![]() |
#4771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie ma to nic wspolnego z tym co oni wybadali, czy prawde czy nieprawde, bo za mało danych. Nie neguje tego, jak na początku napisalam wszedzie zdrowy rozsądek. Być może na przestrzeni lat wieksza ilość badań jakkolwiek to rozwikła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Konto usunięte
|
A czy jest wśród nas ktoś kto nie zamierza karmić lub robić karmienie mieszane?
Ja już wiem, że nie widzę siebie z laktatorem, więc na wyjścia tż będzie dawał mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Na mnie paracetamol nic nie działa, więc praktycznie go nie zażywam. Mój ginekolog natomiast uważa, że gorszy dla dziecka jest nasz ból, więc jeśli mam migrenę, to zezwolił u mnie nawet na ibuprofen
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2021.
Niestety ale leki w większej ilości zawsze będą źle oddziaływać. My że starszakiem jesteśmy w trakcie diagnozy ADD i zachowań że spektrum autyzmu. Paracetamolu nie pamiętam żebym brała, ale leki na podtrzymanie ciąży brałam tonami. Serio. Tonami. Plus jak urodziłam jeden z lekow ktorym się faszerowałam od połowy ciąży najpierw był podawany tylko w szpitalach a następnie zupełnie wycofany. Jedno z pierwszych pytań w poradni PP jak byłam z młodym - jak przebiegała ciaza, jaki poród i jakie leki w trakcie ciąży. Dlatego w tej ciąży staram się unikać jak ognia wszelkich leków, szczepionek itd.
Szefowa ja bardzo chce KP ale możliwie jak najszybciej chce również wrócić do treningów na siłowni. Pewnie na początku będą krótkie ale z czasem do tych 3h na siłowni wrócę - no i nie wiem co wtedy z KP ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-06-14 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na mnie paracetamol też słabo działa tzn. na ból głowy w ogóle. Ale na szczęście teraz na ból uszu pomógł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Swoją drogą Babyblues tez ciekawy temat. Niestety pomijany. Mi sie zaczął okolo tydzien po porodzie i trwał tydzień-półtorej. Nie było dramatu, samo przeszlo i dałam sobie ze sobą radę, ale nastrój był mocno średni. A aż 50-80% kobiet (zaleznie od danych) ma babyblues po porodzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się nie jest to za miłe ale też nie jest straszne a mega pomaga. Dzieci po ponad miesiącu czasu poszły do przedszkola a rodzice w tym czasie zrobiło zakupy już pod niedzielna imprezę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Konto usunięte
|
Ja bardzo chce KP ale nie wiem jak się potoczy życie pokaże.
Mała dziś w nocy tak dokazywala ze obudziła mnie kopaniem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-...m1-10612224895 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mała dziś w nocy tak dokazywala ze obudziła mnie kopaniem ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Konto usunięte
|
Zubi dzięki poczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo chcialabym kn i ogladam różne filmy doradców, żeby ogólnie wiedzieć na czym polega karmienie, bo wychodzi na to że to złożony proces. O czym nie wiedziałam
![]() Mam wsparcie w siostrze która bardzo dużo na ten temat wie, bo obydwoje dzieci karmiła piersią z różnymi problemami. Jednak wiem, że musze popracować nad głową żeby nie zwariować, żeby nie mieć w głowie że MUSZĘ karmić piersią. ![]() ![]() Z ciążowy zmatwień to boję się że w szpitalu trafię na ścianę i mało rzetelna pomoc w tej sprawie. To nasza pierwasza ciąża wiec to czarna magia ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Rozeznanie
|
Zubi, fajnie wygląda ten ustnik. Widziałam to właśnie, albo u nas na wątku, albo na listopadowkach. Mam na liście do obczajenia, muszę poczytać, ale wygląda obiecująco
![]() Blog Hafija to faktycznie kopalnia wiedzy o kp, ale ostrzegam, że ona właśnie taki lakto-terror uprawia (w każdym razie 5 lat temu jak ją czytałam, to uprawiała). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydrukowałam sobie od hafji wskaźniki skutecznego karmienia oraz kiedy dziecko jest głodne. Mam apke z waga dziecka. I to chyba tyle z takich ważniejszych informacji. Teraz muszę edukować mamę i bratowa żeby później mi głupot nie gadały. A i cdl mam z mojego miasta znaleziona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak profesor podkreślij,że ból matki jest bardziej niebezpieczny. A może powodować nie oznacza spowoduje. Dobre samopoczucie matki,jest ważne dla dziecka. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757793]A czy jest wśród nas ktoś kto nie zamierza karmić lub robić karmienie mieszane? Ja już wiem, że nie widzę siebie z laktatorem, więc na wyjścia tż będzie dawał mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja myślę nad mieszanym Możecie do mnie strzelać, ale karmienie piersią nie kojarzy mi się dobrze. Właśnie wróciłam od fryzjera. Odświeżony kolor i nowe cięcie. Czuję się jak nowo narodzona. ![]() Uprzedze, lekarz dał zielone światło. A fryzjer stosował biologiczne farby. Bo już się nasłuchałam uprzejmych, że chce zabić dziecko... Sąsiad pali mi codziennie na balkonie. To mi wpada do mieszkania🧐 wiem, że gdzieś palić musi. Normalnie miałam na to olewkę. Jednak teraz mnie draźni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
Hej a mialyscie wizytę położnej w domu? Ja jutro oczekuje. W 1 ciazy nie było...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
Dla mnie karmienie piersią to była męka...miałam mało walka o każdy ml. A tu piersi twarde prawie zapalenie itd dziecko ssać nie chciało... chcieć a móc.. laktator plus karmienie non stop
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Do mnie polozna sama zadzwoniła, trochę się zdziwiłam bo na tym etapie 22tydzien ciazy co ona mi pomoże.. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Mój miał smoczek załapał może po tygodniu ale dawałem tylko do spania i chciałam jak miał 15mies odstawiłam całkowicie bo 2/ 3latek ze smokiem raczej kiepsko i na zgryz też nie najlepiej ale uspokoajacz w 1 mies bardzo cenny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Konto usunięte
|
Szefowa mówiłaś o smarowania sutków lanolina za wczasu, od kiedy myślisz dobrze zacząć to robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Po porodzie położna to ok ale w ciązy? Ja i tak prywatnie chodzę doblejarza. Ja zazdr9szcze tym co nie mają klopotu z karmieniem. Ja miałam i to tragedia miałam wyrzuty że nie mam itd ale jak straciłam pokarm to tydzień pi wyrzutach pojawiła się ulga.. 😁 też sztucznego dziecko nie chciało lekar absolutnie swojego nie mieszać z modyfik. Nie posluchalam dziecko płakał itd każdy niech robi jak uważa.
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Co do skutków mi dziecko pogryzło do krwi.. miał krótkie wedzidełko podpięte w 8tyg |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Dzięki😊 podcięte wędzidełko chodziło mi. Warto od razu po porodzie niech to spr i najlepiej od razu podetną a nie się męczyć potem... tak doradzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88757942]Szefowa mówiłaś o smarowania sutków lanolina za wczasu, od kiedy myślisz dobrze zacząć to robić?
![]() O położnej jeszcze nawet nie myślałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Konto usunięte
|
Mój miał krótkie wędzidełko ale mimo to dobrze chwytał pierś. Mimo to podcinaliśmy je bo w przyszłości mógłby mieć problemy. To nie zaszkodzi, a może pomóc.
Tylko u mnie w szpitalu tego nie robili i musieliśmy iść prywatnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88757793]A czy jest wśród nas ktoś kto nie zamierza karmić lub robić karmienie mieszane?
Ja już wiem, że nie widzę siebie z laktatorem, więc na wyjścia tż będzie dawał mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja laktatora nie znosiłam. Ale użyłam dosłownie parę razy i to niepotrzebnie bo odciągałam mleko w razie czego jak musiałam gdzieś wyjść a zawsze okazywało się, że zdążyłam wrócić na karmienie. Cytat:
Ciężko was nadrobić, u mnie dzisiaj wielkie porządki, dziecko sprzedane dziadkom a ja walczę z mieszkaniem po remoncie. Odnośnie karmienia/smoczków - mój syn był bezsmoczkowy i bezbutelkowy tak na maksa, ale nawet mnie to cieszyło. Tzn smoczka nie dawaliśmy świadomie bardzo, a butelka wyszła tak po prostu - nie było potrzeby więc nigdy nie dostał. Teraz planuje podobnie. Tzn jeśli chodzi o smoczek to jestem mocno na nie (jak widziałam po znajomych jak się meczyli żeby dziecku tego smoka potem odstawić to byłam cała happy że nas to omija), butelkę dopuszczam jeśli faktycznie będzie taka potrzeba, mam kilka nieużywanych więc będą w szafce w razie w ale tym razem gdybym faktycznie musiała zostawić małą i trzeba by ją było nakarmić to kupię po prostu parę saszetek mm bo laktatorem nie mam ochoty się bawić ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.