![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Prawdziwa miłość po 30?
Cytat:
![]() ![]() Nie zalamuje sie, bardziej takie moje przemyslenia tu przelewam ![]() ![]() ![]() Luz wydaje mi sie ze mam, gorzej bylo dawniej, gdzie sama na siebie nakladalam presje, ze musze kogos znalezc. Teraz nie czuje tej presji, ze musze, teraz po prostu wiem, ze chce byc z kims bo tego potrzebuje, a nie chce lapac sie pierwszego lepszego, zeby byl, a ja zebym byla nieszczesliwa ale ze statusem "w zwiazku" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Śnięta Mucha
|
Nie powiedziałabym, że Tinder służy obecnie w Polsce tylko do szukania ONS. Z braku alternatyw stał się regularną aplikacją randkową, gdzie można znaleźć absolutnie wszystkie opcje.
Co do mężczyzn - trzeba sobie ustalić, czego naprawdę się chce. Taki sine qua non. Randek będzie mniej, matchy będzie mniej, ale i frustracji oraz straconego czasu również. Znam osoby, które wchodzą w relacje bez wielkiego bum na początku i twierdzą, że u nich rozwija się to z czasem. Jeśli o mnie chodzi - druga strona musi mnie interesować fizycznie oraz być odpowiedni flow w rozmowie. Co do zbieżności ważnych, życiowych poglądów oraz zasad - to określam i weryfukuję je już w swoim opisie. Jeśli zatem panowie są zgodni co do moich wyraźnie wyrażonych poglądów i wstępnie po zdjęciach się sobie podobamy - sprawdzamy jak klei sie rozmowa. Jesli się klei, idziemy sprawdzić, czy na żywo również sobie przypadniemy do gustu. Przestałam "dawać szanse", bo może na spotkaniu będzie lepiej. Nigdy nie było, zdecydowanie tendencja spadkowa. Zaliczyłam masę byle jakich randek. Dzisiaj... serio wolę wziąć psy i posiedzieć z nimi w parku, zamiast męczyć się z jakimś bucem czy półgłówkiem, albo udawać, że nie zauwazyłam, że pan "pomylił się" wpisując wiek lub waży 20kg więcej niż na zdjęciach.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2021-06-23 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się z Tobą zgadzam, że szanujesz swój czas. ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Pogrubione: i może tu jest pies pogrzebany. Właśnie miej wymagania na takim poziomie, jaki sama reprezentujesz. Na miejscu faceta słysząc taki tekst pomyślałabym, że chyba bardzo obniżyłaś loty i zastanawiałabym się co tu jest nie tak. Wbrew pozorom normalni, zrównoważeni mężczyźni (czyli nie zakompleksieni lub tkwiący w toksycznej "męskości") chcą, aby czegoś od nich wymagać, skoro dziewczyna sama ma coś fajnego do zaoferowania. Trochę trąci desperacją (niechcący) takie "w sumie niewiele wymagam". I może to wyczuwają. A ile w miesiącu masz tak średnio randek i ile z nich kończy się drugą, czy trzecią randką? Jaka jest statystyka?
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do statystyk to nigdy nie prowadzilam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej wszystko zrównoważyć, bo ani jakieś założenia z góry na wszystko nie są dobry, ani całkowity brak założeń. Każdy raczej ma jakieś minimum, np. ma pracę, jest w miarę zaradny, zrównoważony, dba o higienę czy myśli poważnie o Tobie itp. Nie wyliczam fizycznych aspektów takich typowym, bo wizualia często na początku zachwycają, a później to pod skorupą sprawia, że wszystko brzydnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile jest tych drugich, czy trzecich randek? Zawsze kończy się na jednej? Co dzieje się po randce? Kontakt urywa od razu, czy stopniowo?
![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W kazdym razie z jednej strony to jest zniechecajace, z drugiej nie chce nic ba sile, bo uwazam, ze to i tak by nie mialo przyszlosci. Dlatego zastanawiam sie czy odbrazu czujecie ze to moze byc ty czy kielkuje z czasem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś z kimś czułaś flow, na randce czy poza nią? Ile masz lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A lat 30+ jak nazwa watku wskazuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdadzały się trzecie i kolejne randki?
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Śnięta Mucha
|
A wiesz o czym pomyslalam? Tzn ja akurat mam ten problem z mężczyznami. Wyglądają zupełnie inaczej niż na zdjęciach i czuję się prawie zawsze zawiedziona. Niby spotkanie fajne, ALE... spodziewałam się kogoś zupełnie innego.
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak było już ileś razy, to obstawiałabym albo tendencję do wybierania facetów, którzy nawet jak poznali kogoś fajnego, to chcą szukać dalej (nie potrafią już się na kimś zatrzymać) a że widzą po Tobie, iż nie szukasz byle czego, to wygaszają rozmowę, bo już mają kolejne "pierwsze randki". Albo, że coś się nie tak dzieje na etapie tych rozmów po pierwszej, czy drugiej randce - coś im nie pasuje w Tobie lub Twojej postawie. Jasne, można też stwierdzić, że po prostu masz pecha i to może być oczywiście prawda, ale jednak ten początkowy entuzjazm a potem nagle wygaszanie rozmów i robienie uników jest trochę dziwne (podkreślam: o ile to rzeczywiście już ileś takich sytuacji a nie że tak naprawdę chodzi o 2-3 w ciągu długiego czasu). Przemyśl, czy tych facetów nie łączy jednak jakiś wspólny mianownik i zacznij robić większy odsiew. Ja bym serio na Twoim miejscu znowu zrobiła sobie przerwę.
![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli masz jakas zlota rade, nawet na przyszlosc, po czym poznac i jak rozroznic pana, co bedzie szukal swietego graala od takiego, co wie juz i teraz, ze chce sue ustatkowac, to chetnie sie z nimi zapoznam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja się doświadczonych koleżanek zapytam czy wg Was może być tak, że z kimś się pisze bez szału, a potem jest ok? Muszę chyba wyjaśnić: piszę z kimś od tygodnia. Początkowo było super, chłopak inteligentny, komunikatywny, życiowe poglądy zbliżone. Mam dostęp do jego insta i na fotkach też fajnie. Jednak tyyyle już piszemy, on nie proponował spotkania aż do wczoraj, a teraz niestety ja nie mam możliwości. Zaczął mnie zwyczajnie irytować i już nawet na fotkach tak dobrze nie wygląda (tych samych) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Ja trochę tak miałam. Z niedługo mężem pisałam ale bylam juz po 25 nieudanych randkach więc miałam bardzo obojetne nastawienie.
Nawet po 1 spotkaniu myślałam, ze spoko facet ale nie ma sie nakręcać bo na BANK nic z tego nie wyjdzie. Dopiero po 2 miesiacach jak ustalilismy, ze jesteśmy oicjalnie w zwiazku to ja sie odblokowalam na znajomość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png Edytowane przez Zorzoli Czas edycji: 2021-07-04 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz pewnie po części rację z tą otwartością, ale gdzieś jest granica pomiędzy byciem zamkniętym przez przeszłe doświadczenia a eliminacją osób, które nam nie pasują. Weźmy tego Tindera jako przykład. Ja po 2 tygodniach siedzenia tam mam wrażenie, że wszystkim fajnym już dałam w prawo, teraz większość jest dla mnie nieatrakcyjna już na fotkach, a ci atrakcyjni mają takie opisy, że czerwona lampka mi się świeci. Np. spoki wyglądający koleś, który ma w opisie, że ma wysokie libido, ale jeszcze bardziej pragnie poznać bratnią duszę. No nie jestem żadną prudzią, ale mimo wszystko nawiązywanie do seksu w opisie uważam za słabe. Podobnie w rozmowach zanim z kimś się spotkam, takie heheszki typu "lubię się dobrze zmęczyć w łóżku z kobietą" sprawiają, że mam niesmak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#172 |
Śnięta Mucha
|
Panów od kiepskiej erotyki pisanej zawsze dawałam w lewo lub kiedy zaczynali już w wiadomościach - krótka piłka, kasowałam parę.
Swoją drogą nie można mieć wysokiego ani niskiego libido, ponieważ nie ma jego żadnych ustalonych widełek i norm, więc kolega powyżej obnażył jedynie swoją… niewiedzę, tak to ładnie nazwijmy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Ja mialam 2 sytuacje tego typu. Z jednym pisalam, nawet spoko i nagle wyskakuje z tekstem "jestem seksoholikiem, co ty na spotkanie" , od razu zakonczylam rozmowe. A drugi przypadek byl na zywo. Niby fajnie sie pisalo, to sie spotkaliamy a wtedy zaczal sie dzielic ze mna swoimi fantazjami erotycznimi, ze uwielbia seks z podduszaniem j jak mu sie jajka ssie 🤦☠♀️ od razu znalazlam wymowke ze musze juz isc, a wieczorem pisal ze chyba sie stresowalam spotkaniem bo spieta bylam.
Nie wiem czy tacy panowie mysla ze takie teksty dzialaja jak magnes na kobiety, czy nie wyrosli z wieku nastoletniego czy co? Na szczescie mialam 2 takie sytuacje, ale bardzo mnie przeczulily w tych sprawach, jakos raleszta panow umiala sie w miare zachowac w tych tematach i ich nie poruszala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Śnięta Mucha
|
![]() Napisałabym mu, że przykro mi, ale nie zajmuję się leczeniem uzależnień i polecam udanie się do specjalisty. Takiemu jak ten drugi trzeba ostro postawić granice w momencie jak zaczyna - Krępują mnie Twoje wyznania, nie wyraziłam zainteresowania Twoim życiem erotycznym, przekroczyłeś moje granice oraz jak mniemam granic dobrego smaku. Ja bym wstała i wyszła ![]() On pewnie tak każdej, 99 wyjdzie, albo da mu w twarz, ta jedna się zgodzi. Desperaci ![]()
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hejka! Chętnie przycupnę na tym wątku, jeśli można. Mam 31 lat, singielka, średnio szukam kogoś, bo na portalach mi nie idzie. Ale chętnie poczytam, jak to u Was wygląda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze z 2 mam w planach spotkanie, z jednym się zdzwaniam przed, a z drugim mieliśmy się złapać po weekendzie. Zobaczymy, wiecie jak to jest. Może już coś ciekawszego mu wpadło. Ogólnie dziś mam gorszy dzień, więc lekko mi się ulewa. Parę znajomości internetowych niby rokowało, ale potem bez żadnego powodu rozeszło się po kościach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Lavieenrose, u mnie to w ogóle nie piszą. Próbowałam kombinować z opisem, sama zagaduję i nic. Ale uczuciwie mówiąc, nie spędzam tam dużo czasu, był okres, że w ogóle nie wchodziłam na tindera. Kilka dni temu zrobilam reaktywację, ale dalej tak to wygląda.
Mam nadzieję, że te Twoje dwa spotkania wypalą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A z drugim się mieliśmy łapać i on milczy, ja nie wiem czy się odzywać. Może powinnam i może to zrobię, ale chyba on powinien :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.