![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najczęściej spotykane błędy w biżuterii hand made
To najlepsze są Toho??A może ktoś wie gdzie najtaniej owe koraliki kupię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Nie piszę, że są najlepsze
![]() Na początek spróbuj na preciosa- kup parę paczuszek, jak ci się spodoba, to możesz przerzucić się na toho. A może po tygodniu stwierdzisz, że to nie dla ciebie i rzucisz w kąt? (oczywiście życzę wytrwałości i żeby tak się nie stało). Tylko- tak jak tam napisałam- na preciosa trzeba uważać, bo te w stylu opaque (nieprzezroczyste) są najbardziej krzywe. Co do cen toho- wszędzie jest podobnie. Sklepy konkurują ze sobą np. dostępnością kolorystyki. Bywa też tak, że np. kolor A jest w jednym sklepie 10 gr tańszy niż w drugim, ale B jest już droższy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Kocham Preciosę i uważam że zupełnie wystarcza na moje potrzeby, ale fakt, z opaque używam tylko czarnych. Ale czarne Toho opaque też nie grzeszą regularnością jeśli mam być szczera
![]() Nie wszystkie kolory są identyczne rozmiarowo i dają się ze sobą zestawiać w ścisłych ściegach typu brick - ale to dotyczy obu tych firm. Któreś Toho są niemal cylindryczne, chyba wersje frosted, ale mogę się mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Na pewno niemal cylindryczne są 15/0 w wersjach galwanizowanych, no, ale piętnastki są małe
![]() Do ściegów typu brick czy peyot najlepiej jednak używać koralików cylindrycznych, toho treasures albo miyuki delica, są drogie, ale plecionki wyglądają zupełnie inaczej niż z koralików okrągłych
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
właśnie ogladam moje toho i część z nich w rozmiarze 80 też są praktycznie cylindryczne np . niektóre Frosted . Właśnie rozpoczynam moja przygodę z beadingiem i masa koralików przechodzi dziennie przez moje ręce :P
![]() |
#66 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Aktualnie przymierzam się do kupna koralików TOHO czytałam, że są równe jak przyjdą to zobaczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze takie małe pytanie, co do bransoletek bead crochet lepiej robić na żyłce czy sznurku/nitce??
Do tej pory robiłam na żyłce może nie jest taka "miękka" jak na nitce, ale nie jest źle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Bransoletki szydełkowe robi się na niciach (nawet ciężko mi sobie wyobrazić na żyłce). Polecane nici to ariadna talia 30tex, kordonek altin basak. Te altin basak można dobrać w różnych kolorach. Jeśli się odpowiednio ściśle przerabia koraliki i do ciemnych dobierzesz ciemną nić, do jasnych- jasną, to jej nie widać mocno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Hehe no tak ja się zawsze muszę czymś wyróżnić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Bijou
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Ależ fajny wątek. Dzięki dziewczyny, że zebrałyście wszystko w jeden wątek! Prawdziwa skarbnica wiedzy zwłaszcza dla początkującego jak ja!
![]()
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Również podziwiam ten wątek, mnóstwo wiedzy jest tutaj. Wiele już wykorzystałam.
Co do hurtowni PASART również nie miałam z nią żadnych problemów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.