![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
z tą redukcją jest tak, że od maksymalnej ilości kcal, przy której nie tyjemy, odejmujemy max. 300 kcal i przez 2 pierwsze tygodnie obserwujemy swój organizm - jeśli chudniemy, to super, nic nie zmieniamy, jeśli nie, odejmujemy kolejne 100-200 kcal, bądź więcej ćwiczymy. więc 1100 kcal dla nastolatki to stanowczo za mało! chodzi o to, żeby schudnąć jak najmniejszym kosztem i jak najmniej spowolnić metabolizm! poza tym im mniej kcal obetniemy, tym krócej potrwa wychodzenie z diety.
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Oj Izuś
![]() A to jest moje U (wiem że dużo nabiału różnych takich rzeczy ale tak lubie) Sn. owsianka( z 3 łyżek) z łyżeczką budyniu cappucino, jagodami(sporo) , jagodowym jogurtem(jakieś 100g) , serkiem wiejskim(6 łyżeczkami) , mixem płatków( 30g), jabłko, truskawki 2sn. 1/3(czyli między 70-80g) takiej baagietkowatej bułki z pasztetem sojowym, tofu z kiełkami i pomidorem, jabłko po pewnym czasie: zapp, jabłko Ob.30g sczewicy z kaszą pęczak, pół parówki sojowej, odrobiną kehupu, brokułami, ząbkiem czosnku, taką malutką łyżeczką ![]() D: kawałek sernika z jagodami na spodzie orzechowym ![]() P: 30g mixu orzechów( włoskie, brazylijski, laskowe, migdały, pekan, nerkowce) oraz 40g masła orzechowego (nerkowcowe i migdałowe), pomidor, gryz awokado i podziękowa.łam bleee ![]() ![]() K:, 20g kaszy jaglanej przysmażonej z jajkiem, pomidor, kiełki brokuła, sos sojowy, 20g mixu płatków, pół grahamki, twarożek 100g z łyżeczką miodu i dżemu brzoskwiniowego, jabłko
#693 |
Konto usunięte
|
W
grahamka z wędliną i serem, i ogórkiem jabłko 2 duże talerze zupy jarzynowej (fasolka, ziemniaki, kalafior, marchewka, papryka, pietruszka, cebula) jabłko Po dwóch dniach obżarstwa ![]() Przed okresem tak zawsze ![]() Teraz sie nie mieszczę w spodnie w które wchodziłam dwa dni temu, czy to możliwe? Czuję się jak napompowana...wszędzie dosłownie. Nabrałam wody (duża ilość węgli i okres) czy przytyłam tyle przez te dwa dni? Opowiedzcie proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
U
1. Bułka z ziarnami z wędliną drobiową i jajkiem ; jabłko 2. Jabłko 3. 50 g kaszy jęczmiennej z udkiem duszonym i surówką ; jabłko 4. Mini grahamka z plasterkiem wędliny drobiowej ; jabłko 5. Gruba marchewka Szał jabłkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne, 2-3 dni obżarstwa pod tytułem: każdy "węglowodan" co nie zdąży na drzewo uciec zostaje pożarty i popity litrem wody. Szybko zejdzie jak @ się zacznie. ![]()
![]() |
#696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale martwi mnie to. Zawsze kilka ni rpzed.tak jak mówisz dużo jem i wciąż to popijam. A węglowodany wiażą wode wiec ta wypita woda zatrzymuje się. ![]() ![]() Już mi sie dzisiaj zaczął no ale poczekam ze 2 dni i myśle ze to zejdzie i ze to woda sie zarzymała, a nie przytyłam tyle. Przeciez to nielogiczne nawet by było, co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
U:
pożeczki, szklanka wody. Śniadanie: kasza manna na wodzie z orzechami brazylijskimi, wiórkami kokosowymi, słonecznikiem, sezamem, rodzynkami i kilkoma węgierkami. Dużo wyszło, pełęn talerz gęstej kaszy. - kawa, lód Big Bambo (czy jakoś tak) śmietankowy w polewie czekoladowej - śliwki węgierki obiad: krupnik posypany natką + 2 żeberka z krupniku z musztardą, kromka białego chleba - Reds kolacja: puszka szprotek w oleju, kromka chleba razowego z masłem, kilka żodkiewek, duży, gruby plaster arbuza.
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P:
6:30- 3 tosty :1 z serem żółtym i ketchupem, 2 z dżemem,3 z kremem czekoladowym , szklanka kakaa naturalnego z łyżeczką cukru 10-2 banany , snickers (szkola) 12- zapiekanko-pizza z ketchupem (szkola) 15- talerz zupy pomidorowej z makaronem, kotlet schabowy ,ponad pół woreczka kaszy gryczanej, 300g fasolki szparagowej 16- 3 ptasie mleczka, cappucino, drożdżówka z budyniem 18- talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, 4 trufle 21- serek wiejski 200g, garść orzechów laskowych ,garśc rodzynek , 1 papryka czerwona Edytowane przez Malwina0982394 Czas edycji: 2008-09-02 o 19:59 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Ja się tez kiedyś martwiłam i wkurzałam póki nie zwierzyłam koleżance. Okazało się że ona też tak ma. Potem rozpytałyśmy inne znajome i się okazało ze one tez tak mają.
Potem jeszcze zapytałam ginekolożkę, i się dowiedziałam że to normalne. Ale to było dawno i nie pamiętam co mi tam tłumaczyła czemu tak się dzieje. ![]() Taki babski los. Za to jesteśmy ładniejsze. ![]()
#700 |
Zadomowienie
|
I (9.00)
duży talerz płatków owsianych na wodzie z pestkami dyni i orzechami II (16.00-19.30, napadowo) zupa pomidorowa, kefir, pestki dyni kawałek jabłecznika po pięc kromek dwóch rodzajów chrupkiego chleba mleko z płatkami fitella gęsta kasza manna na mleku michałek budyń waniliowy Kurde, dziś okropnie się potraktowałam ![]() btw. czy któraś z Was ma jakieś ciekawe patenty na drugie śniadanie? bo ja jem albo kanapke albo fitelle albo ze dwa owoce... coś jeszcze można, takiego, żeby się to dało do szkoły zabrać i zjeśc na przerwie? ![]()
#701 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaz tego chyba nie da sie powstrzymać. To coś wiecej niż zwykły apetyt. Ok koniec zamartwiania. W drodze dogadzania sobie ide wcześniej spać. W każdym razie uspokoiłaś mnie. Dziękuję, jesteś kochaniutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za ocene
![]() Tak wiem, że troche monotonnie i że dużo tych serków itp. ale w sumie czas nie pozwala mi na przygotowane czegoś innego. Przed szkołą zjem owsiankę, do szkoły na kanapke daje twarożek, bo chce dostarczyć to białko, a do szkoły to najwygodniej w kanapce. Po przyjściu obiad, który mama zrobiła, potem ćwiczenia i jakoś tak zleci.. Ale postaram się doć zmienić jak się będzie dało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A rano nie musisz przeciez jeść ciągle owsianki. Np jajecznica, omlet. Jajka sa bardzo zdrowe ![]() na obiad czasem oprócz mieska można zjeśc jakies wegetariańskie danie z np fasolą, soją cyz innymi rośłinkami strączkowymi w roli głównej (podobno to "niepełnowartościowe" biało, ale według mnie trzeba jesć i to i traktować na równi z innymi białkowymi prouktami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
no własnie chyba w całym swoim zyciu nie zjadlam tyl warzyw ile przez te kilka dni;p;p
![]() ![]() tak wiec dzisiejsza R: 1.sałata, dwa mlasterki krojonej mozzarelli (te cieniutkie), 120gr pieczonej szynki w ziolach (takiej prawdziwej, wloskiej- mniaaaaaaaaam!), dwa pomidorki, 2 orzechy pecan, nerkowca, laskowe, migdaly i jeden wloski 2.mleko sojowe 250ml 3.serek słony danio z dużą marcheweczką 4.jabłko 5.(uwaga, uwaga- wielki powrot weglowodanow dzisiaj nastapil!!!!): 100gr spaghetti z pelnego ziarna z tofu, rukolą, bakłażanem, selerem naciowym i orzeszkami pini 6. 200gr fromage frais z selerem naciowym, papryką i szprotkami. mam nadzieje, ze nie bylo nic niewskazanego? i mam nadzieje, ze jest to raczej zdrowy i urozmaicony jadlospis, bo nie chce popasc w jakas rutyne, zeby sie nie zniechecic do dietkowania;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
No to może ja tak na godziny rozpiszę, bo za mało jem.
6:30 - wstaję 7:00 Bułka z ziarnami z wędliną drobiową i jajkiem ; jabłko ok. 11 Jabłko 14:30 50 g kaszy jęczmiennej z udkiem duszonym i surówką ; jabłko 17:30 Mini grahamka z plasterkiem wędliny drobiowej ; jabłko 20:00 Gruba marchewka 22:00 Spać W roku szkolnym wcześniej idę spać...ale to chyba i tak źle? |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
R
S koktajl z odzywki+kiwi+owoce mrozone+mleko sojowe+otreby sojowe, kawa z mlekiem 300 II gruszka,sliwka 100 lunch bulka pelnoziarnista z mieskiem chudym i musztarda,babybell 350 podw babybell+jablko 100 po powrocie z pracy salatka pomidorowa z kuskusem+groszkiem+lyzka kukurydzy 200 kolacja pol pizzy z szynka i pieczarkami na cieniutnkim ciescie 350 poprosze ladnie o ocene... ![]()
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ostatni posiłek... ech... boisz się węgli na noc? to może białko? choć wiesz, że węgli nie ma co się bać na U! w Twoim jadłospisie nie ma nnkt i jest bardzo mało warzyw. Taki tryb życia naprawdę może odbić się na Twoim zdrowiu, już kij (:P) z efektem jojo i późniejszymi trudnościami z utrzymaniem wagi, ale kurczę, przecież w Twoich jadłospisach brak witamin, mikroelementów... nie chodzisz głodna? ![]() no nie da się ukryć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i problem w tym ze chodze naprawde niezle opchana... nie bardzo wiem co i gdzie dorzucic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ines, ale generalnie powiedziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem...słonecznik, czy jakieś orzechy średnio lubię...
![]() Jutro pokombinuję, idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Gang Iren
|
Moje P:
IS: 2 kromki chleba z masłem,1 plaster sera żółtego,1 plaster kiełbasy dębowej,1 plaster wędzonki krotoszyńskiej,ok. 2 łyżki majonezu,kawa z mlekiem IIS: 2 wafelki,150 gr. suszonych gruszek,serek homo czekoladowy Przekąska: 4 wędzone szprotki,pół papryki żółtej,zielona herbata Obiad: 4 ziemniaki,gulasz wołowy z ogórkiem kiszonym(dużo) Deser: sok kubuś P: serek wiejski 6% 200 gr,rogalik 7days K: dwie kromki chleba z pastą surimi,jabłko,redd's Bardzo proszę o ocenkę.Czy jest lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p: Iśn- duża bułka z Nutellą, kubek kakao, jabłko IIśn w szkole- a) czyli długa przerwa: grahamka z masłem, sopocką, sałatą i pomidorem b) po 2 lekcjach kolejnych: soczek dr, witt i baton knopers w domu koktajl bananaowo-orzechowy O: zupa pomidorowa z ryżem, odsmażane ziemniaki z koperkiem i jajkiem sadzonym, mizeria, kompot truskawkowy kilka ciastek ( pyszne takie kruche rureczki w czekoladzie a w środku krem adwokatowy ![]() P: serek wiejski z jabłkiem i cynamonem, 2 duże jabłka( tu bez pieczywa bo cola mnie zapełniła) ![]() K: grahamka z dzemem jabłkowym, słodzona herbata, 150 gr twarożku z cynamonem (słodzony) nom to chyba tyle ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczynki
![]() Postanowiłam tu wkońcu umieścic mój beznadziejny jadłospis. Teoretycznie powinnam byc na P. Muszę przytyc,. Tylko do mojej głupiej główki to jakoś nie dociera, ona się nie moze przemóc. Wrzucam wcięc tutaj dzisiejszy jadłospis i nawet nie prosszę o ocenę bo zdaję sobie sprawę, ze pod jakimkolwiek względem jest on beznadziejny, ale mam nadzieję, ze jak mnie trochę poopieprzacie i wogóle to jakoś to na mnie zadziałą. Chciałąbym już w najbliższym czasie zamieszczac takie jadłospisy jak kilka17, czy Krytia na swoim P. I przestac wkońcu obsesyjnie liczyc kalorie, przestac myslec tylko i wyłącznie o jedzenieniu, czasem mam wrażenienie, ze to już nigdy ni ebędzie możliwe. śn. serek wiejski lekki z cynamonem i marchewka do tego plus 2 śliwki malutki- to wszytsko w biegu bo spieszylam się na tranwaj:/ 2śniadanie- brak(tak jakoś trudnobyło mi się przemóc do czegokolwiek w szkolnym sklepieku a nic nie wzięłam a pozatym jak słyszałam że ktoś tam je cos ale to w formie śniadania bo nie zdążył w domu to mi się odechciewało :/) obiad kotlet mielony(40-50g) , przyrządony bez tłuszczu na grillowej patelniplus surówka ze słoika jakas tam kapustka plus troszkę surowej kapustki do pzregryzienienia- uwielbiam taką ![]() w międzyczasie: kawka z odrobinką mleka, 2 śliwki takie małe jakies mama kupiła podwieczorek: 2 gałki lodów ze starowi starowiślnej:bakalia i poziomka kolacja: goray kubek gulaszowaaa , pół jabłka(drugie pół dla królika bo zostało ostatnie ![]() wie, ze ten jadłopsis jest beznadziejny jeśli uważacie,że powinnam go stad usunac-rozumiem,ale piszę go trochę dla włąsnej mobilizacji. Całuje i tulę i pozdrawiam dziewczyny z pięknymi jadłospisami ![]()
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mowie tego ze zlosliwosci ani nic tlyko po prostu musisz zaczac syzbko jesc co najmniej 2.5 razy wiecej kolo 1500 na utrzymanie bo wten sposob clay czas chudniesz i wyniszczasz sowj organizm ![]() jelsi chodzi o rady to mysle ze neidlugo odezwa si ejakies bardziej obeznane i kompetentne wizazanki ![]()
![]() |
#720 |
Gang Iren
|
Mam pytanko odnośnie mojej koleżanki,która przy wzroście 165 cm waży 95 kg.Od dzieciństwa je jak ptaszek,a zawsze miała dużą nadwagę.Je 3-4 razy dziennie bardzo małe ilości,a waga trzyma się na jednym poziomie.Jaka może być tego przyczyna?
No i co można robić w takim przypadku? Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2008-09-03 o 07:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.