Mamy wrześniowe 2021 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-04-07, 17:55   #2131
theali
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2021

Cytat:
Napisane przez sale_girl Pokaż wiadomość
A nie można dać drugiej ręki chociaż na jedno wkłucie?
Nie no, raczej z tym problemu nie ma. Tylko u mnie nieraz do JEDNEGO pobrania trzeba było pokłuć obie ręce w zgięciach łokcia, a na koniec jeszcze wierzch dłoni (nie polecam) Jestem trudnym pacjentem w kwestii pobierania krwi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 17:59   #2132
runawaytrain
Rozeznanie

Cytat:
A nie można dać drugiej ręki chociaż na jedno wkłucie?
Można można ja w pierwszej ciąży przy badaniu bety też niestety dwa razy wystawiłam tę samą rękę i miałam wręcz rankę, rozcięcie a żyły mam piękne, nie chwaląc się

runawaytrain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 18:25   #2133
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Nie no, raczej z tym problemu nie ma. Tylko u mnie nieraz do JEDNEGO pobrania trzeba było pokłuć obie ręce w zgięciach łokcia, a na koniec jeszcze wierzch dłoni (nie polecam) Jestem trudnym pacjentem w kwestii pobierania krwi.

Aaaaa to współczuję

Cytat:
Napisane przez runawaytrain Pokaż wiadomość
Można można ja w pierwszej ciąży przy badaniu bety też niestety dwa razy wystawiłam tę samą rękę i miałam wręcz rankę, rozcięcie a żyły mam piękne, nie chwaląc się

Właśnie ja też jakiś czas temu miałam badanie, które wymagało dwóch pobrań w odstępie godziny i dzielnie dałam dwa razy tę samą rękę, to potem pierwszy raz w życiu miałam ból przy pobieraniu i siniak na kilka dni. Więcej tego błędu nie popełnię
sale_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 19:09   #2134
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:

Aż mam dreszcze jak czytam o pobieraniu z wierzchu dłoni
Cytat:

Ja właśnie też mam dobre żyły i raczej nie bo problemu z pobraniem, ale dzisiaj chyba nie był dobry dzień na to

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 19:13   #2135
runawaytrain
Rozeznanie

Cytat:
Aaaaa to współczuję

Właśnie ja też jakiś czas temu miałam badanie, które wymagało dwóch pobrań w odstępie godziny i dzielnie dałam dwa razy tę samą rękę, to potem pierwszy raz w życiu miałam ból przy pobieraniu i siniak na kilka dni. Więcej tego błędu nie popełnię
Otóż to, człowiek uczy się na błędach

Stary 2021-04-08, 08:42   #2136
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Michiru a nie lepiej najpierw normalnie karmić i potem, gdyby coś się działo, to przejść na dietę?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Samoodstawienie jest super. Bezstresowo

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Biorąc pod uwagę, że ja już jestem na diecie i już jest ciężko? Ja się w ogóle zastanawiam, czy będę kp, czy będę miała na to siłę i jeśli już czy w ogóle jest sens kombinować z dietą bez bmk. Raczej przejdę na mm dla alergików. Dla mnie kp to nie priorytet, jestem w mniejszości

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
Miałam dziś to samo, robiłam dziś TSH i jak wracałam na parking auto białe

A jak u Was z głową macie migreny? Ja ostatnio od kilku dni mam codziennie i jeszcze co jakis czas ucho mi się zatyka zastanawiam się czy to ma jakis związek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na szczęście nie mam migren, nawet sobie tego nie wyobrażam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Ja ostatnio nie funkcjonuję. Najchętniej bym poszła spać, odespać noce, odpocząć już przez sam wzgląd na ciążę, a nie ma kiedy. Jestem non stop głodna i chce mi się pić jakby był upał
Jutro wizytuję i czuję się totalnie nieprzygotowana, choć nie wiem jak miałabym się przygotować

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-08, 09:03   #2137
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że ja już jestem na diecie i już jest ciężko? Ja się w ogóle zastanawiam, czy będę kp, czy będę miała na to siłę i jeśli już czy w ogóle jest sens kombinować z dietą bez bmk. Raczej przejdę na mm dla alergików. Dla mnie kp to nie priorytet, jestem w mniejszości
Dla mnie na razie też nie, totalnie się nie nastawiam na kp, jak słucham tych wszystkich historii o problemach, to mi się odechciewa.

Też jestem wiecznie głodna i od wczoraj mnie suszy po dodatku czerwonej cebuli do kolacji :P Przytyłam już 6 kg, za dużo jak na pierwszy trymestr. Robi się pączek ze mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-04-08, 09:52   #2138
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw sie, nie jestes Ja totalnie nie mam parcia - wiem, ze banal, ale szczesliwa mama to szczesliwe dziecko i jakbym miala byc na scislej diecie to zagryzlabym wszystkich
Karmilam corke 3 miesiace, potem przeszlam na mm i dla mnie to byla najlepsza decyzja - nie bylam uwiazana, maz wstawal w nocy, moglam wychodzic, zostawic mloda z babcia.
I napic sie wieczorem z mezem winka
No coz, kp nie dla mnie

Ja na razie ok 4 kg na plusie. 2 od razu napuchlam tak jak zawsze na okres i mi zostalo, potem stalo w miejscu przez mdlosci, a teraz sie uzbieraly 2, bo apetyt wrocil. Notowalam wage w poprzedniej ciazy i od polowy ciazy przybieralam ok 1,5-2 kg na miesiac. Miesiac po porodzie bylo mniej niz przed ciaza i plaski brzuch, wiec sie nie martwie . Jak wrocilam do domu po porodzie to bylo - 8 kg i lecialo w szalonym tempie, codziennie jak stawalam na wage to bylo mniej. Szybko zrzucimy

Edytowane przez blekitna laguna
Czas edycji: 2021-04-08 o 09:57
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-08, 10:15   #2139
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
Nie martw sie, nie jestes Ja totalnie nie mam parcia - wiem, ze banal, ale szczesliwa mama to szczesliwe dziecko i jakbym miala byc na scislej diecie to zagryzlabym wszystkich
Karmilam corke 3 miesiace, potem przeszlam na mm i dla mnie to byla najlepsza decyzja - nie bylam uwiazana, maz wstawal w nocy, moglam wychodzic, zostawic mloda z babcia.
I napic sie wieczorem z mezem winka
No coz, kp nie dla mnie

Ja na razie ok 4 kg na plusie. 2 od razu napuchlam tak jak zawsze na okres i mi zostalo, potem stalo w miejscu przez mdlosci, a teraz sie uzbieraly 2, bo apetyt wrocil. Notowalam wage w poprzedniej ciazy i od polowy ciazy przybieralam ok 1,5-2 kg na miesiac. Miesiac po porodzie bylo mniej niz przed ciaza i plaski brzuch, wiec sie nie martwie . Jak wrocilam do domu po porodzie to bylo - 8 kg i lecialo w szalonym tempie, codziennie jak stawalam na wage to bylo mniej. Szybko zrzucimy

U mnie tez 4 kg na plusie, ale z jedzeniem ciężko czasami zmuszam się żeby coś zjeść bo czuje mdłości jak jestem głodna a potem po jedzeniu czuje że mi coś ciąży na żołądku. Jedyne co chętnie jem to owoce

Ja mam wizytę w sobotę i już nie mogę się doczekać ciekawe co tym razem powie o łożysku

kghyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-08, 10:26   #2140
theali
Zakorzenienie

U mnie na razie +3,5 kg i według mojej aplikacji idę po górnej granicy rekomendowanego przedziału, muszę się trochę bardziej zacząć pilnować

Stary 2021-04-08, 10:55   #2141
Michiru
Zakorzenienie

Ja zaczynałam z wagą 68kg, od porodu nic nie zrzuciłam jak miałam 12+2 ważyłam 64.8kg, teraz 17+0 i 65.9kg. aż dziw, że cokolwiek przytyłam na tej diecie, ale to pewnie dlatego, że jednak pozwalam sobie na słodkie i rzeczy po których mnie nadbrzusze nie boli, nie jestem w stanie aż tak rygorystycznie trzymać tej diety, bo strasznie daje się we znaki. Wyrzuciłam z diety bardzo dużo, ale tylko to co naprawdę powoduje dolegliwości. I modlę się, żeby mi problemy z cukrem jednak nie wyszły na krzywej

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dobrze, że nie jestem jedyną, dla której kp to nie podstawa jestem za tym, żeby wspierać te, które chcą karmić piersią i którym bardzo zależy, ale dla mnie obecnie to kwestia drugorzędna, na pewno nie sens macierzyństwa. I bez kp będę miała się czym przejmować. Nie martwiąc się o kp będzie mi pewnie łatwiej ogarnąć tyle, ile będę w stanie po usunięciu woreczka przynajmniej. A przy 2 wcześniejszych alergikach i obaj na bmk między innymi też nie wierzę, że nagle w przypadku 3 tego nie będzie. Statystycznie mam na to małe szanse.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-04-09, 08:43   #2142
Konto usunięte

Dzień dobry w piątek

Ja narazie jestem nastawiona na kp, ale jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy

Byłam dzisiaj w luxmedzie z próbką moczu, teraz chwilę odpocznę i potem posprzątam w salonie
Dzisiaj wracamy na weekend do rodziców, a wy jakie macie plany?

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-09, 09:22   #2143
theali
Zakorzenienie

Ja dziś zaliczyłam wizytę u endo. Podnosimy dawkę do 125. Chyba popsułam kobiecie początek dnia, bo ona nie zarejestrowała, że od początku mówiłam "Letrox", ja nie zwróciłam uwagi, że ona powiedziała "Euthyrox". Dopiero jak mi wydrukowała zalecenia to ogarnęłam (nie ma opcji, żebym brała Euthyrox, źle na niego reaguję). No i jak się wzięła za korektę, to zdechł system i siedziałam tam dwa razy dłużej, niż powinnam

Stary 2021-04-09, 09:35   #2144
sale_girl
Zadomowienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88631745]Dzisiaj wracamy na weekend do rodziców, a wy jakie macie plany? [/QUOTE]

My chcemy się gdzieś przejść, bo w końcu ma być ładna pogoda, a poza tym nic ciekawego, gotowanie, czytanie ;P

Cytat:
Ja dziś zaliczyłam wizytę u endo. Podnosimy dawkę do 125. Chyba popsułam kobiecie początek dnia, bo ona nie zarejestrowała, że od początku mówiłam "Letrox", ja nie zwróciłam uwagi, że ona powiedziała "Euthyrox". Dopiero jak mi wydrukowała zalecenia to ogarnęłam (nie ma opcji, żebym brała Euthyrox, źle na niego reaguję). No i jak się wzięła za korektę, to zdechł system i siedziałam tam dwa razy dłużej, niż powinnam

Dobrze, że byłaś czujna, mnie się kiedyś zdarzyło dopiero w aptece ogarnąć, że mam przepisany zły lek. A że to były tabletki anty i pilnie potrzebowałam nowe opakowanie, to była niezła stresówa, żeby to ogarnąć ;D Jeszcze w czasach przed e-receptami.

Mojej mamie się potwornie wkręcił temat wnuczki, wczoraj się uparła, że pójdzie do sklepu z ubrankami u siebie, podrzuciła mi książki z czasów, kiedy ja się rodziłam, i ciągle mówi, że będzie się nią zajmować i zabierać na spacerki, żebym miała czas dla siebie. Fajnie fajnie, ale jak nas znam, to się szybko pokłócimy xD
Stary 2021-04-09, 09:46   #2145
runawaytrain
Rozeznanie

Ja mam piękne doświadczenie z kp (choć początki były bardzo trudne) więc chciałabym to powtórzyć
Cieszę się, że nasze dzieci to nie pierwsze wnuki w żadnej z rodzin, bo chyba nie zniosłabym tyle atencji (i tak jest jej niemało)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-04-09, 09:53   #2146
Konto usunięte

Cytat:

O kurde, dobrze, że jesteś czujna, ale w piątki lubi paść system

Sale właśnie przez to, że będzie ładna pogoda to mam nadzieję, że uda nam się wyskoczyć na spacer moja mama jak dowiedziała się, że kupiłam dwie książki od tej położnej, to powiedziała że da mi książkę o karmieniu dzieci

Runawaytrain u moich rodziców to będzie pierwszy wnuk, więc zobaczymy jak to będzie

Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Czas edycji: 2021-04-09 o 09:55
Stary 2021-04-09, 09:54   #2147
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że byłaś czujna, mnie się kiedyś zdarzyło dopiero w aptece ogarnąć, że mam przepisany zły lek. A że to były tabletki anty i pilnie potrzebowałam nowe opakowanie, to była niezła stresówa, żeby to ogarnąć ;D Jeszcze w czasach przed e-receptami.
Może uprosiłabym kobietę w aptece, żeby mi Letrox wydała, skoro oficjalnie funkcjonuje to jako zamienniki, a farmaceuta może widać zamiennik. Chociaż nie wiem, czy zawsze, czy w razie braku dostępności tego pierwszego

Niby różnica jest tylko w substancjach pomocniczych czy wypełniających, ale jednak czasem to ma znaczenie Najbardziej mnie kiedyś wkurzyło, jak rodzinna przy przedłużeniu recepty się uparła i wpisała mi Euthyrox (wygodniejszy dla lekarzy, więcej różnych dostępnych dawek - przynajmniej wtedy tak było) "bo przecież to jest to samo". A potem zdychałam przy tych tabletkach przez bóle brzucha i głowy, a organizm jakby na tę hormony wcale nie reagował, masakra.

Moja mama też ma zajawkę na ubranka i inne dzieciowe rzeczy Myślę, że po części to jest efekt pierwszego wnuka, a po części "jak wy byliście mali, to takich nie było!", gdzie niektóre jej koleżanki dopiero teraz mają małe dzieci i wybór tego wszystkiego.

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2021-04-09 o 09:57
Stary 2021-04-09, 10:05   #2148
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam piękne doświadczenie z kp (choć początki były bardzo trudne) więc chciałabym to powtórzyć
Cieszę się, że nasze dzieci to nie pierwsze wnuki w żadnej z rodzin, bo chyba nie zniosłabym tyle atencji (i tak jest jej niemało)

Ja jestem jedynaczką, a rodzeństwu męża się raczej nie śpieszy do zakładania rodziny (zresztą siostra ma dopiero 23 lata i jeszcze studiuje), także u nas niestety cała uwaga będzie skupiona na nas Cieszę się oczywiście, że mama chce mi tak pomagać, ale trochę się boję, jak to się może skończyć. Staram się nie nastawiać, ale znam tę kobietę i jak Wam niedawno pisałam, dla niej wnuk = szansa zrezygnowania/ograniczenia z pracy, której nie cierpi. Nie ogarniam tej logiki, mogłaby się zwolnić i bez bobasa do niańczenia, no ale co ja mogę :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Moja mama też ma zajawkę na ubranka i inne dzieciowe rzeczy Myślę, że po części to jest efekt pierwszego wnuka, a po części "jak wy byliście mali, to takich nie było!", gdzie niektóre jej koleżanki dopiero teraz mają małe dzieci i wybór tego wszystkiego.
Moja na razie mi tylko wyliczała, ile miała ubrań ciążowych, i wyszło, że nawet mniej niż na każdy dzień tygodnia :/ Nic wtedy nie było, znajoma jej po prostu uszyła kilka rzeczy i mama chodziła w tym na okrągło.
Stary 2021-04-09, 10:25   #2149
runawaytrain
Rozeznanie

Myślę, że będzie pięknie, dziewczyny, obserwowanie miłości własnych rodziców do swojego dziecka to coś niesamowitego! Tylko ja jestem okropna Zosia Samosia, więc...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-04-09, 10:27   #2150
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

To ciekawe jak będzie wyglądać dalszą część dnia, bo na ogół jak system pada z rana to potem też są kłopoty najważniejsze że Ty wyszłaś z odpowiednim lekiem

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
My chcemy się gdzieś przejść, bo w końcu ma być ładna pogoda, a poza tym nic ciekawego, gotowanie, czytanie ;P

Mojej mamie się potwornie wkręcił temat wnuczki, wczoraj się uparła, że pójdzie do sklepu z ubrankami u siebie, podrzuciła mi książki z czasów, kiedy ja się rodziłam, i ciągle mówi, że będzie się nią zajmować i zabierać na spacerki, żebym miała czas dla siebie. Fajnie fajnie, ale jak nas znam, to się szybko pokłócimy xD
Niby bardzo fajnie, na pewno lepiej niż tak jak moja rodzina mieć wywalone na wnuki myślę, że się nie pokłócicie jeśli od razu ustalicie jakieś zasady, żeby ktoś się nie zapomniał czyje to dziecko i że czasy się zmieniły

Stary 2021-04-09, 10:28   #2151
Konto usunięte

Sale może mama szuka pretekstu by się zwolnić i akurat opieka nad dzieckiem jest dla niej wystarczającym argumentem

Stary 2021-04-09, 10:29   #2152
Michiru
Zakorzenienie

Moje dzieci to jedyne dzieciaki w najbliższej rodzinie tak mojej, jak i TŻta i jego rodzice są naprawdę super, za to moi zachowują się prawie jak

Stary 2021-04-09, 10:30   #2153
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się nie nastawiać, ale znam tę kobietę i jak Wam niedawno pisałam, dla niej wnuk = szansa zrezygnowania/ograniczenia z pracy, której nie cierpi. Nie ogarniam tej logiki, mogłaby się zwolnić i bez bobasa do niańczenia, no ale co ja mogę :P
Moja dopiero kończy 46 lat i tyle co wzięła kredyt na mieszkanie, więc takie pomysły jej raczej nie grożą

Cytat:
Moja na razie mi tylko wyliczała, ile miała ubrań ciążowych, i wyszło, że nawet mniej niż na każdy dzień tygodnia :/ Nic wtedy nie było, znajoma jej po prostu uszyła kilka rzeczy i mama chodziła w tym na okrągło.
To teściowa mi opowiadała o regulowanych na bokach "fartuszkach"/kamizelkach. Że w sumie jakaś spódnica/spodnie, taki "fartuszek", parę bluzek i się kombinowało. Ale sama typowo ciążowych rzeczy raczej nie kupuję. Na razie tylko na te ogrodniczki się skusiłam, do nich muszę parę bluzek z krótkim rękawem ogarnąć (bo mam głównie bez rękawów koszulki, a to się nie klei) - i tu pytanie wezmę coś ciążowego, żeby do końca wystarczyło. I w sumie niewiele ponad to zamierzam.

Stary 2021-04-09, 10:46   #2154
Michiru
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Wszystko ok, płeć wciąż nie potwierdzona na 100%, ale najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku, bo w porównaniu z poprzednimi ciążami coś słabo go czuję - Leo na tym etapie napierdzielał ile wlezie Krzywą mam zrobić dopiero na początku maja tak jak i inne badania, krew, mocz, toxo itp, o cytologii zapomnieliśmy. Lekarz się wkurzył, że w Luxmedzie jest taki burdel, że nie zrobili mi pappy, bo infolinia najwyraźniej coś jednak zamieszała podczas podpinania skierowania do placówki współpracującej, ale z racji tego że USG wyszło idealnie to nie ma się co przejmować... Ale sam fakt.... Następna wizyta jakoś po 10 maja, bo lekarz ma urlop.

Stary 2021-04-09, 12:17   #2155
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Niby bardzo fajnie, na pewno lepiej niż tak jak moja rodzina mieć wywalone na wnuki myślę, że się nie pokłócicie jeśli od razu ustalicie jakieś zasady, żeby ktoś się nie zapomniał czyje to dziecko i że czasy się zmieniły
Na szczęście o dziwo na razie i mama, i tata są bardzo otwarci na wszelkie zmiany w podejściu do wychowania i pielęgnacji dzieci, a mama nawet wydała osąd, że zakładanie body pod pajac to już może być przesada, także to chyba będzie pierwsza babcia w historii wszechświata, która nie będzie marudzić, że dziecku na pewno zimno

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88632007]Sale może mama szuka pretekstu by się zwolnić i akurat opieka nad dzieckiem jest dla niej wystarczającym argumentem

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Taaak, ona mi od 10 lat wprost mówi, że jak urodzę, to ona się zwalnia xD

Cytat:
To teściowa mi opowiadała o regulowanych na bokach "fartuszkach"/kamizelkach. Że w sumie jakaś spódnica/spodnie, taki "fartuszek", parę bluzek i się kombinowało. Ale sama typowo ciążowych rzeczy raczej nie kupuję. Na razie tylko na te ogrodniczki się skusiłam, do nich muszę parę bluzek z krótkim rękawem ogarnąć (bo mam głównie bez rękawów koszulki, a to się nie klei) - i tu pytanie wezmę coś ciążowego, żeby do końca wystarczyło. I w sumie niewiele ponad to zamierzam.
A to ja o fartuszkach nie słyszałam, moja mama miała ogrodniczki, czarne spodnie, jedną sukienkę, bluzkę i spódnicę. A tak to chodziła w t-shirtach od taty, w sumie na początku lat 90. i tak taka była moda

Mojej mamie udało się dorwać legginsy ciążowe w lidlu <333 Czuję się, jakbym trafiła szóstkę w totka Poza tym mam ogrodniczki i dwie spódnice ciążowe z wyprzedaży. Kupiłam sobie też 2 sukienki. Może jeszcze wezmę jakąś spódnicę na lato, bo wczoraj mierzyłam te sprzed ciąży, do których miałam spore nadzieje i niestety chyba niedługo mi już posłużą.

Cytat:
Ja już po wizycie. Wszystko ok, płeć wciąż nie potwierdzona na 100%, ale najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku, bo w porównaniu z poprzednimi ciążami coś słabo go czuję - Leo na tym etapie napierdzielał ile wlezie Krzywą mam zrobić dopiero na początku maja tak jak i inne badania, krew, mocz, toxo itp, o cytologii zapomnieliśmy. Lekarz się wkurzył, że w Luxmedzie jest taki burdel, że nie zrobili mi pappy, bo infolinia najwyraźniej coś jednak zamieszała podczas podpinania skierowania do placówki współpracującej, ale z racji tego że USG wyszło idealnie to nie ma się co przejmować... Ale sam fakt.... Następna wizyta jakoś po 10 maja, bo lekarz ma urlop.

Superwieści <3 Może po prostu jest większym leniuszkiem niż starszy brat, moje dopiero na ostatnim USG się pierwszy raz ruszyło, tak to zawsze spało. Lipa z tą pappą, tzn dobrze, że na USG w porządku, no ale taki bajzel w kwestiach zdrowotnych nie powinien mieć miejsca.
Stary 2021-04-09, 12:53   #2156
kghyt
Raczkowanie

Cytat:

Widzę nie tylko ja mam tak że w ciąży TSH podskoczyło

Cytat:

Moja tez już wariuje ciagle dzwoni pyta jak się czuje co jem czy dobrze się odżywiam, doktoryzuje się z moich wyników oszaleć można a cierpliwość już mi się kończy a co będzie po urodzeniu

Cytat:

Gratulacje najważniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze

Stary 2021-04-09, 14:16   #2157
marijka0085
Zadomowienie

Skok TSH w ciąży to norma, szczególnie jeśli wcześniej się na tarczycę chorowało.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

U nas przy pierwszym dziecku liczyłam na pomoc teściowej (moi rodzice nadal pracują o to na swoim więc wolnego zbytnio nie mają żeby pomóc, a teścia z dzieckiem bym nie zostawiła, szalony artysta niestety mało odpowiedzialny), ale zmarła niespodziewanie gdy mała miała niecałe 5 m-cy.
Ja polecam przyjąć każda pomoc która otrzymacie, przyda się Wam daję słowo.

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-09, 14:28   #2158
runawaytrain
Rozeznanie

Dla mnie najlepsza pomoc po porodzie to jak ktoś ugotuje/posprząta/zrobi zakupy, a my możemy skupić się na dziecku - z tym, że to nie jest takie przyjemne jak przytulanie dzidziusia, wiadomo ;D ale tak jak pisała Michiru, lepiej nieco nadaktywni dziadkowie niż całkowicie nieobecni dziadkowie...

Stary 2021-04-09, 14:37   #2159
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marijka0085 Pokaż wiadomość
Skok TSH w ciąży to norma, szczególnie jeśli wcześniej się na tarczycę chorowało.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

U nas przy pierwszym dziecku liczyłam na pomoc teściowej (moi rodzice nadal pracują o to na swoim więc wolnego zbytnio nie mają żeby pomóc, a teścia z dzieckiem bym nie zostawiła, szalony artysta niestety mało odpowiedzialny), ale zmarła niespodziewanie gdy mała miała niecałe 5 m-cy.
Ja polecam przyjąć każda pomoc która otrzymacie, przyda się Wam daję słowo.

Tylko u mnie nigdy nie było problemu z tarczyca zawsze wszystko w normie a w ciąży nagle wzrosło

Oczywiście na pewno będziemy potrzebować pomocy tylko tez nie chcemy żeby dziadkowie weszli nam na głowę jak to obserwuje u siostry męża
Ale ja na pewno liczę na moją mamę jak będę chciała wrócić do pracy. Czytałam z tego co ludzie piszą o rekrutacji do żłobków i jakie jest zainteresowanie to my się tak szybko nie załapiemy

Stary 2021-04-09, 15:14   #2160
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
Widzę nie tylko ja mam tak że w ciąży TSH podskoczyło
Na starcie ciąży, jak badałam razem z betą, to miałam 6,66 Od razu zmiana dawki z 75 na półtora tabletki, czyli 112,5. W trochę ponad miesiąc zeszło do ładnego poziomu 2,15. Po kolejnym miesiącu 2,12. A tym razem miesiąc bez tygodnia i odbiło do 2,5. A najśmieszniejsze jest to, że FT3 i FT4 miałam na lepszym poziomie przy tym 6,66 niż teraz...

Przy czym ja się leczę od 10 lat i moje TSH wiecznie się skacze to w jedną, to w drugą stronę. Początkiem zeszłego roku miałam dawkę 50, ale TSH doszło do osiem coś. Zmiana na 75... Po trzech miesiącach miałam TSH <0,005 Zmiana z powrotem na 50, z uwzględnieniem tego, że w międzyczasie straciłam dobrych parę kilo... Po czterech tygodniach TSH przekroczyło 9. Wesoło mam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości