|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Cytat:
My też-chociaż bardzo chcielibyśmy dać dom jeszcze jakiemuś kociakowi - musieliśmy odpuścić. Szkoda narażać na stres Teklę i maleństwo a trzymanie całe życie dwóch kotów w osobnych pomieszczeniach jest bez sensu. Tym bardziej, że póki co, wynajmujemy malutkie mieszkanie. Na razie wspieramy naszą miejscową fundację na tyle, na ile możemy sobie pozwolić. W przyszłości od razu przygarniemy dwa, akceptujące się koty, żeby uniknąć problemów z socjalizacją. Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2021-08-08 o 04:59 |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie zrozumiem i nie będę miała szacunku do ,,ludzi", którzy krzywdzą bezbronne zwierzęta. Dla mnie to chore i niepojęte... Czasem patrzę na śpiącą na miękkim kocu Teklę: w cieple, w ciszy, najedzoną, zdrową,wygłaskaną i kochaną. Zwykłą i nierasową kotkę- ale naszą. Serce mi się kraje, kiedy pomyślę, że gdzieś tam identyczne kociaki chodzą głodne, zziębnięte, niczyje. I zapewne zginą w cierpieniach zagryzione przez inne zwierzęta albo pod kołami samochodu A po nich przyjdą następne, równie nikomu niepotrzebne...
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
W ogole to ja gowniarza przynioslam do domu spontanicznie, wracalam z imprezy zareczynowej kolezanki w srodku nocy i zobaczylam, ze cos sie trzesie pod drzewem przy ruchliwym skrzyzowaniu. Zatrzymalam sie, wrzucilam kota do auta, zawiozlam do domu, rano do weta, nawet sie nie zastanawialam. Moj maz mial w ogole alergie na kocia siersc, pierwsze 3-4 miesiace byly dosc ciezkie, ale potem sie przyzwyczail i od tamtej pory nie musial nawet brac zadnych srodkow antyhistaminowych bo nie ma zadnych reakcji alergicznych - a prawie codziennie spia z kotem razem w lozku
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
To i ja przycupnę, jeśli można
Z mężem od 14 lat razem, od 7 lat jako małżeństwo, dorobiliśmy się domu 130m² na 10a działce, na której miała być tylko trawa a sukcesywnie ją zagospodarowuję roślinami od jakiegoś czasu w domu też pojawiają się nowe rośliny - zaczynałam od storczyków, teraz mam jeszcze skrzydłokwiata, monsterę dziurawą, teraz koleżanka odszczepiła mi scindapsusa, a z wakacji od teścia przywiozę sobie szczepkę bluszczu i jakiejś trawki Melike do słońca to właśnie scindapsus powinien się nadać, bluszcz to to nie jest, ale bluszczowato się pnie i lubi słonko Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
Aaa no i mam 33lata i od prawie 14 zasiedziałam się w banku, czego już szczerze nie znoszę. Do pracy wracam 30listopada i już mi gorzej na samą myśl
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#67 |
|
Pani Mizantrop
|
Hej Gryzelda
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Pani Mizantrop
|
Bowie
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88846615]Jaki cudowny rudzielec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziekuje, jest tak samo piekny co wredny, cale prawe ramie mam pogryzione, a meza niedawno ugryzl w twarz Mnie zreszta kiedys tez bardzo mocno dziabnal w policzek, w nos tez mu sie zdarzylo.
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakiś czas odbijała na nowo ale widzę, że kilka nowych owoców jest ilość raczej tak na ząb niż jakieś wielkie przetwory ale to tylko jeden krzaczekmy wczoraj byliśmy nad naszym ulubiony zalewem spacer po lesie, gofry a dzisiaj raczej nic szczególnego Cytat:
![]() Co do krzywdzenia zwierząt... mnie też serce pęka na myśl ile kitków na świecie cierpi Zawsze się zatrzymuję jak widzę kota na ulicy i sprawdzam czy nie potrzebuje pomocy. Nasz Shaggy, jak go tż przyniósł, to był obraz kociego nieszczęścia... zapchlony, zarobaczony, z wielkim, ropnym guzkiem pod pyszczkiem, zaropiałe oczy, uszy... i ktoś jeszcze powie, że kotu lepiej na wolności Nasz choć też nie akceptuje innych zwierząt (wpada w panikę, wyraźnie widać, że przeżył jakąś traumę przez inne zwierzaki) to chociaż jest ogromnym pieszczochem i dzień bez spania na kolankach u pani to dzień stracony Ale jak bo biorę na ręce jak on nie chce to zawsze jest atak na nogę Gryzelda witaj ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Piękny |
||
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
Hej, hej. Można się przyłączyć ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88846598]
Melike do słońca to właśnie scindapsus powinien się nadać, bluszcz to to nie jest, ale bluszczowato się pnie i lubi słonko Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O, dziękuję, wygląda pięknie i te liście |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88846598]To i ja przycupnę, jeśli można
Z mężem od 14 lat razem, od 7 lat jako małżeństwo, dorobiliśmy się domu 130m² na 10a działce, na której miała być tylko trawa a sukcesywnie ją zagospodarowuję roślinami od jakiegoś czasu w domu też pojawiają się nowe rośliny - zaczynałam od storczyków, teraz mam jeszcze skrzydłokwiata, monsterę dziurawą, teraz koleżanka odszczepiła mi scindapsusa, a z wakacji od teścia przywiozę sobie szczepkę bluszczu i jakiejś trawki [/QUOTE]Witaj [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88846644]Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]Dziękuję bardzo Cześć Powiedz nam o sobie coś więcej ![]() Wracam jutro do pracy po miesięcznym urlopie i tak mi się nie chce... Dobrze, że mam 1. zmianę to jakoś wytrzymam do tej 11 |
|
|
|
|
#77 |
|
BAN stały
|
41 lat, 1 mąż, 1 córka, 2 koty, mieszkamy w górach w domu z ogrodem, pracuję w szpitalu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo nas tu- kocich matek
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Gothka152 gratulacje z okazji rocznicy
![]() Gryzelda88, Ingrid80 - cześć ![]() Ja też jestem kocią mamą. Mam pręgowaną, grzeczną kotkę i czarnego, miauczącego darmozjada kocura (chyba nie muszę mówić, że faworyzuję jedno dziecko )...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Znów nie poszliśmy na spacer, bo zaczęło padać. I pewnie znów nie będę mogła zasnąć
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
To i ja się chętnie przyłącze Jeśli można
|
|
|
|
|
#82 |
|
Gang Iren
|
Cześć Dziewczyny
![]() Zajrzałam, bo lubię nowe wątki ![]() Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, zapraszamy
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
No więc mam 29 lat, lubię uprawiać rośliny domowe (mam do tej pory prawie 20 gatunków, kilka się powtarza, więc doniczek trochę więcej), mam też niewielki przydomowy ogródek w którym pierwszy rok uprawiam trochę własnych warzyw i odrobinę mnie to jara.
Uwielbiam też czytać książki i chodzić po górach (aktualnie jestem w trakcie zdobywania Korony Gór Polski) ![]() Od czterech lat w związku. Dzieci brak, kotów brak (chyba, że liczy się ten w głowie).
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2021-08-09 o 09:36 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Ingrid, Imperfecta, Gosia
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- My jesteśmy u teścia na wsi na Podkarpaciu, w nocy przeszła mega burza i wyłączyli prąd czegoś takiego u mnie na wsi w dolnośląskim nie ma ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88847783]Ooo masz jakieś ciekawe okazy? Ja nigdy nie chciałam mieć dużo roślin w domu, ale złapałam jakiegoś bakcyla i kolekcja się powiększa powoli. [/QUOTE]
Nie mam żadnych mocno kolekcjonerskich, ale z takich ciekawych i może ciut nietypowych wizualnie to na pewno Begonia Maculata, Scindapsus Pictus Argyraeus i Figowiec Sprężysty w odmianie Tineke ![]() A Ty jakie mas do tej pory? ☺ |
|
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio też mam zryw kwiatowy
tzn. kupiłam monsterę i wyciągnęłam z lasu w słoiku bluszcz, który teraz jest rośliną "wolnostojącą". A tak to nie bardzo chcę mieć zawalonych parapetów, więc trzymam tak mniej więcej po 2 kwiaty na parapet.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88847851]Ja mam 5 storczyków i jednego mini, monsterę dziurawą, scindapsusa aurea i skrzydłokwiata. Od teścia będę szczepić sobie bluszcz i ma jakąś trawkę w doniczce to też sobie wezmę szczepkę. Marzy mi się fikus beniamina, jako nastolatka miałam wielkie drzewo w pokoju
[/QUOTE]Mam Beniamina od listopada zeszłego roku ![]() Wszyscy straszyli jaki to król dramatów i traci liście nawet jak się na niego krzywo popatrzy a mój całkiem nieźle sobie żyje jak dla mnie totalnie bezproblemowa roślinka
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam też sporo miejsca gdzie indziej, np. na wysokich kuchennych szafkach, gdzie będzie pięknie wisiał bluszcz mąż tylko nie jest zbyt zadowolony, ale niewiele ma do powiedzenia Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

A po nich przyjdą następne, równie nikomu niepotrzebne...
od jakiegoś czasu w domu też pojawiają się nowe rośliny - zaczynałam od storczyków, teraz mam jeszcze skrzydłokwiata, monsterę dziurawą, teraz koleżanka odszczepiła mi scindapsusa, a z wakacji od teścia przywiozę sobie szczepkę bluszczu i jakiejś trawki

ilość raczej tak na ząb niż jakieś wielkie przetwory 

)...

czegoś takiego u mnie na wsi w dolnośląskim nie ma 
mam też sporo miejsca gdzie indziej, np. na wysokich kuchennych szafkach, gdzie będzie pięknie wisiał bluszcz