|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak pierzecie?
Najczęściej w proszku + płyn do płukania (któryś z Lenorów).
Próbowałam z kapsułkami, ale czasem gdzieś kawałek osłonki zostawał i mnie to zniechęciło. Próbowałam też z perełkami do płukania, ale też nie zawsze się idealnie rozpuszczały, a przez to że używam suszarki kondensacyjnej, to taki produkt jest u mnie skreślony. |
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nigdy nie znalazłam resztek kapsułki w praniu.
Używam aktualnie kapsułek przez brak miejsca na stancji, zajmują mniej miejsca niż butelka płynu czy paczka proszku. Kupuję na Allegro Surf, bo wychodzi najtaniej. W Biedronce bywa Bryza w dobrej cenie (25 zł za 42 kapsułki). Płynu do płukania zaczęłam używać od niedawna, nie mam jeszcze zdania na ich temat. |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej miejsca niż paczka proszku, serio? Przecież mnóstwo proszków można kupić w małych opakowaniach, i to nie tylko polskich marek. Wystarczy zajrzeć choćby do sklepu Dealz. Ja tam kupuję proszek angielski, w małym opakowaniu, liczy się to, jaką ma konsystencję (drobniejsza niż zdecydowana większość polskiego syfu), bo proszki bardziej miałkie lepiej się rozpuszczają. A już nie wspomnę o proszkach japońskich, które też są dostępne w małych kartonikach, i są jednocześnie niesamowicie wydajne i delikatne. Tylko trzeba się postarać, żeby je znaleźć, Biedronka ich na pewno nie sprowadzi
|
|
|
|
|
|
#364 | |
|
whatever
|
Cytat:
Ja nie znam tego sklepu Dealz..? To jest jakiś lokalny? Bo już któryś raz widzę te nazwę na wizażu ![]() Jedna kapsułka na pewno zajmuje mniej miejsca niż porcja proszku na pranie. Plus proszek trzeba czymś odmierzać. |
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Kapsułka może się nie rozpuścić, jak będzie wrzucona między ubrania, a nie na spód, albo może jak będzie pranie zbyt uciśnięte.
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wtedy mamy już wielkość porównywalną z małym kartonem proszku. Dealz to brytyjska marka, taki niby dyskont spożywczy, jest tam mnóstwo słodyczy, trochę chemii i kosmetyków, drobiazgi do kuchni i reszty domu, dekoracje, ogólnie brytyjskie rzeczy, które w Polsce mogą być trudno dostępne. Mnie osobiście średnio ten sklep przekonuje. Jeśli byłaś kiedykolwiek w sklepie Action, to Dealz jest jego mniejszą i uboższą wersją. |
|
|
|
|
|
#368 | |
|
whatever
|
Cytat:
ale mój chłop często kupuje większe ilości jak są gdzieś w promce, ja akurat mam taki system, że zapasy trzymam w komórce, a mniejsze ilości przesypuję do pudełka w łazience. Ale rozumiem, że nie każdy ma taką możliwość.Sprawdziłam tego Dealza i jest u mnie w mieście jeden, ale mam daleko, może kiedyś się z ciekawości przejadę. Action i Tedi mam obcykane chemii tam jeszcze nie kupowałam.
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
Lady in red.
|
Używam płynu do prania Bobini Baby no lubię jego zapach i delikatność i płynu do prania wełny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, sorki, pomyliłaś mi się z inną wizażanką chemia z Actiona? No ujdzie, tabletki do zmywarki są normalne, w sensie, jak nie upcham jej po sufit, to domywają naczynia, proszek jest przyzwoity, kapsułek nie używam, więc nie wiem. W Actionie znam każdą alejkę , Dealz jest nieco przereklamowany moim zdaniem, a Tedi u nas nie ma. Jest tam coś ciekawego, to duży sklep?
|
|
|
|
|
|
#371 | |
|
whatever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapsułki mają dużo powietrza w opakowaniu, proszki są raczej pełne i nie mają tak plastycznej paczki. Łatwiej mi przez to gdzieś upchnąć torbę kapsułek. Plus nie trzymam tego w łazience, więc wygodniej wziąć kapsułkę. W ogóle taki długi post na temat takiej pierdoły mnie szczerze zadziwił xD
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma mega mocny zapach. Edytowane przez ANKA54321 Czas edycji: 2021-09-17 o 21:51 |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Super jest. Mój tz mówi, że aż za mocny i kręci go w nosie jak w pokoju wisi pranie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie go można dorwać? uwielbiam intensywne zapachy płynów do prania.
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam w Biedronce, ale jakiś czas temu. Ostatnio widziałam już tylko żółte
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was robi eko płyny do płukania z octu i olejków eterycznych? Jakie zapachy olejków polecacie? Chciałabym spróbować
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasami dodaję po prostu ocet do płukania, ale moim zdaniem i tak czuć troszkę ten zapaszek na cieńszych ubraniach. Mam wyczulony węch i czasami mnie to jednak drażni. Ostatnimi czasy nie używam praktycznie żadnych środków do płukania prania. Co do zapachów... mam zwykłe olejki zapachowe, takie, jak można dodać np. do odkurzacza; nie wiem, jak polecić zapachy, bo każdy lubi co innego ja na przykład uwielbiam czarne winogrono albo wiosenne kwiaty jak irys czy hiacynt.
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czarne winogrono mnie zaciekawiło!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dzięki
właśnie sporo słyszałam o tym zapachu, spróbuję na pewno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Będę eksperymentować. Kocham wszystko co cytrynowe, więc jest już na mojej liście . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Tak, zapach jest "dość" intensywny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

chemii tam jeszcze nie kupowałam.

.