Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-03, 14:26   #1381
Karola903
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Witam dziewczyny zgłasza się kolejna maturzyska
Ciągle jeszcze zastanawiam się co bede zdawać (zastanawiam sie pomiędzy matmą a wosem)
Jakie możliwości w wybraniu kierunku daje matura z WOSu? wiem ze socjologia a jakie jeszcze?

UBRANIA
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post53113170

KOSMETYKI
Karola903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 14:30   #1382
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Kurczę, u mnie dopiero początek pozytywizmu.
Mamy nowele Orzeszkowej przeczytać. Ale nie wiem jakie. Przeczytałam "ABC" póki co, bo wydawała się krótka.
ja dopiero zazcynam rpzerabiac... dzisiaj byla kamizelka a na jutro potop... ahha

apropo tż'a nie gadam z nim... wku........a mnie niemilosiernie....
nie wiecie co i tak z nim nie siedze ani te sprawy bo no bez przesady... ale powiem wam ze ciezko jest w tej szkole jak ejstem an niego wsciekla...
no i dzisiaj mam taki zjazd ze masakra przez niego

ide na 17 do babki na gegre poustalac co i jak bo korki zaczne od stycznia
na matme juz kogos znalazlam ale nie do konca ejstem pewna.
wstalam dzisiaj rano z bólem migdałka;/ choroba jasna w sobote mam impreze w Poznaniu

dzień na straty....
aha i dostałam dzisiaj liste lektur na polski.... yhm yhm yhm.... moze ja zerwe z tż'em to chociaz ebde miala na czytanie czas? od groma tego jest jezuuuu. a msuze czytac bo po 1 lubie, po 2 z opracowan nic nie trybie
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 14:35   #1383
paula007
Zakorzenienie

Dzisiaj miałam siedem lekcji, jutro już tylko 5, ale trzy polskie...

Mam już zadania z historii, wosu, francuskiego. Źle nie jest. Ale jedynym przedmiotem, który póki co mi się podoba jest przedsiębiorczość. Fajny, konkretny nauczyciel od pp i przedmiot też dosyć życiowy.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 14:41   #1384
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
Napisane przez Karola903 Pokaż wiadomość
Ciągle jeszcze zastanawiam się co bede zdawać (zastanawiam sie pomiędzy matmą a wosem)
Jakie możliwości w wybraniu kierunku daje matura z WOSu? wiem ze socjologia a jakie jeszcze?
Witamy to tak samo jak ja tez sie nie mogę zdecydować
administracja zarządzanie
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 14:46   #1385
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Ja jestem w****iona ale nie przez szkołe a przez koleżanke z którą robię prezent i która MUSI WSZYSTKO ZATWIERDZIĆ tj. nie mogę zrobic czegoś sama (spieszyła się) bo to ONA chce zapakować i wogóle wszystko.
Wydarłam się na nią, zrobiła dziwną minę no i już poszła. Matko
Stary 2008-09-03, 14:53   #1386
Neszikaa
Zadomowienie

Miałam dzisiaj pierwszy niemiecki z Niemka masakra! My do niej po polsku i angielsku a ona po niemiecku

I poprztykałam się z TŻ. Jest głupi jak but Ja poświęcam mu swoj wolny czas i pomagam z angielskim a on do mnie: że nie rozumie HAS. No naprawde, a dwa lata sie uczy w tym liceum, korki i nasza wpolna nauka to moglby chociaz sprobowac zapamietac takie podstawowe slowka. Nie zda matury i ja sie tym przejmowac dluzej nie zamierzam.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 14:59   #1387
wszełka
Zakorzenienie

Padam. Jaki u mnie upał o 18 idę gdzieś się przejść ale najpierw pasuje powtórzyć część słówek z angielskiego

A jutro od 8 do 12:25 świetnie

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 15:04   #1388
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja się pójdę przejśc do biblioteki, bo dzisiejsze dwa angielskie, dwie inf, dwie matmy i polak zrobily swoje... nie czuje ciala. a jutro dwa wf ;( umre! a matma..ja czuje ze po maglu w tym roku jakim bedą lekcje zdam mature...
Stary 2008-09-03, 15:07   #1389
Michasia222
Zadomowienie

można się dołaczyć??
ja mam zamiar zdawać geografie podstawową, biologie i matematyke rozszerzona i oczywiście polski i ang podst.

zobaczymy jak mi to wyjdzie wszystko ;P
Stary 2008-09-03, 15:10   #1390
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj pierwszy niemiecki z Niemka masakra! My do niej po polsku i angielsku a ona po niemiecku

I poprztykałam się z TŻ. Jest głupi jak but Ja poświęcam mu swoj wolny czas i pomagam z angielskim a on do mnie: że nie rozumie HAS. No naprawde, a dwa lata sie uczy w tym liceum, korki i nasza wpolna nauka to moglby chociaz sprobowac zapamietac takie podstawowe slowka. Nie zda matury i ja sie tym przejmowac dluzej nie zamierzam.
nie przejmuj się TŻ poza tym zda podstawę, zda tam nawet nic nie wiedząc 30% się uzbiera

a w ogóle klasówkę mam jutro z racji psikusa jaki zrobiło ksero no i mam takiego nauczyciela nowego z fizyki, że w klasie, gdzie kilka sztuk zdaje ją na maturze, będzie nas męczył i dręczył
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:26   #1391
Neszikaa
Zadomowienie

Ale on mnie denerwuje. Nawet się nie stara i nie docenia nic a nic. W ogolę zachowuje się jakby pierwszy raz o czymś usłyszał, a potem jak dostaje pale to mówi, ze to dlatego, ze nie zna słówek. Nawet jakby zdał pisemna to na ustnej lezy i obojetnie czy z niemca czy z angielskiego.

Ali ci sie poszczeslilo Technika czasem okazuje sie przydatna
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 15:36   #1392
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on mnie denerwuje. Nawet się nie stara i nie docenia nic a nic. W ogolę zachowuje się jakby pierwszy raz o czymś usłyszał, a potem jak dostaje pale to mówi, ze to dlatego, ze nie zna słówek. Nawet jakby zdał pisemna to na ustnej lezy i obojetnie czy z niemca czy z angielskiego.

Ali ci sie poszczeslilo Technika czasem okazuje sie przydatna
Ale nie musi znać słownictwa, ważne żeby miał w głowie naprawdę banalne słówka. Te kilka punktów się uzbiera ja to współczuję mojemu TŻ jak mu przed maturą zacznę marudzić

dobra, lecę do matmy znóóów. mam nadzieję, że po tych 3 klasówkach będzie trochę spokoju
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:42   #1393
Anuu
Zakorzenienie

A nam dzisiaj zapowiedział klasówkę z wosu i oznajmił, że jeszcze z historii może napiszemy, tak na rozgrzewkę
I dostałam dziś tematy prezentacji i nie mogę się jak na razie zdecydować na żaden
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:43   #1394
beoneself
Zakorzenienie

Już zdecydowałam: polski, angielski, wos. Tylko... nie wiem co na jakim poziomie

Sydunia, fajny podpis - teraz mi ta piosenka po głowie zaczęła chodzić cały czas
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 15:44   #1395
Renia90
Zakorzenienie

cześć

kurcze niby jestem zadowolona z planu.. ale te dojazdy mnie dobijają tyle czasu się marnuje.. rano godzina i po lekcjach godzina

w domu jestem o 16.. zjem obiad i prosze już tyle godzin ;/

na dziś planuję przepisać na czysto list do koleżanki(krótki to on nie jest bo dość trochę nie odpisywałam), zrobić notatkę z polskiego(wstęp do pozytywizmu), przeczytać "Mendel Gdański" i poćwiczyć ciekawe czy mi czasu wystarczy jak o 22 chce iść spać

w ogóle siedze dziś na fizyce i gapie sie na tablice i na nauczycielkę jak by mi po chińsku wykładała nic nie kapuję

a jutro na pierwszej i ostatniej lekcji matma ;/ do tego jeszcze niemiecki z taką głupią babką że szok! i kolejny angielski(5 tygodniowo) z babką która uczy nas jak podstawówkę.. jedno i to samo.. 2nd Conditional przerabiam już chyba setny raz, nudzi mnie już to!

to może ja się już pożegnam bo nie wiem czy tu jeszcze wpadnę a chciałabym zdążyć ze wszystkim co tam wypisałam

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 15:57   #1396
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Witajcie! Ja dopiero wróciłam
a najlepsze: dzisiaj się dowiedzialam, że na 7.10 bede miala 2 repetytoria z matmy, czyli w sumie w szkole spedze 10 godzin

Sydunia farciaro, ale sie Tobie upiekło ze spr
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:21   #1397
Renia90
Zakorzenienie

kurcze nie mogę znaleźć książek do angielskiego, niemieckiego, korepetytorium z angielskiego i książki do fizyki
pamiętam tylko że książkę z chemii zostawiłam na koniec roku szkolnego w szafce.. jutro muszę iść do woźnej żeby mi otworzyła szafkę bo nam jeszcze kluczyków nie dali.. obym się myliła i te książki też zostały w szafce bo jak nie to ja nie wiem co zrobię, mama mnie chyba zatłucze najdroższe książki.. pokój już 2 razy przekopałam i nie ma ich co ze mnie za dureń! mam ochotę się rozbeczeć, jestem wściekła na samą siebie.. oby były w szafce!!

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:26   #1398
moooniaaaa
Zakorzenienie

Renia nie martw się, znajdzie się
TŻ wczoraj wymieniał baterie do myszki, leżała na biurku, poszedł wyrzucić stare do kosza, wraca a myszki nie ma. Sprawdzał wszędzie. Poszedł do łazienki, wrócił i myszka leżała na biurku. Cud jakiś :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:29   #1399
killerzin
Zadomowienie

Cytat:

I poprztykałam się z TŻ. Jest głupi jak but Ja poświęcam mu swoj wolny czas i pomagam z angielskim a on do mnie: że nie rozumie HAS.
faktycznie... heh, chyba aż za dużo mu czasu poświęcasz kosztem siebie

a ja dziś już dostałam tematy maturalne na maturkę ustną z pol. Wybrałam: "Historyczne bitwy w literaturze i filmie. Skonfrontuj ujęcia tych samych zdarzeń i omów ich funkcję, analizując wybrane dzieła literackie"
tylko trochę zastanawiam się nad drugą cześcią...
Pomóżcie mi Mam porównać bitwy np. pod Borodino tak jak opisał ją Tołstoj w 'Wojnie i Pokoju' oraz jak reżyser przedstwił ją na ekranie? A potem wytłumaczyć róznicę między nimi i symbolikę?
killerzin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:30   #1400
ewelina090
Raczkowanie

cześć
Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość

kurcze niby jestem zadowolona z planu.. ale te dojazdy mnie dobijają tyle czasu się marnuje.. rano godzina i po lekcjach godzina

w domu jestem o 16.. zjem obiad i prosze już tyle godzin ;/

to może ja się już pożegnam bo nie wiem czy tu jeszcze wpadnę a chciałabym zdążyć ze wszystkim co tam wypisałam
mam tak samo z tymi dojazdami nawet jak mam na 8 to musze czekac pol godziny, a co powiedziec jak mam na 9 i 10
a ksiazki napewno sie znajda nie martw sie

dzisiaj mialam pierwszy angielski... uczy mnie ukrainka i juz zadala nam na jutro nauczyc sie opowiadac o swoich wakacjach...
mialam tez pierwsza biologie...brrr wszyscy u mnie w szkole boja sie nauczycielki od biologii... ale dzieki temu ze jest bardzo wymagajaca i dlatego ze jej sie boje i ucze sie na kazda lekcje moge teraz myslec o maturze z biologii tylko boje sie tego rozszerzenia, czy sobie poradze

nam nie podali jeszcze tematow na polski...
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 16:39   #1401
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Renia nie martw się, znajdzie się
TŻ wczoraj wymieniał baterie do myszki, leżała na biurku, poszedł wyrzucić stare do kosza, wraca a myszki nie ma. Sprawdzał wszędzie. Poszedł do łazienki, wrócił i myszka leżała na biurku. Cud jakiś :P
TŻ zaprzęgł do roboty prawdziwą myszę do tego wędrującą
Stary 2008-09-03, 16:46   #1402
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cześć Dziewuszki

Jestem przerażona szkołą. A w szczególności biologią i zapowiedzią co, kiedy, jak przerabiamy. Już mam nawet ustalone terminy sprawdzianów potórkowych na cały rok! Masakra. Po prostu nie da się opisać tego co nam dzisiaj babka przekazała. Wygląda na to, że czeka mnie taki ogrom pracy, że chyba będę musiała zrezygnować z kursu angielskiego (na szczęście to nie kurs przygotowawczy do matury, tylko chciałam zrobić kolejny poziom). I coś o fakultetach w soboty mówiła. Świetnie, mogę się pożegnać z weekendami w domu :|.

I kolejna rewelacja: test z fizy z 2 klasy. Ten facet jest nienormalny, bo pod koniec roku pisaliśmy taki spr, żeby teraz we wrześniu nie pisać (było do wyboru). Jestem zła zła zła. Rozumiem, że dla tych co zdają maturę to powtórka, ale ci co nie zdają (np. ja) po co mają pisać ten spr po raz kolejny!

I 12 zadań z matmy do domu! (halo, my jesteśmy na podstawie!)

A nasza wychowawczyni bierze sobie 2 tyg urlopu w połowie września. To nic, że ma klase maturalną, to nic, że jeszcze nie znamy tematów na ustną (a ona jest polonistką), żadnych deklaracji, kompletnie niczego!

Ach, musiałam się wyżalić

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:05   #1403
paula007
Zakorzenienie

Ej, nie wiem, co mi jest. Nic takiego nie robię, a przychodzę kompletnie padnięta i nie mam na nic siły. A pogoda ładna, nauki póki co niewiele. Ja nie wiem, co zrobię później.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:06   #1404
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Ej, nie wiem, co mi jest. Nic takiego nie robię, a przychodzę kompletnie padnięta i nie mam na nic siły. A pogoda ładna, nauki póki co niewiele. Ja nie wiem, co zrobię później.

witaj w gronie

mam tak samo...

Ja to powoli popadam w dołek... Szkoła mnie przerasta, za wysoka poprzeczka ...
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:10   #1405
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trochę też to po prostu szok powakacyjny, nagle trzeba myśleć logicznie, siedzieć w miarę normalnie przez 45 minut, dla mnie to też jest spory wysiłek

Mysle że im dalej tym bardziej lepiej jak już się wpadnie w wir pracy tylko ta pogoda za oknem jest zdecydowanie ZBYT wakacyjna.
Stary 2008-09-03, 17:20   #1406
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Hej Dziewojki
Ja też jestem padnięta jak cholercia
Na polskim masakra... tyle nam już zadała że ho ho ho....
Mam do Was pytanko
Nie wiecie może o co mogą mnie pytać na rozmowie w szkole językowej żeby sprawdzić na jakim jestem poziomie? Jutro idę bo chce sie zapisać na kurs przygotowujący do matury, a wszelakie rozmowy w innym języku niż polski mnie przerażają xD i zawsze wolę być przygotowana szczególnie że przez wakacje nie powtórzyłam sobie żadnych słówek :/

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:20   #1407
isiaczekk
Zakorzenienie

Witam maturzystki
Ja też chciałabym dołączyć do Waszego grona Heh po 2 dniach w szkole już mam dość matury, o niczym innym nie słyszę jak o maturze..... bleeee

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 17:20   #1408
bobolinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A i dostaliśmy kalendarze europejskie Nie wiem na co, po co, od kogo ... wychowawca dawał i kazał podpisać odbiór
Ja te kalendarze dostalam pod koniec 1 klasy zeby go miec w 2 klasie zaluje ze w tym roku nie dostalismy bo przydalby sie taki
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja się pójdę przejśc do biblioteki, bo dzisiejsze dwa angielskie, dwie inf, dwie matmy i polak zrobily swoje... nie czuje ciala. a jutro dwa wf ;( umre! a matma..ja czuje ze po maglu w tym roku jakim bedą lekcje zdam mature...
Tez mam jutro 2 w-fy ide na stadion biegac!!
Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki
A nasza wychowawczyni bierze sobie 2 tyg urlopu w połowie września. To nic, że ma klase maturalną, to nic, że jeszcze nie znamy tematów na ustną (a ona jest polonistką), żadnych deklaracji, kompletnie niczego!
Pisalam juz 2 strony wczesniej ze mam identyczna sytuacje! Tylko ze moja babka z polaka jedzie na 2 tygodnie do szpitala i wraca 1 pazdziernika
Tematow maturalnych w naszej szkole jeszcze nie ma

Co za ciezki dzien dzis byl Ale przezylam okienko i znowu nam zapowiedzieli sprawdziany kolejne i te zadania domowe
No i ta upalna pogoda! a tezeba w szkole siedziec

bobolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:21   #1409
zanetka007
Wtajemniczenie

cześć Dziwoje!
Cały dzień czekałam, żeby tu do Was zajrzeć
Dziś jak wyszłam o 8 to wróciłam dopiero o 16.30, bo po szkole łaziłam po mieście i kupowałyśmy prezenty...
W szkole dziś nawet fajnie poza wkurzającą lekcją PP. Nie rozumiem po co ten przedmiot skoro i tak n-ciel nie jest w stanie mnie nauczyć jak założyć własną firmę... A dziś na lekcji losowaliśmy karteczki z cechami osoby przedsiębiorczej i mieliśmy pow w jakiej sytuacji z naszego życia taka cecha jest nam potrzebna i proste wskazówki jak ją doskonalić. Głupie...

Cytat:
Napisane przez Karola903 Pokaż wiadomość
Witam Z maturą m.in. z wosu masz szerokie spektrum; np. ekonomia, międzynar stosunki gosp, politologia, praca socjalna, socjologia, administracja - w oparciu o wymagania UG.

Michasia222 cześć

U mnie o studniówce ani widu ani słychu. Jedyna duża sala, która pomieści 4 kl (bo chyba w tyle będziemy robić) jest poza miastem i jest też b. oblegana i nie wiem czy będzie termin...

Dziś był kiermasz Nigdy nie widziałam w szkole tyyyylu ludzi Wszyscy się przepychali, gwar, krzyk itp itd A pod koniec przyszła dr i nakrzyczała na nas i kazała wyjść na boisko, bo przyjechała tv kręcić jakiś materiał...

Lecę na spacer, a później chyba się od razu wypluskam i odprężę.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:22   #1410
catarsis
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Kolejna maturzystka '09 z tej strony
Właśnie zrobiłam sobie krótką przerwę w czytaniu żeby zerknąć na wizaż i natknęłam się przypadkiem na ten wątek hehe
Dobry pomysł miała wizażanka, która go założyła - łączmy się w przedmaturalnym bólu

Pozdrawiam wszystkie maturzystki!!!
i wracam do lektury 'Chłopów'...
„Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.”
catarsis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości