![]() |
#5011 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Czwarty dzień SB ma się ku końcowi...
Dzisiaj byłam chyba trochę grzeczniejsza...na razie 3 posiłki - ale po prostu wstałam późno, bo wczoraj pracowałam na kompie do 4 rano, no to wstałam też późno. Śniadanie - 2 jajka i 1/4 makreli Obiad - krem z pomidorów czysty z bazylią spora porcja zawijasków z bakłażana z papryką, serem ricotta, cebulą; sałata przekąska - 15 orzechów nerkowca i wieśniak light z cynamonem i słodzikiem ![]() i na kolację - chyba powtórzę wieśniaka, albo kawałek makreli i ogórek? mogę wieśniaka jeszcze? Wydaje mi się, że dziś było ok, nie byłam w ogóle głodna, na obiad naprawdę się najadłam, dałam sobie białka... Rety, jak czytam, że 2 lata 3 fazy SB... to myślę sobie, że da się zdrowo odżywiać. Mam nadzieję, że mi się też tak uda.., Choć przyznać trzeba, że nieporównanie prościej "przeżyć" jakoś dietę, zrzucić kilogramy i zapomnieć. ALE TO GŁUPIE ![]() A zważę się za 10 dni i wtedy się okaże.
#5012 |
Zadomowienie
|
mam pytanko do doswiadczonych plazowiczek
![]() dziewczynki! kilka dni temu zasuskrybowalam watek o SB, chcialam dietke od razu wcielic w zycie, ale postanowilam najpierw dostatecznie sie wdrozyc w temat, zeby nic <albo prawie nic> mnie nie zaskoczylo ![]() pytanie brzmi- czy przy mojej masie <56kg> przy wzroscie 1,66m, po 2 tyg rygorystycznego przestrzegania diety sa realne szanse ze zejde do 50kg? {pytam z ciekawosci. nie zalezy mi na chudnieciu bo i tak wygladam jak szczapa ![]() zalezy mi przede wszystkim na zmianie stylu odzywiania}
![]() |
#5013 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdzie się dziś Marzenka podziewa?? No nic, ja uciekam do spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odp na Twoje pytanie jest trudna, bo każdy chudnie indywidualnie, ale wg mnie mało prawdopodobne żebyś schudła aż 6 kg, bo masz prawidłową wagę, a wiadomo, że więcej chudną Dziewczyny z większą wagą wyjściową. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno, w ogóle się nie przejmuj, co cie obchodzi... Pewnie najbardziej to krzywo patrzeć będą ci, którzy obżerają się świństwami, a w duchu będą ci zazdrościć, że robisz coś dla siebie. Nie wiem, ja chyba naprawdę stara już jestem ale przysięgam, że nie pamiętam, żeby ktoś u mnie w szkole jakoś specjalnie zwracał uwagę, na to co kto je i żeby jeszcze się wyśmiewał... aż tyle się zmieniło?? a tak w ogóle - to zupełnie niepostrzeżenie wątek SB znuf przekroczył 5000... Ciekawe, kiedy szósta edycja się zacznie ![]() ![]()
![]() |
#5016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za odp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#5018 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ja mam pytania na temat ćwiczen. Ćwiczycie mocno w 1 fazie? Ja własnie zaczęłam trening tae bo, dość cięzki i nie wiem czy dam rade, moze poczekac po 2 fazy a na 1 zostawic tylko basen, jak myslicie? Pochwalcie sie jak idzie zrzucanie na 2 fazie, dam rade do grudnia 6 kg?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiadaj zawsze, że przeciez to jest normalne jedzenie i zapytaj czy ona nigdy np sałaty nie jada. I nie mów, że jesteś na diecie, powiedz, że chcesz w końcu zdrowo jadać bo np paznokcie Ci się łamią czy włosy wypadają. Wiem, że bez sensu kłamać, ale dla świętego spokoju warto, tym bardziej, ze piszesz, że koleżanki mogą nie być zbyt miłe. Możesz też zawsze powiedzieć, że znalazłaś fajną sronę w internecie z takimi przysmakami i Ci poskamowało i próbujesz ciągle nowych smaków ![]() Albo najlepiej nic nie mówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję.... To jak ci któraś tak powie, to zjedź ją z góry na dół z uśmiechem i powiedz... fuuu, dobrze że ja jestem normalna ![]()
![]() |
#5021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy do grudnia 6 kg spadnie - wszystko możliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Zakorzenienie
|
oj tak najgorsze sa te docinki ze czemu ty nie jesz normalnie chipsow czy batona tylko jakies serki wiejskie czy cos...ah jak ja tego nie lubie.ostatnio z kumpela prawie sie o to poklucilam haha a dzisiaj to kefirka wypilam jakos tak ze nikt nie widzial [co akurat bylo przypadkiem hehe]ale jutro jogurcik biore do picia i zobaczymy czy cos skomentuja
#5023 |
Raczkowanie
|
normalnie ciężko mi uwierzyć, że ktoś się może czepiać tego, co ktoś inny je... paranoja
ALE DZIEWCZYNY, NIE DAJCIE SIĘ Jak pokażecie innym, że jesteście z siebie dumne, to dadzą wam spokój. A może jeszcze zapoczątkujecie nową modę... POWODZENIA
#5024 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez bym sie wcale nie przejmowala innymi. Tym bardziej, ze na takim towarzystwie by mi wcale nie zalezalo.
![]() Nie ma sie z czym chowac dziewczyny! To im powinno byc glupio i zaloze sie, ze tak jest. Ale gdyby wam przyznaliby racje, musieliby pogodzic sie z wlasna slaboscia. ![]() Ide w koncu spac. Mam nadzieje, ze uda mi sie jutro wczesnie wstac. Dobranoc ![]()
#5025 |
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8874698]Zalezy czy mi sie chce
![]() ![]() Ska ja urzadzam mieszkanie juz ponad pół roku chyba, remontu w to nie wliczam bo meczylismy go od wrzesnia tamtego roku. Przed ślubem kupilismy AGD do kuchni i pralke. Potem za kase ze slubu meble. To przystopowało nas na dluugo. Dopiero ostatnio dorobilismy sie porzadnego TV i DVD. A takie male sprzety jak blender suszarka czy prostownica kupuje sobie powoli po jednej na miesiąc ![]() A tu TZ samochodzik sie marzy ![]() Moje dzisiejsze menue: 1. Wedzona makrela, papryka czerowna, pomidor 2. Wiesniak , 1 jajko 1/2 papryki 3. 1 jajko, pomidor 4. zupa z soczewicy -->klik Paparak dziekuje za inspiracje ![]() 4. beda kulki serowe w ziołach i ziarnach. przepis jutro na blogu ![]() Robie taka sama zupke tez tylko, ze z czerwonej soczewicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 |
moderatorka też wizażanka
|
Witam plażowiczki
![]() No, no Marzenki ewidentny brak ![]() ![]() ![]() Ostatnio moje wszystkie SBsowskie posiłki kręcą się wokół ogórków kiszonych, ech kocham kiszone ! ![]() I tutaj pytanie do plażowiczek, jakieś specjalne posiłki z ogóreczkiem kiszonym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Melduje się, dopijam kawę i lece do szkoły ![]() Ecrulo, ja nie znam, ale one są dobre "tak o" do schrupania i w kanapkach ... mmm... pycha ![]() ![]()
#5028 |
Zakorzenienie
|
dziendobry
![]() jestem eh musialam zwlec sie z cieplutkiego lozeczka zeby dokonczyc prace ale nareszcie koniec ![]() ![]() milego dnia ![]() a marzenka tak cicho wczoraj siedziala ![]() ![]()
#5029 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to moja wczorajsza kolacja i dzisiejsze drugie sniadanie - kolorowe kulki serowe Milego dnia dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5030 |
Rozeznanie
|
Witajcie Słoneczka
![]() Wiecie co, załamałam się dzisiaj. Ide do lustra, patrze, a tu taaaaaki brzuchol duzy ![]() ![]() virtual_reality ja na I fazie ćwiczyłam normalnie. Teraz tez jestem na I i takze cwicze (5 razy w tygodniu), poniewaz czuje sie swietnie ![]() Wczoraj byłam na miescie, wskoczyłam do Orsay i od razu sie romarzyłam...Chciałabym kupic sobie jakies fajne spodnie na kant i do tego kamizelke (od dawna mi sie podoba, ale wczesniej niestety nie wygladałam w tym ciekawie ![]() ![]() ![]() No ale koniec tych marzen, kawka wypita, zaraz zrobie Colon C i potem jakies sniadanko ![]() Aha, mam pytanko, wczoraj kupilam 2 sery i nie wiem czy od czasu do czasu moge troszke ich uzyc. Oto skład: Turek Brie Figura: białko 18g weglowodany 0,4g tłuszcz 24,5 kcal 294 Tartare Orzechowa Aleja (z orzechami wloskimi) białko 6,1g weglowodany 4g tłuszcz 20,5g kcal 225 Miłego dnia ![]()
#5031 |
Zakorzenienie
|
właśnie wcinam na śniadanie jajka faszerowane ze szczypiorkiem i majonezem light (no wlasnie ten majonez
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny!
ale jestem dzisiaj bez życia. od poniedziałku wstaję o 6:20 i jestem taka niewyspana, że szok! poza tym czuję się lekko podłamana, a raczej zdezorientowana, bo jak co czwartek się pomierzyłam i poważyłam. wymiary są takie same jak tydzień temu, ale waga?! raz 52, a raz nawet 54! czytałam ostatnio ciekawy artykuł i napisane jest w nim, że ważyć powinno się ZAWSZE o tej samej porze (zawartość jelit się zmienia i takie tam). dzisiaj po raz pierwszy zważyłam się 2 godziny wcześniej niż normalnie, ale też na czczo i po siusiu. chyba wymiary istotniejsze? od dzisiaj przestawiam ważenie i mierzenie na weekend. niedziela będzie moim dniem sądu ![]() *sloneczko* ja starowałam z 56kg przy wzroście 166cm. schudłam w I fazie 2,5kg, a grzeszyłam raczej rzadko. dzisiaj mija 56dzień i łącznie pozbyłam się 5,5kg ![]() moje wczorajsze menu: Ś: ćwiartka małej makreli z 2 kromkami razowca posmarowane serkiem naturlanym Turek Figura 5% tłuszczu, ogórkami małosolnymi i papryką II Ś: 450 ml kefiru 0% tłuszczu owoce leśne O: spaghetti z rucolą i 3 mini małosolne PW: jabłko i masa węgierek (mam do nich słabość) K: 2 cienkie kromki razowca z serkiem naturlanym Turek Figura z dużą miską sałatki warzywnej - papryka, małosolny, sałata lodowa, pomidory koktajlowe, łyżka oliwy z oliwek a potem wypiłam lampkę wina. dużo zjadłam? ja nie chcę przytyć ![]()
#5033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() light jest beee.... bo ma dużo złych węglowodanów. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5034 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Plażowiczki!
Moje wczorajsze menu: - 2 kromki razowca z serkiem homo nat., trochę papryki, 2 śliwki - omlet z 2 jajek ze szpinakiem, znów trochę papryki ![]() - 150g chudego mielonego twarożku z 2 łyżkami owsianki ze śliwką, kubek soku pomidorowego - naleśnik (1 jajko, trochę mleka 0,5%, łyżka mąki żytniej razowej) ze szpinakiem i mozzarellą z sosem tatarskim (jog.nat., musztarda Dijon, cebulka, ogórek kiszony, pieczarki) i odrobiną bezcukrowego ketchupu, sałatka z sałaty lodowej i 1/2 pomidora, kilka winogron, 3 śliwki - 3 kawałki dużej (mega ![]() ![]() Właśnie wypiłam kawkę czekoladową ![]() ![]() Wczoraj zamówiliśmy tapetę do sypialni (taką jak na zdj.) - na jedną ścianę na środku będzie motyw kwiatowy w pionie, a po bokach marszczenia ![]() Miłego Dnia Kochane!
#5035 |
Rozeznanie
|
Czy na w pierwszych dwóch tygodniach SB można pić zieloną lub czerwoną herbatę, czy jeśli chodzi o płyny to tylko woda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można. Zabroniona kawa, herbata czarna, napoje z kofeiną, soki owocowe (nawet bezcukrowe). Dozwolony - sok pomidorowy bez dodatku cukru
![]() |
#5037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widze, ze mamy podobne wymiary i wage, aha no i cel ![]()
![]() |
#5038 |
Wtajemniczenie
|
Ska nie zjadlas duzo. Powiedzialabym, ze nawet II fazowo.
Ja bym waga sie nie przejmowala na Twoim miejscu. Wymiary sa duzo wazniejsze. Jesli one sie nie zmnieniaja znacznie, to wszystko jest w porzadku. Nawet jak sie wazysz o tej samej porze, ale przeciez mozesz miec raz wiecej, raz mniej wody w organizmie. ecrulo ja lubilam ogorki kiszone na I fazie z serkiem wiejskim, albo w jakiejs salatce z jajek. Domi22 mysle, ze mozesz ten ser od czasu do czasu spokojnie zjesc. Ja takie pelnotluste sery jem praktycznie na codzien, jesli nie daje na chleb jakiejs wedliny (ktora zreszta tez prawie zawsze jest dosc tlusta) i nie widze, zeby to mialo jakis wiekszy wplyw na moja diete. Tym bardziej, ze ty chcesz ten ser jesc tylko od czasu do czasu. Sprobuj i sama zobaczysz jak Twoj organizm zareaguje. Cykado glodna sie zrobilam jak zobaczylam te kulki. Ja pije wlasnie kawke, z wstawaniem bylo ciezko dzisiaj. Zobaczymy czy bede miala zaraz sile troche pocwiczyc i wreszcie zjem jakies sniadanko.
#5039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 176cm... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.