|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
Cytat:
![]() ![]() już to kiedyś pisałam: pośród tylu właśnie zdzirkowatych znajomych bliższych i dalszych wszystkie poza niewielkimi odchyleniami (wyjątki są zawsze, więc nie ma o czym mówić) są właśnie ździrowate. a te jaskrawe przykłady na ulicy jeszcze to potwierdzają. jest takie powiedzenie - uderz w stół...
|
|
|
#752 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2008-09-04 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
włosów tlenionych nie mam, tipsów nei nosze bo mam własnie paznokcie długie i nie potrzebuje , a oburzona nie jestem ;]
wyrażam swoje zdanie.
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
bedziesz miala kiedys dziecko to zobaczysz dlaczego wiekszosc z nas tak sie oburza.. (nie mowie, ze wszystkie tu mamy dzieci ale dla niektorych to lasnie taki ostatni etap do troche innego postrzegania swiata).
gdybys miala 13letnia córke to pozwalałabys jej chodzic z golą dupa, z makijazem jak z pod latarni, w szmatach a nie ciuchach na dobrą sprawe? pozwalałabys jej z wyglądem średniej klasy prostytutki pójść na dyskoteke i wrócić nad ranem? pozwalalabys jej prowokowac pijanych napalonych facetów? w imie czego? w imie tekstu "niech sie wyszaleje?" a jakby ją ktoś zgwałcił, pobił, okradł.. cokolwiek? to co? płakałaby Ci a Ty głaszcząc ją po głowie mówiłabys "ale przynajmniej sie wyszalałaś skarbie.."? i nie mówcie mi, ze przesadzam, ze to moze spotkac kazdego itd... ale na pewno dziewucha tak ubrana, tak zachowująca sie.. czesto wlasnie szlajająca sie gdzies po nocy z podobnymi koleżankami ma tysiąc razy większe szanse na to, ze ktoś jej coś zrobi.. nie mówie, zeby nie puszczac dzieci na zabawy, zeby zabraniac sie malować itd.. jasne - mozna dziecko odwieźc/odebrać.. mozna pozwolic sie pomalować ale POMALOWAC a nie zrobic z siebie dzi*kę.. można dać sie dziecku wyszaleć jednoczesnie nie pozwalajac mu zrobic z siebie szmaty. poprostu troche wyobraźni trzeba.. i konsekwencji, rozmów, miłości.. i nie zabraniania wszystkiego tylko tego, czego tak na prawde chcemy.. Edytowane przez ChatonRoux Czas edycji: 2008-09-05 o 10:53 |
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze ''Rozmowy w toku" beda wlasnie o takich smarkatych co chca byc sexi...
Chaton Roux zgadzam sie z twoimi wypowiedziami, niestety niektorym nie da sie przetlumaczyc. |
|
|
|
|
#756 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#757 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i również coś sygnalizuje. Zupełnie inne wrażenie wywiera na osobach trzecich dziewczyna skromnie ubrana, a inne ta, której ubranie więcej odkrywa niż zasłania, zgodzisz się chyba z tym?
|
||
|
|
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
Na 3 roku pedagogiki miałam praktyki w zespole szkól -był to jeden budynek- łaczona podstawowka i gimnazjum. Na samym poczatku tamtejsza pedagog kazala mi wskazac ktore dziewczynki sa z 6 klasy podstawowki a ktore w koncowej klasie gimnazjum. Nie dalo sie rozpoznac, no moze nieliczne... Makijaz, solarium, farbowane wlosy nie tylko na platynowy blond ale na czarny tez.. Odzywki nie na miejscu, gołe brzuchy. Takie zespoly szkol powinny byc zabronione jak dla mnie , mlodsze ucza sie od starszych i tak to wyglada. Z drugiej strony dyrekcja nie moze zakazac malowac sie, bo jest to w jakims stopniu pogwalcenie ich praw(uczniow) czy cos w tym stylu.
A trzeba pamietac ze problem ma korzenie w podlozu rodzinnym. Wlansie rola rodzicow jest, zeby dziecko przygotowac do wejscia w doroslość godnie , a nie zeby nie zauwazac lub gorzej pozwalac na zachowania, na ktore bedzie jeszcze mialo sie czas... |
|
|
|
|
#759 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Osobiście przeraża mnie fakt, że dziewczyny coraz w młodszym wieku chcą udowodnić swoją "niezależność" i jakie to one nie są seksowne. mam na ulicy parę takich egzemplarzy
jak je obserwuję to mi się krew gotuje, chociaż w sumie nie powinno mnie to nic a nic obchodzić. pamiętam jak w liceum przychodziły takie paniusie do pierwszej klasy po gimnazjum, to więcej były nieubrane niż ubrane. byłam wtedy w ostatniej klasie, na szczęście mój rocznik nie był ich pokroju( ale zdarzały się wyjątki![]() ![]() ![]() nawet SZOKIEM tego nie można nazwać, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. ja jakoś normalnie przeszłam ten etap i gimnazjum i liceum, ale przeraża mnie to co się w szkołach dzieje!!! i aż strach ogarnia co będzie jak ja będę musiała posłać kiedyś swoje dziecko do szkoły. takie zachowanie trzeba tępić, ale to zależy głównie od rodziców i ich metod wychowawczych. a w dzisiejszych czasach rodzic czasem nie ma takiej możliwości (czas pracy) lub o zgrozo chęci zainteresowania się własnym dzieckiem. ale moim zdaniem jak się chce, to się i znajdzie nawet okrojony czas, by pokazać jakieś wartości swoim pociechom.
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nauczyciele radzili sobie i z rodzicami, którzy przybiegali w obronie swoich pociech. To było właśnie najważniejsze- zdrowy rozsądek dyrekcji i nauczycieli. Jak przyłapali kogoś na narkotykach, czy innych dużych wyskokach to wzywali policję. I rozgłaśniali to, nie bojąc się złej opinii. Myślę, że tak właśnie powinno to wyglądać, a jak się wszyscy boją łamania praw i tak dalej, to nic z tego wychowania nie będzie.
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrała się nie tak? To były jakieś własnie takie nieciekawe ciuchy, które owa uczennica miała nałożyc i po całym dniu w tym wdzianku nastepnym razem podobno nie przychodziły ze wszystkim co mają najlepsze na wierzchu... ![]() Swoja droga, mimo, że ja gimnazjum z praktyki nie znam, to pamiętam doskonale, że farbowanie włosów i malowanie paznokci było zakazane - jak jakaś miała czerwone pazury to lądowała na dywaniku Pani dyrektor i... ogólnie zasady były przestrzegane, więc skoro wtedy sie dało, to teraz tez się da, tylko trzeba chcieć. Skoro w UK można to przeprowadzić to czemu u nas nie?
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda szkoła ma prawo i obowiązek stworzyć wewnętrzny regulamin szkoły.powinien zawierać punkt o stosownym ubiorze.brak takiego ubioru,lub zbyt wyzywający musi być karany obniżeniem punktow z zachowania. inna sprawa to egzekwowanie tych nakazów.szkoły publiczne-molochy nie radzą sobie z uczniami.cieszą się ,kiedy delikwent jak najszybciej opuszcza gmach szkolny.nie zostawiają w tej samej klasie nieuka,tylko przepychają"problem"dalej . bo tak,prościej,niech inni się martwią,bo musi się kształcić,jak nie to poprawczak... |
|
|
|
|
|
#764 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Niestety większość uczniów mających w nosie zasady i wszystkich naokoło, ma także w nosie obniżoną ocenę ze sprawowania...bardzo ciężko jest takich cwaniaczków ukarać, żeby im w pięty poszło... No cóż, ale niektórym nauczycielom udaje się wyrobić sobie respekt, a innym nie. A państwo jakoś w tym nie pomaga, zakazując czegokolwiek nauczycielom.
Może to śmieszne, ale wydaje mi się, że Giertych w swoim mnóstwie idiotycznych pomysłów, chciał coś właśnie z tymi problemami zrobić. Szkoda tylko, że wziął się do tego z tymi swoimi radykalnymi bzdurami "zero tolerancji". I szkoda, że nikt "mądry" nie próbuje w mądry sposób tego rozwiązać...
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
Czytam to i zrobiło mi się przykro.
Mam 16 lat, dla niektórych jestem 'małym dzieckiem', a dla innych po prostu człowiekiem. 'Zapomniał byczek jak cielęciem był.' Wiem doskonale, że Polacy to nie jest tolerancyjny naród i w ich mniemaniu każdy kto jest inny, jest wyśmiewany i wykluczany ze społeczeństw, cóż. Pofarbowałam włosy na blond, ubieram się oldschool'owo inaczej od wszystkich, mocno się maluję [nie do szkoły], i może to Was zdziwi. NIE JESTEM ŻADNĄ ŹDZIRĄ. Wygląd pozwala mi się wyrazić w pewien sposób, i wkładanie wszystkich pod jeden mianownik jest dla mnie śmieszne. Owszem, znam spalone na solarium, puszczające się na prawo i lewo dziewczyny, ale to wszystko kwestia wychowania, gustu, smaku i poczucia własnej wartości. U mnie w domu jest tak, mogę się malować ubierać i czesać jak chce, ale wszystko co robię, robię z klasą i przy tym nie zapominam o nauce. Uważam się, za inteligentną dziewczynę, nie muszę nikomu dawać przysłowiowej dupy żeby mnie lubił. Może na próżno się produkuję, bo w ferworze walki o swoje racje, pewnie nikt nawet nie przemyśli tego co napisałam. z poważaniem Ada. |
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że.. właśnie nie zpaomniałysmy jak to było, gdy miałyśmy te 13-16 lat, a między tym co było wtedy i tym co jest teraz zasadniczo jest przepaść.
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co więcej, wydaje mi się, że chodzi tu o specyficzne wyzywające i wulgarne zachowania, które stały się plagą. Zresztą...chyba wiesz o co chodzi. Ja mogę w swoim imieniu powiedzieć, że wcale nie piętnuję dziewczyn które się malują, chcą ładnie wyglądać i jest to dla nich bardzo ważne. Ale przy tym zdarzają się takie typki, które przesadzają na całej linii i sama na pewno to zauważyłaś, dlatego nie wiem co dokładnie Cię tak uraziło.
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzmy sobie szczerze,szesnaście lat,to nie 12-zgodzisz się ze mną?do tego dochodzi wulgarne zachowanie niezależne od wieku. ![]() jeśli nie należysz do żadej z tych wymienionych kategorii,to możesz spac spokojnie .
|
|
|
|
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
a co jeszcze nazywa sie malowaniem a robieniem z siebie dziwki ?
|
|
#771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to widac szkoła super W tej co praktyki mialam dyrektor niestety nie zakazal bo (i tu wymienil iles tam konwencji itp itp), Ale jesli ja bym byla dyrektorka takiej instytucji takze bym zakazala, tylko co by to dalo? Mysle ze dziewczyny w tym wieku po szkole by sie umalowaly i poubieraly tak jakby sobie chcialy, a przeciez nie o to chodzi by tylko w szkole nie zachowywac sie jak.... .Trzeba by wtedy wprowdzic im takie nakazy i zakazy takze poza szkola, a to jest niemozliwe Chyba ze rodzice wzieli by dziecko w swoje rece ...
|
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że w szkole to pomaga, bo wprowadza jakieś wzorce, które może zaowocują kiedyś tam w przyszłości. Przypomniało mi się jak kiedyś jedna z bardziej "nieprzyzwoitych" dziewczyn w gimnazjum kucała na środku korytarza i przepisywała zadanie, prezentując całej społeczności swoje stringi i pośladki;] Na szczęście zaraz podeszli do niej nauczyciele. No bo bez przesady, żeby w szkole na przerwie dawać wszystkim taki powód do uciechy...
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
malowanie,a malowanie to WIEEELKA ROZNICA.
![]() MOZNA DELIKATNIE PODRESLIC OKO,ALBO ZROBIC MAKIJARZ AL'A DODA. można ubrać spodnice przed kolano,a można ledwo zakrywającą pupę. nie rozumiem za bardzo twojego pytania,myślę,że udało mi się jakoś to wytłumaczyć |
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o przedzial 10 -15 to dla mnie przegiecie...no ale coz wszystko do czasu albo uda im sie wyjsc na ludzi albo skoncza z dzieckiem na rekach w wieku lat np13 lub jeszce gorzej<przykre lecz prawdziwe>a pozniej placz,lamenty i dopiero w tedy moze zrozumieja ze przez ta ich chec wyszalenia sie i bycia"cool"to tak naprawde stracily dziecinstwo,mlodosc a nie oszukujmy sie wyszalec sie i tak nie wyszalaly...
Co do starszych dziewczyn hmmm roznie to bywa sama pamietam ze te 5 lat temu jak ja mialam 15 lat takie rzeczy rowniez nie byly niczym szczegolnym poprostu nie mowiilo sie o tym a napewno nie w takim stopniu jak teraz nie bylo to takie medialne moze dla tego ze dziewczyny wcale nie wygladaly tak jak te terazniejsze tzn zwykla szara myszka niczym nie wychalajaca sie z tlumy,dobra corka,wnuczka,uczennica na boku robila rzeczy takie ze slow brak..ale nikt o tym nie mowil ,rodzice nie mieli pojecia nawet w zyciu by nie przewidywali takich scenariuszy...
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oglądałam i byłam troszkę przerażona...Szczególnie tą ich naiwnością pomieszaną z głupotą, kiedy na sugestie że jakiś facet może odczytać ich zachowanie za jawne zaproszenie do czegoś więcej odpowiadały "Ale to przecież nic takiego...Mi o to nie chodzi..." Już po samych słowach widać jak jeszcze nie dojrzałe są i głupiutkie! Ja chyba nie przechodziłam "aż tak" tego wieku 13-16 lat...ALe myślę że chyba każda ma takie przemyślenia że wolałaby być parę lat starsza...Pamiętam jak z koleżankami "rozpaczałyśmy" że chciałybyśmy urodzić się tak 3 lata wcześniej, hehe... ![]() Jak taka małolatka może się "postarzeć"...Oczywiś cie ubierając się jak "dorosłe", malując się mocno...No i wychodzi komicznie! Np. te dziewczynki z dzisiejszych "RwT"..Nawet nie miały jeszcze kobiecych sylwetek...Miniówki na chłopięcych biodrach...
|
|
|
|
#776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.(OFFTOP: Paulinka, a Ty co? Martwisz się o swoje powodzenie wśród płci przeciwnej? Zmień ten durnowaty podpis na samym dole. )Kurde, chciałam obejrzeć "Rozmowy w Toku", ale nam się TVN schrzanił i strasznie "śnieży". Kto tam wystąpił? Mam nadzieję, że że na YT będą dostępne. |
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie najbardziej przerazily wypowiedzi pierwszej dziewczynki. Nie przejmuje sie, ze ja porownuja do pani " spod latarni " bo nawet nie wiedziala czym sie taka pani zajmuje. |
|
|
|
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
A nie wiecie gdzie można obejrzeć dzisiejsze rozmowy w toku? Niestety nie mogłam oglądać
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie można obejrzeć rozmowy w toku ale;
bylam w szoku widząc je dzisiaj jedna matka mnie powaliła: sadziła iż to nie jest czas [wiek dziekca 16 lat] na rozmowę o : chłopcach i antykoncepcji. W ogóle nie przyjmowała do świadomości że jej córcia ma chłoptasia.. eh.
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie! Pani spod latarni to dla niej kobieta która nakłada na siebie każdą rzecz i się tym nieprzejmuje! ![]() A już ta dziewczyna ze zdjęciem z podpisem "sexi" to już paranoja jakaś! Takie zdjęcie wg. mnie nie można zrobić "nieświadomie"! Poza ewidentnie zrobiona w określonym celu "patrzcie jaka jestem sexi a mam dopiero 15 lat..." Ehh...Może edukacja seksualna powinna być normalnym przedmiotem lekcyjnym już od podstawówki...Ale wiem, że to temat na osobny wątek...Taka, tylko dykresja mi się nasunęła...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

.

jak je obserwuję to mi się krew gotuje, chociaż w sumie nie powinno mnie to nic a nic obchodzić. pamiętam jak w liceum przychodziły takie paniusie do pierwszej klasy po gimnazjum, to więcej były nieubrane niż ubrane. byłam wtedy w ostatniej klasie, na szczęście mój rocznik nie był ich pokroju( ale zdarzały się wyjątki

)
jedna matka mnie powaliła: sadziła iż to nie jest czas [wiek dziekca 16 lat] na rozmowę o : chłopcach i antykoncepcji. W ogóle nie przyjmowała do świadomości że jej córcia ma chłoptasia..