|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
Przecież to jest smieszne xD Ona wygląda jak dzieciak (i w sumie to jest... nie żebym ja była wielce dorosła, ale brzuchem przy rurze nie świece xD), i co sobie myśli, jaka jest seksowna?
![]() A co do kolczyków w pępku u 13,14 latek, to wg mnie przegięcie. Po pierwsze, smiesznie wygląda a po drugie to jest przecież dziura w ciele, wypadaloby sie nad tym dobrze zastanowić, czy dla głupiej mody trzeba to robić... bo koleżanki mają...No i często te dziewczyny nie mają pojęcia jak o kolczyk dbać, a potem na różnych forach sie wypłakują, bo im sie coś z pępkiem dzieje.... |
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
tak tylko, ze sprobuj wytlumaczyc cos 13-14 latce, ktora czuje sie dorosla i sadzi, ze pozjadala wszystkie rozumy.. juz latwiej tlumaczy sie cos 5latce..
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nieprawda mam brata 14 letniego ja mam 18 i normalnie z nim rozmawiam i z jego koleżankami owszem one malują sie i czeszą ale myśmy sie bawiły lalkami jejku no normalne czasy sie zmieniają a co do wytłumaczenia czegoś takiej osobie to nie jest takie trudne trzeba chcieć i wszystko jest do zrobienia ![]() bo wiadomo jak takie osoby od razu sie będzie traktować jak idiotów którzy nic nie rozumieja i nie chcą zrozumieć to faktycznie nie ma nawet co zaczynać z nimi rozmawiać a to że 13 14 latkowie czują się dorośluii to normalne ja też tak robiłam zawsze mówiłam że jestem już duża a dorośli i tak mnie nie słuchali moja mama mówiła że miała to samo i jej mama też tak miała to normalne to taki wiek kiedy człowiek przestaje być dzieckiem i wkracza jakby powoli w bardziej dorosłe życie to normalne że czasem może sie nim zachłysnąć ale od tego żeby tak nie nie stało są dorośli ale że oni o swoich dzieciach zapominają to już nie wina samych dzieci
|
|
|
#724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mowie o 14 letnich pseudo lolitkach ktore pija, pala, cpaja, daja dupy a oprocz tego oczywiscie masowo robia sobie kolczyki w pepkach i pokazuja wszedzie gdzie sie da te swoje spalone na solarium brzuchy... i sie jeszcze tym chwala.. o TAKICH panienkach tutaj rozmawiamy i mowie, ze TAKIM nie da sie wytlumaczyc bo one odpowiedza Ci poprostu stekiem bluzgów a i tak dobrze bedzie jak Ci nie przywalą albo nie oplują.. to jest nic innego jak wina rodzicow i otoczenia.. ostatnio natknelam sie na rodzinke na miescie - dziewczynka lat na oko 5-6: pomalwane na fioletowo paznokcie, kolorowe pasemka we wlosach, uszy oczywiście przebite, do tego buty na moim zdaniem zbyt wysokich obcasach/koturnach i spódniczka ledwo zakrywająca pupe.. 6 LETNIE DZIECKO!! to jak ona teraz tak wyglada to jak bedzie wygladac za 5-10 lat??? |
|
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Najśmieszniejsze że te puste laski z fotki. pl piszą, że nie lubię "pustych panienek". Co za hipokryzja
|
|
#727 |
|
Przyczajenie
|
hej!
ale nie przesadzajcie. zgoda - są jednostki, które mają blond tlenione włosy, spódniczki ledwo zasłaniające d..., mocny makijaż, jednak powiem szczerze - na tej podstawie wytworzony został durny stereotyp. przez to, że znamy takie osoby, lub widzimy na ulicy, nie trzeba nazywac pokolenia nastolatek "POKOLENIEM MAŁYCH ŹDZIR"! to wyrażenie daje świadectwo temu, że właśnie temu stereotypowi Pani uległa.
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
To nie do końca tez wina tych małolat, rodzice wcale z nimi nie rozmawiają, nie pomagają, nie tłumaczą.
Sama w tym wiku bawiłam się lalkami czy nawet w piaskownicy.. kiedyś było inaczej, wszystko się zmienia.. chyba już nie da się temu zaradzić.
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stereotyp tworzą ludzie,a one sobie na to same zapracowały.nikt nie mowi,że "wszystkie",tylko "większość" |
|
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
pokoleniem malych zdzir nie nazywamy ogolnie pokolenia nastolatek tylko ta wlasnie zdzirowata czesc.. tak ciezko to pojac?
|
|
|
|
|
#731 |
|
AGA :)
|
Ostatnio doznałam szoku.
Odwiedziłam koleżankę u której bardzooo dawno nie byłam. W tym samym domu mieszka też jej siostra z nastoletnią córką. Pamiętałam ta dziewczynę jako słodką przylepę Kiedy ją ostatnio widziałam była pulchną blondynką z uśmiechem na twarzy.Podczas ostatniej wizyty do pokoju wszedł jakiś blond wamp. Schudła sporo, wyrosła - super. Ale co się stało z jej twarzą? Tona(!) tapety! Nawet ja nie umiem się tak pomalować Plus jakieś wielkie kolczyki, włosy uczesane jak od fryzjera - loczki, i kuse ciuchy. Z jej twarzy totalnie zniknął uśmiech - za to pojawił się nadęty grymas. już nie opowiadała mi o koleżankach ze szkoły ale o 'kolesiu, który się do niej przypieprzył i nie może dac sobie z nim rady' Poprostu oniemiałam! Widziałam zdjęcia jej koleżanek - wszytskie wyglądają tak samo! Najgorsze jest to, że rodzice nie moga dać sobie z tym rady, tłumaczą dziewczynie, różne kary (bo nawet wymykała się z domu wieczorami!) ale wdzytsko na próżno ;/ Byłam zszokowana co się z nią stało. Ma 15 lat.. heh
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
W moim środowisku (gim..) dzieją się straszne rzeczy..
Co trzecia ma przefarbowane włosy co druga po 5 kolczyków w uchu,kolczyki w nosie i pempkach.. mocny makijaż, skąpe ciuczki i extra odzywki. Połowa pseudo "emo".. Poprostu szoook!!! ![]() Wyglądają i zachowują się jak totalne DZIWKI!! Nie chce obrażać nikogo ale naprawde to jest horror..co dzieje się przede wszystkim w gimnazjach, bywam też w liceum i tam jest zupełnie inaczej..! Za miesiąc mam piętnaście la t chodze do trzeciej gimnazjum a używam jedynie korektora i odżywki do rzęs..nie wiem jak to jest mieć na sobie miniówke, i wyglądam przy tych trzynastkach jak jakaś szara mycha.. To straszne.. do głowy przychodzi mi jedno pytanie gdzie jest matka??? Dlaczego na to pozwala????? W ogóle jestem jakaś nie dzisiejsza, urodziłam sięo 50 lat za późno..
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
chyba chcą być starsze niż w rzeczywistości.tylko dorosłość to nie tylko ciuch,kolczyk ,czy wolność.ktoś w domu nie nauczył ich,że dorosłość to przede wszystkim odpowiedzialność i szacunek za siebie i innych.
|
|
|
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Najgorsze co moze byc to wdac sie z takimi dziewuchami w dyskusje,ja raz to zrobilam a pozniej zalowalam bo cisnienie to mi sie tak podnioslo ze bylabym w stanie zabic w tamtym momencie,sytuacji streszczac nie bede bo szkoda slow,inteligenty czlowiek nie znajdzie wspolnego jezyka z patologia,one nie zrozumieja nic z tego co do nich mowicie,nawet jakbyscie je wywiozly do lasu i torturowaly to i tak by pyskowaly,wychowaly sie w takich domach ze rzucanie przeklenstwami do matki bylo normalne wiec obcemu czlowiekowi sa zapewne w stanie plunac w twarz bo tak im sie podoba.Ja sobie kupie paralizator zadziala na tyle ze zdarze odejsc zanim dziewuszysko zdarzy cokolwiek madrego powiedziec.
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 17 lat i sama jestem mocno zbulwerspwana niektorymi zachowaniami. Kolegi siostra ma 12 lat (na nk sobie wpisala 15
) a chodzi juz wymalowana, ubrana jak wlasnie w temacie napisane. Ale wiecie co? Jej kolezanka napisala jej komentarz (tez dwunastka) 'Przykazania nastolatkow' i bylo w nich m.in:'Nie okradaj rowiesnikow (mlodsi maja wicej pieniedze); nie kradnij w sklepie za rogiem (w biedronce jest lepszy wybor); nie pij alkoholu (trawa lepiej kopie)'. Wyobrazacie to sobie?! 12 lat!!
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
najbardziej mnie wzruszają takie cnotki, i zakonnice które tu wypisują " mam 15 lat , jestem zbulwersowana zachowaniem rówiesniczek, sama używam tylko pomadki ochronnej, nie wyobrażam sobie założenia dekoldu " bla bla bla.. no i co po takim gadaniu, a co jest zlego w tym że dziewczyna jest mocno pomalowana, ma dekold i miniówe ? tlenione włosy i tipsy żelowe ? i nie mówcie mi o tym że chodzi wam o zachowanie takich dziewczyn, bo cały czas któras wpada na ten wątek i w ten sposób piszee=/
|
|
#737 |
|
Konto usunięte
|
No wiesz... wygląd też coś może sygnalizować.
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak uważam, poza tym to nie jest tak, że to tylko wygląd, i jak ubierze sie na niebiesko to ok, a jak na czerwono , to wielkie halo. Tu chodzi o to, że one wyglądają jak jakieś... panienki lekkich obyczajów. Na takie sie robią. To chyba jednak coś znaczy,, skoro aż tak bardzo przejmują się tym, że muszą być seksowne, i wyglądać na 5 lat starsze. Tu jest coś nie tak wg mnie. Duzo nastolatek lubi sie umalować, ładnie ubrać, ale niektóre przeginają.
A za zakonnice sie nie uważam, po prostu wyglądam adekwatnie do wieku. Leciutki makijaż i ciuchy, które zasłaniają to co trzeba, ale też nie przesadnie.I nikt mi nie zarzuci za sam wygląd braku inteligencji czy tego, że sie puszczam. I wg mnie tak wlaśnie powinno być. Choć oczywiście, ocenianie tylko na podstawie wyglądu to kiepska sprawa, ale czasem naprawdę ciężko sie powstrzymać. I nie mówię, że one są glupie, ale ewidentnie jak dla mnie coś jest nie tak, jak powinno. Niekoniecznie z ich winy, może rodzice za mało z nimi rozmawiali.
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
Mnie np nie interesuje jak kto sie ubiera i jak krotka ma spodniczke czy jak mocny makijaz,sama majac 14 lat uciekalam w nocy z domu zeby pojsc na dyskoteke potanczyc i napewno nie bylam ubrana stosownie do wieku
Ale co z tego?Przezylam swoje,wyszalalam sie i w wieku 17 lat patrzylam jak moje rowiesniczki zaczynaja robic to samo co ja kilka lat wczesniej.Niektorzy maja taki okres w zyciu ze chca zrobic wszystko czego im sie zabrania i patrzac na siebie z tamtych lat nie nazwalabym sie tytulowa"mala zdzira" a raczej zbuntowana malolata. Wyglad nie ma nic wspolnego z tym tematem,moge miec tipsy po kolana dupe na wierzchu bo tak mi sie podoba a oprocz tego szanowac ludzi,byc inteligentna,dobrze wychowana osoba.
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z doświadczenia wiem,że takie dziewczynki rozumem za wielkim nie grzeszą, ale nie ze względu na tzw. wrodzone predyspozycje, ale ze względu na to,że ida z falą, dają się rządzić hormonom i prawami typu: kto nie znami- ten przeciwko nam. ![]() Niewiele dziewczyn chce byc zwyczajna. Chca być ekstra i to jest ich sposób na bycie zauważonym. To,że niektórym ten styl zycia nie przechodzi tylko zostaje- to przykre.
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyn, które są oburzone oburzeniem.
Pożyjemy, zobaczymy. Będziecie miały dzieci, to wasza tolerancja dla odkrytych tyłków i deseczkach na paznokciach się skończy. |
|
|
|
|
#742 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
,oby takich fajnych nastolatek więcej. |
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale uważam, że w wieku lat 15 bardziej dziecku przystoi być cnotką i zakonnicą niż "małą zdzirą" i puszczalską , bo to nie jest odpowiedni wiek na takie zabawy, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę
|
|
|
|
|
|
#744 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
To mi ulżyło
, bo czasami czytając wypowiedzi, jak wcześniej cytowana, odnoszę wrażenie, że już przedszkolaki zaczynają życie płciowe, a bycie normalnie zachowującą się dziewczynką (wróć, wróć: cnotką i zakonnicą ) w wieku lat 15 to już powód do wstydu
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIECKIEM SIE JEST TAK KROTKO,DOROSłYM CAłE ZYCIE znajoma chwaliła się,że pozwoliła córce,ktora idzie do pierwszej klasy GIM. przebić pempek.pytam sie jej -po co?ona,że większiść koleżanek już ma ![]() zapytałam się jej,co z WF-em,a ona-CZY MOZE GO ZDEJMOWAC? ![]() a czy bedzie go pokazywać,bo po co inaczej przekłówałaby go? odpowiedź znajomej-NO WIESZ,PRZECIEZ NIE BEDZIE PARADOWAć Z GOłYM TYłKIEM. kurcze to ja już nic nie rozumiem. ![]() a gdzie szkoła,wystarczy wprowadzić punkty ujemne za nieodpowiedni strój.w szkole mojego syna,nie wolno nawet nosić długich kolczyków,o dekolcie nie wspomnę.i najdziwniejsze,że nikt nie zgłasza sprzeciwów. a egzekwowanie jest... |
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Kiedys sie chodzilo na koncerty,bawilo na prywatkach gdzie polowa dziewczyn byla ubrana jak madonna teraz moze okres mlodosci,buntu wyglada troche inaczej i zaczyna sie troche wczesniej,ale znaczy to samo,tylko idole sie zmienili.To jest tylko chec wyroznienia sie,beda starsze,pewniejsze siebie to juz im te przebrania nie beda potrzebne.
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba mało widziała i mało wie.. ![]() Moim zdaniem dużo jest złego w tym, że tyle młodych dzieczyn się tak "nosi". Może ciebie to nie razi ale mnie bardzo.. ![]() Fak faktem, "Nie szata zdobi człowieka".. ale przez swój sposób bycia, wizerunek wyrażamy SIEBIE. Więc to chyba też o czymś świadczy.. przynajmniej dla mnie.
|
|
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo wiem i dużo widziałam .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Kiedy ją ostatnio widziałam była pulchną blondynką z uśmiechem na twarzy.

) a chodzi juz wymalowana, ubrana jak wlasnie w temacie napisane. Ale wiecie co? Jej kolezanka napisala jej komentarz (tez dwunastka) 'Przykazania nastolatkow' i bylo w nich m.in:'Nie okradaj rowiesnikow (mlodsi maja wicej pieniedze); nie kradnij w sklepie za rogiem (w biedronce jest lepszy wybor); nie pij alkoholu (trawa lepiej kopie)'. Wyobrazacie to sobie?! 12 lat!!
,oby takich fajnych nastolatek więcej. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)