![]() |
#3541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Ja się czułam normalnie, poza tym że byłam niewyspana bo wstałam wcześniej niż normalnie, tego dnia jeszcze coś sprzątałam wiec u mnie normalnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W nocy zaczęło mnie gardło drapać i mam zapchany nos ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Michiru, my nebulizator kupiliśmy grubo po roku od porodu ![]() Ja laktator liczyłam jako dodatkowy zakup, nie apteka, ale fakt, że swoje kosztował. Za to teraz już mam i raczej wezmę do szpitala ![]() Tym razem z dodatkowych kosztów zależałoby na dobrym, ewaporacyjnym nawilżaczu powietrza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3544 |
Zadomowienie
|
Widzialyscie może gdzieś warte uwagi promocje na kocyk ,ręczniki ??
Ja laktatora nie będę kupować ,koleżanka ma mi pozyczyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoczyłam do spożywczego i ledwo wniosłam torba ![]() ![]() Co do krzywej cukrowej to samopoczucie po niej jest w miarę normalne poza lekkim zajazdem energetycznym ![]() Co do aptecznych droższych rzeczy część na serio można odłożyć w czasie, zwłaszcza że teraz wszystko jest na wyciągnięcie ręki i w każdej chwili jest dostępne, ja to nawet laktatora nie kupuję ![]() ![]() ![]() ![]() Czeka mnie dziś gotowanie, planów jak zawsze sporo a robić się wcale nie chce 🤮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3546 |
Zadomowienie
|
Właśnie tego zjazdu energetycznego się boję, bo chciałabym trochę rzeczy przy okazji pozałatwiać i jestem ciekawa, czy dam radę
![]() Ja laktator mam dostać od kuzyna (tzn w sumie od żony kuzyna xD), ale szczerze, to się nawet nie nastawiam na KP. Sama z siebie bym nie kupiła (przynajmniej nie przed porodem). W sumie to też rozkminiam, co w tej aptece tak drogo wychodzi, ale może grosz do grosza... W Ikei też jest tanio, a jak się przeprowadzałam i poszłam kupić "pierdoły" typu talerze, to wydałam 2 tysiące :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja laktatora nie chcę a zamierzam karmić piersią, przy pierwszej ciąży mnie to obrzydzało strasznie na samą myśl, miałam strasznie nadwrażliwe skutki i przy myciu już mi się rzygać chciało a co żeby jeszcze jakiś ssak by miał się przyssać, mniej się porodu bałam niż kp, no a wyszło tak że karmiłam prawie dwa lata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma sensu się przerejestrowywać, jak czekam już 3 tyg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ludzie właśnie się nastawiają, żeby wszystko mieć od razu, bo nie wiadomo co się przyda ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Zazdro, że dopiero wtedy nebulizator się przydał ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ja już dziś po drzemce. średniak wstał o 5 i padł o 8.30 a ja razem z nim. Pogoda tak fajna, że chyba nie będziemy czekać ze spacerem, żebym potem miała więcej czasu dla siebie na wyjście, bo nie mam zamiaru iść na drinka z palemką z tą ferajną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przyszło mi zamówienie z My Memi i jestem bardzo zadowolona ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3551 | |
Raczkowanie
|
Wypucowałam znowu dom, bo koleżanka ma wpaść że swoim maluchem i padam najchętniej bym się drzemła
![]() Cytat:
Ja mam na szczęście dwie koleżanki co rok temu rodziły i skutecznie hamują mnie z nadmiernymi zakupami ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88737990]Ja wychodzę z podobnego minimalizmu, jakoś nie potrafię wpaść w szał zakupów i kupować po naście rzeczy dla dziecka ![]() Dzisiaj przyszło mi zamówienie z My Memi i jestem bardzo zadowolona ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pokaz co kupiłaś ![]() Ja chciałam tam zamówić kocyk jeszcze jeden ale się okazało że moja mama kupiła gdzieś wełnę merino i robi już na drutach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Załącznik 7749986Załącznik 7749987Załącznik 7749988 Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88738093]Moja mama też ma jakieś kocyki, więc chyba już tego z merino nie będę kupować
![]() Załącznik 7749986Załącznik 7749987Załącznik 7749988 Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Super zakupy! Tez mam ten kocyk bambusowy cudowny w dotyku, i ten ręczniki też bo kupiłam tez na Allegro ręcznik razem z pieluszkami ale nawet nie ma porównania do tego materiału z mymemi ![]() Dziewczyny macie rożki? Bo podobno potem mogą służyć jako kocyk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuję rożka 🤷
Miałam zamówiony komplecik z dalmatyńczykami i lipa. Sprzedająca anulowała zamówienie. Będę musiała kupić coś innego. W ogóle tak mi dzieciaki już dziś dały się we znaki, że mam ochotę wstać i wyjść na cały dzień. Chyba zacznę pić melisę, za tydzień nic mnie nie ruszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2021-06-01 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Oj ja też wolę mieć mniej niż za dużo, nadmiar mnie drażni okropnie
![]() ![]() Śliczne to Twoje zamówienie, Patka ![]() Ja akurat wiedziałam, że o KP będę ostro walczyć w razie problemów więc od razu chciałam laktator i od razu brałam jak najbardziej komfortowy dla mnie (elektryczny, cichy w pracy itd), ta decyzja mocno zależy od priorytetów rzeczywiście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że wypłaty przyszły, można szaleć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3557 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie mam i nie kupuje (na 99%) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jaki masz laktator? Ja cały czas zastanawiam się czy kupić czy nie, bo też zależy mi na KP, ale jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Dostałam powiadomienie, że przyszły pieluchy że Smyka, jutro już po nie pojadę, bo dzisiaj przez to gardło wolę nie ruszać się za wiele z domu ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3558 |
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88738383]Dziękuję
![]() Nie mam i nie kupuje (na 99%) ![]() O kurcze, to może faktycznie melisa i jakieś stopery do uszu, czy coś ![]() Dziękuję ![]() A jaki masz laktator? Ja cały czas zastanawiam się czy kupić czy nie, bo też zależy mi na KP, ale jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy ![]() Hahaha pochwal się potem zakupami ![]() Dostałam powiadomienie, że przyszły pieluchy że Smyka, jutro już po nie pojadę, bo dzisiaj przez to gardło wolę nie ruszać się za wiele z domu ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja wzięłam pojedynczy Avent Natural, zastanawiałam się też nad Medelą ale przegrała tym, że ponoć głośno pracuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
W Smyku jest spora promocja na smoczki Lovi, ja zamówiłam
![]() ![]() Zaktualizowałam i uporządkowałam swoją listę zakupów i jestem przerażona tym, ile jeszcze tego zostało, pójdziemy z torbami jak nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie laktator to konieczność w szpitalu
![]() ![]() Nadzieje, ze się sprawdzi ![]() Można kupić laktator zaraz przed planowanym porodem, otworzyć jak będzie potrzebny. Jak nie to zwrócić albo sprzedać jako nowy. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
W tramwaju ustąpiła mi miejsca kobieta koło pięćdziesiątki, jestem w szoku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3562 |
Zadomowienie
|
Ja akurat praktycznie pierwsze 3 m-ce większość KPI więc bez laktatora ani rusz. Medela swing sprawdził się super.
Dzięki za info o lovi w smyku. To dość chyba niedoceniany producent a mi akurat sprawdził się najlepiej (używałam butelki samosterylizujacej podczas KPI ) i też osłonki na piersi. Nie wiem jak smoczki uspokajające bo akurat moje dziecko nie chciało żadnych i się zupełnie bez nich wychowało ![]() Ja po praniu drugiej partii ciuszków teraz jak wyschną muszę posortowac rozmiary i sprawdzić czego brakuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Przyszedł nam płyn do prania dzidziuś ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie już dwa pierwsze rozmiary gotowe i poskładane w komodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3566 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na ten długi weekend tak baaaardzo <3 Jeszcze tylko 7 godzin i 45 minut ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
Hej hej. My właśnie wróciliśmy z urlopu wczoraj w nocy. Ledwie się odnajduje w tej rzeczywistości. Pralka już chodzi i kilka dziś puszczę jeszcze ( chociaż tam mieliśmy i że 2 x skorzystalismy
![]() Widziałam na plaży np. mamę z 5 dzieci, wszystko drób, najmłodsze w gondoli. Serio nie wiem.jak to się dzieje, że my swoje dorosłych ledwie dajemy radę z jednym, A tu jedna pani z pieciorgiem dzieci...🙃🙂😉 Umówiłam się na piątek to fizjoterapeuty, może coś pomoże z tym biodrem bo jest mega słabo niestety, czuje się jak stara baba. A to jeszcze ponad 3 miesiące. Może to też kwestia kilogramów, w tej ciąży tyje właściwie odkąd zobaczyłam 2 kreski😬 Super, że macie już tyle dla swoich bobasków. U mnie też oszukiwanie wyprawki przypadnie pewnie na okres l4, z tym, że ja planuje najwcześniej w sierpniu. Chyba, że już nie dam rady, bo praca siedząca, a biodra i miednica siadają. Patrzę pogodę nad morzem - 20 stopni, u nas przez 11 dni było tak 10-15 i gdzie tu sprawiedliwość?🙃🙂😂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że wakacje się w miarę mimo wszystko udały ![]() ![]() My mieliśmy system ale od jakiegoś czasu siadł, w winy TŻta bo tym razem choćbym chciała na siłę to swojej tu już nie widzę i mamy z tego powodu ciche dni. Jego sposoby tak podziałały na starszaka, że zaraz będziemy mieć rozbestwionego leniwego bachora a nie świetne dziecko, jakim tak naprawdę jest. Nie wiem jak to będzie z 3 dzieci teraz ani jak to ugryźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Czekam aż młodszy pójdzie na drzemkę i z niej wstanie, żeby iść na dłuższy spacer. Bo książę już na drzemkach, na dworze ogólnie nie śpi, co nie zmienia faktu że jeszcze przynajmniej 2 potrzebuje, więc musi się przespać przed wyjściem. A jak na złość, się nie wybiera. Z tymi małymi dziećmi.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3569 | |||
Raczkowanie
|
Avocado super że urlop się udał, a z pogoda niestety tak jest szczególnie nad polskim morzem.
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za info! Kliknę dziś ![]() Jeszcze chce kupić curaproxy, ale im więcej czytam o tych skoczkach i czuje że mniej wiem. Chyba nie ma idealnego smoczka ![]() Nie wiem czy tylko ja, ale zaczynam czuć że jestem trochę przewrażliwiona w tej ciąży, doktoryzuje się pod względem wszystkiego, ostatnio koleżanka mówi że pożyczy nam bujaczek a ja myśle że przecież dla niemowlaka niekorzystnie jest siedzenie w takim bujaczku bo to jednak wymuszona pozycja. Albo tak samo naczytałam się że w foteliku samochodowym niemowlę powinno być jak najkrócej max 20 min. Dajcie znać jak to u Was jest, może tak jak mówią w pierwszej ciąży się szaleje ![]() Cytat:
Ja dopiero ogarnęłam nasza garderobę, ale wybiorę się niedługo do ikei po organizery do komody na ubranka i tez zacznę sortować i układać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to u mojej szwagierki najgorzej było przez pierwsze dwa lata z dwójką, bo druga im się trafiła bardzo wymagająca, a do tego różnica wieku była dość nieduża. Teraz przy trzecim mówią, że luz (I że ich sąsiad po urodzeniu czwartego stwierdził, że w sumie przy tym czwartym praktycznie nie odczuli różnicy) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.