzienne? być może pisałaś, ale mi umknęło
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:37   #1536
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ech na poczatku sobie mówiłam. super, sa jego koledzy niech sie TZ nimi nacieszy bo w koncu 1,5 miesiąca ich nie widział a oni pewnie zaraz znajda prace i moze wyjadą do innego miasta wiec nie czesto sie zobaczą. a le teraz juz mnie to dobija. z jednej strony mam zmaiar wygarnąc to jemu a z drugiej nie chce robic jakis awantur aby nie myslał ze mu zabraniam kontkatwó z nimi. dzis tylko jęczałam ze mam dosc nudnych i samotnych wieczorów ale ten juz sie umówił i nie było zmiłuj wrrr juz nie wiem co robic. najlepiej jakby sie juz wyprowadzili i to jak najdalej od nas. jak w tym samym bloku bedą to ja nie wiem

gratuluje jak ktos doczytal i mi cos doradzi
kurcze powiem Ci Madzia, ze to naprawde jest szczyt wszystkiego ci jego koledzy- dziewczyny maja racje w tym co ci radza i pisza na ten temat...ja jestem taka ze jak cos mi sie nie podoba to po prostu mowie to tezowi wprost-jak mi przykro zle itp. i mysle ze tak jest najlepiej...a ci jego znajomi maja za duzy wplyw na niego i jak tak dlaej bedzie to sie predko od nich nie uwolnicie a rwecz na odwrot...czasem trzeba sobie faceta troszke wyszkolic teraz to ty powinnas byc naj naj naj w kazdej minucie- oczyswicie nie mam tu na mysli zeby mu ograniczcac spotkania z kumplami ale to przeciez wclae nie musi byc na co dzien...porozmawiaj z nim powaznie ...

kliwia dziekuje za pioseneczki znam je ale mojej malej juz ni wystarczaja niestety...kombinuje azdego dnia jak moge

koejny dzionek w pracy dzis i kurcze leje tu strasznie ani wyjsc ani nic masakra
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:42   #1537
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

Ja mam dalej focha na TŻ za ostatnią sobotę. Po prostu go unikam i nie odpowiadam na jego smsy. Chce go przetrzymać trochę i niech się poczuje tak jak ja się ostatnio czułam
ooooo to nieżle go trzymasz, bardzo dobrze chociaż ja bym chyba tak długo nie potrafiła, zwykle szybko się godzimy, więc może dlatego

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
kliwia dziękuję za odpowiedź.

a Wy już chodziłyście/chodzicie?
no ja właśnie w październiku chcę pójść, tylko muszę się dokładnie dowiedzieć czy ten kurs jest i kiedy

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja też tak chce! Basiu, Ty skończyłaś studia zaoczne czy dzienne? być może pisałaś, ale mi umknęło
dzienne, teraz będę na zaocznych Aniu a jak tam twoje poszukiwania pracy w przedszkolu?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:45   #1538
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My z TZ wymyślilismy (no właściwie to ja ), ze moglibysmy jechac na takie rekolekcje weekendowe dla narzeczonych.
Może wiecie coś na temat takich spotkań?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:52   #1539
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:59   #1540
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My z TZ wymyślilismy (no właściwie to ja ), ze moglibysmy jechac na takie rekolekcje weekendowe dla narzeczonych.
Może wiecie coś na temat takich spotkań?
niestety nie wiem nic o takich spotkaniach, u nas nie ma chyba takich weekendowych nauk są tylko takie od pon. do sob. przynajmniej tak mi się wydaje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:02   #1541
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kochane jeszcze raz dzieki za rady i to ze mnie wysluchałyscie. mnie to juz normalnie zołądek boli przez te nerwy. wczoraj sie tak wkurzyłam ze zgasiłam juz laptopa i poszłam spac, nie czekałam az przyjedzie do mnie TZ nawet. dopiero obudziłam sie jak on lezeł juz w łozku przytulał mnie i całował moje plecy ja sie budze i mówie "oo juz jestes??" a on powiedział cos czego juz tak dawno nie slyszalam "steskniłem sie za toba kochanie" na co ja z pewną ironia w głosie "noo co ty powiesz??" a ten do mnie, ze mi puszczał sygnałka tam bo tak bardzo myslł o mnie, ze mu tam mnie brakowało i dlatego wrócił juz o 23. potem sobie gadalismy z godzine jeszcze, ten mnie tylko przytulał i przytulal. pomyslałamze bez sensu zaczynac te rozmowe w nocy i mu mówie, z ejutro po sniadaniu chce z nim isc na spacer bo jest cos co nie daje mi spokoju i musze to z siebie wyrzucic. powiedział, ze nie ma sprawy. teraz TZ jeszcze drzemie a ja do was wpadłam na chwile. normalnie mam zamiar mu dzis wszytsko wygarnąć

a najlepsza jest jego siostra . ale nas od rana wkurza. wyobracie sobie ze od 7.40 puszcza do TZ sygnałki takie jakby dzwoniła. ten odbiera a tu cisza, wiec sie rozłącza. i tak co kilkanasiecie minut. o 9 jej napisał ze jak cos chce to niech zadzwoni a jak nie to niech nam da spokój a ta dalej. TZ sie wkurzył i zadzwonił do niej ale ta nie odebrała a za chwiel znowu puszczała sygnałki.

dzwonil TZ rano kolega TZ ze jest praca dla jednego chlopaka na miesiąc w naszym miescie wiec zawołał kolege i mu mówi, ze wystarczy zadzwoni i dopytac sie o szczególy i jak chce to mu poda numer i wiecie co?? kolega tylko "aha" i do tej pory nie przyszedł po numer a to było ponad godizne temu

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:02   #1542
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie wiem nic o takich spotkaniach, u nas nie ma chyba takich weekendowych nauk są tylko takie od pon. do sob. przynajmniej tak mi się wydaje
ja mam gorzej. mój proboszcz jest dość hmmm... konserwatywny i raczej nie pozwoli na taką formę nauk.

Stary 2008-09-02, 11:05   #1543
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
no bylam raz ale musze sie wybrac jeszcze...
z tej kolekcji 1 podoba mi sie suknia nr 513

a z 2 kolekcji 1806 ale bez ramiaczek

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

A co do wyjścia z kościoła, to może jestem jakaś dziwna, ale chciałabym wyjść z mężem jako ostatnia, żeby już przed kościołem czekali na nas wszyscy goście. Wyjście to też jest taka wzniosła chwila i fajnie, jakby każdy już na nas czekał. Głupio tak wyjść a przed kościołem nikogo nie ma albo tylko kilka osób.
ja tak samo mam....u nas na szczescie tak juz jest wiec nie mam obaw
Stary 2008-09-02, 11:09   #1544
MAGiALENA
Zakorzenienie

a ja się tak zastanawiam i się gubię - które z Was mieszkają z TŻ-tami, a które nie... trudno mi wywnioskować. może któraś z Was się orientuje i napisałany tak przekrojowo...

Stary 2008-09-02, 11:13   #1545
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Podpisaliśmy wczoraj umowę z dj'em. Super, jestem zadowolona. Dziś dzwonimy do fotografa umówić się na podpisanie umowy. Kluczowe sprawy zamykamy.
Sala jest, dj jest, sukienka jest, fotograf jest. Zastanawiamy się nad kamerzystą- brać czy nie...
Stary 2008-09-02, 11:15   #1546
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy wczoraj umowę z dj'em. Super, jestem zadowolona. Dziś dzwonimy do fotografa umówić się na podpisanie umowy. Kluczowe sprawy zamykamy.
no to super!

Stary 2008-09-02, 11:21   #1547
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:24   #1548
kliwia
Zakorzenienie

ja mieszkam z Tż jakis 3 rok leci chyba, madzia tylko w holandii,
Stary 2008-09-02, 11:45   #1549
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja mieszkam z TZ od czerwca

Co do rekolekcji weekendowych to znalazłam to:
http://www.spotkaniamalzenskie.pl/pl...e_dla_narzeczo

ale właśnie nie wiem, czy warto by się na coś takiego wybrać, bo ja wolałabym jakieś takie ciekawe spotkanie, a nie tylko odbębnić, zeby mieć papierek. Czytałam gdzieś pozytywne opinie o takich rekolekcjach i właśnie jestem ciekawa, czy może któraś z Was była.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:57   #1550
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ooooo to nieżle go trzymasz, bardzo dobrze chociaż ja bym chyba tak długo nie potrafiła, zwykle szybko się godzimy, więc może dlatego
Mnie też już korci, żeby go zobaczyć, ale jestem twarda. Dzisiaj mam wolne, ale on przez cały tydzień jest w pracy od 12 do 21:30. Ciekawe czy dzisiaj po pracy do mnie zajrzy....

My niestety mieszkamy osobno u swoich rodziców, ale mieszkamy na tym samym osiedlu, 7 min. pieszo od siebie. Czasami bawimy się w dom jak jego rodzice wyjadą na weekend do dziadków, ale to raz na jakieś 3 miesiące. Ale mieszkaliśmy już ze sobą kilka miesięcy w Anglii.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 12:03   #1551
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a ja się tak zastanawiam i się gubię - które z Was mieszkają z TŻ-tami, a które nie... trudno mi wywnioskować. może któraś z Was się orientuje i napisałany tak przekrojowo...
mieszkamy osobno...u swoich rodzicow...ale mieszkamy w tym samym miescie...autem to jakies 15 min przez miasto. piechota to godzina drogi
Stary 2008-09-02, 12:04   #1552
zielony_motylek
Rozeznanie

jeśli chodzi o świadków to ja biore na 90% mojego brata (rozważam jeszcze kuzynke, ale mieszka daleko więc brat byłby bardziej pomocny), a TŻ się zastanawia między jednym z braci a siostrą, u niego podobnie, wolałby brata ale mieszka w Anglii więc pewnie przyjedzie już na samą uroczystość, a siostra tu na miejscu, w dodatku TŻ nie chce 2 facetów, ale przy stole to koło nas rodzice usiądą i chyba tyle bo ten stół dla młodych ogromny nie jest :P po za tym poszlajamy się po sali tak żeby z każdym sobie pogadać
a jeśli chodzi o winetki to się wacham, u mnie też właśnie jedna siostra taty jest pokłucona z drugą i właśnie moim zdaniem to przemawia na korzyść winetek bo dzięki temu unikne tego, że będą szukały miejsca jak najdalej siebie, a reszta ich rodzeństwa nie będzie wiedziała gdzie usiąść żeby być i przy tej i przy tej, ale z drugiej strony boje się że ktoś będzie nie zadowolony z mojego podziału.

Baja super taka praca w przedszkolu, napewno daje wiele satysfakcji, kiedyś bylam wolontariuszą w takiej świetlicy dla dzieci i zajmowałam się właśnie dziećmi w wieku przedszkolnym, do dziś mam laurki które dla mnie rysowały

Madzialenka powiem ci nieciekawa sytuacje, ale rozumiem cie bo ja też nie jestem taka,żeby tak bez ogródek wszystko komuś wygarnąć, też raczej bym przez TŻ'ta to załatwiała. W każdym razie ja bym napewno już dawno rzuciła fochem, a sypialnie to bym chyba zakneblowała żeby tam nie włazili. Jacyś wyjątkowo bezczelni ci koledzy.

Jeśli chodzi o piosenke dla rodziców to myśle, że zrobimy jakiegoś mixa, w koncu Łuki też jest dj'em(z tym, że nie weselnym :P) więc jakoś to ładnie 'pomontuje' i damy DJ'owi jakąs naszą wersje Np. dla taty podoba mi się piosenka Patrycji Markowskiej "List do T"
to jest początek:
Wiem kilka przykrych chwil zrodziło się
lecz w cieniu radości bledną same
choć czasem trudno porozumieć się nam
podziękować chcę za wszystko Tato
Nie wiem czy się na ślub nadaje, ale jakoś to z Łukim ładnie stworzymy, tak, żeby było wzruszająco i tak bez płaczu się nie obejdzie

MAGiALENA ja tak jakby mieszkam i nie mieszkam z TŻ'tem tzn. nie mamy swojego mieszkania i oficjalnie mieszkamy osobno, ale na tydzień zdaża się zazwyczaj jedna noc, max 2 że nie śpimy ja u niego, albo on u mnie, nie wspominając o reszcie dnia, także w praktyce wychodzi na to, że spędzamy cały wolny czas 'pomieszkując razem', no ale niestety nie jest to takie nasze własne mieszkanie

Wczoraj z TŻ'tem mieliśmy taki romantyczny dzień... pojechaliśmy do parku gdzie tż najpierw powiedział mi że chciałby ze mną być, a 2 i pół roku później mi się oświadczył. Było cudownie Daje fotki Ten park jest poprostu cudny, tak tam spokojnie i wogóle super
A jutro TŻ jedzie do niemiec, co prawda tylko na 2 dni, ale ja sie strasznie boje jak on ma tak daleko gdzieś jechać.. buu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (44,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (56,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (78,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (57,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-09-02, 12:04   #1553
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mieszkamy osobno...u swoich rodzicow...ale mieszkamy w tym samym miescie...autem to jakies 15 min przez miasto. piechota to godzina drogi
to tak jak u nas.
ale od jakiegoś czasu coraz częściej śpię u TŻ. szkoda tylko, że nie co noc ihihiih...

Stary 2008-09-02, 12:47   #1554
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

My też ze sobą nie mieszkamy. Oboje z rodzicami. I to wcale nie blisko siebie. Ja 20 km od Krakowa a TŻ w Nowej Hucie, także koniec Krakowa- przeciwny do mojego. Ale oboje pracujemy w centrum także codziennie wspólny obiad, najdalej co drugi dzień. I raczej każdy weekend wspólny.
Stary 2008-09-02, 13:12   #1555
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
to tak jak u nas.
ale od jakiegoś czasu coraz częściej śpię u TŻ. szkoda tylko, że nie co noc ihihiih...
no ja tak samo on niestety u mnie nie może...
a co do spania to ja bym chciała codziennie
Stary 2008-09-02, 13:14   #1556
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no ja tak samo on niestety u mnie nie może...
a co do spania to ja bym chciała codziennie
u mnie TŻ też nie śpi. a jak już się tak kilka razy zdarzyło, to spałam z siostrą (jak byli moi rodzice), a TŻ w jej pokoju. no chyba że sami byliśmy, to wtedy razem.
a z kolei kiedy ja śpię u niego, to na jednym łóżku (raczej jego rodzice wiedzą) chociaż w pokoju są dwa.

Stary 2008-09-02, 13:38   #1557
kliwia
Zakorzenienie

zielony motylek super fotki
i jaki Tż uśmiechnięty hihih łądne masz oczy
Stary 2008-09-02, 14:37   #1558
ewelinka3f
Raczkowanie

Słuchajcie jaka sytuacja-dzwoni wczoraj do mojego TZta telefon-"Dzień dobry,tu ksiądz....,z parafii....Dzwonię,bo przepisujemy kalendarz i okazało się,że na Waszą godzinę ślubu zapisaliśmy jeszcze jedną parę.Czy pasowałoby Wam,zamiast o 18,to o 19?"(!!!!!!!!!!!!!!)Ja mało zawału nie dostałam!TZ nas zapisał na tę godzinę już w marcu,czyli prawie półtora roku przed,a oni mi na taki ważny dzień jeszcze jedną parę chcą dowalić!!!!!!A mówiłksiądz,że o 18.00 jest msza indywidualna i na pewno nikogo więcej nam nie dopiszą!Poszłyśmy z Mamą do kancelarii wyjaśniać sprawę.I mówię do księdza wyraznie- 6 czerwiec godzina 18.00,on patrzy w kalendarz i mówi,że są 2 pary.No to ja mówię,że my się zapisaliśmy przed tą parą,i niech ich przepisze na 19.00,a ksiądz a co to dla nas za problem,godzina w tę,czy w tę...Ja mówię,że my za zespół mamy zapłacone od godziny i kto nam zwróci pieniądze,za godzinę która przepadnie?!On na to,że w takim razie zrobimy 2 pary na 18.00!!!!!Mama już zaczęła krzyczeć,że absolutnie,że to jedyny taki dzień w życiu i ona chce,żeby jej dziecko() miało mszę indywidualną.Ksiądz krzyczy,że dlaczego Mama krzyczy,że Mama ma złe nastawienie,Mama krzyczy na księdza,że ma tamtych wykreślać,że mają w kancelarii bałagan w papierach...W końcu ksiądz roztrzęsiony(Mama też)zaczał wykorektorowywać tamtą parę,a wpisał nas,i odsunął na chwilę kalendarz,żeby korektor wysechł i wtedy kartki się odwróciły.Ja próbuję tu coś z księdzem trochę spokojniej,i wtedy on wziął kalendarz,żeby sprawdzić,czy już wyschło i pyta,ale o co nam właściwie chodzi?Przecież jesteśmy z Tztem zapisani na 18.00,sami,no to Mama znowu swoje,że jesteśmy bo tamtych wywalił,a on mówi że nie,i pokazuje nam kalendarz a tam rzeczywiście na 18.00 tylką my... I wiecie co się okazało,że ksiądz zamiast na 6 czerwca,to patrzył na 4 lipca(nie wiem jak on mógł takie różne daty pomylić...)i tam na 18.00 żeczywiście były zapisane 2 pary,w tym chłopak,który ma na nazwisko tak jak mój Tzt...I ksiądz który wczoraj sprawdzał kalendarz,zobaczył że są 2 pary i zamaist zadzwonić do tamtego chłopaka to zadzwonił do mojego TZta,bo też mu się pewnie kartki odwróciłyAle to jeszcze nie konieć,bo teraz przecież ksiądz zakorektorował jakąś parę,żebyśmy niby my zostali sami,i wyobrazcie sobie,że ksiądz się prawie rozpłakał,bo mówi że nie wie jak Ci ludzie się nazywają,nie ma do nich telefonu i co o ma teraz zrobić,kogo zapisać?To ja zabrałam księdzu ten kalendarz,i mówię,że ja tu zaraz rozszyfruję Wzięłam kalendarz pod światło i mu pięknie przedyktowałam i nazwiska,i numer telefonuKsiądz się wtedy uspokoił,pogodził się z moją Mamą(nawet sonie ręce podali)i już normalnie zaczęliśmy rozmawiaćI ksiądz mówi,że on nas rozumie,że gdyby miał córkę,to też by chciał żeby ona miała indywidualny ślubm,i zaczął nam jeszcze różne historyjki opowiadać,także atmosfera się rozluzniła i zrobiła się pokojowa.Ksiądz swoją drogą bardzo fajny,mówił do mnie Misiu Także szczęśliwie dla nas sprawa się rozwiązała,ale nerwów mnie i Mamę duuuużo to kosztowało.
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 14:41   #1559
MAGiALENA
Zakorzenienie

ewelinka3f czyżbyśmy stan cywilny zmieniały tego samego dnia?

Stary 2008-09-02, 14:43   #1560
kliwia
Zakorzenienie

ewelinka3f utłukłabym księdza!

nie słyszałam o takim czymś że dwie pary na jedną godzinę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości