|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 12.
Ja nie wiem, z faktu, że jej autorytet medyczny jest wątły, to równie dobrze mogłabyś tu wrzucić opinię pani Jadzi z warzywniaka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Każdy kraj, który nie jest wyspą i nie jest mega bogaty działa po omacku. Nie ma wzoru do naśladowania. Niemcy? UK? USA? Wszędzie jest kiepsko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie patrzę na jej autorytet medyczny, nawet gdyby to napisała pani Jadzia to bym się z panią Jadzia zgodziła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Ale mi nie chodziło o jej wyjazd tylko o to co mówi o całej tej sytuacji z covidem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2021-04-02 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spoko, nie musimy na ten temat dyskutować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego czy dobrze zrobiła, że wyjechała to z jednej strony myślę, że nie, ale z drugiej sama osobiście bym gdzieś wyjechała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrowy człowiek ma powyżej 95, od 90 uznaje się, że to akceptowalny wynik. Mi na ten moment różnie w ciągu dnia ale raczej między 90-95 (przed chorobą zawsze od 95 w górę). W nocy spadło mi do 85, ale po uspokojeniu się, otwarciu okien i próbach głębokiego oddychania wróciło do normy, strachu się trochę najadłam. Niemniej lekarz powiedział, że jak kolejny raz spadnie poniżej 90 to mam nie czekać, tylko dzwonić po karetkę. W ciągu dnia jest lepiej ogółem, chociaż akurat czekam aż leki mi zbija gorączkę... Także no. Polecam jednak kupić pulsoksymetr do monitorowania. Pieniądze niewielkie, a nasz kraj przysyła Ci go poczta z automatu w chorobie pod warunkiem, że masz bodajże skończone 55 lat. Można też poprosić żeby przysłali w chorobie w młodszym wieku (tyle się dowiedziałam od dzwoniącego do mnie automatu z sanepidu), ale powiem szczerze, że to koszt 30-40 zł i cieszę się, że miałam wcześniej już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Konto usunięte
|
"Ten rok był również lekcją pokory dla mnie. Rzeczywistość epidemiczna nie raz okazała się bardziej skomplikowana niż moje nadzieje. Jeszcze latem wszyscy wierzyliśmy, że ani pandemia ani obostrzenia nie wrócą do nas na taką skalę. Ja również z nadzieją patrzyłem na spadające wówczas liczby zakażeń"
Kwiecień 2021, Premier Mateusz Morawiecki ![]() Łał później jeszcze przeprasza za niektóre momenty, w których źle postąpił ![]() Do końca lata chcą zaszczepić wszystkich "a to sprawi, że będziemy mogli zapomnieć o najbardziej uciążliwych obostrzeniach" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-04-02 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Tak, dlatego się obudziłam w nocy - ciężko mi się oddychało (+ lapalam bardzo krótkie oddechy). Teraz już jest lepiej na ten moment, nocy się trochę boję.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Konto usunięte
|
Mnie to fascynuje, jak latwo niektorym przychodzila aprobacja tego, ze niektorzy nie moga pracowac, ''w imie pandemii'', ''zeby ratowac zycia'' - a mowimy tu o pozbawieniu wielu ludzi z roznych sektorow gospodarki mozliwosci zarobku (to sobie trzeba wyobrazic, wyobrazcie sobie, ze nagle nie dostajecie wyplaty - i to na kilka miesiecy), o masowym pozbawieniu ludzi praw czlowieka, o pozostawieniu ich samym sobie...
... a jak jednoczesnie tym samym ludziom trudno jest zrezygnowac z takiej prozaicznej rzeczy jak urlopu za granica ![]() ![]() Ja wiem, ze to nie zawsze sa ci sami ludzie, poza tym na wizazu ludzie sa raczej dosyc liberalni, ale tak sobie obserwuje opinie publiczna i komentarze w lokalnej grupie na facebooku. No parodia po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Cię, też bym była zła na firmę, ale szkoda na to teraz nerwów. Zdrowiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
whatever
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88618862]Mnie to fascynuje, jak latwo niektorym przychodzila aprobacja tego, ze niektorzy nie moga pracowac, ''w imie pandemii'', ''zeby ratowac zycia'' - a mowimy tu o pozbawieniu wielu ludzi z roznych sektorow gospodarki mozliwosci zarobku (to sobie trzeba wyobrazic, wyobrazcie sobie, ze nagle nie dostajecie wyplaty - i to na kilka miesiecy), o masowym pozbawieniu ludzi praw czlowieka, o pozostawieniu ich samym sobie...
... a jak jednoczesnie tym samym ludziom trudno jest zrezygnowac z takiej prozaicznej rzeczy jak urlopu za granica ![]() ![]() Ja wiem, ze to nie zawsze sa ci sami ludzie, poza tym na wizazu ludzie sa raczej dosyc liberalni, ale tak sobie obserwuje opinie publiczna i komentarze w lokalnej grupie na facebooku. No parodia po prostu ![]() Zgadzam się, a u pożal się borze celebrytow i innych influenserów to już w ogóle ręce opadają. Umówmy się, że ci ludzie często prowadzą zupełnie inny tryb życia niż przeciętniaczki więc te tony o konieczności odreagowania na końcu świata trochę śmieszą. To tak jak wszystkie gwiazdy hollywood piszące #stayhome ze swoich prywatnych pałaców i wysp. Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co liczyc na uwalnianie obostrzen po 9 kwietnia. Tak cos czulam ech :-( https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-o...ckdown/xwqtcpd
Oczywiscie rocznica smolenska bedzie, powiedza pewnie, ze sprawy sluzbowe, a nam kaza trzymac dystans, sami pewnie nie beda sie stosowac... Standard. Pytalam sie taty i nie zglaszal gotowosci na szczepienie. Powiedzialam do niego, ze przeciez boi sie koronawirusa i widzial chyba szanse w szczepieniach. Powiedzial ze waha sie i koledzy w pracy mu gadaja (sami pewnie nie chca lub boja sie szczepic). Niepotrzebnie sie slucha, ale w sumie jest dorosly. Moze tez ma obawy. Juz mu nie mowilam, ze koronawirus moze miec jeszcze gorsze skutki uboczne, bo chwile gadalismy i szedl do sklepu, ale w sumie on wie. Zapytalam tylko czy jego obawy wynikaja z tego, ze pewnie podadza mu szczepionke Astra Zeneca. Powiedzial, ze tak ze tego sie boi, ale zobaczymy i ze jak beda terminy dla jego rocznikow to wtedy sie zapisze lub ze swojego zakladu pracy bo duzy zaklad i mozliwe, ze oni cos zorganizuja. W sumie moze byc AZ ale skoro bedzie wiecej szczepionek to tez nie wiadomo. No i nie ma co sie tez nakrecac. Ja zglaszalam swoja gotowosc na szczepimy sie od razu jak bylo mozna, wiec podejrzewam, ze jak juz beda terminy i dla mnie mam 29 lat to szybko bede miala na profilu skierowanie a termin to zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88618862]Mnie to fascynuje, jak latwo niektorym przychodzila aprobacja tego, ze niektorzy nie moga pracowac, ''w imie pandemii'', ''zeby ratowac zycia'' - a mowimy tu o pozbawieniu wielu ludzi z roznych sektorow gospodarki mozliwosci zarobku (to sobie trzeba wyobrazic, wyobrazcie sobie, ze nagle nie dostajecie wyplaty - i to na kilka miesiecy), o masowym pozbawieniu ludzi praw czlowieka, o pozostawieniu ich samym sobie...
... a jak jednoczesnie tym samym ludziom trudno jest zrezygnowac z takiej prozaicznej rzeczy jak urlopu za granica ![]() ![]() Ja wiem, ze to nie zawsze sa ci sami ludzie, poza tym na wizazu ludzie sa raczej dosyc liberalni, ale tak sobie obserwuje opinie publiczna i komentarze w lokalnej grupie na facebooku. No parodia po prostu ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88618827]"Ten rok był również lekcją pokory dla mnie. Rzeczywistość epidemiczna nie raz okazała się bardziej skomplikowana niż moje nadzieje. Jeszcze latem wszyscy wierzyliśmy, że ani pandemia ani obostrzenia nie wrócą do nas na taką skalę. Ja również z nadzieją patrzyłem na spadające wówczas liczby zakażeń"
Kwiecień 2021, Premier Mateusz Morawiecki ![]() Łał później jeszcze przeprasza za niektóre momenty, w których źle postąpił ![]() Do końca lata chcą zaszczepić wszystkich "a to sprawi, że będziemy mogli zapomnieć o najbardziej uciążliwych obostrzeniach" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]łaskawcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
mojemu wujkowi po lekach saturacja poprawiła się z 90 na 95 w ciągu doby, w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogółem to nie tak, że przy każdej infekcji saturacja spada - raczej przy problemach z płucami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88619114]Czym Ci kazali inhalować?[/QUOTE]Lekiem na astmę /przewlekłe obturacyjne zapalenie płuc.
Chyba nie można reklamować leków. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.