|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
żeby nie było cicho, to ja zapytam: jest tu jakaś Panna Młoda, która będzie brała ślub w kościele Św. Wojciecha w Lublinie...?
|
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chyba do szkoły wróciły ;P
|
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
hmmm a ja myślę że postanowiły troszkę intesywniej w pracy popracować.....
pozdrawiam wszystkie pracujące PM
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
HejJ
Zapełnię troszkę tą pustkę na wizażu moim postem ![]() Na początku bardzo mi przykro Gwiazdeczko, że tak się stało. Dziewczyny napisały właściwie wszystko co można było. Życzę Ci z całego serca, żebyś była szczęśliwa. Nawet jeżeli teraz wydaje się to niewyobrażalne, zobaczysz, że słoneczko jeszcze dla Ciebie zaświeci... Aż mi głupio pisać o swoim szczęściu w tej sytuacji, ale obiecałam, że relacja będzie... Ostatniego posta pisałam przed wyjściem do fryzjera. Tak więc na 10:30 byłam już w salonie Incanto. Nie musiałam czekać ani chwili, p. Agnieszka, która czesała mnie tego dnia od razu zabrała się za „tworzenie” mojej fryzurki. Zdecydowałam zmienić fryzurę próbną i był to bardzo dobry wybór. Ważne dla mnie było też to, że tego dnia w salonie było bardzo spokojnie i 1,5 godziny tam spędzone były naprawdę relaksujące. Chwilkę po 14 przyjechała p. Ola Szymanek, a niecałą godzinkę później miałam na sobie subtelny makijaż z którego byłam bardzo zadowolona. W ogóle atmosfera była przyjemna, bo okazało się, że chodziłyśmy z Olą do tej samej szkoły i mamy wspólnych znajomych, więc malowanko szybko zleciało na rozmowie. Tak więc wygląd miałam „z głowy” i nie musiałam się martwic, że cos wyjdzie nie tak. Nie czułam jeszcze stresu. Dopiero kiedy przyszła moja świadkowa, a pare minut później kamerzysta i fotograf poczułam, że to już niedługo. Wtedy też pojawił się pierwszy dreszczyk. Chwile później zobaczyłyśmy przez okno, że przyjechał mój (jeszcze) TŻ z drużbą i tak naprawdę wszystko się zaczęło... Wykupywanie poszło szybciutko Pan Młody poszedł za cukierka, podobnie drużba – no ale któż mógłby nam się oprzeć Weszliśmy na górę – oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie potknęła się na schodach, co pewnie będzie widać na filmie. Szybciutko ubrałam się, w międzyczasie nasza fotograf robiła zdjęcia. I gdy fotografowała w moim pokoju TŻ i drużbę, jak poprawiali krawaty itp. ja zobaczyłam wzruszonego do łez tatę TŻ - popłakałam się i ja i nawet świadkowa miała łzy w oczach. Po prostu nie mogłam sie powstrzymać. Nie mówiąc już o tym, że na błogosławieństwie zdąrzyłam tylko łamiącym głosem poprosić o nie i znów poleciały łzy...Do kościoła pojechaliśmy troszkę wcześniej, żeby podpisać dokumenty, ale i tak czekaliśmy do zakończenia ślubu poprzedniej pary. Ksiądz bardzo sympatyczny – zresztą mój znajomy ksiądz, więc było na luzie Nie musieliśmy się z niczym spieszyć, bo byliśmy ostatnia parą, która brała ślub w tym dniu. Staliśmy w wejściu do kościoła uśmiechnięci i wbrew pozorom mało zdenerwowani. Gdy rozbrzmiały organy, ksiądz wyszedł po nas i razem przeszliśmy pod ołtarz – czuliśmy się najszczęśliwsi na świecie. Msza trwała długo, ale wszystko pamiętam. Co chwila spoglądaliśmy na siebie z uśmiechem i widzieliśmy swoje szczęście. Nadszedł najważniejszy moment – przysięga... Najpierw Karol – głośno i pewnie, choć usta mu drżały, w co nie chce mi uwierzyć (ale kamery nie oszuka i pewnie będzie to widać), później ja z uśmiechem, nie płakałam, chociaż fotograf chwilę wcześniej powiedziała rodzicom, że chyba bez łez w moim przypadku się nie obędzie. Łezka zakręciła mi się w oku, gdy koleżanka zaśpiewała Ave Maria No Moro – pięknie... Na koniec błogosławieństwo i modlitwa przy dźwięku szkrzypiec. Niestety nie udało mi się okręcić męża, choć próbowałam Wyszliśmy oczywiście przy Marszu Mendelssohna. Następnie niekończące się życzenia, morze kwiatów... Troszkę powiało, ale mówią, że to Duch Święty i spadło parę kropelek deszczu.Nadszedł czas na wesele. Kieliszki rozbiliśmy nikogo przy tym nie uszkadzając Mąż przeniósł mnie przez próg, pierwszy toast i obiadek. Jedzonko w Oli bardzo smaczne, chociaż w zasadzie nic nie zjadłam. Gorące dania tylko próbowałam, po prostu nie dałam rady. No i tak jak pisała kilka stron wcześniej Iwonka, nie do przejedzenia. Bardzo dużo wszystkiego zostało. Ale naprawdę goście bardzo chwalili lokal. Szczerze powiem, że podobało się niektórym o wiele bardziej niż w dużo droższych lokalach, w których gdzieś tam kiedyś byli. Właściciele Oli bardzo bardzo sympatyczni – z niczego nie robili problemu. Mąż zniszczył lampę, podczas gdy znajomi podrzucali go do góry. Akurat chwilkę wcześniej na salę wyszła właścicielka i obserwowała całą akcję – chyba ją to nie wzruszyło. Na koniec powiedzieli, że nie takie rzeczy się dzieją i nawet nie chcieli, żeby oddawać za to kasę. Z czystym sumieniem polecam OLĘ w Jabłonnie.Ciężko mi oceniać samo wesele – tu potrzeba kogoś obiektywnego, zresztą pewnie każdy ma inne odczucia, ale wszyscy chwalili wesele. Dla mnie najważniejsze było to, że goście bawili się, ja tez się wyskakałam, przynajmniej do oczepin, później gdy stopniowo goście odjeżdżali, trzeba było z każdym chwilkę porozmawiać, pożegnać się i tak praktycznie zleciało do końca. Za to nasi świadkowie byli niezniszczalni – bawili się do upadłego. Naprawdę każdej z Was życzę tak super świadków jakich my mieliśmy Czego żałuję – że nie zdążyliśmy podejść do każdego i chociaż chwilkę porozmawiać (jedynie przy pożegnaniu). Ale ciężko wszystko pogodzić w tak naprawdę krótkim czasie, tym bardziej, że chcieliśmy tez jak najwięcej bawić się razem z gośćmi. Na koniec wesela byliśmy zmęczeni, ale bardzo szczęśliwi – że teraz już na zawsze razem. Kogo mogę polecić (jeszcze raz tak w skrócie):
Nie zgrałam jeszcze zdjęć od gości, ale ok. 1000 obejrzeliśmy wczoraj u szwagierki – jak będę miała u siebie na pewno wkleję. Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz dziękuję za miłe towarzystwo żonkom i przyszłym pannom młodym |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż mam motylki w brzuchu i już nie mogę doczekać się naszego wielkiego dnia
|
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
Skrzatku suuuper!! gratulacje! jeszcze raz dużo Miłosci!
poprosimy o zdjęcia! a ja mam małą panikę, Świadkowie wyskoczyli z pomysłem, że może zrobią slub swój przed nami!! w kwietniu nawet, póki co to tylko pomysł ![]() oczywiście bardzo się cieszę! tylko troszkę trzeba będzie przeorganizowac kalendarz...
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo
![]() I dwa zdjecia fryzurki (z boku miałam upięcie). |
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
powiem szczerze ze nie, bylam na probnym gdzie indziej , ale mnie tak uczesala, ze pozal sie .......
|
|
|
|
#3733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gwiazdeczko ja ciągle nie mogę uwierzyć, w to co piszesz. Skoro planowaliście ślub, to znaczy, że była między Wami miłość a ona przeczcież nie umiera tak szybko. Ciągle mam nadzieję ( i jak widzę reszta dziewczyn też), że jeszcze wszystko się między Wami ułoży. Czas goi rany i dawne urazy też stracą kiedyś na znaczeniu. Pozdrawiam Cię
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Skrzatku aż się łezka w oku kręci czytając Twój opis
![]() Gratuluje udanego wesela...ach moje dopiero za rok... |
|
|
|
#3735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyglądaliście przecudownie i prześlicznie skrzatku
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasia*** zgodzisz się ze mną, że to czekanie jest denerwujące...?
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Skrzatku gratuluję udanego wesela. Fryzurka śliczna i dopracowana. Czy możesz mi napisać na priv ile kosztowała przyjemność takiej fryzurki? No i oczywiści namiary na salon?
A teraz może się bliżej przedstawię (bo mam do Was Kochane parę pytań): 1. Nasz ślub 16.05.2009 r., Lubartów, Bazylika św. Anny; godzina 15.00 - bardzo wcześnie, ale po pierwsze była to jedyna wolna msza tego dnia, po drugie mniejszy stres związany z oczekiwaniem. 2. Wesele - koło 90 osób, Hawana w Lubartowie, 3. Sukienka - nie pamiętam nazwy firmy, ale kupuję ją w salonie Demi - również w Lubartowie. Jak nauczę się wklejać zdjęcia, to ją Wam pokażę ![]() 4. Samochód - Warszawa limuzyna pożyczana od kolegi TŻ, kolor wiśniowy. 5. Kamerzysta - również z Lubartowa, fotograf - znajomy koleżanki. A teraz moja prośba. Skoro rozmawiałyście o wiązankach ślubnych to nasunęła mi się pewna myśl: jak dobrać wiązankę i dekorację samochodu, by nie doszło do bezgustownego pomieszania stylów. Kościół, jest piękny, zabytkowy, bogato zdobiony, sukienka w stylu empire, słodka i delikatna, samochód również zabytek, natomiast lokal urządzony jest nowocześnie z przewagą czerwonego. Jak więc dobrać wiązankę i jej kolor do tej mieszanki? kristi1.jpg kristi2.jpg wawa1.jpg wawa2.jpg Chyba udało mi się wkleić wszystkie zdjęcia. Proszę Was o opinie. Ja myślałam o klasycznej kulce z białych róż. |
|
|
|
#3738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam kiedyś w tym kościele, cudny jest rzeczywiście, co do sukienki jest suuuper, na pewno pięknie w niej wyglądasz a samochód bardzo fajny. Mamy tu koleżankę, która zawodowo zajmuje się kwiatami więc na pewno jak przeczyta twój post to ci coś doradzi Jeśli chcesz abym cie dopisała do naszej listy wizażowych ślubów, to daj znać.
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suknie w Demi tez oglądałam - bardzo ładne mają. Ta ze zdjęcia też śliczna. Wg mnie białe kwiaty najlepiej wygladają na samochodach w ciemnych, mocnych kolorach. Ja jestem za białą wiązanką Wiadomośc odnośnie fryzjera wysyłam na priv. Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa Zobaczycie jak czas Wam zleci
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz ślub odbędzie się 25.07.2009 )
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Skrzatku, piękna z Ciebie dziewczyna. Obydwoje z mężem wyglądacie bardzo młodo i bardzo szczęśliwie.
|
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Juz sie robi
![]() Ps. juz trzecia PM na 25 lipca...oj będzie co czytać po ;-)
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Joasia*** Czas edycji: 2008-09-02 o 15:30 Powód: :-) |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam do Joasi*** pisać ze może by mnie dopisała, patrze a tu ja już jestem na liście
także bardzo dziękuje za dopisanie tylko na razie taka samotna na liście w tym 2010 roku jestem
|
|
|
|
#3744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie wiem co dodać, może jedynie kościół Św. Rodziny w Lublinie |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kwiatów to zdaj się na florystkę, na pewno nasza wizażanka-florystka coś Ci doradzi Poza tym możesz wziąć zdjęcie sukni (jest prześliczna) i pochodzić po kwiaciarniach żeby coś tam panie doradziły. Ja od razu zdecydowalabym się na białe kwiaty na samochód z wiśniowymi akcentami i wiązankę w odcieniach wiśni z białymi akcentami. Jestem zwolenniczką dwukolorowego stylu czy to w ubiorze czy własnie w dekoracjach, stąd moja opinia
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
ależ oczywiście
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
|
#3750 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

za 4 dni 

)
05.07.2008