![]() |
#3721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Visanne = walka z endometriozą
Hej, chciałabym zapytać jakie macie informacje i doświadczenia odnosnie tego czy przyjmując visanne można zajść w ciążę? Mam na myśli już pierwsze opakowanie. Grzebać po zagranicznych badaniach wyczytałam że dienogest całkowicie blokuje owulacje, ale czy już od pierwszego opakowania? Skąd wiedzieć że jest się w ciąży i odstawić tabletki skoro miesiączka nie występuje przy braniu tych leków i oczywiście przy ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3722 | |
Bookworm ;)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3723 |
Przyczajenie
|
Hej Babeczki,
biorę lek Visanne od 3 miesięcy, styczeń leci 4 opakowanie. Przez 3 miesiące było super, zero bólu, w końcu normalne funkcjonowanie. Lek dostałam w pierwszym dniu okresu i ten okres był super - bezbolesny, ale po nim plamiłam lekko prawie 20 dni. Kolejny okres też był delikatny i co do dnia, w grudniu brak okresu. I nadszedł styczeń.. zwijam się z bólu trzeci dzień przy okresie. Tak jakby hormony przestały działać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3724 |
Przyczajenie
|
Hej, ile lekarzy tyle różnych opinii. Mój lekarz mówił że nie ma możliwości zajścia w ciążę , ale to tyczyło się mojego przypadku. W końcu 4 stopień zobowiązuje skoro bez visanne nie zaciazylam to tym bardziej w trakcie kuracji. Po odstawieniu ciąża jest możliwa ponieważ ten cykl może być owulacyjny. Ja po 2 ms brania visanne nie miesiaczkowalam . Tak że wszystko się rozlegulowalo więc ciężko wyczuć po odstawieniu kiedy nastąpi owulacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3725 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny,
Czy któraś z was mogłaby podzielić się doświadczeniem. Skończyłam brać visanne jakieś pół roku temu a libido nie wróciło do normy... po odstawieniu normalnej antykoncepcji zawsze wszystko się uregulowało po czasie a tutaj nic. Czy któraś z was miała podobnie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3726 |
miss twin peaks
|
Cześć, mam stwierdzoną endometriozę II stopnia, w maju miałam laparo i od tamtej pory (przez 3 miesiące) przyjmowałam Zoladex w zastrzykach. Po ostatniej dawce moja ginekolog kazała mi odczekać 28 dni i zacząć brać Zafrillę (odpowiednik Visanne). Powiedziała, że podczas jej brania jestem zabezpieczona przed zajściem w ciążę, ale ulotka mówi co innego i mam wątpliwości. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.