|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: kto zarabia mało?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#62 |
|
astro-loszka
|
O, a mogę podpytać, w jakim dziale?
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo co koleżanka. Ja akurat pracowałam w paru miejscach w kulturze i mam za soba jedno "korpo" w klepaniu przy komputerku - wszędzie najniższa z najniższych. Miasto ok. 200 tys. mieszkańców
|
|
|
#65 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
🦄
|
W urzędzie po 10 latach pracy zawodowej, wykształcenie wyższe.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Bo urząd urzędowi nierówny, zależy od rodzaju i od lokalizacji.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe. Moi znajomi akurat pracują w małych miasteczkach na Podkarpaciu i Podlasiu i praca biurowa jest dostępna właściwie jedynie w kilku miejscach, więc nic dziwnego, że urząd wygląda dobrze.
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo jest zresztą z mitycznymi 13-tkami, wczasami pod gruszą, czy premiami na święta. Pracowałam w placówce edukacyjnej, która niestety podlega pod dosyć zubożałe miasto. Często te dodatki były mega symboliczne, a zdarzało się, że wcale ich nie przyznano, bo aż taka zła sytuacja budżetu miasta (niby kasa socjalna pod pewne rzeczy nie podlega, ale w mojej placówce jakoś wiecznie był z tym problem i było to jednak zależne od sytuacji ogólnej). Ale już np. placówki podlegające bezpośrednio pod Warszawę miały i zarobki i te wszystkie dodatki dużo wyższe. Praca w urzędzie, czy generalnie w ten biedniejszej budżetówce, to może być albo marzenie dla kogoś, kto pobocznie ma jakąś działalność, możliwość dorabiania sobie, albo współmałżonek zarabia dobrze (ja miałam to szczęście). Plus, że na ogół jest dosyć stabilna i trudno o bycie zwolnionym. Oraz że nie ma problemu z wypłatami, co czasami zdarza się prywaciarzom. Minus? Często gęsto mobbing.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-03-27 o 15:35 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
No w urzędach jest kiepsko moim zdaniem, ale ja w budżetówie to miałam więcej płatne niż podstawowa pensja asystenta, która była tutaj wymieniona. Do tego jakieś projekty itd. i naprawdę pieniądze były niezłe. Ale mobbing, podejście do pracownika, wkurzanie się na niekompetencję innych - no nie, dziękuję. A wiem, że w wielu urzędach/ zusach ze strony atmosfery w pracy wygląda tak samo, za to kasa dużo mniejsza.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
Pogrubione: też słyszałam taką opinię, od znajomej pracującej w ministerstwie. Że nie ma problemu ze zwolnieniami, urlopem macierzyńskim, wychowawczym, bez obaw wraca się po nim na swoje stanowisko, nikt nie robi problemów itp. Taka ciepła posadka, bez specjalnych możliwości rozwoju, awansu. Z mobbingiem to niestety dużo zależy od ludzi/szefostwa, z którymi przyszło pracować. Od ludzi pracujących w mojej branży, ale w budżetówce, z innych miast niż Warszawa też słyszałam, że te wszystkie premie świąteczne, 13-tki są tylko na papierze, raz są (a i wówczas bardzo symboliczne), raz w ogóle nie ma.
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Natomiast wiele osób z innych branż, gdzie premia to naprawdę jakiś porządny zastrzyk gotówki, słysząc o premiach, czy zapomogach świątecznych w budżetówce myśli od razu "tym to dobrze", gdzie często chodzi o "majątek" rzędu 200-400 złotych. U mnie w pracy to najczęściej było coś koło 200, wczasy pod gruszą około 400. Możliwości awansu i rozwoju często nie ma, nawet jeżeli człowiek mega się stara, chciałby. Natomiast wymagania... U mnie były coraz to większe, szczególnie gdy pokazałam, że potrafię.
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy gdzie. Moja koleżanka pracuje w urzędzie w jednej z zamożniejszych dzielnic Warszawy i zdecydowanie nie narzeka. Samej podstawy ma około 2×minimalna krajowa plus różne dodatki.
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustalmy: Warszawa to osobny Matrix.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.