|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 12.
A czy szczepionkę można wybrać jaka się chce ? Chodzi o osobę 60+.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to idzie od najstarszych roczników. Teraz rejestrują się 50+ i 40+ i z tego co wiem czterdziestolatkowie nie dostają terminów na kwiecień, dopiero od maja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88618272]Ekstra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Moj mąż się wczoraj załapał na szczepienie ,i nawet mógł wybrać szczepionkę .Ale to był bardzo duży punkt w mieście wojewódzkim .Bratowa w innym punkcie już mogła dostać tylko astre .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88618171]Nie mam zielonego pojęcia, może jakieś stany magazynowe danego punktu? Aczkolwiek to wydaje mi się zbyt zaawansowana technologia logistyczna jak na nasz rząd
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Może i tak być.Ja chciałam wybrać Pfizera ale nie było to wzięłam AZ. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- To tak jak ja.Niby miasto wojewódzkie ale szczepienie poza miastem i AZ.
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Ale mlodsi wyboru w sumie jako takiego nie mają. Dopiero po potwierdzeniu wychodzj jaka firma i można anulowac i dobierze nowy termin, ale przecież szczepionka może a nie musi się zmienić.
Poza tym pożyjemy zobaczymy bo wypadnie dostawa albo ktoś pomyli i na miejscu się okaże, że ups mamy tylko, np. astre. Więc dla mnie to żaden wybór. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
W zasadzie to w smsie potwierdzającym szczepienie mąż miał napisane astra ,dopiero po przyjeździe do punktu okazało się ze maja szczepionki do wyboru do koloru
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88618412]Serio?
Nieźle.[/QUOTE] No ,sama się zdziwiłam jak pisze do mnie która ma wybrać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Myśle ze tak .Mąż miał do wyboru Pfizer za dwa tygodnie lub Astre wczoraj .Ja tak coś czułam ze z tymi terminami to nie będzie tak różowo i będą odwoływać wiec zdecydował ze jedzie wczoraj na astre .A dostał Pfizera bo taka wybrał . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88618084]Czy są tutaj osoby, które maja problemy (lub maja w rodzinie takie osoby) z zakrzepica, choroba pozakrzepową? Moja mama ma taki problem, chorowała w młodości na zapalenie Żył, teraz ma niewydolność żył głębokich, stan pozakrzepicy. Bierze na stałe leki rozrzedzającej krew. Dostała termin na szczepienie Astrą i trochę się martwię. Oczywiście namowie ja na konsultacje z lekarzem, ale pytam o Wasze doświadczenia.
Ma 54 lata. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]to domniemane powikłanie po AZ to nie jest taka zwykła zakrzepica to zupełnie inna choroba: CVST Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
Ja się pożalę... Bo mi tak ciężko dziś.
![]() 6 doba chorowania, otarłam się o szpital już (spadała mi saturacja, ale się unormowało), dostałam dziś receptę na inhalacje i robię (przyjaciółka kupiła i przywiozła, lekarz przy następnym spadku saturacji powiedział, że bezwzględnie dzwonić na 112), mam nadal gorączkę, nadal kaszlę (teraz to chyba po inhalacji mi się odrywa więc może to dobrze), nie mogę zasnąć... Nigdy nie myślałam, że na tyle ciężko będę to przechodzić, mam 28 lat. Żal do firmy, która po pierwszych przypadkach zwlekała z wysłaniem nas na zdalne ogromny... Bo też zaraziłam się w pracy... I mogliśmy tego uniknąć, gdyby w porę zaragowali, zamiast czekać tydzień z decyzją, czy jak mamy 3 os chore, które z większością z nas miały kontakt, to wysyłać resztę na zdalne czy nie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już wyzdrowiejesz, zawsze możesz wysłać maila do firmy/złożyć zażalenie, jeśli uważasz że masz do tego podstawy. Teraz wypoczywaj, dbaj o siebie i się staraj nie denerwować. Trzymaj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że dużo ludzi postąpiło by podobnie do niej, jeśli miałoby możliwości. Ktoś wcześniej pisał, że od lekarza się wymaga więcej, tak jak od polityka. Czego oczekiwać od społeczeństwa, gdy i politycy i lekarze mają w tyłku pandemie i muszą wygrzać się w słońcu. A reszta niech kibluje w lockdownie. Osobiście uważam, że loty wakacyjne są obecnie po prostu wyrazem bezmyślności i samolubstwa. Co innego podróż samochodem, ale w tłum lotniska bym się nie pchała. Ale każdy robi jak uważa. Mogłaby tylko przy tym nie pisać górnolotnych postów. Poczytałam o cvt, przyczyną mogą być takie rzeczy jak ciąża, połóg, środki antykoncepcyjne itp. To nie jest tak, że tylko szczepionka jest przyczyną tej choroby. Myślę że to niestety loteria, są osoby którzy będą mieli powikłania w postaci cvt, tak jak niektórzy dostają zatorów np po środkach antykoncepcyjnych, czy wstrząsów po używaniu tamponów. Liczba przypadków jest naprawdę mała, jeśli popatrzeć na liczbę podanych szczepionek, ale ryzyko istnieje i powinno zostać wzięte pod uwagę. W USA odnotowano przypadki ICT po podaniu Moderny i Pfizera, natomiast ta sprawa nie jest aż tak rozdmuchana przez media i kraje nie zastopowały podawania tych szczepionek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-04-02 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#655 |
whatever
|
Dla mnie ta mama ginekolog się wydaje tak bardzo sztuczna i antypatyczna, że nawet jakbym była zainteresowana tematyką to bym jej nie śledziła. I chyba ogólnie już dawno straciła swoją reputację jako lekarz tylko jest zwyczajną influenserką.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcesz cos powiedziec, to powiedz, a jak chcesz tylko prowokowac polowicznym stwierdzeniem, ktorego nie rozwiniesz, to moze daj sobie spokoj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88618767]Sorry Misia, ale to juz ktorys raz, kiedy zaczynasz jakas mysl, a potem nie rozwijasz i trzeba cie ciagnac za jezyk.
Jak chcesz cos powiedziec, to powiedz, a jak chcesz tylko prowokowac polowicznym stwierdzeniem, ktorego nie rozwiniesz, to moze daj sobie spokoj.[/QUOTE]No przecież wstawiłam wyżej screeny, wystarczy przeczytać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Ale co tu komentować. Po części się z nią zgadzam. Zwłaszcza z tym, że dużo krajów działa po omacku i że dużo ludzi bardzo się wzbogaci na tej całej pandemii.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.