|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna, Wiosna... Irenowa Wiosna!!! ~ 49
https://homla.com.pl/saffron-dzbanek...869986219.html i mają teraz 20% rabatu
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;88645352]No przecież!
"Legun croissant francais" Gwiazdka, jedna Pani zaobserwowała za oknem, jakieś rude zwierze, które tak wisiało na gałęziach od kilku dni. To na zdjęciu: Załącznik 7746379 Zawiadomiła Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. Inspektorzy przyjechali na interwencję, a tam był... francuski rogal .[/QUOTE]![]() ![]() Ale przeviez on juz zdechl! Biedny crosancik ![]() Kasia, mysle ze mlodemu to i tak wszystko jedno jak tort wygladal. A moim zdaniem wyglada swietnie! Ja osobiscie wole zeby swietnie smakowalo niz wygladalo
|
|
#1953 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Kasia, tort bardzo ładny ci wyszedł
|
#1955 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Mam kawkę, białą rzepę i wiosnę
![]() ![]() IMG_20210415_211427.jpg
|
#1956 |
|
Gang Iren
|
Przepisali mi zastrzyki przeciwzakrzepowe. Muszę sama sobie robić je codziennie do porodu i 6 tyg po porodzie. K zrobił mi pierwszy, ale mnie boli dupsko.
Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
#1957 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() A to nie mozna ich dawać w udo? Albo ramię?
|
|
#1958 |
|
Gang Iren
|
Można, ale nie wiem gdzie będzie najmniej boleć, muszę popróbować. Najczęściej w brzuch dają i tak na ulotce jest, ale w ciąży mam brzuch rak napięty, że skóry nie chwycę.
|
#1959 |
|
O Ireno! ;-)
|
To zreknij bok uda, tak bliżej kolana niz pośladka. Scisnij i tam gdzie mniej czułe miejsce to bedzie oki. Tylko powoli trzeba robic zastrzyk. Jak za szybko to bardziej boli
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2021-04-15 o 22:23 |
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Auć! Na sama mysl mnie zabolalo! Cytat:
Pilnuj tego sloneczka
|
|
|
#1961 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ta książka ma bajeczne, magiczne, przecudowne ilustracje. Dlatego ją sobie kupiłam. Dla czystej przyjemności
|
|
#1962 |
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za rady, jutro zrobię tak jak mówicie.
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Mag - dobrze, że nie kupiłaś "śnieżnej siostry"
ale mnie też kuszą te obie książki.Oj Gosiu to słaba przyjemność z tymi zastrzykami ![]() Dzień dobry
|
#1964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Deszczowej pory czas zacząć . Wróciłam cała mokra ze spaceru z Futrem. A nie spacerujemy długo, tylko wokół bloku, ze względu na to, że on po takim jednym kółku już ledwo idzie. Robimy jedno, czasem dwa okrążenia, jak daje czasami radę jeszcze iść. Potem muszę go dźwigać po schodach. Dzisiaj było tylko jedno okrążenie, a i tak wróciłam mokra.
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Oj to bardzo długo. Ja miałam teraz tylko 30 dni i już mi się dłużyło. Córa mi robiła w brzuch. A tobie ma pomoc na nogi ?, czy to profilaktyka Bry.
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Bry. Obudzilam sie o 6
No ale jest piateczek! Z tych mniej przyjemnych spraw to mam dentyste po poludniu. Ehh nie dosc, ze zadna to przyjemnosc to jeszcze tyle kasy trzeba zawsze wyrzucic. Nie cierpie dentystow! Hania, to umeczysz sie z futrem. Ile on wazy biedaczek?
|
|
#1967 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Bry ![]() Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Wiosna, Wiosna... Irenowa Wiosna!!! ~ 49
Ostatnio jak go ważyliśmy u weta, to 35 kg. Ale schudł trochę, widać, że stracił w pewnych miejscach masę mięśniową i na pysku też go tak wyciągnęło, więc nie wiem ile. Ale na pewni nie mniej niż 30-32 kg. Jeszcze on się robi taki bezwładny, łapy rozkłada i ciężko go tak wnosić. Tyle, że nie mam wyjścia. Ostatnio cały czas myśle o tym, co będzie jak będę musiała podjąć decyzję o uśpieniu go. Jak ja to zrobię? Kiedy będę wiedzieć, że powinnam? Nawet czytałam artykuły różne na ten temat, czy wolno nam decydować o życiu lub śmierci naszych zwierząt? Patrzę na niego i codziennie widzę jak się zmienił. Ostatnio się zastanawiam czy on jeszcze jest szczęśliwy? Kiedyś, jeszcze kilka miesięcy temu, może 4 może pół roku, było widać po nim radość. Cieszył się na nasz widok,cieszył się jak wychodził na spacer. Przytulał się. A teraz... od jakiegoś czasu nie ma tego. Codziennie się go pytam gdzie zniknęła radość jego ogona? Cały czas śpi. Kładzie się tam gdzie my jesteśmy, za mną potrafi chodzić z pomieszczenia do pomieszczenia jak coś robię, ale jest taki inny. Nie wiem czy jest smutny, czy nie. Na pewno jego komfort życia się pogorszył. Ma straszny problem z tymi tylnymi łapami. Ale nie żali się, nigdy się nie żalił, wiec skąd ja mam wiedzieć, czy to pora na ulżenie mu? Boję się, że jak podejmę taką decyzje, to będę potem miała wyrzuty, że to może za wcześnie, że mógł sobie jeszcze żyć. A z drugiej strony, jeśli on cierpi, a ja mu nie pomagam? Straszne to jest dla mnie. |
|
|
|
#1969 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Bry
![]() ![]() Znów piątek. Poproszę bardzo wszechświat, żeby ten weekend był wreszcie dla mnie łaskawy ![]() ![]() Za oknem tona śniegu... Oj tak Kasia, teraz to i Śnieżną siostrę można by było czytać. Książeczkę, co ja mówię księgę kupuj. Jest wielka i ciężka. Ale ilustracje... bajka ![]() Gwiazdka, to mnie zaskoczyłaś, myślałam że na spokojnie i poztywnie podchodzisz do wszelkich działań medycznych. Dla mnie dentysta to najwspanialszy lekarz. Jedyny do jakiego chodzilam i chodzę zrelaksowana i spokojna. Nawet jako dziecko nie bałam się pani dentystki ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Hania, przytulam. Serce psiarza jest tak skonstruowane, że najczęściej wie kiedy pozwolić odejść swojemu psu. Chociaż próbujemy to przeciągnąć w czasie... Sama to wyczujesz. A od weterynarza ważna jest informacja, czy pies fizycznie cierpi. No i tak jak piszesz, zwierzęta najczęściej się nie żalą, cierpią w milczeniu. Do tego pamiętaj, ze psy też mają objawy starości, demencji. To też często jest taki objaw powolności, obojętności, znużenia, czasem dezorientacji.
|
#1970 |
|
Gang Iren
|
Mag, miłego weekendu Ci życzę, postaraj się nastawić na niego pozytywnie, to też dużo daje
![]() Hania, przytulam Wiem co to strata zwierzaka i jak się cierpi, na samą myśl jest mi źle.Wczoraj miałam fajny, intensywny dzień, bo i usg i zwiedzanie ruin, kawka na powietrzu, było też jedzenie na wynos na ławce w parku, no i shopping. Wydałam mnóstwo kasy, trochę do wyprawki dl dzidzi i dla mnie dokupiłam, takich drobiazgów, ale sumka się uzbierała, buty Młodym na ogrós i na wf, K sobie bluzę i koszulę kupił, ja dla siebie też koszulę plus gacie i skarpety, dzieciakom na życzenie książkę i książeczkę z zadaniami, kawy smakowe w tk maxx, nowy kubek termiczny dla K., smaczki dla pieska i nową piłkę (jest szał i raczej szybko się nie zniszczy). 4 miesiące w sklepach nie byłam i już chyba do porodu się nie wybiorę. W sumie to pokażę wam później zakupy, dawno się nie bawiłam w fotki zakupowe ![]() Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
#1971 |
|
na drugie mam Irena
|
Hania to okropne przez co musisz przejść, nawet nie chce o tym myśleć. Serce pęka.
Gosia tych ruin u was sporo, to są jakieś zabytki ?, znasz historie tego miejsca ?
|
#1972 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1973 |
|
O Ireno! ;-)
|
Bry!
![]() U mnie pogoda typowo zimowa ![]() i nadal pada...Ale jest piątek, wiec juz weekendzik ![]() ![]() Hania cbyba nie ma nic gorszego niz patrzenie na cierpienie kogos nam bliskiego: czy to czlowieka czy zwierzecia. Współczuję Ci bardzo
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;88646179]Ostatnio jak go ważyliśmy u weta, to 35 kg. Ale schudł trochę, widać, że stracił w pewnych miejscach masę mięśniową i na pysku też go tak wyciągnęło, więc nie wiem ile. Ale na pewni nie mniej niż 30-32 kg. Jeszcze on się robi taki bezwładny, łapy rozkłada i ciężko go tak wnosić. Tyle, że nie mam wyjścia.
Ostatnio cały czas myśle o tym, co będzie jak będę musiała podjąć decyzję o uśpieniu go. Jak ja to zrobię? Kiedy będę wiedzieć, że powinnam? Nawet czytałam artykuły różne na ten temat, czy wolno nam decydować o życiu lub śmierci naszych zwierząt? Patrzę na niego i codziennie widzę jak się zmienił. Ostatnio się zastanawiam czy on jeszcze jest szczęśliwy? Kiedyś, jeszcze kilka miesięcy temu, może 4 może pół roku, było widać po nim radość. Cieszył się na nasz widok,cieszył się jak wychodził na spacer. Przytulał się. A teraz... od jakiegoś czasu nie ma tego. Codziennie się go pytam gdzie zniknęła radość jego ogona? Cały czas śpi. Kładzie się tam gdzie my jesteśmy, za mną potrafi chodzić z pomieszczenia do pomieszczenia jak coś robię, ale jest taki inny. Nie wiem czy jest smutny, czy nie. Na pewno jego komfort życia się pogorszył. Ma straszny problem z tymi tylnymi łapami. Ale nie żali się, nigdy się nie żalił, wiec skąd ja mam wiedzieć, czy to pora na ulżenie mu? Boję się, że jak podejmę taką decyzje, to będę potem miała wyrzuty, że to może za wcześnie, że mógł sobie jeszcze żyć. A z drugiej strony, jeśli on cierpi, a ja mu nie pomagam? Straszne to jest dla mnie.[/QUOTE] Hania współczuję... Niestety w życiu każdego właściciela psa przychodzi taki moment sama pamiętam jak trzeba było uśpić mojego psa- też miał problemy z tylnymi łapami i stawał się coraz słabszy,później taki mniej obecny, głównie leżał..a później nie chciał już jeść,bo pewnie czuł,że przychodzi już jego koniec :-( Musisz uważać też na siebie,bo swoje waży... [QUOTE=magnolia79;88646196]Bry ![]() ![]() Znów piątek. Poproszę bardzo wszechświat, żeby ten weekend był wreszcie dla mnie łaskawy ![]() ![]() Za oknem tona śniegu... Oj tak Kasia, teraz to i Śnieżną siostrę można by było czytać. Książeczkę, co ja mówię księgę kupuj. Jest wielka i ciężka. Ale ilustracje... bajka ![]() QUOTE] Może akurat w ten weekend wydarzy się coś,co poprawi Ci humor? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1975 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Gosia, czy Ty znasz/ kojarzysz "Księgę niepokoju", Pessoa? No chyba, że mnie jeszcze jakaś Irena zaskoczy
![]() https://lubimyczytac.pl/ksiazka/1918...ego-w-lizbonie Pewnie z pół roku będę się tym delektować. Najlepsza lektura na nostalgiczny listopad, albo skisłą wiosnę!IMG_20210416_122024.jpgIMG_20210416_122106.jpgIMG_20210416_122152.jpg
|
#1976 |
|
Gang Iren
|
Mag, kojarzę, nawet mam w schowku w księgarni netowej, może kiedyś kupię jak będę mieć kasę, bo trochę kosztuje.
A Ty ją sobie teraz kupiłaś? Zazdro ![]() Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
#1977 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
IMG_20210416_125348.jpg
|
|
#1978 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie przerwa w ogarnianiu chaty. Moje ostatnio ulubione lodyIMG_20210416_114950.jpg Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1979 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() gdzie Ty to wszystko upychasz?? jestem pełna podziwu ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- zamowiłam dzbanek od Kasi. Ciekawe kiedy przyjdzie?
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna, Wiosna... Irenowa Wiosna!!! ~ 49
Hania az serce sciska na sama mysl
![]() Podobnie chyba jest ze starszymi ludzmi, z tym ze mozna ich zapytac czy sa szczesliwi. Ty sama znasz swojego pupila najlepiej i tak jak Mag mowi, bedziesz wiedziala kiedy juz jest ‘ten czas’. 30kg to jest jednak tez spory wysilek dla was, zwlaszcza po schodach! Magus, oby ten weekend przyniosl cos dobrego! A dentystow nigdy nie lubialam! Od dziecinstwa mam traume Teraz juz przynajmniej nie boje sie panicznie ale nigdy nie jest to dla mnie przyjemne doswiadczenie.
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2021-04-16 o 13:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

.[/QUOTE]

ale mnie też kuszą te obie książki.

i nadal pada...
sama pamiętam jak trzeba było uśpić mojego psa- też miał problemy z tylnymi łapami i stawał się coraz słabszy,później taki mniej obecny, głównie leżał..a później nie chciał już jeść,bo pewnie czuł,że przychodzi już jego koniec :-(