Kto byl Egipt+7dni Izrael - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-12, 18:03   #1
anucha
Raczkowanie

Question

Kto byl Egipt+7dni Izrael

Drogie wizazanki bardzo prosze o opinie osob , ktore byly na takowej wycieczce. Czy warto pojechac?
Slyszalam ze w Izraelu ciezko sie znosi wysokie temperatury, bo jest wieksza wilgotnosc.
Czy Izrael ma interesujace zabytki. wiem jakie sa, ale czy naprawde to taka wielka atrakcja turystyczna?
Pozdrawiam.
anucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 18:17   #2
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Kto byl Egipt+7dni Izrael

Izrael Zawsze chciałam odwiedzić ten kraj, może wreszcie mi się uda. A Tobie jak najbardziej polecam, jeśli oczywiście lubisz duuużo zwiedzać itp. A w Tel -Awiwie są podobno świetne knajpki Pozdrawiam

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.

Edytowane przez madziarra
Czas edycji: 2005-05-12 o 18:19
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 18:45   #3
martta19
Raczkowanie

Hej!Nie wiem czy znasz to forum : http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=622 Tutaj powinnas znalezc jakies informacjeJedziesz pierwszy raz do Egiptu?Jesli tak,to jesli masz jakies pytania to pisz do mnie,ja kocham ten kraj,bylam tam jak narazie 2 razy i planuje wiecejW Izraelu niestety nie bylam Pozdrawiam
PS. I moze jeszcze jedno forum: http://www.egipt.pl/?akcja=opinie
martta19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 19:19   #4
cosma
Zakorzenienie

Egipt moje marzenie. Izrael też bym chętnie zobaczyła.
No ja bym się nawet nie zastanawiała,aczkolwiek to nie są ostatnio bezpieczne rejony niestety.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 20:16   #5
anucha
Raczkowanie

W Egipcie bylam ale pobyt byl w hurghadzie, zreszta super to fakt. A forum znam faktycznie zaraz tam poszperam. Tylko obawiam sie , ze pisza tam tez pracownicy biur, ktorzy w ten sposob reklamuja swoje firmy i uslugi. Chcialam poznac opinie osob ktore nie maja w tym zadnego interesu
Ta wycieczka to sharm el sheikh -pobyt i Izrael -zwiedzanie(lubie zwiedzac).
Tam gdzie bylam nie bylo niebezpiecznie, ale bardziej na polnocy faktycznie ostatnio cos sie dzialo.
Stary 2005-05-12, 20:25   #6
martta19
Raczkowanie

Mysle ze opinie normalnych ludzi (nie tylko pracownikow biur) tez znajdzieszOstatnio nawet widzialam tam jakis watek,ale nie czytalam go bo osobiscie bardziej zainteresowana jestem wycieczka Egipt+Jordania.Co do bezpieczenstwa..Tez bylo tam pelno watkow,ja jestem zdania ze nie powinnismy sie za bardzo obawiac bo u nas nad polskim morzem tez moze na nas napasc jakis maniak,ale to tylko moje zdanieDodam jeszcze,ze w Egipcie na 100% bedzie teraz zwiekszona ochrona,zwlaszcza w takich miejscowosciach jak Sharm czy Hurghada,bo nie moga sobie pozwolic na spadek liczby turystowA skoro bylas juz w Hurghadzie to pewnie wiesz ile tam jest policji,tajniakow itdA teraz bedzie jeszcze wiecejZycze udanego urlopu i pozdrawiam!
martta19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-13, 07:52   #7
anucha
Raczkowanie

Naprawde nikt nie był?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-13, 21:25   #8
anucha
Raczkowanie

up.
Stary 2006-09-23, 16:40   #9
Gonia1
Zakorzenienie

w górę!
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-04, 09:55   #10
isole
Raczkowanie

hej ja byłam na 14 dniowej wycieczce Egipt + Izrazel w 99 roku w lutym więc temp ok 25 stopni wróciłam opalona ale nie poparzona polecam wypoczynek nad Morzem Martwym coś niesamowitego
isole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 11:40   #11
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Ja byłam w tym roku ) 17.VII-31.VII
COS NIESAMOWITEGO!!!!

Izrael jest przepiekny, wiele pieknych swiatyni ze wspaniala historia, a Jerozolima... I Żydzi... Natomiast Egipt byl wielka pomylka.

Jesli jestescie ciekawe, moge Wam szerzej o tej wyprawie opowiedziec

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-07, 09:40   #12
vered
Przyczajenie

Hej! Mieszkałam w Izraelu 2 lata i kazdemu moge polecic wyjazd!! Jest pieknie, cieplo, krajobraz poprostu cudo. bylam w wielu miejscach ale naprawde tam spodobalo mi sie najbardziej. Dla imprezowiczow polecilabym tel-aviv(tysiace dyskotek, barow knajpek itp) i eilat (kurorty, piekne hotele i naprawde duzo ciekawych rzeczy). Trudno w siedem dni wszystko zwiedzic mimo, ze panstwo nie jest duze za to posiada tyle atrakcji, ze szczerze mowiac ja przez 2 lata wszystkiego nie zwiedzilam. Planuje jeszcze jeden dluzszy wyjazd w tamte rejony. Goraco polecam!! Jesli ktos chcialby zaczerpnac informacji z checia pomoge...))
vered jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 21:46   #13
paooolka23
Raczkowanie

jesli moge sie wypowiedziec... byłam w egipcie w zeszłym roku. i miałam też wypad do izraela. nigdy więcej! przede wszystkim ze względu na moje przekonania polityczne wystarczy spojrzeć na jerozolimę a potem wjechać za mur do autonomii. aż serce ściska. poprostu nie wiem jak w XXI rozwiązuje się takie problemy. Radze poczytać o konflikcie a dopiero potem pojechać - z pełną świadomością! nie będe wyrażała swoich głebszych przemyśleń bo nie chce nikogo zniechęcać ale warto poznać historię państwa izrael nie ze słów przewodnika a z obiektywnych źródeł

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 16:06   #14
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
jesli moge sie wypowiedziec... byłam w egipcie w zeszłym roku. i miałam też wypad do izraela. nigdy więcej! przede wszystkim ze względu na moje przekonania polityczne wystarczy spojrzeć na jerozolimę a potem wjechać za mur do autonomii. aż serce ściska. poprostu nie wiem jak w XXI rozwiązuje się takie problemy. Radze poczytać o konflikcie a dopiero potem pojechać - z pełną świadomością! nie będe wyrażała swoich głebszych przemyśleń bo nie chce nikogo zniechęcać ale warto poznać historię państwa izrael nie ze słów przewodnika a z obiektywnych źródeł
sporo czytałam o konflikcie i teraz to się boję jechać w te regiony
biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości