Uzależnienie od słodyczy - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-06-29, 21:23   #601
j_fly
Zakorzenienie

Dot.: Uzależnienie od słodyczy

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu robiliśmy rodzinne spotkanie i podczas picia herbaty (do ciasta) szwagier poprosił o cukier. Okazało się, że z długiego nieużywania cukier w naszej cukierniczce zastygł w wielką, twardą bryłę i trzeba było ją rozłupywać
Pewnie gdybym była singielką i mieszkała sama, to miałabym tak samo
Cytat:
Napisane przez _medianoche Pokaż wiadomość
Ja niczego nie słodzę, ale mam słabość do słodkich soków typu tropikalne, ananasowe itd. Piję je ciągle, żeby nie jeść lodów latem.

I piję też cordial / squash. Takie syropy, że leje się kapkę do szklanki i zalewa wodą.
Dla mnie słodkie picie to zło Nigdy nie potrafiłam ugasić pragnienia czymś, co miało w sobie choćby odrobinę cukru.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-29, 21:33   #602
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Pewnie gdybym była singielką i mieszkała sama, to miałabym tak samo
Ja w ogóle nie mam cukru w mieszkaniu

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 17:24   #603
_medianoche
theatrical romantic

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88783057]Ja w ogóle nie mam cukru w mieszkaniu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja też nie.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Walczę dziś ze sobą. Naszła mnie ochota na tiramisu albo Kinder Bueno. Po ścianach będę chodzić, ale nie pójdę do sklepu. Ewentualnie po jakiś jogurt.

Tak długo się trzymałam, a dziś od rana chcę tiramisu. Nawet mi się śniło

Mam jeszcze jakieś saszetki kawy mocha w domu. Może mi po niej przejdzie ochota na słodkie.

Mam w domu owoce, a mózg krzyczy "tiramisu".

Niepotrzebnie robiłam włoskie danie na obiad. Po włoskim zawsze chcę zjeść deser

Odśpiewuję właśnie litanię, że tiramisu ma milion kalorii i pójdzie mi w biodra.

Piję kawę i chyba pomogło na słodyczowy napad.

Edytowane przez _medianoche
Czas edycji: 2021-07-01 o 17:33
_medianoche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 17:40   #604
Mimiko
BAN stały

Ja niestety poległam zupełnie. Ale trzymam kciuki za resztę
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 17:42   #605
chimay
Zakorzenienie

U mnie na szczęście Aldi nie ma już Tiramisu i Profiterole. Nie mogłam się im oprzeć, a były to spore opakowania, nie że tam na raz do kawy. Znaczy ja bym to bez problemu zeżarła na raz, ale dla normalnego człowieka to było kilka porcji.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 17:54   #606
_medianoche
theatrical romantic

Ja mam blisko do supermarketu i mają tam dobre Tiramisu. Nawet poszłam przed chwilą pod prysznic i siedzę z mokrą głową na znak, że nie idę

Muszę się trzymać, bo zaraz wracam do normalnej pracy (z HO) i nie chcę wrócić do starych nawyków np. eklerek do kawy, jakieś ciastko, drożdżówka itd. Wpadało mi to często rano i potem chodziłam taka nabuzowana "więcej słodkiego".

Chyba sobie zrobię bana na kuchnię włoską. Rzuca mnie na słodkie po włoskim jedzeniu.
Stary 2021-07-01, 17:56   #607
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Ja niestety poległam zupełnie. Ale trzymam kciuki za resztę
Jak poległaś?

Stary 2021-07-01, 18:03   #608
Natalie_Alex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
oj tak Magnum drogie, ale jakie pyyszne

ja szczegolnie za lodami nie przepadam, za to u mnie nie ma dnia bez wafelka/batonika/czekolady dzis juz weszła drozdzowka i mleczne prince polo XXL oczywiscie

z waga nie mam problemow, waze 62 kg przy 167 cm ale boje sie ze w koncu nabawie sie cukrzycy albo innego dziadostwa
Mam tak samo. Całe dorosłe życie jem codziennie cos słodkiego. Nie wyobrażam sobie bez tego dnia. Pamiętam, że jak byłam dzieckiem, to tak samo lubiłam słodycze, ale wtedy nie pozwalano mi ich jeść codziennie i czułam taki słodyczowy głód prawie każdego dnia. W dorosłym życiu prawie w ogóle go nie czuję. Może czasem mi się zdarzy, ale tylko w dni, gdy w ogóle zapominam o jedzeniu.

I dla mnie owoce (które lubię) to nie słodkie. Owoce są tak wodniste, że po nich dopiero mam ochotę na coś prawdziwie słodkiego i konkretnego.
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 05:52   #609
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
U mnie na szczęście Aldi nie ma już Tiramisu i Profiterole. Nie mogłam się im oprzeć, a były to spore opakowania, nie że tam na raz do kawy. Znaczy ja bym to bez problemu zeżarła na raz, ale dla normalnego człowieka to było kilka porcji.
U mnie sa dwie glowne sieci marketow (+ Aldi ale nie kupuje tam) i jedna i druga ma w ofercie profiteroles w kilku wersjach smakowych. Standardowo sa w mlecznej czekoladzie do wyboru z nadzieniem czekoladowym, waniliowym i o smaku slonego karmelu, ale raz trafilam na mietowe w ciemnej czekoladzie i omg jakie to bylo dobre Takie desery to moja zguba, zawsze w trakcie PMS sobie kupuje, tak samo jak pizze z pepperoni.
Stary 2021-07-02, 05:57   #610
elizaja
Przyczajenie

Cukier uzależnia, trzeba po prostu odstawić słodycze, po kilku ciężkich dniach, przejdzie ci na nie ochota. U mnie się sprawdziło. Teraz zjadam sporadycznie i mnie w ogóle do nich nie ciągnie.
elizaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 06:38   #611
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizaja Pokaż wiadomość
Cukier uzależnia, trzeba po prostu odstawić słodycze, po kilku ciężkich dniach, przejdzie ci na nie ochota. U mnie się sprawdziło. Teraz zjadam sporadycznie i mnie w ogóle do nich nie ciągnie.
Sorry, ale xD

Stary 2021-07-02, 07:46   #612
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
XD

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 12:10   #613
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale xD

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
XD

Dołączę i swoje iks de

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 14:35   #614
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Dołączę i swoje iks de
Trzeba powiedzieć palaczom "odstaw fajki, bo uzależniają".
Stary 2021-07-02, 16:39   #615
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba powiedzieć palaczom "odstaw fajki, bo uzależniają".
I alkoholikom o procentach, toż to takie proste.

Dziś po 6 dniach nie jedzenia słodkiego kupiłam sobie lody , nie piszę jakie bo są pyszne i okrutnie słodkie Zwykle takie opakowanie jem na raz ale dziś się powstrzymałam i zjem drugą część o 20-stej.To tak aby uczcić przytycie 0,8 kg

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2021-07-02, 18:02   #616
_medianoche
theatrical romantic

Musiałam iść po jedzenie, bo lodówka pusta i kupiłam te tiramisu. I Kinder czekoladę, drożdżówkę, Kinder Bueno również. Czuję teraz poczucie winy. Jak ofiara losu się czuję.

Tiramisu stoi w lodówce, nie tknęłam jeszcze. Odechciało mi się.

Kinder Bueno zostawiam do okresu. Wtedy mam napady na słodycze.

Kinder czekolada smakuje jak cukrowa margaryna. Zostawia dziwny posmak w ustach i niedobrze mi po tym. Od razu leciałam umyć zęby. Fuj. To zdecydowanie nie jest smak dzieciństwa. Albo zawsze tak smakowała. Fuj. Więcej nie kupię.

I to nie był dobry pomysł, żeby robić zakupy na pusty żołądek. Wzięłam słodką drożdżówkę z budyniem i zjadłam ją zamiast śniadania.

Koszmar. Zaczynam od nowa.

Jako, że jest początek miesiąca, podjęłam wyzwanie - nie kupić żadnych słodyczy od teraz do końca lipca.

Tak małymi kroczkami lepiej jest się powstrzymać niż "od dziś już nie jem i koniec". I nie robić zakupów z pustym żołądkiem.

Czy wam też słownik podkreśla słowo "odechciało"? To nie jest poprawnie i tak się nie mówi?
Stary 2021-07-02, 18:32   #617
Milennka03
Zakorzenienie

_medianoche- mnie nie podkreśla słowa "odechciało"

Ja jestem fanką kokosa.W marcu dostałam Rafaello, chomikowałam długo, zostawiłam nawet u mamy żeby nie kusiło (miałam nadzieję że ona je zje i będzie problem z głowy) i ostatnio jak byłam na początku czerwca to otwarłam i zjadłam kilka.Byłam w szoku jak mi nie smakowało.Normalnie właśnie taka margaryna mega tłusta na języku , nie mogłam doszorować potem jamy ustnej , ciągle czułam ten posmak.Jestem bardzo zdziwiona bo jeszcze jakieś 2 lata temu mi smakowało.To samo mam z Lindorem. Na święta BN dostaliśmy paczki z firmy ze słodyczami i się skusiłam pamiętając że kiedyś mi smakowało.Potem wylądowałam w wc.

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2021-07-02 o 18:33
Stary 2021-07-02, 18:38   #618
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
_medianoche- mnie nie podkreśla słowa "odechciało"

Ja jestem fanką kokosa.W marcu dostałam Rafaello, chomikowałam długo, zostawiłam nawet u mamy żeby nie kusiło (miałam nadzieję że ona je zje i będzie problem z głowy) i ostatnio jak byłam na początku czerwca to otwarłam i zjadłam kilka.Byłam w szoku jak mi nie smakowało.Normalnie właśnie taka margaryna mega tłusta na języku , nie mogłam doszorować potem jamy ustnej , ciągle czułam ten posmak.Jestem bardzo zdziwiona bo jeszcze jakieś 2 lata temu mi smakowało.To samo mam z Lindorem. Na święta BN dostaliśmy paczki z firmy ze słodyczami i się skusiłam pamiętając że kiedyś mi smakowało.Potem wylądowałam w wc.
Myślisz, że to przez to, że miałyśmy długą przerwę od słodkiego? Czy to rzeczywiście zawsze tak smakowało, a my żarłyśmy wszystko słodkie i nie zdawałyśmy sobie sprawy?

Też uwielbiam kokosa.

Ja bym chciała, żeby mi wszystko tak paskudnie smakowało. Wtedy bym nawet nie miała na to ochoty. Ja po tej Kinder czekoladzie piłam czarną herbatę i miałam po tym wszystkim posmak w ustach, jakbym wypiła płyn do mycia naczyń. Albo zjadła mydło w kostce.

Idę zjeść normalną kolację. I jutro na długi spacer, żeby spalić tą drożdżówkę z rana.

Edytowane przez _medianoche
Czas edycji: 2021-07-02 o 18:39
Stary 2021-07-02, 18:52   #619
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz, że to przez to, że miałyśmy długą przerwę od słodkiego? Czy to rzeczywiście zawsze tak smakowało, a my żarłyśmy wszystko słodkie i nie zdawałyśmy sobie sprawy?

Też uwielbiam kokosa.

Ja bym chciała, żeby mi wszystko tak paskudnie smakowało. Wtedy bym nawet nie miała na to ochoty. Ja po tej Kinder czekoladzie piłam czarną herbatę i miałam po tym wszystkim posmak w ustach, jakbym wypiła płyn do mycia naczyń. Albo zjadła mydło w kostce.

Idę zjeść normalną kolację. I jutro na długi spacer, żeby spalić tą drożdżówkę z rana.
Chyba nie , bo ja aż tak długiej przerwy nie miałam, to że w marcu je dostałam a niedawno zjadłam nie znaczy że nic słodkiego w tym czasie nie jadłam, co to , to nie Na urlopie (który skończyłam tydzień temu) folgowałam sobie i to fest.Czekolady, lody, ciasteczka.Jak leciało.Ale po urlopie nie przytyłam nic, dopiero w ostatnim tygodniu , bo poddałam się rozpuście totalnej, jakby mnie coś opętało i to nawet nie słodyczowej. Ja na śniadanie nie mogłabym zjeść nic słodkiego, nie weszło by mi ,u mnie śniadanie musi być na słono a drożdżówkami ogólnie gardzę Chciałabym żeby właśnie wszystko co słodkie jechało mi mydłem, wtedy byłby problem z głowy

-fasolinno-

siestowo

Stary 2021-07-02, 19:00   #620
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Chyba nie , bo ja aż tak długiej przerwy nie miałam, to że w marcu je dostałam a niedawno zjadłam nie znaczy że nic słodkiego w tym czasie nie jadłam, co to , to nie Na urlopie (który skończyłam tydzień temu) folgowałam sobie i to fest.Czekolady, lody, ciasteczka.Jak leciało.Ale po urlopie nie przytyłam nic, dopiero w ostatnim tygodniu , bo poddałam się rozpuście totalnej, jakby mnie coś opętało i to nawet nie słodyczowej. Ja na śniadanie nie mogłabym zjeść nic słodkiego, nie weszło by mi ,u mnie śniadanie musi być na słono a drożdżówkami ogólnie gardzę Chciałabym żeby właśnie wszystko co słodkie jechało mi mydłem, wtedy byłby problem z głowy
Oby to lato trwało jak najdłużej, bo jak jest ciepło, to nie chce mi się jeść i wtedy nie sięgam tak często po słodkości.
Stary 2021-07-02, 19:06   #621
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:

Też uwielbiam kokosa.

Pewnie zmienił się skład. Jako dziecko uwielbiałam Kinder czekoladę, a od kilku lat smakuje mi jak margaryna z cukrem. Raffaello nigdy nie lubiłam, za to Lindor cały czas mi smakuje. Jakieś 15-18 lat temu uwielbiałam czekoladę mocnomleczną Wedla (wtedy nazywała się tatrzańska), ale Wedel zmienił składy, gdy został sprzedany Japończykom. No i z 2 miesiące temu kupiłam tę czekoladę, żeby sprawdzić smak i nie dało się tego zjeść.

Edytowane przez j_fly
Czas edycji: 2021-07-02 o 20:38
Stary 2021-07-02, 19:09   #622
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Pewnie zmienił się skład. Jako dziecko uwielbiałam Kinder czekoladę, a od kilku lat smakuje mi, jak margaryna z cukrem. Raffaello nigdy nie lubiłam, za to Lindor cały czas mi smakuje. Jakieś 15-18 lat temu uwielbiałam czekoladę mocnomleczną Wedla (wtedy nazywała się tatrzańska), ale Wedel zmienił składy, gdy został sprzedany Japończykom. No i z 2 miesiące temu kupiłam tę czekoladę, żeby sprawdzić smak i nie dało się tego zjeść.

Wedel smakuje teraz jak tania podróbka Wedla. To nie będziemy go jeść.

A niech sobie zmieniają składy. Niech mi wszystko zbrzydnie, wtedy nie będę jadła.
Stary 2021-07-04, 10:14   #623
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Wedel smakuje teraz jak tania podróbka Wedla. To nie będziemy go jeść.

A niech sobie zmieniają składy. Niech mi wszystko zbrzydnie, wtedy nie będę jadła.
Mi Wedel nadal smakuje, pisałam tutaj kiedyś, że ich kokosowa i wiśniowa to moje ulubione czekolady, za to nadal nie rozumiem fenomenu Milki, to jest dopiero margaryna z cukrem naprawdę w Milce nigdy nie czułam czekolady.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 10:18   #624
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Jak poległaś?

Jem słodycze po prostu. Codziennie wpadnie coś albo kilka różnych rzeczy i nie mam ochoty już z tym walczyć.

Cytat:

Jasne, miałam okres w życiu, że nie jadłam nic, podkreślam, nic słodkiego przez 3 miesiące. I co? Wcale nie przeszła mi ochota, wcale się nie odzwyczaiłam, a słodycze smakowały wspaniale jak zawsze, kiedy złamałam się i zaczęłam jeść je z powrotem. Dla mnie to jeden z gorszych mitów powielanych w internecie. "Wystarczy wytrzymać ileś tam, żeby się odzwyczaić". Nie na każdego to zadziała.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 11:36   #625
otsu
Wtajemniczenie

Cytat:

Jasne, miałam okres w życiu, że nie jadłam nic, podkreślam, nic słodkiego przez 3 miesiące. I co? Wcale nie przeszła mi ochota, wcale się nie odzwyczaiłam, a słodycze smakowały wspaniale jak zawsze, kiedy złamałam się i zaczęłam jeść je z powrotem. Dla mnie to jeden z gorszych mitów powielanych w internecie. "Wystarczy wytrzymać ileś tam, żeby się odzwyczaić". Nie na każdego to zadziała.
Dokładnie i w punkt! Doskonale ujęte. Nie wiem, może to jakiś wyjątek, ale mi słodkie smakuje zawsze. Jakiekolwiek detoksy, choćby nie wiem jak duże nie dają nic. Uwielbiam słodkie i koniec. Na szczęście mam b. silną wolę i mam kontrolę nad słodkim. Ale to naprawdę wyjątek, bo większość osób nie ma tak i ja to naprawdę rozumiem. Gadki, żeby odstawić i koniec- powiem, że ktoś tu chyba nie zna skomplikowania natury ludzkiej.
otsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 12:15   #626
Ruwi
Zadomowienie

Cytat:
Jem słodycze po prostu. Codziennie wpadnie coś albo kilka różnych rzeczy i nie mam ochoty już z tym walczyć.

Wpadnie tzn. sama nie kupujesz ale masz po prostu w domu? Może nie ma co tak zero jedynkowo do tego podchodzić? To, że parę razy coś zjadłaś bo akurat miałaś pod ręką nie znaczy, że trzeba się od razu poddawać, każde pominięcie słodkiego w sklepie to zawsze coś

Sama często się na tym łapałam, że jak swoje zasady złamałam raz to później motywacja spadała, olewałam wszystko i wracałam do słodkiego z myślą, że przecież i tak już nie udało mi się wytrzymać. A przecież bez sensu jest takie myślenie, bo nawet jak tylko co drugi raz uda się powstrzymać, to i tak jest to ogólnie o połowę słodyczy mniej zjedzone.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 17:52   #627
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
czy z innymi substancjami uzależniającymi tez tak jest? Twoim zdaniem?

Narkotyki, papierosy, alkohol, węglowodany? To takie łatwe?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 18:42   #628
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Mi Wedel nadal smakuje, pisałam tutaj kiedyś, że ich kokosowa i wiśniowa to moje ulubione czekolady, za to nadal nie rozumiem fenomenu Milki, to jest dopiero margaryna z cukrem naprawdę w Milce nigdy nie czułam czekolady.

Kupiliśmy w polskim sklepie kilka czekolad Wedel i nawet mleczka smakowała obrzydliwie. Ja w ogóle nie przepadam za polskimi słodyczami. Odzwyczaiłam się od nich. Ptasie mleczko i Grześki zawsze spoko, ale normalne czekolady mi nie smakują. I dobrze!

I stwierdziłam, że tak źle ze mną nie jest. Ćwiczę regularnie, czasem wpada coś słodkiego, ale czasem, nie codziennie. A kiedyś potrafiłam jeść to słodkie czekoladowe mleko w tubie Gostyń. Za dzieciaka się to jadło. Chodziłam sobie po nie do polskiego sklepu. Teraz bym kijem nie ruszyła, bo to jest obrzydliwie słodkie.

Mój problem ze słodyczami nie jest tak paskudny, jak 10 lat temu. Wtedy potrafiłam cały dzień nie zjeść nic tylko batoniki. Aż jestem zdziwiona, że nie nabawiłam się cukrzycy.
Stary 2021-07-04, 21:28   #629
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze lubiłam i dalej lubię Rafaello. Nie kojarzę zbytnio, żeby jakieś słodycze "zepsuły się" w moim odczuciu. W sumie niewiele jest słodyczy, których bym nie ruszyła. Lukrecjowych nie cierpię i wszelakich landrynek, od razu krwawi mi od nich podniebienie.
Są takie, za którymi nie przepadam, ale jak mam słaby dzień, to zeżre. Na przykład żelki albo galaretki. Ale sama bym sobie nie kupiła.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-04, 21:51   #630
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja zawsze lubiłam i dalej lubię Rafaello. Nie kojarzę zbytnio, żeby jakieś słodycze "zepsuły się" w moim odczuciu. W sumie niewiele jest słodyczy, których bym nie ruszyła. Lukrecjowych nie cierpię i wszelakich landrynek, od razu krwawi mi od nich podniebienie.
Są takie, za którymi nie przepadam, ale jak mam słaby dzień, to zeżre. Na przykład żelki albo galaretki. Ale sama bym sobie nie kupiła.
Oj, cukierki - galaretki owocowe, moja największa słabość. Generalnie nie przepadam za słodkim, wolę wytrawne jedzenie zdecydowanie, ale dla galaretek owocowych, na jednego chociaż cukierka, zawsze znajdę miejsce. Jak robię duże zakupy jedzeniowe to zawsze torba warzyw, troszkę zbóż, jakaś mozzarella czy pasty warzywne, i galaretki

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości