Blond w³osy - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2021-04-26, 14:56   #1
Saaarenkaaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Blond w³osy

hejka!
Zastanawia siê od pewnego czasu nad jedn± kwesti±, mam naturalne blond w³osy, jednak w ostatnim czasie strasznie mi pociemnia³y. Nie chcê ich rozja¶niaæ, poniewa¿ s± cienke i baaardzo o nie dbam, wiêc s± mega zdrowe. I teraz moje pytanie, czy szampon fioletowy lub jaka¶ maska fioletowa mo¿e rozja¶niæ mi trochê naturalny blond? Czy to dzia³a tylko w przypadku farbowanych?
Saaarenkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-04-27, 11:56   #2
v-x-n
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 486
Dot.: Blond w³osy

Fioletowa maska niczego nie rozjasnia. Ona jest po to, zeby pozbyc sie zoltego tonu z wlosow (farbowanych). Wlosy beda chlodniejsze w odcieniu, ale nie jasniejsze.

Sa szampony/maski delikatne rozjasniajace wlosy, ale to jest to, czego nie chcesz, bo kazdy taki produkt musi miec w skladzie cos rozjasniajacego, co w efekcie wplynie na kondycje wlosa. Cudow nie ma.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-10-27, 06:37   #3
ally5
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 032

Naj³agodniej, ale te¿ najwolniej dzia³a po prostu szampon rumiankowy. Im wiêcej rumianku w sk³adzie tym lepiej Ja osobi¶cie u¿ywam raz na miesi±c spreju rozja¶niaj±cego i jestem zadowolona z efektu. Przy odpowiednim, oszczêdnym stosowaniu nie niszczy w³osów, a efekt jest bardzo naturalny.

Wys³ane z mojego Redmi 4X przy u¿yciu Tapatalka
ally5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-10-28, 11:46   #4
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

- szampon rumiankowy stosowany regularnie
- maski do w³osów z ¿ó³tka, miodu, oliwy z oliwek i cytryny
- ekspozycja na s³oñce

- p³ukanka z herbaty rumiankowej

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-11-02, 07:43   #5
Wnsey
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1

Istniej± maski barwi±ce do usuwania za¿ó³ceñ. Dzia³aj± zarówno na w³osach farbowanych, jak i naturalnych. Jedyn± ró¿nic± jest si³a efektu
Wnsey jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-01-22, 19:23   #6
WeronikaXmakeup
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Równie¿ mam naturalnie blond w³osy. Przetestowa³am wiele produktów i nic tak nie dzia³a jak p³ukanka rumiankowa. Najlepiej z ca³ych koszyczków kwiatów, do zakupienia w aptece. Przy regularnym stosowaniu w³osy s± odrobinê ja¶niejsze, ale przede wszystkim maj± "ten blask".
WeronikaXmakeup jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-03-31, 14:51   #7
Rajanareek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Cytat:
Napisane przez Saaarenkaaa Poka¿ wiadomo¶æ
hejka!
Zastanawia siê od pewnego czasu nad jedn± kwesti±, mam naturalne blond w³osy, jednak w ostatnim czasie strasznie mi pociemnia³y. Nie chcê ich rozja¶niaæ, poniewa¿ s± cienke i baaardzo o nie dbam, wiêc s± mega zdrowe. I teraz moje pytanie, czy szampon fioletowy lub jaka¶ maska fioletowa mo¿e rozja¶niæ mi trochê naturalny blond? Czy to dzia³a tylko w przypadku farbowanych?

nie, one nie rozja¶niaj±
Rajanareek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-05-21, 11:48   #8
Lizzie_M
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 179

Czy ja wiem? Farbujê w³osy i blond wydawa³ mi siê zawsze o wiele mniej problematycznym kolorem ni¿ jakie¶ ciemne.
Lizzie_M jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2025-05-21 12:48:39

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.