|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
czesc
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Przyczajenie
|
U mnie rower stacjonarny to tak 2-3 razy w tygodniu. Mam sporo ruchu w pracy, a po niej chce się odpocząć, ale trening to obowiązek, taki dłuższy w sobotę.
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jest tu kto?
![]() Kupiłam niedawno rower stacjonarny. Jeżdżę od kilku dni średnio po 45 minut na średnim obciążeniu. Przejeżdzam w tym czasie około 12 km. Zastanawiam się, czy lepsze byłoby zmniejszenie obciążenia na minimalne i szybsze pedałowanie, czy zostawiać tak jak jest? Nie zależy mi na budowaniu mięśni nóg, raczej na poprawie kondycji i wyszczupleniu sylwetki. Doradzi ktoś? A może jednego dnia jeździć na najniższym obciążeniu a kolejnego na średnim? Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2021-03-23 o 15:44 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale właśnie zakupiłam rowerek stacjonarny na swoje urodziny i zamierzam regularnie jeździć. Jak tylko przyjdzie przesyłka to składam i będę pedałować 😊 dajcie znać czy któraś jeszcze jeździ i jakie efekty. |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam jakichś problemów z wagą, zależało mi na dostarczeniu organizmowi ruchu, choć gdyby mi wysmukliło trochę ciało i zeszło ze 3 kg, to bym się nie obraziła ![]() Na początku jeździłam na średnim obciążeniu, ale słyszałam, że istnieje ryzyko rozbudowania ud, a tego chcę uniknąć. Od tamtej pory jeżdżę na najmniejszym obciążeniu codziennie przez 70 minut. Początkowo to byłą prędkość około 25km/h teraz jest to już bliżej 30 km/h, więc widzę, że poprawia mi się kondycja ![]() Zauważyłam, że bardzo lubię stan kiedy jestem po treningu, lubię się zmęczyć, choć pierwsze 20 minut jazdy jest trudne ![]() Bliscy rzekomo już widzą jakieś zmiany w moim wyglądzie, ja niezbyt. Nie mam też wagi, więc tego nie kontroluje. |
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby rozbudować uda musisz poświecić meeeeega dużo czasu, a nie godzinę dziennie. A po drugie być na masie
Z deficytu tego nie zbudujesz. Nie wierz w takie mity z internetu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Przyczajenie
|
Jak jest deficyt to rzeczywiście nie ma szans na rozbudowanie mięśni.
Fajnie, że nie zrezygnowałaś z ćwiczeń przez ten czas. Wizualnie widzisz jakąś różnicę? Mój rowerek przyszedł do mnie przedwczoraj. Pierwszego dnia zrobiłam 27,6km, a wczoraj 26,4km. Generalnie pedałuję około godziny, zmieniając obciążenie co kilka minut. Traktuję to jako dodatek do mojego liczenia kcal 😊 bardzo mało ruchu mam z uwagi na pracę biurową, a taka forma aktywności wydaje mi się super. To oglądam serial, to rozmawiam przez telefon, gdzie zwykle bym to robiła siedząc bezczynnie. Jaki macie model rowerka i jak Wam się sprawdza? |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Na rowerku jeżdżę od jakichś 2 tygodni. Ale od tej niedzieli zaczęłam jeździć regularnie. Wczoraj za mną 75 minut i 46 km.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że dołączyłaś. Ja też codziennie jeżdżę- przerwy robię tylko wtedy, kiedy jadę do domu. Właśnie od dziś będę mieć kilkudniową przerwę. Ostatnio wydłużyłam czas z 70 do 80 minut jazdy i średnio w tym czasie pokonuję 42km. |
|
|
|
|
|
#1962 |
|
BAN stały
|
Przerażają mnie tak długie jazdy jak godzina i więcej. Podobno przy tak długich a do tego częstych jazdach dochodzi do jakichś tam adaptacji metabolicznych skutkujących tym, że wydatek kaloryczny maleje pomimo że licznik wskazuje, że nie. I do wydzielania kortyzolu który utrudnia spalanie tłuszczu. Osobiście preferuję pedałowanie 25 minut (po 5 minutowej rozgrzewce) ale prawie na maks. moich możliwości.
Edytowane przez Pan_Robert Czas edycji: 2021-05-03 o 09:33 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Hej jeździ jeszcze ktoś? Ja dzisiaj znowu wracam na rowerek.
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Melduję 80 minut szybkim tempem na średnim obciążeniu.
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżdżę nadal swoje 80 minut, ale nie każdego dnia, ostatnio trochę miałam inne zajęcia, nie było czasu.
|
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, na jakim programie albo obciążeniu najlepiej jeździć, żeby wyszczuplić nogi i nie budować mięśni?
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jeżdżę na najmniejszym obciążeniu, ale wydaje mi sie, ze wyrobiły mi się lydki, a chciałabym je wyszczuplic. Aktualnie jeżdżę bez obciazenia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Z deficytu tego nie zbudujesz. Nie wierz w takie mity z internetu.
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58