Mamy wrześniowe 2021 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-07-02, 16:50   #4261
kghyt
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2021

My dziś tez już po prenatalnych, 1500g zdrowej babki, dalej ułożona głowa w dół, ale uparta po mamusi bo nie chciała dać się sfotografować, przewracałam się tam z boku na bok, pukaliśmy ją a ta nic IMG_5130.jpg

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
1600g szczęścia na USG wszystko dobrze, kręci się maluszek niesamowicie, stopy za głową lądowały więc to że główką w dół ułożony dzieciaczek to nie powód do radości bo może to się szybko zmienić przy tych figlach co widziałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Superowe ! Duża dzidzia już

Cytat:
Napisane przez zwyklylogin Pokaż wiadomość
kghyt...tak lampka przytlumiona tez musi byc zeby glownego swiatla nie palic w nocy.

My dzis jedziemy z mezem oddac oba auta to przyciemniania szyb. Stwierdzil ze wtedy sie tak nie nagrzewa w srodku i tez nie bedzie dziecku po oczach swiecic...a tych oslonek na przyssawki nie cchcial uzywac.

Macie do polecenia jakas stronke z piosenkami, muzyką dla "brzucha"? Wiecie..ja nawet zeby Jej teraz spiewac to slow nie pamietam tych kolysanek a i z melodią róznie mi idzie hehe

Na yt jest dużo tego. My poki co slychamy muzyki niby stymulującej mózg ale są tam tez takie lulanki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kghyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 17:20   #4262
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Ja dziś poproszę o kciuki, bo mamy pod wieczór umówioną sesję ciążową (w plenerze), a pogoda i dalsza prognoza są mocno takie sobie

Kciuki

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Rany ja bez auta jak bez ręki nie wyobrażam sobie już funkcjonować bez samochodu.

U nas od wczoraj pada, bez przerwy. Ale mi jest dobrze bo przynajmniej jest chłodno. Strasznie męczą mnie te upały jestem w te dni strasznie rozwalona. A jak dzisiaj chłodniej to od razu mi lepiej i działam od rana z różnymi rzeczami.

Miłego weekendu 🤩

My na codzień mieszkając blisko centrum i wszystko mając pod nosem, a TŻ też ogarnia zakupy, a nie ja - funkcjonujemy normalnie da się. Ale jak się gdzieś chce pojechać to już kłopot. Nawet nie pożyczymy od nikogo, bo wszyscy za małe mają.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zwyklylogin Pokaż wiadomość
kghyt...tak lampka przytlumiona tez musi byc zeby glownego swiatla nie palic w nocy.

My dzis jedziemy z mezem oddac oba auta to przyciemniania szyb. Stwierdzil ze wtedy sie tak nie nagrzewa w srodku i tez nie bedzie dziecku po oczach swiecic...a tych oslonek na przyssawki nie cchcial uzywac.

Macie do polecenia jakas stronke z piosenkami, muzyką dla "brzucha"? Wiecie..ja nawet zeby Jej teraz spiewac to slow nie pamietam tych kolysanek a i z melodią róznie mi idzie hehe
Mieliśmy w scenicu przyciemniane szyby z tyłu dla dzieciaków. Jaka wygoda i komfort, nie wyobrażam sobie teraz inaczej. Nie wiem jak z nagrzewaniem, ja akurat aż takiej różnicy nie zauważyłam, ale dużo lepsze wyjście w porównaniu z wszelkimi przyssawkami na szybę.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Askatasuna Pokaż wiadomość
Możesz sprawdzić - Karolina Gwardzik - Doula z muzyką, bardzo sympatyczna dziewczyna prowadzi warsztaty "Z muzyką od poczęcia", ma profil na Instagramie, byłam na jej warsztatach i były bardzo fajne

Pochwalę się, że wróciłam z USG III trymestru - na szczęście wszystko dobrze , bo zawsze się bardzo stresuję przed tymi badaniami... dzidziuś ma już 1200 g i jest wagowo większy o tydzień niż wskazuje wiek ciąży ;p pewnie znowu do porodu urośnie duży arbuz, jak jego starszy brat

Ach, i ruszyłam z zakupami, zaczęłam od czegoś dla siebie i sprawiłam sobie w końcu elegancką torbę do wózka. Bardzo chciałam coś, co nie wygląda jak typowa torba matki na pieluchy
Super

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
My dziś tez już po prenatalnych, 1500g zdrowej babki, dalej ułożona głowa w dół, ale uparta po mamusi bo nie chciała dać się sfotografować, przewracałam się tam z boku na bok, pukaliśmy ją a ta nic Załącznik 7752581

Super

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 17:41   #4263
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
My dziś tez już po prenatalnych, 1500g zdrowej babki, dalej ułożona głowa w dół, ale uparta po mamusi bo nie chciała dać się sfotografować, przewracałam się tam z boku na bok, pukaliśmy ją a ta nic Załącznik 7752581

Superowe ! Duża dzidzia już

Na yt jest dużo tego. My poki co slychamy muzyki niby stymulującej mózg ale są tam tez takie lulanki

Super to uparciucha podobny do mojego, też lekarz kombinował, pukał, żeby zrobić jakieś fajne zdjęcie, potem trochę pokombinował na aparacie i udało się coś wyciągnąć

Mamy łóżeczko, teraz może coś kliknę w internecie?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 17:48   #4264
kghyt
Raczkowanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88788139]Super to uparciucha podobny do mojego, też lekarz kombinował, pukał, żeby zrobić jakieś fajne zdjęcie, potem trochę pokombinował na aparacie i udało się coś wyciągnąć

Mamy łóżeczko, teraz może coś kliknę w internecie?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Widać maluchy nie lubią podglądania

Jak łóżeczko już masz to prześcieradło się przyda

Stary 2021-07-02, 17:53   #4265
Konto usunięte

Cytat:
Widać maluchy nie lubią podglądania

Jak łóżeczko już masz to prześcieradło się przyda

Właśnie dostaliśmy w gratisie 5 prześcieradeł

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 20:08   #4266
Michiru
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88788165]Właśnie dostaliśmy w gratisie 5 prześcieradeł

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To luksusowo dbają o klienta

Miałam ambicję ogarnąć dziś aptekę, ale średniak dopiero przed chwilą zasnął po 1.5h usypiania i się zastanawiam, czy mam na ogarnianie czegokolwiek siłę i wciąż nie wiem jakie to majtki ostatnio kupiłam a były beznadziejne

Stary 2021-07-02, 20:12   #4267
theali
Zakorzenienie

Udało się, nawet słońce gdzieś się pod koniec pokazało Ale zmęczona jestem po. A taki miałam wianek

Teściowa stwierdziła, że nijak jej wianek do sesji ciążowej nie pasuje, ale co tam. Nie pasował mi do stylu sukienki ślubnej to sobie na inną okazję sprawiłam Przecież to żadnej symboliki mieć nie musi, ot, fajny rekwizyt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 211525759_4177570172322686_6898387023758509210_n.jpg (227,5 KB, 49 załadowań)
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-07-02, 20:37   #4268
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Udało się, nawet słońce gdzieś się pod koniec pokazało Ale zmęczona jestem po. A taki miałam wianek

Teściowa stwierdziła, że nijak jej wianek do sesji ciążowej nie pasuje, ale co tam. Nie pasował mi do stylu sukienki ślubnej to sobie na inną okazję sprawiłam Przecież to żadnej symboliki mieć nie musi, ot, fajny rekwizyt.
cudny!
A tesciowa no coz, nie zna sie co te tesciowe maja,ze sie nie moga w jezyk ugryzc
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 20:45   #4269
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
cudny!
A tesciowa no coz, nie zna sie co te tesciowe maja,ze sie nie moga w jezyk ugryzc
Moja teściowa jest ogólnie cudowną kobietą, więc takim pojedynczym komentarzem nie zamierzam się przejmować Zwłaszcza że w trakcie fotografka nam pokazywała mniej-więcej surowe ujęcia i do całości pasował super.

Ale jakkolwiek cudowna by nie była, wspólne mieszkanie (bardzo przejściowe na szczęście) zaczyna mnie męczyć, więc niech ten nasz remont jak najszybciej się kończy
Stary 2021-07-02, 20:49   #4270
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
To luksusowo dbają o klienta

Miałam ambicję ogarnąć dziś aptekę, ale średniak dopiero przed chwilą zasnął po 1.5h usypiania i się zastanawiam, czy mam na ogarnianie czegokolwiek siłę i wciąż nie wiem jakie to majtki ostatnio kupiłam a były beznadziejne

Po znajomości to tak się udało

Ja kupiłam majtki Horizon

Cytat:

Ale cudny wianek

Stary 2021-07-02, 20:53   #4271
runawaytrain
Rozeznanie

Cytat:

Ale piękny

runawaytrain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-07-02, 21:19   #4272
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczny nie musi pasować do sesji, ale może pasował do Twojej sukni i to wystarczy. Na pewno zdjęcia wyjdą pięknie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88788481]Po znajomości to tak się udało

Ja kupiłam majtki Horizon

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Właśnie zastanawiam się między nimi a akuku wielorazowymi, bo mam wrażenie, że kupowałam rok temu canpola albo seni ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś śladu po tych zakupach

Stary 2021-07-02, 21:33   #4273
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny nie musi pasować do sesji, ale może pasował do Twojej sukni i to wystarczy. Na pewno zdjęcia wyjdą pięknie
Wiesz, to "nie pasuje" to raczej skojarzenie oparte o "wianek = czystość, niewinność, młoda panienka", więc gdzie tu dla kobiety w zaawansowanej ciąży Ale jak wyżej - przecież to żadnej symboliki nie musi nieść. Powiedziałabym, że teraz to bardzo popularny element w takich sesjach.

Stary 2021-07-03, 07:29   #4274
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to "nie pasuje" to raczej skojarzenie oparte o "wianek = czystość, niewinność, młoda panienka", więc gdzie tu dla kobiety w zaawansowanej ciąży Ale jak wyżej - przecież to żadnej symboliki nie musi nieść. Powiedziałabym, że teraz to bardzo popularny element w takich sesjach.

przerażające, że są osoby, które naprawdę tak myślą, no cóż. Jakby naprawdę ktoś się symboliką przejmował

Stary 2021-07-03, 07:33   #4275
theali
Zakorzenienie

Cytat:
przerażające, że są osoby, które naprawdę tak myślą, no cóż. Jakby naprawdę ktoś się symboliką przejmował

Bardziej bym się po mojej babci tego spodziewała. W sumie pokolenie to samo, chociaż na co dzień idzie o tym zapomnieć.

Stary 2021-07-03, 08:41   #4276
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej bym się po mojej babci tego spodziewała. W sumie pokolenie to samo, chociaż na co dzień idzie o tym zapomnieć.

Pokolenie naszych rodziców też niestety ma jeszcze pewne naleciałości poprzednich czasów🤷 nawet nasze o dziwo, choć już się tak to nie rzuca w oczy. Trochę to zabawne

Stary 2021-07-03, 09:01   #4277
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Pokolenie naszych rodziców też niestety ma jeszcze pewne naleciałości poprzednich czasów🤷 nawet nasze o dziwo, choć już się tak to nie rzuca w oczy. Trochę to zabawne

Miewają, miewają. W tematach okołoślubnych to bardzo widać, przecież nadal nie brakuje osób, które mają problem z zaakceptowaniem długiej białej kiecy w urzędzie, albo rzucają tekstami "po cywilnym wesela nie wypada robić"

Z takich głupich pomysłów to jeszcze mi się tekst drugiego dziadka przypomina (jeszcze z dziesięć lat starszy od babci i teściowej): maturę już zdałaś, to chyba w końcu zetniesz te włosy?! Bo "dorosła kobieta" nie powinna nosić włosów do pasa 🤦

Stary 2021-07-03, 09:08   #4278
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:
Miewają, miewają. W tematach okołoślubnych to bardzo widać, przecież nadal nie brakuje osób, które mają problem z zaakceptowaniem długiej białej kiecy w urzędzie, albo rzucają tekstami "po cywilnym wesela nie wypada robić"

Z takich głupich pomysłów to jeszcze mi się tekst drugiego dziadka przypomina (jeszcze z dziesięć lat starszy od babci i teściowej): maturę już zdałaś, to chyba w końcu zetniesz te włosy?! Bo "dorosła kobieta" nie powinna nosić włosów do pasa 🤦

Jezu a ja miałam cywilny biała sukienkę wianek i wesele ... Ja nie wiem jak tak można
Wianek piękny kocham takie klimaty ,też chciałam taka sesje ale nie wiem jak się dowiadywałam to 700 zł trochę dużo ale w tym fryzura i makijaż

Czy wszystkie tu obecne robocie III prenatalne ? I to jest prywatnie rozumiem tak?

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-03, 09:16   #4279
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
Jezu a ja miałam cywilny biała sukienkę wianek i wesele ... Ja nie wiem jak tak można
Wianek piękny kocham takie klimaty ,też chciałam taka sesje ale nie wiem jak się dowiadywałam to 700 zł trochę dużo ale w tym fryzura i makijaż

Czy wszystkie tu obecne robocie III prenatalne ? I to jest prywatnie rozumiem tak?

Ja nie robię.

Jednak się cieszę, że się do ślubu nie wybieram. Tyle głupich komentarzy mnie ominie u mnie to chyba nikt już nie liczy na ślub na szczęście, a mama to chyba po cichu trochę się cieszy, że przy okazji ślubu nie będzie musiała patrzeć na na "nowoczesne" dziwactwa córki, której nie zdołała zaszczepić żadnego poszanowania dla tradycji
A kokardkę na wózek już macie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-07-03, 09:21   #4280
theali
Zakorzenienie

Cytat:

Ja co prawda nie białą, ale jasną i do ziemi Przyjęcie robiliśmy kameralne, ale to kwestia naszej niechęci do dużych imprez, a nie rodzaju ślubu.

Co do sesji to fotografka, u której ją robiliśmy, ma pakiety po 200-350-500 złotych, zależnie od docelowej liczby zdjęć i czasu trwania (bez makijażu/fryzur). Postawiłam na ten środkowy.

U drugiej, której styl mi się bardzo podobał, najniższy pakiet to 600 złotych... Liczba zdjęć pomiędzy drugim a trzecim pakietem z tych powyższych, do tego na opcję wypożyczenia sukienki chyba, ale to już była dla mnie zaporowa cena.

A trzecie prenatalne robiłam, chociaż mocno się przed tym wahałam. To się naprawdę nieszczególnie różni od zwykłego USG (dokładnie te same pomiary, co do określenia wagi na wizycie), ale ostatecznie stwierdziłam, że sprzęt jednak lepszy niż u mojego gina, a przy okazji miałam skontrolowane te przepływy, z którymi było u mnie zamieszanie. No i mogłam sobie ostatni raz spojrzeć na dziecię na ekranie (ani mój gin, ani ten szpitalny, nie pokazują ekranu i nie drukują zajęć - tzn. mój mi jakieś drukował, ale tylko na samym początku).

Stary 2021-07-03, 09:59   #4281
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:
Ja co prawda nie białą, ale jasną i do ziemi Przyjęcie robiliśmy kameralne, ale to kwestia naszej niechęci do dużych imprez, a nie rodzaju ślubu.

Co do sesji to fotografka, u której ją robiliśmy, ma pakiety po 200-350-500 złotych, zależnie od docelowej liczby zdjęć i czasu trwania (bez makijażu/fryzur). Postawiłam na ten środkowy.

U drugiej, której styl mi się bardzo podobał, najniższy pakiet to 600 złotych... Liczba zdjęć pomiędzy drugim a trzecim pakietem z tych powyższych, do tego na opcję wypożyczenia sukienki chyba, ale to już była dla mnie zaporowa cena.

A trzecie prenatalne robiłam, chociaż mocno się przed tym wahałam. To się naprawdę nieszczególnie różni od zwykłego USG (dokładnie te same pomiary, co do określenia wagi na wizycie), ale ostatecznie stwierdziłam, że sprzęt jednak lepszy niż u mojego gina, a przy okazji miałam skontrolowane te przepływy, z którymi było u mnie zamieszanie. No i mogłam sobie ostatni raz spojrzeć na dziecię na ekranie (ani mój gin, ani ten szpitalny, nie pokazują ekranu i nie drukują zajęć - tzn. mój mi jakieś drukował, ale tylko na samym początku).

No ja też do ziemi ,zawsze marzyłam o założeniu białej sukni (ale była bardzo prosta i skromna) a na przyjęciu razem z nami było 55 osób więc też bez szału i głównie młodzi i znajomi ,bo to nasz dzień a nie ciotek i wujków

Moi rodzice głównie tata na samym początku przebąkiwal o kościelnym ale to może dwa razy i dał spokój i było wszystko ok ,nikt nam się do niczego nie wtrącał mimo tego że rodzice pomagali i nie wychodzili z założenia że skoro dokładają to oni zadają to czy tamto.

Ja kokardki nie mam i raczej mieć nie będę ,póki co nie mam wózka

Ja też się zastanawiam nad tymi III prnatalnymi ,ale jestem bardziej na to aby nie robić mój lekarz zawsze wszytsko sprawdza na jednych i drugich połówkowych wszytsko było ok.

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-03, 10:07   #4282
Konto usunięte

Cytat:

Ja robię u swojego lekarza, a że chodzę prywatnie to już dodatkowo

Cytat:
Ja nie robię.

Jednak się cieszę, że się do ślubu nie wybieram. Tyle głupich komentarzy mnie ominie u mnie to chyba nikt już nie liczy na ślub na szczęście, a mama to chyba po cichu trochę się cieszy, że przy okazji ślubu nie będzie musiała patrzeć na na "nowoczesne" dziwactwa córki, której nie zdołała zaszczepić żadnego poszanowania dla tradycji

O będę czekać aż ktoś będzie chciał mi na siłę przyczepić kokardkę do wózka ja ostatnio usłyszałam, że mam nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude

Stary 2021-07-03, 10:10   #4283
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się zastanawiam nad tymi III prnatalnymi ,ale jestem bardziej na to aby nie robić mój lekarz zawsze wszytsko sprawdza na jednych i drugich połówkowych wszytsko było ok.

Ja chyba tez nie robie. Na poprzednich bylo wszystko ok, w poprzedniej ciazy robilam i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam. Zdjec na pewno tez nie dostane, bo od 2 miesiecy caly czas sie zaslania albo wtula wlozysko, dokladnie jak pierwsza cora, zero pamiatki z USG
Chodze czesto do mojej gin ze wzgledu na skracajaca sie szyjke, wiec dzidzia pod kontrola.
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-03, 10:38   #4284
theali
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88789038]ja ostatnio usłyszałam, że mam nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude [/QUOTE]

Najnowsze odkrycie! Farbowanie włosów przez ciężarne wywiera nieoczekiwany wpływ na DNA ich dzieci i determinuje kolor włosów!

Ja przestałam w ciąży farbować, ale tylko i wyłącznie ze względu na nadwrażliwość na zapachy - nie wyobrażałam sobie przesiedzieć z henną na głowie tych trzech czy czterech godzin (a do tego włosy jeszcze czuć sianem przez kolejne dwa-trzy dni przynajmniej) 🤮

Stary 2021-07-03, 10:50   #4285
kghyt
Raczkowanie

Co do ślubu to my mieliśmy wesele z cyklu tradycyjnych, z suknią welonem na 3m itp. Ale nie żałuje, czułam się w tym dniu tak jak chciałam i chyba o to w tym chodzi by przeżyć ten dzień tak jak chcemy a nie jak inni.

Robicie baby shower? U mnie wszystkie dziewczyny wstępnie potwierdziły termin, ale chce przygotować większość sama bo większość dziewczyn zabiegana tylko nie wiem jak się za to zabrać

Cytat:

Robiłam, prywatnie u ordynatorki która pracuje w szpitalu gdzie będę rodzic, dlatego tam się zdecydowałam. Ale szczerze wg mnie to większość pomiarów robi co wizytę moja lekarka , tylko papierek inny No i 500zl pękło. Nie wygramy z tym systemem a wole mieć spokojna głowę niż szarpać się z lekarzami

Cytat:
Ja nie robię.

A po co kokardka ? Nie bardzo się orientuje w jakis przesądach

Stary 2021-07-03, 10:54   #4286
Konto usunięte

Cytat:
Najnowsze odkrycie! Farbowanie włosów przez ciężarne wywiera nieoczekiwany wpływ na DNA ich dzieci i determinuje kolor włosów!

Ja przestałam w ciąży farbować, ale tylko i wyłącznie ze względu na nadwrażliwość na zapachy - nie wyobrażałam sobie przesiedzieć z henną na głowie tych trzech czy czterech godzin (a do tego włosy jeszcze czuć sianem przez kolejne dwa-trzy dni przynajmniej)

Chyba będę pierwszy przypadkiem

Cytat:
Co do ślubu to my mieliśmy wesele z cyklu tradycyjnych, z suknią welonem na 3m itp. Ale nie żałuje, czułam się w tym dniu tak jak chciałam i chyba o to w tym chodzi by przeżyć ten dzień tak jak chcemy a nie jak inni.

Robicie baby shower? U mnie wszystkie dziewczyny wstępnie potwierdziły termin, ale chce przygotować większość sama bo większość dziewczyn zabiegana tylko nie wiem jak się za to zabrać

Robiłam, prywatnie u ordynatorki która pracuje w szpitalu gdzie będę rodzic, dlatego tam się zdecydowałam. Ale szczerze wg mnie to większość pomiarów robi co wizytę moja lekarka , tylko papierek inny No i 500zl pękło. Nie wygramy z tym systemem a wole mieć spokojna głowę niż szarpać się z lekarzami

Ja nie robię baby shower, jakoś nie czuje tego, nie wiem

Czerwona kokardka ma niby "magiczną" moc ochrony przed urokami i innymi, podobnymi sprawami

Stary 2021-07-03, 10:54   #4287
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby chronić przed urokami czy tak "złym okiem" W wersji zabawniejszej - kokardka z doczepionym medalikiem, żeby "z każdego frontu" zabezpieczyć

Stary 2021-07-03, 11:10   #4288
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Żeby chronić przed urokami czy tak "złym okiem" W wersji zabawniejszej - kokardka z doczepionym medalikiem, żeby "z każdego frontu" zabezpieczyć

Jezu i ktoś w to wierzy ?

Stary 2021-07-03, 11:19   #4289
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu i ktoś w to wierzy ?

Zadziwiająco dużo ludzi

Stary 2021-07-03, 11:54   #4290
truskawaka
Rozeznanie

Kokardka jest przynajmniej nieszkodliwa, wiec ja się bronić nie będę jeśli dostaniemy
My idziemy na 3 prenatalne (już 7.07), ale głównie dlatego ze tam wpuszczają TŻ + chcemy pamiątkę z nagraniem na pendrive z badania i ewentualnie 3D jak młoda będzie współpracować także mało medyczne powody. Ja zmieniłam ostatnio lekarza prowadzącego i pomierzyła mi normalnie na wizycie przepływy i wszystko, także raczej powodów do niepokoju nie ma.
truskawaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości