|
|
#2731 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Ale zacznę chyba od dwóch i zobaczę czy się poprawi. Najwyżej będę powoli zwiększać. Cytat:
Mi też szybko leci czas w tej ciąży. Za kilka dni rozpocznie mi się 20 tydzień. Czyli już prawie połowa! Potem będzie odliczanie do 30., a po 30. to już trochę jakby jedną nogą w szpitalu.
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że jestem zaskoczona. Pisałam Wam wczoraj że byłam na krzywej i pierwszy pomiar z glukometru wyszedł 96, a tu z krwi niespodzianka i jest 79, po godzinie 132 i po dwóch 89. Kurde na czczo tą różnicą to prawie 20! A między glukometrem a pobraniem krwi z żyły minęło kilka sekund dosłownie.
Ja dziś też stałam pod piekarnią. W ogóle kolejki wszędzie przeogromne. Pojechaliśmy na zakupy rano z myślą że będzie luźniej a tu tłok taki że w Biedronce mi się duszno zrobiło tak, że myślałam że fikne tam. Ja jedyne co naprawdę planuje wdrożyć przy tym dziecku to właśnie waciki z woda ciepłą zamiast chusteczek nawilżanych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, dzięki za info. Mi farmaceutka w aptece wcisnęła inny, ale w takim razie zorientuję się w temacie. Tylko widzę, że Magne B6 ma też witaminę B6, a ja mam już jej całkiem sporo w swoich suplementach ciążowych. :/ Nie wiem czy ją można przedawkować, zapytam lekarza na następnej wizycie. Edit. Właśnie doczytałam, że ten magnez, który kupiłam - Asmag - też jest lekiem, nie suplementem.
Edytowane przez A_Lios92 Czas edycji: 2021-04-30 o 13:05 |
|
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w temacie witamin, co bierzecie teraz w 2 trymestrze. Ja byłam w tamtym tyg i ginki i mi kazała brać tylko witaminę D, a tak to zdrową dietę zaleca. Naczytałam się o tych suplemetach i teraz już sama nie wiem czy jednak nie kupić jakiegos zestawu tych witamin czy posłuchać się lekarki. W 1trymestrze brałam Prenatal Uno. Wyniki mam wszystkie w normie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676636]Wy tu o grillu u nas akurat tez poniedziałek wolny i długi weekend ale nici z grilla bo ma padac akurat cały tydzień
Ogarnę sobie chociaż ogród w przerwach deszczu bo wola o pomstę do nieba taras ogarnęłaby z Tz w zeszłym tygodniu wiec chociaż to zrobioneMuszę ogarnąć chwasty przesadzić kwiaty do większych rozsadnikow żeby miały miejsce rosnąć - jak wysadzę za małe to mi wiewiórki wyrzuca z doniczek i ślimaki zjedzą z grządek bo u nas tego cholerstwa pełno ![]() ![]() Grodzki pachnące mi rosną trochę późno wyrosły ale damy radę bo szybko podrosną i na koniec maja będą akurat gotowe na wysadzenie w ziemie [/QUOTE]Za waszą namwa też kupiłam groszek ładnie rośnie nie mogę się doczekać kwiatów Cytat:
https://kuchnialidla.pl/tarta-cytrynowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-04-30 o 13:06 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Konto usunięte
|
Kliknęłam właśnie na chustę Izmi Baby - długo się wahałam bo się boje tego wiązania chust ale tyle przejrzałam i ta wyglądała najbardziej fajnie na początek. Załącznik 7747453
|
|
|
|
#2737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży też brałam asmag. Cytat:
Cytat:
Apropo ciążowego żelka...robię ostatnio listę zakupowa dla męża i chciałam napisać żeby kupił mi serek wiejski zamiast tego napisałam twarogowy a ten kupił mi grani to się dogadaliśmy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676728]Kliknęłam właśnie na chustę Izmi Baby - długo się wahałam bo się boje tego wiązania chust ale tyle przejrzałam i ta wyglądała najbardziej fajnie na początek. Załącznik 7747453[/QUOTE]To jest elastyczna czy tkana? Ja polecam tkane, w elastyku krótko się dziecko nosi, bo >5 kg już się robi niewygodnie.
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę Femibion od początku, tak samo jak w pierwszej ciąży. W pierwszym trymestrze brałam 1, teraz 2 i dokupuję do tego Omegamed Optima DHA. Co prawda w Femibionie 2 już są kapsułki z DHA, ale są z olejem rybim, a ja wolę z alg Generalnie to naczytałam się u Pana Tabletki, że nie jest zwolennikiem tych suplementów, bo to bomba witaminowa. Ale ja właśnie za to je lubię, bo mam takie dni, że np. cały dzień jadłabym tylko jedną rzecz, poza tym jem mało ryb i owoców, a tak to nie stresuję się, że maluch nie dostaje wszystkich składników, których potrzebuje. Odnośnie porady Twojego lekarza to oczywiście nie będę nic kwestionować, bo lekarzem nie jestem, ale wydaje mi się, że oprócz witaminy D takim musem powinno być jeszcze DHA (pomaga w rozwoju mózgu i wzroku dziecka). Chyba, że jesz bardzo dużo ryb.
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Ja też biorę mamaDHA premium ale dopiero zaczynam, bo mi gin od drugiego trym zalecił, wcześnie tylko Wit D i kwas foliowy.
|
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio tak wysłałam swojego po mleko, jak wyszedł to się ogarnęłam, że chodziło mi o masło i wysłałam mu smsa z poprawką, a jak wrócił to się bardzo zdziwiłam, że nie kupił tego... MYDŁA. Masakra. |
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam pojęcia bo się na nich nie znam. Inne wydawały mi się wiązane skomplikowanie wiec nie chce się zniechęcić. Boje się strasznie ze dziecko mi gdzieś bokiem wyleci. Jak z ta się zapoznam będę próbować inne jak coś wiec nie ma problemu ale nie chce wydawać kupy kasy na coś co mogę nie używać i może pozniej leżeć. Szczerze to wolałabym nosidełko zamiast chust bo nie mam doświadczenia i mnie to wiązanie przeraża a nie mam nikogo blisko kto mógłby pokazać czy ogarnąć i patrzyłam na close caboo i baby bjorn ale to nie na początek właśnie i to problem:/ ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Hahaha ![]() Ja wczoraj 5 min gapiłam się na otwieracz do puszek bo zapomniałam jak go używać masakra mózg stopiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676776]Nie mam pojęcia bo się na nich nie znam.
Inne wydawały mi się wiązane skomplikowanie wiec nie chce się zniechęcić. Boje się strasznie ze dziecko mi gdzieś bokiem wyleci. Jak z ta się zapoznam będę próbować inne jak coś wiec nie ma problemu ale nie chce wydawać kupy kasy na coś co mogę nie używać i może pozniej leżeć. Szczerze to wolałabym nosidełko zamiast chust bo nie mam doświadczenia i mnie to wiązanie przeraża a nie mam nikogo blisko kto mógłby pokazać czy ogarnąć i patrzyłam na close caboo i baby bjorn ale to nie na początek właśnie i to problem:/ ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Hahaha ![]() Ja wczoraj 5 min gapiłam się na otwieracz do puszek bo zapomniałam jak go używać masakra mózg stopiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]Chusty to bardzo chodliwy towar kupujesz i praktycznie sprzedajesz za tą samą cenę. Miałam dwie chusty jedna była kółkowa i to była moja ulubiona nie trzeba było za specjalnie się namęczyć żeby dobrze ułożyć w niej dziecko a druga skośno krzyżowa ta mam do dziś przy synku nauczyłam się wiązać. Dziewczyny odradzały elastyczna bo ponoć ciężko się na niej uczy i łatwo się zrazić ale to pewnie też zależy. Nosidełka nie miałam ale teraz będę chciała kupić jak już maluch podrośnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2744 | |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
Tak patrzyłam na różne i wiem ze są chodliwe ale chce kupić nowa a na grupach polecają takie za £120 a sorry ale nie wydam tyle na chustę żadna skoro nigdy w życiu żadnej nie uwiązałam ani w ręce nie mialam i może leżeć nieużywana czekać aż ja sprzedam bo tak jak mówię boje się czy ogarnę to w ogóle.Kółkowa mi się nie podobała bo była jakby na jednym ramieniu uwiązana głównie i wole coś co będzie na obu. Cieszę się ogólnie ze temat mogę w kąt odstawić póki co bo dosyć miałam czytania tych wszystkich opinii i szukania już po tych ostatnich kilku dniach ![]() ![]() ![]() Baby bjorna na pozniej tez i tak kupię myśle bo Tz będzie chętniej nosił w nosidle wydaje mi się nawet jeśli ja ogarnę chustę no i nie czarujmy się to łatwiejsze rozwiązanie. Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-04-30 o 13:33 |
|
|
|
|
#2745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli za dwa tygodnie. Cytat:
Chwilę mnie nie było a wy tyle postów zrbiłyście Jeśli idzie o chustę i nosidło to w pierwszej chusty nie miałam. Teraz myślę. Nosidło miałam i super opcja, ale dla starszego dziecka. Teraz kupię innej firmy regulowane. Już mam kilka firm upatrzonych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676809]Tak patrzyłam na różne i wiem ze są chodliwe ale chce kupić nowa a na grupach polecają takie za £120
a sorry ale nie wydam tyle na chustę żadna skoro nigdy w życiu żadnej nie uwiązałam ani w ręce nie mialam i może leżeć nieużywana czekać aż ja sprzedam bo tak jak mówię boje się czy ogarnę to w ogóle.Kółkowa mi się nie podobała bo była jakby na jednym ramieniu uwiązana głównie i wole coś co będzie na obu. Cieszę się ogólnie ze temat mogę w kąt odstawić póki co bo dosyć miałam czytania tych wszystkich opinii i szukania już po tych ostatnich kilku dniach ![]() ![]() ![]() Baby bjorna na pozniej tez i tak kupię myśle bo Tz będzie chętniej nosił w nosidle wydaje mi się nawet jeśli ja ogarnę chustę no i nie czarujmy się to łatwiejsze rozwiązanie.[/QUOTE]120 £ to faktycznie sporo, w PL znajdziesz nowa za ~200 zł, a czasem pojawiają się Lidlowe poniżej stówki. Ja nosidło miałam jak dziecko miało 8 miesięcy, super sprawa. Jak będziesz szukać, to polecam wcześniej poczytać o tzw wisiadlach, żeby się nie naciąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2747 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Magnezu jeszcze nie biorę i mam nadzieję, że nie będzie wskazań żeby brać. Chustę mam po synu. Ale z nim to było tylko kilka prób motania i koniec. Nie lubił tego. Podejrzewam, że to przez problemy z napięciem mięśniowym. Teraz jakiegoś wielkiego ciśnienia na motanie nie mam, ale zobaczymy jak wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz może upatrzone jakieś nosidło konkretne? ![]() Od jakiego wieku? |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boję się że jednak jakichś składników będzie dla dzidzi za mało. I bądź tu mądry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2750 |
|
Konto usunięte
|
Ja gdzieś kiedyś czytałam zalecenia żeby brać kwas foliowy od początku ciąży do 2 trymestru a pozniej nic.
Dziwne to dla mnie było, ja zamierzam brać te same multi witaminy cała ciąże |
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676989]Masz może upatrzone jakieś nosidło konkretne?
![]() Od jakiego wieku?[/QUOTE]Mam raczej firmy. I chce takie żeby było od momentu jak usiądzie już do końca. Myślę o keiki hug, Pati lub kavka i raczej z chusty. Ale kto wie może mi się coś zmieni i coś innego kupię. Mam jeszcze onbu po starszej, ale to już dla dzieci które same stoją/chodzą a ono było lokalnie kupione od green donkey. Jeszcze często mają promki, ale niestety brak u nich nosideł regulowanych ️Cytat:
Dziwne to dla mnie było, ja zamierzam brać te same multi witaminy cała ciąże[/QUOTE]Ja czytałam i słyszałam, że pierwszy trymestr to właśnie kwas. I tak też mówiła lekarka w pierwszej ciąży. Obecna lekarka jak tylko założyła mi książeczkę ciąży to zaleciła witaminy dla kobiet w ciąży i magnez. Tak też biorę i pewnie będę brać przy karmieniu piersią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2752 |
|
Konto usunięte
|
Bo kwas foliowy jest najważniejszy w pierwszym trymestrze. Później uważam, że witaminy nie szkodzą, a jak mają coś pomóc to czemu nie. Wyjątkiem jest witamina A bo jeśli będzie jej za dużo to może zaszkodzić dziecku.
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88676776]Nie mam pojęcia bo się na nich nie znam.
Inne wydawały mi się wiązane skomplikowanie wiec nie chce się zniechęcić. Boje się strasznie ze dziecko mi gdzieś bokiem wyleci. Jak z ta się zapoznam będę próbować inne jak coś wiec nie ma problemu ale nie chce wydawać kupy kasy na coś co mogę nie używać i może pozniej leżeć. Szczerze to wolałabym nosidełko zamiast chust bo nie mam doświadczenia i mnie to wiązanie przeraża a nie mam nikogo blisko kto mógłby pokazać czy ogarnąć i patrzyłam na close caboo i baby bjorn ale to nie na początek właśnie i to problem:/ ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Hahaha ![]() Ja wczoraj 5 min gapiłam się na otwieracz do puszek bo zapomniałam jak go używać masakra mózg stopiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]My mamy Caboo Close, polecam Do drugiej dzidzi bede chciała też chustę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Dla starszaka mieliśmy chustę Little frog czy coś takiego i uwielbiałam ubóstwiałam! Nosiliśmy bardzo długo, potem w meitai od Pati (niezniszczalne!) i Chusta i nosidło przenosiły chyba z piątkę dzieci nosidło dalej w obiegu
a meitai robiłam u Pati na specjalne zamówienie dwustronne z jednej strony kwiatowe dla mnie z drugiej z napisami japońskimi (mój mąż ma certyfikaty z japońskiego i jest fanem Japonii) super sprawa. Z witamin biorę prenatal duo z dha (w ogóle wiecie jaka przebitka w aptekach?? W internecie 40zl a w aptece 80 ![]() ![]() )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2756 |
|
Konto usunięte
|
Ja się jaram bo jutro pojedziemy obejrzeć wózki
![]() oby nie było mega kolejek w CH. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Tak teraz patrzę na ta listę i dopiero ogarnęłam ze już w 5 miesiącu jestem ![]()
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby nie było mega kolejek w CH. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Tak teraz patrzę na ta listę i dopiero ogarnęłam ze już w 5 miesiącu jestem ![]() [/QUOTE]Czyli u mnie już za dwa tygodnie kiedy!? Jak !?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2758 |
|
Konto usunięte
|
Mi zaczyna teraz właśnie szybciej lecieć właśnie ale tez dużo się dzieje u nas ostatnio, no i chyba wreszcie zaczynam się czuć trochę „bezpieczniej”
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz podskakuje na każdy dźwięk telefonu a jak widzę nieznany numer to mam mdlosci. Po majówce powinny być wyniki już.
![]() ![]() z nerwów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiałam trochę nad chustami ale finalnie przy synu nie kupiłam. Teraz mnie jakoś nie ciągnie do tego. Bardziej właśnie nosidło.
Co do witamin to ja w pierwszym trymestrze brałam tylko Folik i magnez, ale jakoś też ten magnez nieregularnie. W II zaczęłam Prenatal Duo, ale no fakt jest taki że ja zapominam o tych witaminach często ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

Ale zacznę chyba od dwóch i zobaczę czy się poprawi. Najwyżej będę powoli zwiększać.
oby jutro też tak było !

taras ogarnęłaby z Tz w zeszłym tygodniu wiec chociaż to zrobione
[/QUOTE]Za waszą namwa też kupiłam groszek ładnie rośnie nie mogę się doczekać kwiatów 

a sorry ale nie wydam tyle na chustę żadna skoro nigdy w życiu żadnej nie uwiązałam ani w ręce nie mialam i może leżeć nieużywana czekać aż ja sprzedam bo tak jak mówię boje się czy ogarnę to w ogóle.
wizytę mam dopiero za tydzień, a już czuję, że po prostu muszę go brać.
️