Czy on mnie wykorzystuje???? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-03-30, 00:51   #31
anzet
Raczkowanie

Dot.: Czy on mnie wykorzystuje????

Jesteś dla niego znajomością z krótkim terminem ważności, a nie partnerem życiowym. Taką tam tylko opcją tymczasową, na wygodne przeczekanie. Dlatego tak się nie stara i nie angażuje - zadaje się z Tobą bo chwilowo mu tak wygodnie i niewiele go ta wygoda kosztuje. Jak tylko przestaniesz mu być potrzebna to szybko zerwie kontakt. Jak upomnisz się o partycypowanie w opłatach to ulotni się szybciej, no chyba że bardziej będzie mu się opłacało na to przystać, to "przecierpi" (będzie za to bardziej zdeterminowany do szukania alternatyw i nieraz żenujących sposobów na zminimalizowanie kosztów). Te propozycje wspólnego wyjazdu i pomoc przy dziecku to tylko taka zasłona dymna żebyś myślała, że "inwestujesz" tak przejściowo i kiedyś Ci się to opłaci, a nie że jesteś frajerem którego zamierza kopnąć w tyłek. Zerwie pod byle pretekstem, który może nawet sam zaaranżuje. Tracisz tylko czas i środki. No ale mogę się mylić, może nie ma wyczucia jak nastolatek i nie wie jak się postępuje z bliskimi osobami, ale wątpię... Dla mnie to wyrachowany cwaniak, typowy "fałszywy przyjaciel"
anzet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 01:46   #32
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Skoro w 2011 miałaś 28 lat, to jesteś baaaardzo po trzydziestce i w tym wieku powinnaś umieć zadbać o siebie i dziecko, zamiast sponsorować faceta.
Nieźle.
Stary 2021-03-30, 09:44   #33
niusaczek
Raczkowanie

Nie rozumiem czemu zwyczajnie po prostu nie powie się tego co leży na duszy drugiej osobie. Jest 5 lat młodszy, czyli ma 33 lata jeżeli dobrze rozumiem. Wydaje mi się, że to już jest wiek, gdzie ludzie powinni rozmawiać jak dorośli, a nie bać się odezwać. Albo w jedną, albo w drugą stronę. Ja rozumiem, że miłość i masz od niego wsparcie, ale czy na pewno skoro finansowo jesteś daleko od tego by było dobrze, a on nic sobie z tego nie robi?
niusaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 09:56   #34
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusaczek Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu zwyczajnie po prostu nie powie się tego co leży na duszy drugiej osobie. Jest 5 lat młodszy, czyli ma 33 lata jeżeli dobrze rozumiem. Wydaje mi się, że to już jest wiek, gdzie ludzie powinni rozmawiać jak dorośli, a nie bać się odezwać. Albo w jedną, albo w drugą stronę. Ja rozumiem, że miłość i masz od niego wsparcie, ale czy na pewno skoro finansowo jesteś daleko od tego by było dobrze, a on nic sobie z tego nie robi?
Jakie niby wsparcie? Facet wpada do niej jak do darmowego hotelu. Po prostu są portki i ona się tego trzyma kurczowo. To nie miłość, tylko z jego strony wygodne ustawienie się a z jej desperacja, bo może lepszy się nie trafi.
Stary 2021-03-30, 10:44   #35
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Dziewczyny branża medyczna to nie tylko lekarze, pielęgniarze i farmaceuci. Facet może być na przykład biotechnologiem ze specjalizacją w biomedycynie albo bioinżynierem i wtedy faktycznie lipa, bo nie dość, że pracy w zawodzie mało to jeszcze śmiesznie płatna w stosunku do wysiłku, wymaganych kwalifikacji i odpowiedzialności. Takie są niestety realia, że u nas ta gałąź nowych technologi jest mało rozwinięta, a najlepsze perspektywy rozwoju i zarobku są na zachodzie.

Co nie zmienia faktu, że on zachowuje się średnio w porządku wobec autorki, ale w pewnym sensie to też jej wina, bo powinna mu powiedzieć jakiego wkładu we wspólne wydatki oczekuje, a nie krygować się jak nastolatka. Co to związek, gdzie ludzie nie rozmawiają?
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 10:49   #36
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Słuszna uwaga, autorka nigdzie nie pisała, że facet jest lekarzem.
Równie dobrze może być naukowcem na końcu doktoratu i mieć zaklepane stanowisko w USA.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 11:22   #37
KNITTEL
Przyczajenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88611441]Słuszna uwaga, autorka nigdzie nie pisała, że facet jest lekarzem.
Równie dobrze może być naukowcem na końcu doktoratu i mieć zaklepane stanowisko w USA.[/QUOTE]

Będzie lekarzem na rezydenturze w USA 3 lata. Za 2 miesiące kończy studia w Polsce. Nie jest Polakiem i nie mówi po Polsku stąd niemożność podjęcia pracy lekarza w Polsce. Jest po 30 i to jest dla niego zmiana kariery życiowej bo zdecydował się na studia po skończeniu już innego kierunku.
KNITTEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 11:48   #38
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KNITTEL Pokaż wiadomość
Będzie lekarzem na rezydenturze w USA 3 lata. Za 2 miesiące kończy studia w Polsce. Nie jest Polakiem i nie mówi po Polsku stąd niemożność podjęcia pracy lekarza w Polsce. Jest po 30 i to jest dla niego zmiana kariery życiowej bo zdecydował się na studia po skończeniu już innego kierunku.
niezla pompa

masz 30+ lat a myslenie jak nastolatka.
wzielas jakiegos chloptasia i go sponsorujesz.
Co ty myslisz ze on wyjedzie i bedziecie w ^zwiazku^?

Kobiety takie jak ty rozwalaja mnie na kazdym kroku
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 11:51   #39
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
niezla pompa

masz 30+ lat a myslenie jak nastolatka.
wzielas jakiegos chloptasia i go sponsorujesz.
Co ty myslisz ze on wyjedzie i bedziecie w ^zwiazku^?

Kobiety takie jak ty rozwalaja mnie na kazdym kroku
Koleś złapał naiwną Polkę, to co się będzie przemęczał. W USA pewnie też się szybko ustawi przy jakiejś sponsorce.
Stary 2021-03-30, 11:57   #40
1ce31337bafe4ce50f62519e721d2985132c01a5_6111b3a307338
Konto usunięte

Facet po wyjeździe zacznie nowe życie, i tyle go będziesz widzieć.
Natomiast przemyślałabym sobie podejście do związków, bo sama na własne życzenie się skopałaś w taką sytuację, gdzie sponsorujesz dorosłemu facetowi życie. Temat finansów był do przegadania zaraz po tym jak on zaczął u ciebie pomieszkiwać, zamiast tych refleksji pod koniec znajomości.
Masz lekcję na przyszłość, i tyle. Mów od razu co ci nie pasuje, nie czekając aż ktoś się domyśli.
1ce31337bafe4ce50f62519e721d2985132c01a5_6111b3a307338 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 12:42   #41
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Koleś złapał naiwną Polkę, to co się będzie przemęczał. W USA pewnie też się szybko ustawi przy jakiejś sponsorce.
takie podejscie jak ma autorka to krok blizej niz kobieta ktora wysylala kase dla Willa Smitha na rozwod https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-11-30/podawal-sie-za-willa-smitha-wyludzil-od-kobiety-45-tys-zlotych/
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 12:47   #42
Overcooked
Wtajemniczenie

Czyli wchodząc w relacje doskonale wiedziałaś że nie zostanie w PL, a teraz nagłe zdziwko że za 2 miesiące jego wyjazd a ty jak z ręką w nocniku jeśli chodzi o całą sytuację, acha xD No z własnej woli byłaś wygodną dla niego sponsorką obcokrajowca co płaci spory hajs za english division na wydziale lekarskim i nie może nawet dorobić w Polsce. Nie wiem, żyłaś zaczadzona w jakieś ułudzie z zerowymi myślami o przyszłości i nagle przy zbliżającej się dacie wyjazdu cię olśniło że życie to nie bajka?
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 14:20   #43
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KNITTEL Pokaż wiadomość
I przez te 1,5 roku związku nie podjęliście tematu co z Wami, skoro miał wyjechać? Skoro od początku było wiadomo, że w PL nie zostanie?
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 15:57   #44
I am Rock
lokalna gwiazda

Miała jednak przebłysk, że coś nie halo, skoro zadała to dramatyczne pytanie: Czy on mnie wykorzystuje????

Tak, kobieto. Tak.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 16:22   #45
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jakoś zadziwiające, że syn koleżanki kosi zaraz po studiach, pracując jako lekarz ogólny w dwóch przychodniach, niezłą kasę. Po prostu zrezygnował z pracy w szpitalu. Lekarze mają różne ambicje i różne możliwości rozwoju, ale wcale nie jest tak, że trzeba się nie wiadomo ile specjalizować, dokształcać i biedować na wolontariacie, aby zarabiać.
Nie moze byc tak zaraz po studiach, skoro na pelne prawo wykonywania zawodu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 17:47   #46
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Dla mnie to kosmos, ze jeszcze o tym nie porozmawialiscie. Moj partner rowniez czesciej odwiedza mnie u mnie w mieszkaniu, poniewaz mam dziecko i tak jest nam wygodniej.

Zdarzyla sie taka sytuacja, ze przez kilka dni z rzedu jadl u mnie obiadokolacje. Powiedzialam, ze gotowanie to nie problem (gotuje zgodnie z gustem corki), ale prosze by nastepnym razem przyniosl zakupy. Od tamtej pory nawet nie musze mu przypominac, co jakis czas przynosi zakupy, posilki, zamawia pizze. Czasem jakies lody czy slodycze dla corki.

W zwiazku nalezy rozmwiac o swoich oczekiwaniach. Jesli partner odmowi, to znaczy ze do siebie nie pasujecie
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 20:00   #47
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Nie moze byc tak zaraz po studiach, skoro na pelne prawo wykonywania zawodu.

Praktycznie zaraz po studiach. Wiadomo, trochę skrót myślowy. W sensie takim, że nie robił żadnej wymyślnej specjalizacji, ani nie odbywał wolontariatów. Z pracy w szpitalu zrezygnował. Na dobrą sprawę to nie wiem, czy on w ogóle zrobił jakąś specjalizację (bo czasowo coś by to było za szybko, a brak specjalizacji nie wyklucza uzyskania PWZ).

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości