|
|
#751 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Tylko na zdrowie ci to pójdzie. |
|
|
|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
![]() Moje dzisiejsze RR gotowe do ocenki : I Sniadanko: koktajl : chudy twarog(na oko 80g), jablko, serek homo, troche mleka odtluszczonego ![]() II Sniadanko: 2 kromki pelnoziarnistego z wiesniakiem lekkim, pomidor, kisc winogorn Obiad: tortilla pelnoziarnista, piers z kurczaka smazona bez tluszczu na teflonie, pomidor, ogorek zielony, kapustka biala, troszke cebuli ![]() Podwieczorek: serek homo z mieszanka orzechow, pomidorek Kolacja: makrela wedzona, garsc slonecznika, ogor konserwowy
|
#753 |
|
Gang Iren
|
Witam.Moje wczorajsze P(mam nadzieję,że tym razem będzie skomentowane):
IS: 2 bułki pszenne: jedna z szynką wiejska,masłem oraz pomidorem i ogórkiem,druga z serem żółtym,masłem i rzodkiewką;serek wiejski 6% 200gr,dwie spore śliwki,kawka z mleczkiem ![]() Przekąska: jabłko,banan,fantazja z truskawkami IIS: jagodzianka,deser ryżowy z wanilią,zielona herbata IIIS: sałatka z kurczaka,ryżu,jajka,kukur ydzy,ogórków i majonezu,ok 250 gr ,kawałek łososia wędzonego(do podziału z kotem ),ice teaO: Zupa jarzynowa gotowana na mięsku i zabielana,spaghetti z sosem bolońskim(oba dania pełna miska),kompot z porzeczek Deser: pół tabliczki czekolady mlecznej z bakaliami P: Sałatka(0.5 galaretki wiśniowej,3 plastry ananasa,1 banan,100 ml śmietany 30%,1 łyżeczka cukru waniliowego) ,herba ta owocowa z cukremK: zapiekane naleśniki z pieczarkami,żółtym serem i cebulą(sztuk 2),chwilę potem gruszka i 2 śliwki Przekąska: ok 100 gr paluszków z sezamem,mała paczka chrupek serowych,piwo )Mój ostatni jadłospis pozostał nieoceniony,może z tym będzie inaczej.Jak to sobie napisałam wydało mi się bardzo dużo tego jedzenia,ale jak jadłam to w ciągu dnia nie czułam się jakaś pełna czy ociężała.Myślę,że teraz lepsze są moje jadłospisy? Pozdrawiam wszystkie wizażanki.
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Krytia
Cytat:
I jeszcze na dodatek zjada mi wiadomość, na innych forach wystarczy cofnac stronę i jest to co się napisało, a na Wizazu wyskakuje dziewiczo puste okno dialogowe
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Oj dzis mam trudny dzien... z przyczyn ode mnie niezaleznych nie moglam zjesc rano sniadania i czas mam na nie dopiero teraz a wstałam o 8... *R* Połączyłam sobie sniadanko I i II i jem grachamke z wedlinka i rzodkiewką (i odroooobineczką majonezu ![]() ) + serek homo 0% z 20 malinkami a głodna jestem jak nie wiem co! Potem planuję dalej tak: obiad - kotlet z piersi z kurczaka podsmazony, polany sosem jogurtowym, ryż pełnoziarnisty, sałatka (ogórek, pomidor, ogóek kwaszony, papryka rzodkiewka) podwieczorek - 2 jajka na półmiekko + pół grachamki z szynka + rzodkiewka kolacja - tunczyk w sosie pomidorowym W miare ok ten dzisiejszy jadłospis? Prosze o ocene ![]() |
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, choc coś mi tu NNKt brakuje, 2 żółtka to może być troszkę za mało, pozatym bardzo mi sie podba
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiscie ten kotlet na obiad to bez panierki
taki kawalek mieska z odrobinka soli i pieprzem podsmazony na łyzeczce oliwy z oliwek ![]() Funky dziekuje baaardzo za ocene! |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie jak najbardziej ok ![]() ps.nie ma za co
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
usmiecham sie o ocene...![]() R... S koktajl z mrozonych owocow+bialko czekoladowe+2 kiwi+blonnik+lyzka otrebow II 1 sliwka+jablko Lunch grachamka ze slonecznikiem+plaster chudego zoltego+plaster mieska+paparyka, cappucino bez cukru podwiecz 2 babybell obiadokol pol pizzy na cieniutkim ciescie ze swoimi dodatkami : szynka,pieczarkami,papryk a,czosnek,cebula
|
#761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze R 1. Owsianka z 200 ml mleka 0,5%, jogurt nat., jabłko, połowa miski malin 2. Kromka chleba graham z twarożkiem, pomidorem i ogórkiem 3. Ok.80 g ryżu brązowego z startym jabłkiem z cynamonem 4. Kromka chleba graham z wędlinką i pomidorem, troche serka homo (resztka z wczoraj) 5. Wieśniak, pomidorki koktajlowe Proszę o ocenke
Edytowane przez NiejakaBeznadziejna Czas edycji: 2008-09-04 o 14:25 |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
oj, jak dawno mnie tu nie było..
![]() wczorajsze U: I. owsianka [pół szklanki owsianych błyskawicznych, 3/4 szklanki mleka, pół banana, garść orzechów włoskich i pestek dyni] w szkole: II. jogurt Primo Activ z ziarnami zbóż- 125g. duże jabłko III. kanapka- dwie kromki białego [no, niestety białego.. innego w domu nie posiadałam.] chleba złożone, w środku masło, 2 plastry szynki drobiowej, liść sałaty, pół ogórka] IV. talerz zupy grzybowej z natką pietruszki i marchewką; mała porcja ziemniaków kawałek cielęciny duszonej sałatka: kukurydza, pieczarki, ogórki kiszone, cebula, majonez, sos sojowy, pewnie coś tam jeszcze. ; ) w międzyczasie: 2 gotowane marchewki; V. 3 kostki czekolady mlecznej mała kromka razowca słonecznikowego z miodem; kawa z mlekiem VI. serek wiejski jajecznica z dwóch jajek, kawałkami szynki, duuużo cebuli i 2 pomidory. tak z własnej ciekawości- proszę o ocenę. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#763 |
|
Rozeznanie
|
Moja dzisiejsza R
![]() 1. jogurt jagodowy 0% 250g 2. serek wiejski lekki 45min wfu. 3. 100g ryżu brązowego z jakimś filetem z kurczaka, wielgachna grucha trening. 4. wiejski lekki 5. tuńczyk wsw. pomidor, ogórek kiszony
|
#764 |
|
Gang Iren
|
Myślę,że to bardzo mało.Czemu jesz tak malutko?Tym bardziej jeśli ćwiczysz powinnaś jadać więcej.Czy twoi bliscy się tym nie martwią?Mam nadzieję,że to chwilowe i zaczniesz jadać więcej.Pamiętaj Chcieć to móc! Pozdrawiam.
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
praktycznie zero warzyw, śniadanie jest za małe (nie wiem skąd wzięłaś siły na ćwiczenia...) |
|
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenkę mojego jadłospisu. Regularnie czytam wątek, ale nie jestem pewna czy nie robię głupich błędów. Cava - zajefajnie, że udzielasz się w tym wątku
I Sn owsianko-otrąbianka na wodzie (2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki otrąb o smaku śliwkowym) + serek homo naturalny + brzoskwinia II Sn serek wiejski lekki z ogórkiem świeżym + jabłko III Sn grahamka (100 g) z szynką + dwa ogóki małosolne O micha zupy pieczarkowej (ze śmietaną zapewne , bo mama dziś gotuje)+ 100g makaronu pełnoziarnistegoK sałatka z tuńczyka wsw + ogórek świeży + pomidor + cebulka Dzięki wielkie za ocenę. W ciągu miesiąca schudłam 2 kg, ale ostatnio coś wszystko stanęło. Obwody też nie reagują Co robię źle?
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Brakuje mi w tym wszytkim żelaza. Musisz jeść rzeczy które go mają, bo naprawde w końcu dostaniesz anemi i po co Ci ona? W nabiale prawie nie ma żelaza a tyle co jest bardzo źle się wchłania. Owszem, niemowlaki zyją na mleku ale _matczynym_ albo witaminizowanych i z dodatkiem zelaza mieszankach. Zamień też jakiś pomidor na natkę pietruszki, szczypior, brokuł, sałatę, szpinak - mają kwas foliowy! - konieczny do przyswajania żelaza!, wit C, żelazo, związki siarczki. Przydałaby się jakaś rybka morska, krewetki - jod reguluje pracę tarczycy, więc tez korzystnie wpływa na szczuplenie. Barak NNKT. Star15: Cytat:
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
U z wczoraj
I. (taa śpieszyłam się a czego innego pod ręką w mieszkaniu starej ciotki nie było Jogobella Musli daktylowo-śliwkowa, 1/2 małego rogala (taki z kruchego czekoladowego ciasta z orzechami arachidowymi i miodem) Cappuccino 90 min chodzenia II. Sernik czekoladowy z lodami śmietankowymi,bitą śmietaną,truskawkami do dekoracji w La Fragoli *.*, Latte III. Kawa z mlekiem ;P, Cheeseburger z BurgerKinga (smaczeniejszy,mniej tłusty niż ten w Macu ;>) IV. (w pociągu) Duży pasztecik mięsno-gryczany, z 15szt.paluszków z sezamem V. Parówka indycza, 50g kawałek bułki meksykańskiej (taka z kruchego pół francuskiego ciasta,z serem i ziołami na wierzchu) cienko posmarowanej serkiem Almette ,pomidor,ogórek 2200 (na szczęście po ostatnich dniach wyrównało się )
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Cava- dziękuję
bardzo się cieszę, że tak dobrze wypadłam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
cava, nie licząc nabiału (serków wiejskich, twarogów etc), co uważasz za dobre źródło białka na diecie redukcyjnej?
btw - jesteś dietetyczką? ;-p |
|
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
dzisiaj podobnie jak zwykle
nie wiem kompletnie, jak urozmaicić te śniadania ![]() W grahamka z odrobiną masła, serkiem zółtym, wędlinką, papryką i ogrórkiem jabłko cały filet z dorsza (pieczony w folii posmarowany odrobiną oleju, sokiem z cytryny i posolony + odrobina przyprawy do ryb) ![]() sałata zielona z kefirem duża ilośc gotowanego kalafiorka teraz sie czuje napchana jak nie wiem co niedługo będzie kawka z mlekiem a wieczorem pewnie zjem jeszcze jakiś owoc jak wcisne najgorzje tylko że powoli ze mnie ta woda schodzi i spodnie nadal za ciasne
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
U: proooosze slicznie o ocenke
![]()
razem: 1400 kcal nie za duzo/za malo? i jak to w koncu jest z tym tluszczem, potrawy smazone (na odpowiedniej ilosci z olejem z oliwek) sa zdrowe?
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
R
śn: placek: 3 łyzki owsianych, 2 otrąb pszennych, jajko, 1/3 activii truskawkowej, 1/2 jogurtu naturalnego, łyzka musli 2śn: 2 kromki razowego żytniego, połowa trójkącika serka topionego, 2 plastry sopockiej, ogórek, sałata ob: ryz brązowy z sałatka chińską z tuńczykiem z biedronki (na bazie koncentratu), fasolka szparagowa; herbata zielona deser: 2 ciacha owsiane (nareszcie sie skończyły ;-p) podjedzone..: kromka pieczywa żytniego chrupkiego, ze 3-4 banany suszone po: kromka razowego żytniego ze świeżą bazylia, mozzarellą, pomidorem i oregano; jajko na miękko ko: tutaj jeszcze nie wiem, ale może wiejski i marchewka? |
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
P (wczoraj)
6:30 - rogalik z toffie, szklanka mleka, banan, garść orzechów 9 (szkoła) - snickers, jabłko 12(szkoła)- paczka rodzynek, pączek z czekoladą 14- talerz żurku, duży talerz spaghetti z chili i papryka , talerzyk sałatki jarzynowej 15-6 kostek bakaliowej czekolady, koszyczek malin, 3 trufle, 5 ptasich mleczek 17:30- 3 kiwi, jajecznica z pomidorami, cebulką, szczypiorkiem, kromka razowca z masłem i plastrem polędwicy , lód włoski z polewa czekoladową 20- 2 kiełbaski z grilla z ketchupem, kromka chleba białego, 3 delicje , kawałek makowca , kawałek sernika |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla porównania, ser biały 16-20%, ser zółty 16-25% Jak widać, rośliny strączkowe są tak białkowe jak ser zółty. A mit o gorszej przyswajalności białka roślinnego padł już dawno, nalezy je tylko zjadać w połaczeniu ze zbożami żeby uzyskać komplet aminokwasów. Nie, nie jestem. ![]() jestem mamą alergika i byłą wegetarianką. To mnie zdopingowało swego czasu do rozgrzebania tematu "co w czym jest i dlaczego działa albo nie". Jak dla mnie fasynujące to jest. Star15
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszy jadłospis w przeciągu 12-22
I. 3/4 małej bułeczki tyrolskiej (z mąki 50/50 powleczona różnymi apetycznymi ziarenkami na wierzchu) , niewielka porcja makaronu jasnego z semoliny polanego domowym sosem gulaszowym (była ;wieprzowina,papryka,marc hewka,cebula )6szt. słonych paluszków -400 II. Jogurt kremowy Olma kokosowo-pomarańczowy,łyżeczka Nutelli, 5szt.orzechów laskowych, Ricore ze śmietanką- 400 III.1/2 pszennej tortilli z grillowaną wieprzowiną,sosem,odrobin ą sera feta, warzywami->kapusta czerwona,pomidor,cebula,o górek,papryka- 250 IV.Lód Cortina czekoladowo-waniliowa, mini rogalik Marcina, Ricore ze śmietanką -400 V.(dojdzie)serek wiejski lekki z pomidorem,ogórkiem,szczyp iorkiem ,ziołami ,cienka kromka wafla ryżowo-orkiszowego- 150 zapewne 30 min tańca przed snem ![]() Zwyczajnie nie mam apetytu,zwłaszcza,że wczoraj zjadłam wiele, za wiele toteż daruję se większe ilości jedzenia...
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
U, nie tak miało wyglądac
![]() ś: owsianka (2 łyżki owsianych, 2 musli, 2 otrąb pszennych, cynamon, imbir, ok 50ml mleka, wiejski lekki), kawa z mlekiem. IIś: 3-4 różyczki kalafiora, garść fasolki szparagowej, 130g jog, naturalnego z natka pietruszki, 5 plasterków polędwicy z indyka, kolejna kawa. O: ok 80g kotletów sojowych , 2 łyżki sosu bolońskiego, 2 papryki. P: 4 cienkie wafle ryżowe, 150g twarogu chudego utartego z jog, naturalnym, pomidor, ogórki kiszone. K: wiejski lekki z przyprawą do piernika 1/2 łyżeczki.
|
#778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze raz dziękuje bardzo się postarałaśDzisiejsze U: Sn. owsianka(3 łyżki) z serkiem wiejskim (reszta z wczoraj jakieś 80g) , miechowem owoce leśne (2 łyżki) , mixem płatków (20g) , porzeczkami, jeżynami, borówką amerykańską, jabłko, kaszka 5 smaków, wafel ryżowy z pasztetem warzywnym i pietruszką, szczypiorkiem, koperkiem 2śn. kawał tej bagietkowatej bułki wieloziarnistej z paprykarzem warzywnym, ogórkiem małosolnym, koperkiem, szczypiorkiem i pietruszką, jabłko lód śnieżka śmietankowa Ob. ryż brązowy z 2 łyżkami michowa owoce leśne, mixem woców (jeżyny, jagody, borówki amerykańskie, truskawki) P:50g mixu orzechów (brazylisjkie, nerkowce, migdały, laskowe,pekan) , tak po trochu masłą migdałowego, normalnego i nerkowcowego K: wafel ryżowy 30g soczewicy z pomidorem ogórkiem małosolnym, jakiem na półmiękko, warzywami (brokuły, kalafior, marchewka), szczypiorek, pietruszka, koperek, 50g płatków śniadaniwych (prawie wszystkich jakie miałam w domu taki mix ![]() ), 2 jabłkakromka żytniego chleba,
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór
ja początkująca,mam nadzieję że mogę się dołączyc ![]() Moje R dziś S:jajecznica 2 jajka plus pół puszki śledzi w pomidorach (jakieś 80gram,dziwne połączenie,ale smaczne ) do tego kromeczka malutka chleba żytniego pełnoziarnistegoS2: 2 kromeczki żytniego ziarnistego plus kawałek fety chudej (jakieś 40-50gram) plus plaster chudej polędwicy sopockiej plus pomidor Obiad:surówka z białej kapusty (ze 3-4 łyżki) ok 50gram kaszy gryczanej kilka kawałków mięska wieprzowego (szynka gotowana) bez sosu (ze 4 wielkości paczki zapałek )Podwieczorek:Garśc malin i 2 gruszki (po rowerku) plus marchewka Kolacja: Pół wieśniaka Z góry przepraszam za nieco chaotyczny opis,tudzież określenia ilości produktów,dopiero się wdrażam
|
|
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Gosiurek, sama dopiero się uczę co i jak ale jedna rzecz w Twoim całkiem fajnym jadłospisie wpadła mi w oko. Owoce na podwieczorek nie są wskazane, lepiej zeby był on inny np. jakies pieczywko pełnoziarniste z wedlinką jakąś, serkiem białym i warzywa. Kolacja troszkę za mała, mogłaś spokojnie zjeść cały serek i dodac jakies warzywko (pyszny jest z pomidorkiem)
Wracając do owoców to lepiej zjeśc je przed obiadem lub w okolicy obiadu, tak do tej godziny 15-16. Tak poza tym chyba całkiem niezle Mam nadzieję że wypowiedzą się jeszcze na temat Twojego jadłospisu nasze forumowe specjalistki ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

),ice tea
)

I jeszcze na dodatek zjada mi wiadomość, na innych forach wystarczy cofnac stronę i jest to co się napisało, a na Wizazu wyskakuje dziewiczo puste okno dialogowe
) + serek homo 0% z 20 malinkami 

.
)