![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Pytam bo tak rozkminiam gdzie to się rozpina daj znać jak przyjdzie bo jestem ciekawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
Też chciałam kupić windi bo syn miał delikatne problemy z brzuszkiem. Ale okazało się, że był jakiś kryzys i nigdzie nie można ich było dostać, więc ostatecznie ich nie kupiłam.
Teraz nie kupuje nic na zapas. Aptekę mam pod nosem i to całodobową. A w razie czego z internetu też zamówienia szybko przychodzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Dzięki za listę ![]() Rzeczy od reszty dziewczyn też jak zwykle cudowne. Najlepiej poczytać jakieś gotowe listy, przefiltrować po swojemu informacje i zrobić swoją listę. My mieliśmy dziś rodzinny wyjazd do Zatorlandu. Na zdjęciach w ogóle nie widać, że jestem w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak właśnie zrobie. Dziekuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4744 |
Konto usunięte
|
Jakiej firmy planujecie smoczki i butelki?
Na wyjścia pewnie jakaś butelka się przyda, żeby tata podał mleko. Z synem miałam Canpol. Teraz chcę spróbować Nuk. Po synu smoczkoholiku powiedziałam, że drugie dziecko nie będzie znało smoczka. No ale wiem jak to czasem ratuje tyłek, więc zamierzam kupić jeden i w razie czego podać. Z synkiem miałam nuk i teraz też chyba na taki postawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757359]Jakiej firmy planujecie smoczki i butelki?
Na wyjścia pewnie jakaś butelka się przyda, żeby tata podał mleko. Z synem miałam Canpol. Teraz chcę spróbować Nuk. Po synu smoczkoholiku powiedziałam, że drugie dziecko nie będzie znało smoczka. No ale wiem jak to czasem ratuje tyłek, więc zamierzam kupić jeden i w razie czego podać. Z synkiem miałam nuk i teraz też chyba na taki postawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z butelek testowałam chyba wszystkie możliwe (szukałam sposobu na niejadka). Nie wiem czemu, ale strasznie podpasowała mi Mam Baby. Ostatecznie przerzuciłam się na szklane Lovi, bo w plastikowych wkurzał mnie ciągły osad po wyparzaniu. Teraz dla młodszej kupiłam szklane Nuka, żeby nie myliły mi się smoczki. A ze smoczków to starsza używa (mam nadzieję, że już niedługo 🙈 ) Lovi, dla młodszej kupiłam na próbę Bibsa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Konto usunięte
|
Z tego co wiem Bibsy są niezalecane przez logopedów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757359]Jakiej firmy planujecie smoczki i butelki?
Na wyjścia pewnie jakaś butelka się przyda, żeby tata podał mleko. Z synem miałam Canpol. Teraz chcę spróbować Nuk. Po synu smoczkoholiku powiedziałam, że drugie dziecko nie będzie znało smoczka. No ale wiem jak to czasem ratuje tyłek, więc zamierzam kupić jeden i w razie czego podać. Z synkiem miałam nuk i teraz też chyba na taki postawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ze smoczków zawsze mieliśmy lovi a z butelek to tommee tippee i dr brown.[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757375]Z tego co wiem Bibsy są niezalecane przez logopedów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też ostatnio czytałam, że coś nie bardzo są. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
A to nie wiedziałam, muszę ogarnąć temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie🤣
Ale to trzeba się z jakimś logopedycznym blogiem chyba zapoznać ![]() Fakt, jeszcze ze studiów pamiętam, że rodzaj smoczka ma znaczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rurek też nie znam 🤣 Tylko zobaczyłam to było co to ![]() Na wyjścia pewnie jakaś butelka się przyda, żeby tata podał mleko. Z synem miałam Canpol. Teraz chcę spróbować Nuk. Po synu smoczkoholiku powiedziałam, że drugie dziecko nie będzie znało smoczka. No ale wiem jak to czasem ratuje tyłek, więc zamierzam kupić jeden i w razie czego podać. Z synkiem miałam nuk i teraz też chyba na taki postawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja myślę, że dobrze poczytać właśnie jakie smoczki zalecają. Myślałam o naturalnych kauczukowych, ale jeśli będzie takim cycolem jak starsza to nie będą potrzebne. A miałam różne ![]() Co do butelek to może kupię jedna właśnie szklaną na zaś. Chce ograniczyć plastik dla dziecka. Ja się witam z zawalonymi zatokami ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka, naprawdę współczuję przeziębienia. Ja się czuję zdrowa, a w wynikach wyszły mi podwyższone leukocyty, neutrocyty i ig (google mówi, że to sepsa albo białaczka 🙄 ) także zastanawiam się, czy coś mnie w końcu nie chwyci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli idzie o smoczki i palce to moja nie zapałała miłością do żadnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
To moje były smoczkowe a po odsmoczkowaniu wszystko gryzy do dziś to robią :/ kciuka też ssały ale to w pewnym momencie jest normalne.
Siedzę dużo na mamach karmiących i te które chcą karmić kp po 3 miesiącu życia dziecka mają problem bo dały od małego smoczek a ponoć w tym momencie wychodzą problemy które spowodowane smoczkiem i butelka. A że ja bardzo chce kp to wolę nie mieć tych rzeczy żeby nie kusiło jak coś to mam pod nosem drogerie mąż kupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i właśnie mi się przypomniało a propos chorowania w ciąży - wczoraj przeczytałam taki artykuł a propos paracetamolu i myślę, że warto się podzielić: https://losyziemi.pl/istnieje-zwiaze...i-asc-u-dzieci |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Bonnie zdrówka dla was! Jejku niech was to już puści
![]() Wstaje ogarniam się i lecę na krzywa. Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4757 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bonie mnie na zatoki ratuje płukanie ich oraz zioła melisa i miętą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Płukanie to się za bardzo boję, ale szklaneczką melisy czy mięty to coś dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dałam się namówić w szpitalu na mm. Z perspektywy czasu myślę, że byłam głupia. Na szczęście malej nie smakowało. Piła dosłownie kilka ml i tyle. Wołała cycka i tak się zostało. Ale jak ci gadają, że dziecko traci na wadze i może mleka za mało albo źle łapie to człowiek wątpi. Na szczęście u nas nie miało to konsekwencji ale mogło się skończyć butelka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Konto usunięte
|
Moje dziecko na szczęście nie ssało nigdy palca, mimo, że smoczek kochał.
No z tym paracetamolem to też wielka niewiadoma. Bo nigdzie nie piszą o jakie dawki chodzi. Ostatnio sama brałam po dwie tabletki dziennie bo mnie tak uszy bolały. Przy mniejszych bólach wolę nie brać nic. No i teraz nie wiadomo czy taka dawka już była szkodliwa czy nie. :/ Z tym kp to już kiedyś pisałam, że lepiej nie słuchać tych pseudo rad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757650]Moje dziecko na szczęście nie ssało nigdy palca, mimo, że smoczek kochał.
No z tym paracetamolem to też wielka niewiadoma. Bo nigdzie nie piszą o jakie dawki chodzi. Ostatnio sama brałam po dwie tabletki dziennie bo mnie tak uszy bolały. Przy mniejszych bólach wolę nie brać nic. No i teraz nie wiadomo czy taka dawka już była szkodliwa czy nie. :/ Z tym kp to już kiedyś pisałam, że lepiej nie słuchać tych pseudo rad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]2 tabletki to raptem 1/4 zalecanej DOBOWEJ dawki dla dorosłego (wynosi 4000 mg), wiec nie martw się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Zubi - nie wiem czy pamiętasz pisałam tu kiedyś. Położna po porodzie jak przyszła i zobaczyła moje piersi (które przez mleko i nawal i tak było większe że 3x niż normalnie
![]() ![]() Jestem już po wypiciu tego pysznego specjału. Mała się rozszalała od słodkiego ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4766 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Witam się w poniedzialek :/ żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce
![]() Remont zacznie się są tydzien o ile dobrze pójdzie wiec będzie rozpierdziel cz.2 i dobrze ze w ten weekend odpoczelismy bo w tym tygodniu możemy sobie pomarzyć ![]() Bonnie zdrowka Z tym paracetamolem to tez biorę jak już naprawdę muszę wiec rzadko ale zdarza się. Wole wziąć niż się męczyć cały dzień bo to tez nie jest dobre. Widziałam to info gdzieś. Tak jak ze smoczkiem tak zle tak nie dobrze ![]() ![]() Jeśli chodzi o butelki i smoczki mam ortodontyczne jakieś w razie coś. Butelki mam z MAM i tommy tippee w razie coś. Planuje KP ale nigdy nic nie wiadomo pozatym nawet jak coś to tatuś czasami będzie chciał tez nakarmić wydaje mi się dobrze czasami odciągnąć żeby mała umiała pic z butelki w razie gdybym musiała gdzieś wyjść na dłużej żeby ona nie głodowała. ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-06-14 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Moja córka była bezsmoczkowa i z drugą też tak chce. Życie pokaże jaka będzie ale ja świadomie smoczka nie dałam. Co do tego artykułu o paracetamolu, to po pierwsze szkoda że autor sie nawet nie podpisał. Dla mnie niestety źródło jest słabe, mimo że weszłam nawet w angielski tekst źródłowy. Ale na pewno na podstawie takeigo tekstu nie mogłabym pacjentkom przekazać takiego info. Nie mniej nie od dziś wiadomo że leki przyjmowane w ciąży ( o niektórych wiemy o innych nie) są jednym z czynników ryzyka ADHD. Także to nowość nie jest. Tak samo jak to że czestotliwosc zbadali wieksza u chlopców...no tak bo chlopcy czesciej mają na tyle objawowe adhd że sie zglaszają do lekarza i z automatu plec meska jest tez "czynnikiem ryzyka". Ale jest to fajne przypomnienie że leki to nie cukierki, i mimo że to "paracetamol"- to to nie jest pierdółka. Ale warto pamietać że ból kobiety w ciąży czy inne schorzenia które można wyleczyć np paracetamolem rowniez moga miec negatywny wplyw na dziecko, i warto to wyleczyć/ ulżyć kobiecie. Wszedzie potrzebna rozwaga. Cytat:
Ja jak urodzilam córkę to wiedzialam ze jak bedzie miala 3 miesiace bede musiala wychodzic z domu tak na ok 4h czyli pewnie jedno karmienie wypadnie. Ale swiadomie kupilam laktator, zrobilam zapasy, wszystko przygotowalam, mimo to bardzo sie balam przez gadanie tesciowej ze prze to jedno karmienie skonczy nam sie mleczna droga. No i takiego wała. Dokończylam semestr a od czerwca byla juz w 100% karmien przy cycku ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie miałam poradę z lekarzem. Nic odkrywczego się nie dowiedziałam, ale odzyskam urlop za ten tydzień. Za to podczas rozmowy patrzę a na klatce piersiowej i pod piersiami mam wysyp potówek
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.