|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
A do mnie dotarła paczka z używanym TENSem
Ciekawe, na ile mi się sprawdzi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Po prenatalnych mamy 1200g dziewczyny (29+0) bez cech działaności cukrzycy
nawet się udało zrobić pare ładnych zdjec 3D. Leży wysoko, ale glowkowo wiec nie ma co się łudzić na cesarkę
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
To see teraz jest główkowo, nic jeszcze nie gwarantuje niestety
Moim na trochę się obrócił głową w dół, a parę dni później z powrotem był tyłkiem do wyjścia. Dziś za to jakoś chyba skośnie/poprzecznie, ale nadal z tyłkiem niżej 🤷Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
monisskaa glowa do gory...nie jestes sama....ja nie mam ani wózka, ani imienia, ani nic jeszcze nie kupilam z aptecznych rzeczy. Nie mam koszul do karmienia, ani szlafroka do szpitala, ani laktatora, czy termomentru....nawet nie wiem ilu rzeczy nie mam...a mój termin to 6 września....a przy CC pewnie zrobią wczesniej
do tego szpital w ktorym mialam mieć cesarke zostaje zamkniety.....a nie wiem jak podejda w innym szpitalu do papierka o tokofobi...mogą nie respektowac Moja glowa jest chora jeśli chodzi o porod SN..ze względu na wspomnienia po ostatnim porodzie ….natomiast tym co ludzie mowia obecnie się nie przejmuje..tu jestem silna......ale tez wiem ze ludzie jak nie wiedza co powiedziec to rzucaja takie oklepane zdania bez zastanowienia...nie zawsze chca nam sprawic przykrosc, czy dac psztyczka...po prostu temat ciazy jest im zbyt odlegly i nie wiedza o czym mowia. Co do imienia...wybranego nie mamy...ale mi chodza po glowie 3: -Zuzzanna, Zuzia, Zuza, Zuzka -niestety bardzo popularne od paru lat, ale tez urocze wg mnie - Liliana, Lila, Lili, Lilka - tez chyba zaczyna byc popularne - Tola, Tolcia, Tolka - od Bolka i Lolka ;P rzadko nadawane imie, ale nie wiem czy nie za dziwne :/ Rodzinie juz powiedzialam ze imie podam w dniu porodu ...bo nie chce by ktos nawet nieswiadomie zasugerowal mi ze imie mu sie srednio podoba...bo bede to miala ciagle z tylu glowy...a to mi nie potrzebne...imie ma pasowac rodzicom a nie pozostalej rodzinie![]() Biore tez pod uwage ze imie wybiore widzac dziecko w szpitalu....jakie bedzie bardziej pasowac do facjaty Czy w spzitalu juz trzeba podawac imie? czy dopiero przy rejestrowaniu dziecka w USC?
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG noc do bani, jak nie średniak się budził, to TŻ chrapał i oczywiście od 5 na nogach i tylko czekam aż będę mogła się jeszcze na chwilę położyć. Jestem kompletnie rozbita od kilku dni, ale w tym momencie to w ogóle jakaś masakra. Dobrze, że wszystko co ważne albo już załatwione, jeszcze nie musi być załatwione w tym momencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
U nas w szpitalu podpisują dziecko imieniem i nazwiskiem matki, płeć, data urodzenia.
Ja mam już chyba wszystko .Zostaje podrasować parę rzeczy i spokój. Szukam jeszcze używanej doczepki do wózka na olx dla starszej żeby zamontować jak będziemy na spacery chodzić z wózkiem . Myślę że się nam przyda ![]() Dzisiaj mam Endo bo mi znowu tarczyca szaleje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4418 | ||||
|
Raczkowanie
|
Kupujecie już staniki do karmienia? Bo ja nawet nie wiem jaki miałabym rozmiar brać
![]() Cytat:
To coś nie tak jak jeszcze tego L4 nie ma, może skontaktuj się z lekarzem bo ja na puapie mam jego samego dnia zawsze powiadomienie o zwolnieniu. A z tą ikea teraz nie wiem co się stało ale ja czekam na kilka rzeczy zeby tam jechać bo ciagle nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo piszą syn Anny Nowak, albo Anna Nowak i literka oznaczająca płeć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A biustonosz do karmienia kupiłam na razie tylko jeden, Miami z Alles Mama, w dotychczasowym rozmiarze (w ciąży mi się nie zmienił, a dzianina bez drutów się w jakimś stopniu dopasuje). Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam, ze sobie dajesz radę ![]() Ja kupiłam jakieś takie miękkie zwykle 2 biustonosze do karmienia na początek, kolejne planuje dopiero po porodzie jak będę wiedzieć jaki rozmiar, jak mi idzie karmienie i taki tam
|
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie wczoraj przyszedł 3-pak staników z H&M, ale jeszcze ich nie otwierałam i nie mierzyłam
Musiałam już coś kupić, bo powoli przestaję się mieścić w jakiekolwiek swoje, już i tak była ostra selekcja i większość musiałam schować na dno szafy ![]() Poszedł kolejny błagalny SMS do ginekolog, już nie liczę, ile do niej napisałam od poniedziałku xD Ona jest świetną specjalistką i na wizytach jest super, ale kontakt telefoniczny jest kiepski :/ Na wszelki wypadek umówiłam się na wieczór na teleporadę do internisty, może coś wybłagam... W ogóle, czajcie to, że od tego poniedziałku nikt do mnie nie zadzwonił z Medicoveru w sprawie wizyty u położnej (jak obiecali). Wkurzyłam się wczoraj i spróbowałam się normalnie umówić przez portal i nagle magia, wszystko się da, co prawda dopiero na 20.07, ale zaklepałam sobie termin, jak nie będę miała żadnej sprawy do niej, to odwołam. A jutro pobieranie krwi, więc może i tak ją spotkam i odpytam o te bieżące kwestie, dodatkowe badania krwi zlecone przez moją gin i krztusiec. Ostatnio coś nie mam szczęścia do tej służby zdrowia Mój mąż dowiedział się dziś, że 24.09 ma rozprawę (jest prawnikiem, ale dość rzadko chodzi do sądu). Na szczęście oddał ją koleżance, bo wtedy to już może być różnie
Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-07-08 o 10:20 |
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczyłam teleporadę, mam receptę na Boostrix - teraz tylko go wykupić i jutro do przychodni. Według Kto Ma Lek jest w aptece zaraz koło mnie, więc wysuszę włosy i lecę. Mam nadzieję, że faktycznie jest, bo nie chce mi się jeździć po mieście
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
Super, daj znać, po ile i jak się będziesz czuła po. Ostatnio znajoma mi mówiła, że po tym szczepieniu ją zmiotło na 2 dni :O Ale nie wiem, jaki miała preparat, czy Boostrix, czy coś innego.
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieli, ale ściągną mi z wieczorną dostawą. 119 złotych. Na stronie mają za niecałe 90, ale nie mam czasu na internetowe zamówienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-07-08 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wam dziewczyny. Szczerze to jestem teraz w rozbiciu i nie wiem co robić... Moje samopoczucie jest koszmarne
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ech, zrobił mi się rozstęp, ale za to jaki - zupełnie z boku mniej więcej na dolnych żebrach, jeden ale za to długi na kilkanaście cm
|
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Theali a o co chodzi z tym tensem? Ja na to chodzilam przed ciaza na plecy. Wiem ze to pomaga usmierzyc bol porodowy. Ale po co ci w domu? Bola cie plecy? Przepraszam ze pytam, bo może pisalas ale się pogubilam
rozumiem ze kupilas uzywany...czy wypozyczalas?Theali ja 2 tyg temu szczepilam suie boostrixem...tez kupowalam w aptece bo w medicoverze mega drogo było. Ja zamowilam internetowo w doz kropka pl i poszlam po odbior w dniu szczepienia by nie dumac jak to przechowywac. Nie mialam zadnych objawow szczepienia. Nawet reke nie bolala przy ruchach, no może miejsce wklucia lekko bolalo jak dotykalam ramie, ale jak nie dotykalam to normalnie reke podnosilam i nic nie czulam dziwnego. Tez kupowalam za niecale 90 zl Askatasuna mi jeden ginekolog ktory byl zartownisiem powiedzial ze w moim wieku(38l) co sie mialo rozejsc (rozstepy) to juz sie rozlazlo..wiec w ciazy nic sie nie pojawi ![]() Troche sie usmialam bo ja ogolnie jestem z tych mniejszych ludzi wiec moje cialo takie w miare normalne bylo...wiec niespecjalnie rozlazle Moje fotko sprzed 3 tyg(tj 28 tydz) : 0b7842e8-a623-4d21-9844-5e65202b06e0.jpg Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-07-08 o 13:13 |
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-07-08 o 13:29 |
||
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam aż będę mogła energetyka się napić, ale będę szczęśliwa i dostanę powera jak króliczek energizera![]() Tak, kupuję. Ja mam rozmiar 75J i nie mogę nie mieć, czy to do karmienia, czy nie będę musiała kupić. Będę zamawiać na fiszbinach z allesmama. Miałam bez fiszbin też, ale one raczej się sprawdzają przy mniejszych nie tak ciężkich cyckach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- U nas było ale w książeczce zdrowia już nie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Mi TENS pomógł właśnie tylko na bardzo wczesnym etapie porodu, później jak naprawdę coś by się przydało to nie pomagał w ogóle. Nie wiem czy to nie kwestia oxytocyny, podobne skurcze są silniejsze, tym bardziej jeśli od krzyża, ale oba miałam na oxy i nie wiem, jak to jest mieć bez. Może teraz będę mogła się przekonać ![]() Przez zmianę pracy TŻta lipiec mamy nieopłacony w luxmedzie nie wiem co teraz. Zakładam, że mogę tą wizytę u lekarza opłacić normalnie sama jednorazowo?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A opcja opłacenia pojedynczej wizyty jak najbardziej powinna być ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Koło stówy to faktycznie brzmi na koszt samej szczepionki. |
||
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A akurat ogłoszenie jest z mojego miasta.https://ireland.apollo.olxcdn.com/v1...age;s=1000x700 Walczę z brakiem siły i wzięłam się za pieczenie brioszki ;P A potem przychodzi mama i robimy jakieś prace gospodarskie ;P |
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z typowo porodowych są Elle Tens Plus, Elle Tens 2, Obi Tens, Mama Tens My Time. Wbudowany program porodowy widzę też w MediHighTec MH8200P (tu jest opisane, co konkretnie oznacza w nim program porodowy - więc przy "ogólnych" TENSach można na tej podstawie poszukać czegoś podobnego ). Ogólnie porodowe charakteryzują się tym, że łatwo przełącza się pomiędzy trybem "podstawowym", a bardziej intensywnym do zastosowanie w trakcie skurczu.
|
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wrześniowe Mamy, podczytuję Was po cichu, i się edukuję - jako pierwszorazowa mama ;-)
Powiedzcie, kompletując ubranka, co kupujecie z tych cieplejszych, na wyjście ze szpitala, i pierwsze spacery? Termin na 5 września mam, i skompletowałam już body, śpiochy, pajace, kaftaniki itd ;-), i się zastanawiam, co kupić z tych ubranek typowo na zewnątrz.
|
|
#4436 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro jeszcze kupię kosmetyki na rozstępy i działam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaliczyłam wizytę u okulisty, ciśnienie w obu oczach w normie, zatem poród SN wchodzi w rachubę, ale muszę zrobić dodatkowo USG gałki ocznej, bo wyszły mi w lewym oku jakieś męty i trzeba dokładniej przebadać ale po tym zakropieniu mam tak ogromne źrenice, że aż TŻ się mnie wystraszył jak spojrzał w oczy ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeden pajac przejściowy na razie, kilka kocyków. Chyba kupię jeszcze jeden tego typu pajacyk i poczekam, czy i kiedy rzeczywiście będzie potrzebny. Nie wiem nawet w jaki rozmiar celować, a wrzesień ma być dość ciepły teoretycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tego nie biorę.Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88797895]Odetchnij i jutro będzie już trochę lepiej ![]() Też mi pojawił się rozstęp na prawej piersi, ale szczotkuje, nawilżam i zwalczam go jutro jeszcze kupię kosmetyki na rozstępy i działam ![]() Ale ślicznie wyglądasz ![]() Tak, na spokojnie możesz, jeszcze ewentualnie zadzwoń na infolinię, ale jak ja chciałam posiew moczu, którego nie mam w pakiecie, to normalnie doplacalam przed pobraniem ![]() Aż musiałam sprawdzić w google czym są brioszki, bo nie słyszałam o tym wcześniej Ja zaliczyłam wizytę u okulisty, ciśnienie w obu oczach w normie, zatem poród SN wchodzi w rachubę, ale muszę zrobić dodatkowo USG gałki ocznej, bo wyszły mi w lewym oku jakieś męty i trzeba dokładniej przebadać ale po tym zakropieniu mam tak ogromne źrenice, że aż TŻ się mnie wystraszył jak spojrzał w oczy ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Masz jakąś wadę wzroku czy rutynowo trzeba to sprawdzić przed porodem? Ja w temacie oczu jestem bardzo zielona xD Mojego L4 nadal nie ma w zusie, za pół godziny mam teleporade u internisty, może się zlituje. Najgorzej, że moja mama tu jest i jak tylko usłyszy, że jest jakiś problem, to zacznie mi suszyć głowę o to i ja nie mam na to ochoty ;P |
||
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupowałyście test na SMA? Bo wydaje mi się, że któraś już kupiła lub wie, skąd zamówić. W połowie kraju wprowadzają ten test od tego roku jako jedno z badań przesiewowych po porodzie, ale najwyraźniej Śląsk może sobie poczekać i chcę kupić sama🤷
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, co do ciuszków "wyjściowych", ja jeszcze nie mam nic takiego, bo teraz w sklepach posucha w temacie takich cieplejszych rzeczy :/ Mam chyba jakiś 1 czy 2 cieplejsze pajace, koleżanka ma mi dać kombinezon, a tak to na razie będę polegać na kocykach
Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-07-08 o 18:40 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Ciekawe, na ile mi się sprawdzi.

nawet się udało zrobić pare ładnych zdjec 3D.

Moim na trochę się obrócił głową w dół, a parę dni później z powrotem był tyłkiem do wyjścia. Dziś za to jakoś chyba skośnie/poprzecznie, ale nadal z tyłkiem niżej 🤷

.

️

czekam aż będę mogła energetyka się napić, ale będę szczęśliwa i dostanę powera jak króliczek energizera

jutro jeszcze kupię kosmetyki na rozstępy i działam