![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój facet zarabia 2500 w dużym mieście...
Cytat:
Teraz jest pandemia, wszystko zamknięte, nigdzie nie można jechać. Ciężko żeby wydawali kase na wspólne wyjścia. Nie mogę się coś doczytać ile oni są razem? Mi tam np w ogóle nie robi, że facet ma własne mieszkanie. Ok, mogę dzięki temu odłożyć więcej kasy i kupić za sto lat własne. Ale jak nie ma, to można to mieszkanie kupić razem. Większa szansa, niż uzbierać samemu 100 tys na wkład własny, a potem jeszcze 100 tys na remont. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88691466]czyli życie ponad stan zweryfikowało samo życie[/QUOTE]
Czy ponad stan to nie wiem. Nie mamy kredytów, długów, mamy oszczędności. Po prostu wtedy było nas stać na to, na co teraz nie chcemy wydawać kasy tak, by tych oszczędności nie "przewalic". Kto wie, co jeszcze nas czeka i jak będzie dalej. Na razie się nie zanosi na poprawę, bo praktycznie wszystkim się pogorszyło, więc ludzie nie będą inwestować w takie zbytki jak sztuka, co jest zrozumiałe.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2021-05-08 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Przy wysokich zarobkach nie ma to takiego znaczenia.
Tutaj jest całkiem inna sytuacja, więc słabe porównanie. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-05-08 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Nie mieszkam u mojego faceta za darmo, dzielimy sie rachunkami na pol i raz ja kupuje jedzenie a raz on. Wiec jest sprawiedliwie. Z tym ze on dojezdza daleko do pracy, kiepsko tam dojechac komunikacja wiec zostaja mu jeszcze koszty utrzymania samochodu itp. Jak przychodzi jego kolej robienia zakupow to kupuje wszystko co najtansze.. podczas gdy ja nie patrze az na to, jak chcd jakis lepszy jogurt a mie za 60gr to biore. A moj facet kupuje nie raz najtansze badziewie, byleby jak najwiecej oszczedzix. Wiec jakbym chciala wyjechac na wakacje gdzies daleko to wiem ze bedzie problem bo nawet jak ma jakies zaskorniaki to i tak mu bedzie szkoda.
I to nie jest tak ze on ma mieszkanie a ja nie mam nic. Pisalam wczesniej, mam kilka dzialek. Moge wystawic na sprzedaz w kazdej chwili ale ceny dzialek caly czas rosna wiec w przyszlosci wiecej za to dostane. A jakbysmy sie rozstali to wrocilabym mieszkac do kolezanki ktora z checia mnie przyjmie bo jest po rozwodzie i smutno jej sie samej mieszka. Wiec zle mnie oceniacie. Skoro tak obstajecie za moim facetem to ciekaawa jestem ile Wasi partnerzy/mezowie zarabiaja??? Pewnie wiecej co? Wiec latwo Wam sie wypowiadac w tej kwestii.. A nie chce go zostawic bo go kocham, lecz jak czlowiek robi sie starszy i pojawia sie chec miec dziecko to w tej sytuacji wyczuwam problem. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- I poza tymi zarobkami to nie mam zadnych zastrzezen do mojego chlopaka. Jest dobry, czuly, gotuje, duzo robi w domu. Wiec pod tym katem naprawde super. Lecz bez pieniedzy nie da sie zyc,niestety. Trzeba myslec o przyszlosci. Zalozylam ten watek zebyscie doradzily jak moge zmotywowac mojego faceta do lepszej pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zarabiam o kilka razy więcej niż mój partner, nie przeszkadza mi to. Tak wyjeżdżaliśmy wielokrotnie na urlopy, nawet w bardzo odległe miejsca, płaciłam za wszystko oprócz jakichś dupereli, teraz jestem w ciąży więc ciężar utrzymania naszej trójki będzie na mnie. Ja wracam zaraz do pracy, on zostanie z małym. I co? I nic. To są tylko pieniądze. Nigdzie nie jest napisane, że za parę lat sytuacja się nie odwróci (zwłaszcza że wcześniej dobrze mu się powodziło). Nam jest dobrze- on się zajmuje domem, ja tego nie lubię robić Ale obie strony wiedzą na co się pisały i nie ma żadnych niedomówień ani wymuszania zmiany pracy bo po co? Życie jest cholernie krótkie, ważne żeby było Wam dobrze na wszystkich polach- po co sobie dokładać stresów jeszcze w domu. Jeśli nie pasuje Ci taki układ to po prostu się rozstań Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że po prostu się w nim odkochujesz. Ja wolałabym jechać na skromniejsze wakacje z ukochaną osobą niż np na Dominikanę z jakimś kasiastym kolesiem. Mój mąż ma różne problemy zdrowotne, nie jest to typ osoby która zrobi karierę, ale jest dobrym i wiernym partnerem. Nie chciałabym innego, a poznałam w przeszłości facetów którzy zarabiają dużo, dużo więcej, mają swoje firmy czy dobre stanowiska w IT. Wybrałam sercem, jestem szczęśliwa. Zarabiam sporo, bo chcę odłożyć pieniądze, ale nie mam nie wiadomo jakich potrzeb materialnych poza marzeniami, które chcemy zrealizować. Zastanów się, co do niego czujesz i czy to jest ten jedyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Ja przyznam że chciałabym zarabiać więcej niż partner, nie uważam że mężczyzna powinien zarabiać więcej.
Ale szczerze mówiąc mocno dziwię się, że 36 letni facet zarabia te 2500 i to w dużym mieście. Serio, głupie uprawnienie na wózki i co najmniej 1000 więcej można mieć. Wg mnie to słabo w tym wieku mieć kwalifikacje na poziomie 20 - latka. Dlaczego żadnego kursu chociażby nie zrobił? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy inaczej łatwo mi się wypowiadać w tej kwestii, bo mnie zarobki partnera nie interesują tak długo, jak jest w stanie się sam utrzymać. Nie mam potrzeby składania się z facetem na nic oprócz opłat za mieszkanie, więc naprawdę reszta mi lotto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Śmiesznie, że wszyscy w tym wątku skupili się na ocenianiu faceta tylko przez pryzmat kasy. A przecież to nie wszystko Przykładowo, co z tego że jakiś facet zarabia powiedzmy 8 tysi miesięcznie jeśli:
a) jest skąpcem i nie chce wydawać tego hajsu na wycieczki? b) jest nudziarzem i woli siedzieć w domu? c) wycieczki go nie interesują, nie lubi zwiedzać świata? d) zarabia dużo, ale siedzi w pracy 12 h dziennie i nie ma czasu dla partnerki/na wakacje? Jednocześnie facet zarabiający np 3 tysie czy ile tam, może lubić wyjazdy i mieć energię i zdolności by organizować fajne wyjazdy w korzystnej cenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88692078]Śmiesznie, że wszyscy w tym wątku skupili się na ocenianiu faceta tylko przez pryzmat kasy. A przecież to nie wszystko Przykładowo, co z tego że jakiś facet zarabia powiedzmy 8 tysi miesięcznie jeśli:
a) jest skąpcem i nie chce wydawać tego hajsu na wycieczki? b) jest nudziarzem i woli siedzieć w domu? c) wycieczki go nie interesują, nie lubi zwiedzać świata? d) zarabia dużo, ale siedzi w pracy 12 h dziennie i nie ma czasu dla partnerki/na wakacje? Jednocześnie facet zarabiający np 3 tysie czy ile tam, może lubić wyjazdy i mieć energię i zdolności by organizować fajne wyjazdy w korzystnej cenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale to przecież Autorka w taki sposób przedstawia sytuację, nawet sam tytuł wątku o tym świadczy. Tak naprawdę nie mamy pojęcia, jaki jest ten facet. Autorka sama mówi, że prócz zarobków wszystko jest z nim w porządku. Gdzie jest napisane, że jest skąpcem, czy woli siedzieć w domu? Autorka pisze, że w razie gdyby planowali wakacje, chce by on miał na to pieniądze. Czy rozmawiała z nim o tym i on powiedział, że go nie stać i nigdzie nie jadą? Kupowanie najtańszych jogurtów to jeszcze nie przejaw skąpstwa. Może uważa, że te rzeczy smakują tak samo i woli wydac mniej, a odłożyć na przykład na te wakacje. Przez cąły wątek odnosi się wrażenie, że Autorce po prostu nie leży, że facet nie chce się rozwijać, mieć lepszego stanowiska, lepiej płatnej pracy, a nie istotnie, ile on ma oszczedzone i na co go stać. I to nie jest nic złego. Ale ten facet prawdopodobnie się nie zmieni i ona albo to zaakceptuje, albo się z nim rozstanie. Docinanie mu z tego powodu raczej nie pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-05-08 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88692078]Śmiesznie, że wszyscy w tym wątku skupili się na ocenianiu faceta tylko przez pryzmat kasy. A przecież to nie wszystko Przykładowo, co z tego że jakiś facet zarabia powiedzmy 8 tysi miesięcznie jeśli:
a) jest skąpcem i nie chce wydawać tego hajsu na wycieczki? b) jest nudziarzem i woli siedzieć w domu? c) wycieczki go nie interesują, nie lubi zwiedzać świata? d) zarabia dużo, ale siedzi w pracy 12 h dziennie i nie ma czasu dla partnerki/na wakacje? Jednocześnie facet zarabiający np 3 tysie czy ile tam, może lubić wyjazdy i mieć energię i zdolności by organizować fajne wyjazdy w korzystnej cenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No to ten nie dość, że zarabia mało, to jeszcze oszczędza na wszystkim, kupuje najtańsze rzeczy i nigdzie nie chce chodzić. Czyli mamy combo wszystkiego. Złoto nie facet! A wiesz też, że można znaleźć faceta który nam odpowiada w najważniejszych kwestiach? ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przynajmniej dla mnie, bo wiem, że ludzie mają różne priorytety ![]() Cytat:
![]() Tutaj problemem nie tyle są te nieszczęsne zarobki tylko brak aspiracji by je zmienić. Nie każdy ma parcie na hajsy. Niektórzy ludzie cenią sobie spokojną prace za nieco mniejsze pieniądze ![]() ![]() Może dzięki autorce i jej zarobkom trochę mu się podnosi stopa życiowa i nie ma potrzeby zabiegania o wyższe zarobki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie postrzeganie, to fakt - przy takich kwotach różnica w poziomie życia jest znaczna, jedna strona musi sobie odjąć wiele przyjemności żeby żyć razem na tej samej stopie. I oczywiście że 10k to nie jest nie wiadomo jak dużo ale przy 2k to bardzo dużo. Wiem jak się żyje za obie te kwoty w Warszawie - jest to przepaść. Natomiast między 12 a 20 już niespecjalnie, można w ogóle nie odczuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
To same widzicie. Skoro dla Was 10tys to nie jakos duzo w duzym miescie to sie dziwicie ze sie wkurzam ze moj TZ zarabia 2500 :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
BAN stały
|
Cytat:
a) zaakceptować to b) rozstać się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
No, ale dobrze, wkurzasz się, ale nie możesz wkurzać się w nieskończoność i zatruwać życie sobie i jemu. Sama piszesz, że jemu ten stan rzeczy odpowiada. Albo to zaakceptujesz, albo go zostawisz. On magicznie nagle nie zmieni zdania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
Ja chce zarabiac wiecej i daze do tego, ucze sie jezykow obcych itp. Wiec to nie jest tak ze ja nic nie robie a od niego oczekuje. Tylko skoro ja mam checi, staram sie i mam ambicje to czemu on jak ten len ma siedziec w pracy cale zycie za 2500. Ja zarabiam na siebie, nie mamy wspolnej kasy. Ale przez to wybierajac np wakacje czy cos wiekszego np do domu to bede zalezna od jego marnych zarobkow. Bo z jakiej racji ja mam mu stawiac? Skoro sama na siebie zarabiam i staram sie by jeszcze wiecej. To tak jakbym ja spoczela na laurach i on by mi finansowal drogie rzeczy. Sa pewne granice. Sprawiedliwie jest sie zrzucac i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88693314]Bo lubi i nie podziela twoich chęci i ambicji. Serio, nie wiem czego ty oczekujesz.[/QUOTE]
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy jakby zarabial duzo wiecej od ciebie to bys chciala sie rozliczac 50/50, zeby nie robic z faceta jelenia i jadlabys chleb z pasztetem, zeby odlozyc na wspolną podroz do Tajlandii.
![]() |
#120 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.