|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Rozstanie po 2 latach - zwi±zek na odleg³o¶æ, smutek i rozpacza
Cze¶æ, piszê jako ch³op w tym temacie chocia¿ nie wiem czy mogê.. dowiedzia³em siê, ¿e siedza i udzielaj± siê tutaj dosyæ m±dre osoby które potrafi± powiedzieæ co¶ wprost i rzuciæ jak±¶ rad± lub dobym s³owem.
Otó¿ w skrócie.. mam 24 lata - pozna³em pod koniec 2018 przez internet pewn± dziewczynê, na pocz±tku nie my¶la³em za duzo po prostu rozmawiali¶my i wspólnie grali¶my.. mieli¶my wspólnych internetowych znajomych oraz wspólne rzeczy do roboty, du¿o wspólnych tematów, czas nam lecia³ strasznie szybko.. Jako¶ na pocz±tku 2019r. stwierdzili¶my ¿e warto spróbowac i zostali¶my par± - ca³y 2019 by³ cudowny, baardzo du¿o czasu spêdzali¶my razem, du¿o gadali¶my przez telefon, ogladali¶my duzo rzeczy razem, chodzi¶my razem spaæ - takie niby ''szczeniackie'' rzeczy ale bardzo nas to zbli¿a³o - oczywi¶cie te¿ parê razy siê spotkali¶my. Problem zacz±³ siê w po³owie 2020.r - gdzie okaza³o siê, przez zaplanowanym naszym wspólnym wyjazdem na wakacje ¿e ukrywa³a kontakt z jakim¶ ch³opek przez 5-6 miesiêcy, ale zapewnia³a ¿e to czyta kole¿enska relacja, i faktycznie tak by³o mogê to stwierdziæ - problem w tym, ¿e zle zareagowalem, bo kiedy¶ w zwi±zku zosta³em zdradzony i co¶ wtedy w g³owie mi siê obudzi³o i siê ba³em - oboje p³akali¶my bo my¶leli¶my ¿e sobie ju¿ nie zaufamy, lecz skonczy³o sie ok i na wakacje pojechali¶my jako szcze¶liwa para. Po wakacjach czyli jakos od pocz±tku/po³owy sierpnia do koñca roku - ona stwierdzia³a, po tym jak niby ''zacz±³em'' mieæ problemy o to ¿e zaczê³a spêdzaæ sporo czasu z przyjaciolka i z ''KOLEG¡'' - stwierdzila ze potrzebuje dystansu, swojej przestrzeni gdzie nie zawsze musze byæ z ni±. W skrócie ta jej przestrzeñ i dystans trawa³a od wrze¶nia do grudnia - ju¿ tak ochoczo ze mn± a¿ tyle nie rozmawia³a przez telefon, a¿ tyle razem nie gadali¶my i nie grali¶my - ostatni raz widzieli¶my sie w wakacje ![]() W styczniu co¶ wybuch³o w niech, pêk³o i od stycznia do teraz mieli¶my kontakt jak jacys znajomi, mówi³a mi ze nic siê nie zmienia - ze jest to samo, bo faktycznie w okresie wrzesien - grudzieñ by³o sporo k³ótni, sprzeczek ale dos³ownie o b³ahostki i nie zawsze z mojej winy. I tak podsumowuj±c i prosz±c o co¶: To tak chyba teoretycznie bo sam nie wiem ten zwi±zek skonczy³ sie w tym miesi±cu - dobi³a mnie informacja od jej przyjació³ki która mi powiedzia³a wprost ¿e w³a¶nie od wrze¶nia do stycznia? Mia³a lepszy kontakt z jakims typem ale kole¿eñski - i po prostu w dniach w których nie mia³a ochoty za bardzo siedzieæ ze mna w nocy, gadac, graæ - mog³a i robi³a to z nim momentami - lecz o zdradzê asbolutnie jej nie podejrzewam, ona taka nie jest Najbardziej mnie boli szanowny wiza¿ystki - ¿e wierzê i wiem nadal ¿e ogromnie do siebie pasujemy - oboje my¶li na tematy wszystkie prawie tak samo, kochamy zwierzaczki, ZAWSZE nawet z byle czego potrafili¶my gadaæ o czym¶, rozwin±æ temat i siê smiaæ, podoba³a mi siê pod ka¿dym wzglêdem.. teraz ból jest ogromny bo bojê siê ¿e ja naprawdê nie poznam nigdy nikogo takiego.. boje sie ze nie dam tyle od siebie ile dalej tutaj, dobija mnie fakt ze ona z tym kolesiem nadal siedzi chyba momentami, gra, gada - a ja zosta³em odsuniêty. Jak sobiê z tym poradziæ? Nie chce byæ dla niej zawistny a móg³bym - jest to jeszcze osoba która nigdy za bardzo do siebie ch³opaków nie dopuszcza³a blisko, naprawdê by³a dla ludzi z dystansem i to te¿ bardzo mi siê podobalo, bo wiedzialem ¿e g³upia nie jest i nie pozwoli jakiemu¶ koledze z reala czy sk±d¶ siê zbli¿yæ. Czy Wy te¿ po rozstaniu mieli¶my wra¿enie a¿ tak mocne, ¿e to by³a naprawdê osob± w pewnym stopniu idealna, czuje do niej du¿o.. bardzo bym chcia³ siê spotkaæ ale no ona nie chce - a jak chcia³a powiedzia³a, ¿e na ¿ywo us³ysze to samo. Wiem ¿e temat jest ¶wie¿y i wszystko siê psuje od stycznia i jest gorzej ale bardzo boje siê ca³koiwtej straty, tego ¿e ona mo¿e byæ z kims innym juz za jakis czas, ¿e bêdzie dla niej ''lepszy''? A ja nie zapomnê o niej.. Z CA£EGO SERCA DZIÊKUJE ZA PO¦WIÊCIENIE CZASU NA CHOCIA¯BY PRZECZYTANIE MOJEGO W¡TKU - ORAZ NA ODPOWIEDZI. Naprawdê wiele to dla mnie znaczy, z gory dziêkuje. Edytowane przez cotamwizazystki1232 Czas edycji: 2021-03-22 o 14:49 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
Dot.: Rozstanie po 2 latach - zwi±zek na odleg³o¶æ, smutek i rozpacza
Jak dla mnie to po tym opisie to nie by³ ¿aden zwi±zek. Bardziej takie fwb na odleg³o¶ci. Od wakacji siê nie widzieli¶cie wft? Do tego ci±gle jaki¶ typ na orbicie, ukrywanie znajomo¶ci z nim. Odpu¶æ sobie tê laske i zapomnij, gdyby jej zale¿a³o to by to inaczej wszystko wygl±da³o, nawet na odleg³o¶æ. By³e¶ prawdopodobnie czasoumilaczem gdy nie by³o nikogo jej zdaniem ciekawszego na horyzoncie. Mo¿e te¿ tak byæ ¿e ca³y czas próbujê co¶ z tym kolega ale on nie bardzo chce i w razie W trzyma Cie jako opcjê zapasow±. Radzê te¿ na przysz³o¶æ zachowaæ wiêcej dystansu i nie anga¿owaæ siê tak szybko w tego typu znajomo¶ci (internet/na odleg³o¶æ) bo bêdziesz ³atwym celem dla takich niezdecydowanych lasek i siê wykoñczysz psychicznie.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Chyba by³ tu jaki¶ czas temu podobny w±tek. Dziewczyna z tamtego w±tku mia³a z 15 lat?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
To znowu ten, co zakrecil sie wokol 14stki? Jezeli tak, to daj dziewczynie spokoj.
|
|
#6 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziêkuje za odpowied¼ - i tu siê zgodzê, sama mi mówi³a, ¿e no ju¿ mniej czuje, taka jest bardziej pusta ale tu chodzi³o ogólnie, ni¿ w stosunku do mnie - i zgodzê siê te¿ ¿e gdyby jej zale¿a³o inaczej by to wygl±da³o, faktycznie k³ótnie by³y mniejsze / wiêksze -i zamiast wyja¶niaæ to sobie jak normalni ludzie w cztery oczy to wyja¶niali¶my to sobie przez telefon, po k³ótni i np tego samego dnia siê godzili¶my, a w g³owie zostawa³o niewyja¶nione rzeczy i tak siê to zbiera³o i zbiera³o.. Dodatkowo ''fwb'' nigdy nie mieli¶my zbli¿enia seksualnego a wiem ¿e to w zwi±zku teoretycznie te¿ jest wa¿ne. I ten kolega to poznany w internecie tak samo - nigdy siê nie widzieli na ¿ywo i znaj± siê nawet nie rok, wiêc to ¿e ona chcia³a a on nie w to w±tpie - bardziej wydaje mi siê, ¿e widzia³a w nim wsparcie, siedzia³a duzo jak ze mn± by³o gorze / miêdzy nami. I zmiast ratowaæ zwi±zek momentami ucieka³a od my¶li i spêdza³a czas z nim. Dziêkuje za rady i wiem, boli bardzo i bardzo têsknie.. bo wiem ¿e przez te 2 lata odda³em ogromn± ilo¶æ od siebie. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 723
|
Dziewczyna ma dopiero 18 lat ty 24. Macie przed sob± ca³kiem inne priorytety i my¶licie o ca³kiem innych rzeczach. Nie wykluczam, ¿e niektóre dziewczyny w wieku 18 lat maj± ju¿ na tyle pouk³adane w g³owie albo takie priorytety, sta³y zwi±zek itd. ale to raczej nie ten przypadek.
Nie mo¿esz nikogo zmusiæ do mi³o¶ci i okazywania uczuæ. Sam piszesz, ¿e popsu³o siê po wspólnych wakacjach. Widocznie ty po tych wakacjach mia³e¶ skowronki w g³owie, ona stwierdzi³a to nie to i zaczê³a unikaæ dalszych relacji. To ¿e kto¶ siê ze sob± dogaduje online, rozmowy nawet wspólne pogl±dy nie musi mieæ odzwierciedlenia w ¿yciu realnym. W realu trzeba umieæ z kim¶ byæ nie tylko przebywaæ.
|
|
#8 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 306
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 04:27 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziêkuje za odpowied¼, lecz niby nie ma 6 lat ró¿nicy lecz no 5 - nniby nic ale no. No masz racje ona jak na swój wiek ma du¿o pouk³adane w g³owie - na pocz±tku wiedzia³a czego cche, wspólne plany, studia u mnie w mie¶cie itp ale no to chyba ze wzglêdu na te ''pocz±tki'' które s± najlepsze. No ale tak, na pocz±tku ona i ja czuli¶my ¿e naprawdê pasujemy do siebie i nie czuli¶my siê z nikim innym czy to rozmawiaj±c czy to bêd±c na ¿ywo tak dobrze i swobodnie. Tez prawda, do mi³o¶ci zmusiæ nie mogê nikogo i za 2 siê kochaæ nie da - ¿yje w jakiej¶ cichej nadziej ¿e mo¿e po d³u¿szej przerwie, jak ona pozna np kogo¶ stwierdzi ¿e jednak to nie to samo, zatêskni i bêdzie chcia³a naprawiæ - u mnie podobnie, nawet godzinna rozmowa ostatnia z inn± dziewczyn± która zachowywa³a siê w ogole inaczej da³a mi do my¶lenia ¿e to nie to samo. Te¿ taki problem ¿e no dogaduj±c siê online itp - trzeba prze³o¿yæ to na spotkania, jak siê spotykali¶my czuli¶my siê naprawdê super dobrze, by³o cudownie. Po spotkaniu to samo, lecz by³o ich chyba za ma³o. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- [1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88594756]Tre¶æ usuniêta[/QUOTE] No oczywi¶cie ¿e oboje mieli¶my ¶wiadomo¶æ ¿e to zwi±zek, nasze otoczenie, rodzice to samo. To nie by³a znajomo¶æ, albo jakie¶ bycie z kims z przyzwyczajenia. Mia³a 17 lat, i nie wiedzia³em na pocz±tku tego - my¶la³em ze sposobie pisania i rozmowy ¿e jest starsza, potem wysz³o co wysz³o ale ju¿ podtrzymali¶my kontakt, i stwierdzili¶my ¿e nie ma znaczenia ¿e jest 5 lat ró¿nicy jak tak dobrze siê dogadujemy i ju¿ wtedy planowali¶my spotkanie ![]() Ja po prostu chcia³bym wierzyæ w to, ¿e zatêskni ale nie wiem czy to mo¿liwe - je¿eli nawet sama z siebie mi duzo razy mowila, ze przy mnie czula sie najlepiej i najlepiej siê dogadywa³a, moze jak kogos pozna to sobie to u¶wiadomi. Zobaczymy, na razie czuje ból i stratê jakbym straci³ kogo¶ z rodziny |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Znaczy tak - ogólnie ani razu nie by³o zbli¿enia, a w tamte wakacje i tak i tak nie mog³a z kobiecych powodów, chyba wiadomo o co chodzi - nie chce tutaj w sumie poruszac takich tematów ale tak, przegl±daj±æ nie raz jakies tematy to duzo osób siê wypowiada³o ¿e seks jest potrzebny bo to te¿ zbli¿a, w tym przypadku no ona ca³y czas nie mia³a swojego 1 razu. To czy jej nie poci±gam fizyczie to nie wiem, z czego wiem brzydki nie jestem, nie raz mnie komplementowa³a - nie chce siê usprawiedliwiaæ czy co¶, ale moze nie chcia³a tego prze¿yæ ze mn± i zrozumia³a to po czasie, bo na pocz±tku by³a taka mo¿liwo¶æ szczerze, ale stwierdzili¶my ¿e za wcze¶nie bo to by³o na 2 spotkaniu dos³ownie. I no tak.. jak sobie przewin±³em nasze rozmowy to w ostatnim miesi±cu pisali¶my doslownie o niczym i faktycznie wygladalo to tak jakby odzywala sie z nudów, albo jak chciala cos napisac no na si³e wydaje mi sie - jak chcia³em do niej czasami ZADZOWNIC to czasami musia³em pytaæ o to..Boje siê o swoj± przysz³o¶æ trochê, niby jestem m³ody wygl±dam jak jaki¶ 18 latek, dosyæ m³odo lecz no boli strata bardzo na ten moment osoby z któr± spêdzi³o siê tyle czasu i odda³o siê jej tyle. Czy prze¿y³a¶ mo¿e co¶ takiego? Czy têz mia³a¶ wrazenie ze nie poznasz nigdy drugiej takiej osoby? Jak z takiego czego¶ siê uwolniæ..? Rozumiem ¿e oboje czujemy na ten moment co czujemy, ja bym chcia³, stara³bym sie pokazaæ zmiane itp, ona nie chce i mi to mówi³a. Czy w ogole jest jakas mozliwosc ze faktycznie po spedzeniu czasu z kims innym, innym ch³opakiem, uswiadomila by sobie ze jednak ze mna czula sie najlepiej, mimo klotni zasluguje na 2 szanse itp? Czy jednak na takie cos sie nie ³udziæ? ¯e no jednak zatêskni bo d³u¿szym czasie |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pan ma swoje podej¶cie, swoj± perpektywe na ta sytuacje a ja wiem swoje. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 606
|
Je¶li to nie troll, to autorze zakocha³e¶ siê w mira¿u, swoim w³asnym wyobra¿eniu na temat dziewczyny. Wy siê nie znacie, nic razem nie prze¿yli¶cie, wiêc nic dziwnego, ¿e by³o s³odko i idealnie. Zakocha³e¶ siê w osobie, która nie istnieje.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 276
|
We¼ zachowaj resztki godno¶ci i daruj j± sobie, dziewczyna m³odziutka, a ten zwi±zek to ¿art.
Utnij kontakt bo jak siê odezwie to bêdziesz szuka³ drugiego albo i trzeciego dna. Nie uprawiali¶cie seksu, nie spotykali¶cie siê od wakacji, to kole¿eñstwo by³o i to takie wirtualne. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 342
|
Cytat:
Jeste¶ creepem. Lecz siê. Czas najwy¿szy.
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 256
|
Bardzo "podoba" mi siê to, ¿e wed³ug autora dziewczyna nie wie czego chce, a ona po prostu nie chce z nim byæ, wiêc jak najbardziej wie, czego chce
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 141
|
Dziewczyna nie chcê z Tob± byæ, a Ty sobie wmawiasz ¿e nie wiem ona czego chce. To ju¿ podchodzi pod co¶ dziwnego... Yikes!
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M

no na si³e wydaje mi sie - jak chcia³em do niej czasami ZADZOWNIC to czasami musia³em pytaæ o to..

Witaj ¯ycie po Wiza¿u (Discord). Wszystko przed nami.